שאלות חשובות בנוגע לטלפונים ניידים

מנהל הפורום

 רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום
 
  • שאלות חשובות בנוגע לטלפונים ניידים
    שרון
    24/06/2011

    שלום רב,

    אודה לסיועכם בשאלותיי שמטרידות אותי כבר זמן רב:

    רקע קצר:
    אני משתמשת בטלפון נייד במשך כ-שבע וחצי שנים(החל מגיל 16.5 שהוריי קנו לי את הטלפון הנייד הראשון). במהלך התקופה,דיברתי בנייד רבות(מדי יום) כאשר שיחות רבות היו זמן רב(למעלה משעה וחצי.כאשר בסיום השיחה אני מרגישה את האוזן כולה אדומה והראש כואב).
    לצערי הרב,בשל היעדר מודעות לא השתמשתי כלל באוזניות ואמצעי מניעת קרינה.

    כיום,החלטתי לשים קץ לשימושי בטלפון הנייד מפאת הסכנות שפורסמו לאחרונה בנושא(אני בחורה עם כוח רצון ומתכוונת למילותיי,ולכן מאמינה שאצליח במטרתי- להפחית שימושי בטלפון הנייד למינימום וגם שיחות אלו ייעשו באוזניות עד אשר לא אשתמש כלל בטלפון הנייד).

    1. כיצד אוכל לדעת האם כבר ניזוקתי מסכנות הקרינה? האם ישנה בדיקה רפואית שיכולה לגלות האם מתפתחים אצלי תאים סרטניים בשל נזקי הקרינה?

    2.האם לדעתך,תקופת 7.5 השנים שהשתמשתי רבות בטלפון הנייד(ללא אוזניות) הם מספיק זמן לגרום לנזק בלתי הפיך?

    3. אבי משתמש בפלאפון אולי מעל 10 שנים,כאשר במהלך חמשת השנים האחרונות הוא מדבר במירס(מדי יום) מהבוקר עד הערב כמעט רצוף(זאת במסגרת תפקידו). הוא עקשן ואינו מוכן לדבר באוזניות.כמו כן,הוא לא מאמין שזה מסרטן וטוען שלמעלה מ-10 שנים הוא עם הטלפון הנייד כל הזמן והוא בריא(ואמר שלא הוכיחו שהנייד מסרטן). האם יש לך טיפ כיצד להשפיע על עקשנים לשנות הרגליהם?

    4. אחי שם את הפלאפון שלו תמיד בכיס המכנסיים(ליד האשכים). האם זה מסוכן כשהפלאפון בכיס המכנסיים? ואיך אחי יכול לבדוק שלא נגרם נזק בריאותי?

    אודה מאד לתשובותיך.
    מצטערת על ריבוי השאלות. פשוט אני נכנסתי לפאניקה בעקבות גל הפירסומים בנושא לאחרונה.

    תבורכו על תרומתכם בפורום נהדר זה.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • שאלות חשובות בנוגע לטלפונים ניידים - תגובה

    ד``ר דני וולף
    25/06/2011

    ברפואה כמו באהבה אין שום דבר בטוח, ואין לעולם לא. נכון לידע הנצבר היום (שעדיין לא הוכח סופית) אנו חושבים שדיבור אינטנסיבי בפלאפון שנים רבות (שבע שנים וחצי זה די הרבה) מעלה את שכיחות הסרטן, בייחוד סרטן המוח, סרטן העצב ה7, סרטן בלוטות הרוק. כדי לסבר את האוזן שכיחות כל הסרטנים האלו יחד היא כ- 2-3 מקרים ל10,000 תושבים, כלומר, אם נכפיל את הסיכון ב- 2 בגלל שימוש בטלפון נקבל סיכון של כ- 5 מקרים לכל 10,000 משתמשים בטלפון במשך שנים. זה המון, וזה מצדיק את השימוש בכל אמצעי ההגנה האפשריים, אולם לגבי הפרט, נגיד לגבייך אישית, זה עדיין לא הרבה, ועדיף לך לשכוח מזה. אגב רוב השכיחות של מקרי הסרטן הם במקומות שהטלפון קרוב אליהם, ובצד שמחזיקים את הפלאפון, כך שהבדיקות שצריכות להיעשות צריכות להיות ממוקדות למקום זה, כדאי לעשות בדיקת שמיעה, לעשות אולטרסאונד של בלוטות הרוק והבלוטות הצוואריות הקרובות לזוית הלסת באותו הצד, ולהסתפק בזה.
    החזקת הטלפון בכיס המכנסיים אצל גברים מאוד לא מומלצת, פוגע באיכות הזרע.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו