מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיער דלילנחמיאס בן 4006/06/2008
יש לי שיער דליל כבר 5 שנים.
משנה לשנה יש רק הערעה במצב-צילמתי תמונות להשוואה.
רופאת העור המליצה לי על מינוקסידיל אך
גם אחרי שימוש של למעלה משנה לא חל שינוי ואפילו יש
איבוד שיער ואני שוקל להפסיק להשתמש בנוזל היקר.
האם שיער שאבד לא ישוב יותר?
בדיקת הטסטוסטרון שלי היא נורמלית.
אני חופף כמעט כל יום בקיץ בשמפו הד אנד שולדר.
אין לי שיער שומני וגם לא יבש.
לאבי יש עדיין שיער מלא עם בלורית.
אני לא יודע אם יש לזה קשר,אבל אני חולה קרוהן
ולוקח גם ציפרלקס נגד חרדות.
האם יש תמיסה על בסיס קורטיזון שיכולה לשפר
את המצב?
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נחמיאס
ד``ר ברנרדו פינקל09/06/2008נחמיאס שלום,
מינוקסידיל 5% עוזר לכ- 40% מהמטופלים. מאחר והשתמשת בו מעל שנה ללא הטבה, כדאי שתפסיק. חבל על הכסף, במקרה שלך.
מחלת קרוהן מטופלת לרוב ע"י סטרואידים או כימותרפיה במינון נמוך. אינני יודע מה הטיפול שאתה מקבל. תרופות המדכאות את מערכת החיסון יכולות לגרום לנשירת שיער.
גם מצב נפשי של מתח וחרדות יכול להשפיע על נשירת שיער.
מכיוון והטיפולים התרופתיים שאתה מקבל חשובים לבריאותך, הייתי ממליץ לך לגשת לרופא המטפל, שיערוך אינטגרציה לכל הטיפולים ויתן לך המלצות להמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סו פלמטו ופרופסיה ושיער דלילנחמיאס בן 4006/06/2008
האם סו פלמטו ופרופסיה דומים בפעולתם בטיפול בשיער דליל .
2. אזה בדיקות דם אני צריך לעשות כדי לברר מדוע יש לי נשירה
שהתחילה כבר לפני 3 שנים (אני בן 48) ,מבחינת תורשתית אין
לאבא ואמא שיער דליל.
בבדיקת דם שגרתית שעברתי לפני מספר חוןדשים לא נמצא משהו חריג
(הפריטין היה גבולי.
נ.ב
כבר שנתיים שאני משתמש בתמיסה מינוקסידיל 5%
אני נוטל על בסיס קבוע B קומפלקס+ויטמין C
כמו כן אני נוטל גם אבץ ומולטי ויטמין ,סו פלמטו
וסירופ ברזל.
חופף את השיער בערך פעמיים עד שלוש בשבוע.
למרות זאת אין הטבה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סו פלמטו ופרופסיה ושיער דליל
ד``ר ברנרדו פינקל09/06/2008פלמטו 10 הוא טיפול צמחי. יש הטוענים כי הוא משפיע על התיפקוד המיני. הורמון ה DHT, היכול להשפיע על נשירת השיער אינו מושפע על ידו.
לעומת זאת DHT מושפע ע"י פרופסיה. מכאן מדובר בשני טיפולים שונים בפעולתם.
הייתי ממליץ לבדוק את תפקודי בלוטת התריס. מעבר לכך, חשוב להבין כי השפעה גנטית יכולה לעבור מדורות קודמים להורים כגון: הסבים. בנוסף, יש גורמים נוספים, כגון: מצב נפשי, היכולים להשפיע על נשירת השיער.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער שבורלינוי05/06/2008
שלום ד"ר
אני בת 21 -מטבעי אני עם שיער תלתלים ונפוח לפני שנה וחצי בערך עשיתי החלקת שיער בשם סברה ,לא הייתי מרוצה ולכן הפסקתי את הטיפול כיום נשאר לי החומר מההחלקה אך ורק ב-2-3 ס"מ בקצוות השיער ,השיער הטבעי שלי חזר להיות מתולתל אך השיער הינו שביר ,נושר ולמרות שהוא נפוח הוא מאוד דליל,כאשר אני מתסרקת יש חתיחות של שיער על הכיור או על הריצפה
האם יש איזה חומר ליכול לעזור בטיפוח? ועוד שאלה אמרו לי וביררתי די הרבה על החלקה יפנית שהיא אכן משקמת את השיער אשמח לקרוא את תגובתך בעניין
תודה ויום טוב לינוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לינו
ד``ר ברנרדו פינקל09/06/2008שלום לינוי,
כל החלקת שיער מחלישה את השיער. הייתי מניח לשיער ונותן לו לגדול ו"לנוח".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חפיפה במים חמים\קריםבחור צעיר04/06/2008
שלום ד"ר,
הנני סובל מתהליך של התקרחות,ועל פי הספר שלי הקרקפת שלי מאוד שומנית,
מה שלא תורם להשארות השיער..
לטענת הספר שלי,חפיפה במים קרים עדיפה על פני חפיפה במים חמים,
מאחר ומים חמים פותחים את נקבוביות השומן.
האם הדבר נכון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחור צעיר
ד``ר ברנרדו פינקל09/06/2008שלום בחור צעיר,
טמפרטורת המים איננה רלוונטית. מה שרלוונטי וחשוב זה לבצע בקיץ - שטיפה יום יומית של השיער ובחורף - כל יומיים ולקרצף היטב את הקרקפת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער בגיל צעירדידוש04/06/2008
שלום,
אני בת 20 ולאחרונה אני מבחינה בנשירה רבה בשיער וזה קצת מפחיד אותי.
הנשירה עוד החלה מזמן אבל אז זה לא היה רציני ולא ייחסתי לך תשומת לב, לאחר שהתחלתי לקחת רקיוטן (גלולות- תרופה שלוקחים עם מרשם מרופא נגד חצ'קנים) הרגשתי שהנשירה גברה אך חשבתי שאלו תופעות לוואי מהתרופה.
שאלתי את הרופא והיא אמרה שאין קשר בין הדברים, ואז הייתה עונת המעבר וכולם אמרו לי שזה נורמאלי בגלל מזג האוויר, אבל אני כבר שבוע מנשירה רבה יחסית לנשירות הקודמות וזה די מבהיל, מלחיץ ומפחיד.
השיער שלי במצב לא רע הוא לא יבש מדי אך לא תזיק לו תספורת עם גזירת קצוות.
תודה מראש
אשמח לכל תשובה או ייעוץ
דידוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דידוש
ד``ר ברנרדו פינקל09/06/2008דידוש שלום,
הרופאה צודקת. עם זאת, למען תמונה שלמה הייתי ממליץ על בדיקת פרופיל הורמונלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספות שיערטל04/06/2008
שלום, האם תוספות שיער עלולות לפגוע בשיער, מהו הטיפול המומלץ לעיבוי או הגדלת כמות השיער?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טל
ד``ר ברנרדו פינקל09/06/2008שלום טל
הדבקה או קשירת תוספת שיער מחלישה את השיער הטבעי.
לדאבוני, אין תרופת פלא שיכולה לעבות או להגדיל את כמות השיער* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיערמאיה01/06/2008
שלוןם ד"ר, כיצד אפשר לעבות שיער בקרב אישה עם שיער דליל מאוד, האם להסתפר קצר, לגזור קצוות, לא לצבוע האם כל הגורמים האלו משפיעים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיה
ד``ר ברנרדו פינקל02/06/2008שלום מאיה,
לא ניתן לשנות את הגנטיקה של השיער איתו נולדת. תסרוקות מסוימות נותנות אשלייה של שיער מלא יותר וזו כבר מומחיות של מעצבי שיער.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרחתבן 2829/05/2008
שלום,
הנני גבר בן 28,אני סובל מתחילתה של התקרחות שמבטאת בעיקר
בדלילות בקרקפת.התחלתי לפני שנה לקחת פרופסיה ונוצר לי הרושם
שההתקרחות נעצרה. לפני כחודש חלה התדרדרות במצב ואני מאבד שיער רב.
בנוסף אני מרגיש כי הקרקפת שלי מאוד שומנית (אני נודע בשיער במהלך היום
ומרגיש כאילו שמתי ג'ל למרות שאיני מורח דבר על השיער),כנגד זה קיבלתי שמפו
מיוחד מהמספרה בה אני מסתפר,אך בעת השימוש בשמפו אני מגלה כי נושר לי שיער רב.
האם יש קשר בין מצב הקרקרפת לנשירה?או שהפרופסיה הפסיקה להשפיע?
תודה!.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 28
ד``ר ברנרדו פינקל02/06/2008לפי מה שכתבת הפרופסיה השפיעה עליך לטובה ואין סיבה שתפסיק להשפיע פתאום.
קרקפת שומנית מאוד עלולה לגרום לנשירת שיער. אני ממליץ לך לגשת לרופא עור שימליץ על שימוש בשמפו רפואי לטיפול בבעית השומניות. בנוסף, חשוב לא לפחד לשטוף את הקרקפת במתכונת יום יומית ולקרצף אותה היטב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שיער - עדיף לייזר?שולי29/05/2008
שלום רב,
אני מעוניינת לעבור הסרת שיער ברגליים ובבית שחי, וחברה סיפרה לי שהיא עשהת הסרה בלייזר בפרופורציה. רציתי לשאול אם זוהי השיטה הטובה ביותר הקיימת היום, או שיש שיטות נוספות שעדיפות עליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דגנית
ד``ר ברנרדו פינקל02/06/2008שלום דגנית
הסרת שיער בלייזר הינה השיטה הטובה ביותר כיום להסרת שיער. הצלחתה תלויה בסוג מכשיר הלייזר (קיימים מספר סוגי לייזר בשוק), כמו גם במיומנות מפעיל המכשיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלייזר
שולי07/06/2008היי, אני עשיתי הסרה בלייזר בפרופורציה ויצא מעולה. עכשיו גם שמעתי שיש להם איזה מבצע שמי שעושה הסרה בשוקיים מקבלת הסרה במפשעה בחינם. אני שילמתי על שניהם, אז זה ממש שווה לקפוץ על זה עכשיו, נראה לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי שיער דליל ביותרנ.28/05/2008
אני מבקש לברר על סכנות הפעולה. כמו כן מהם סיכויי ההצלחה? אני מכיר מישהו שעבר 3 השתלות עד שנראו אצלו תוצאות, וגם אז זה הי מינורי. אגב, האם מצב נפשי - לחץ ומתח - משפיעים על סיכויי ההצלחה?
הרבה תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ
ד``ר ברנרדו פינקל02/06/2008השתלת שיער היא פעולה כירורגית זעירה בהרדמה מקומית. נדירים סיבוכים מעצם הפעולה עצמה. סיכונים אפשריים הינם כתוצאה מרגישות יתר לתרופות שמשתמשים בהם טרם, במהלך ולאחר הפעולה - כמו בכל פעולה כירורגית.
צפיפות השיער המושתל לעולם אינה אותה צפיפות כמו צפיפות השיער טרם ההתקרחות. אפשר רק לשפר את מצב הקרחת. תוצאות ההשתלה הינן אינדיבידואליות ומשתנות מאדם לאדם, בהתאם למצבו התחילי וסוג השיער. כלומר, גם אם הייתה הצלחה טובה מאד אצל שני אנשים שונים, ההשתלה תראה אחרת אצל כל אחד מהם.
חלק מהגורמים המשפיעים על התקרחות הינם מצבים נפשיים כגון: לחץ או ומתח. השיער המושתל נוהג כשיער טבעי לכל דבר ומבחינה זו גם הוא מושפע מגורמים אלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעודד25/05/2008
שלום רב,
יש לי שאלה שמאוד מאוד חשובה לי: יש לי יותר מדי שערות על החזה. אני הייתי רוצה רק לקצר אותן ולא להוריד לחלוטין.
שאלתי היא: אם אני אקצר אותן עם מכונת תספורת הן יגדלו יותר בעתיד וגם יהיו יותר עבות???
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עודד
ד``ר ברנרדו פינקל26/05/2008עודד שלום,
קיצור שערות החזה לא מביא לשינוי בכמות השערות ולא במרקם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
עודד26/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי אוננות ונשירת שיעריוסי24/05/2008
קראתי הרבה בתחום - וממה שהבנתי הרמב"ם וגם הרבה אתרים לועזיים אומרים
ששפיכת זרע גורמת להגברת ההתקרחות ושיעור יתר בגוף.
ממה שנשמע לי הגיוני אוננות בעצם מעלה את רמת הטוסטרון בגוף מה שמעלה
בעקיפין את רמת הDHT (וידוע גם שככל שיש יותר טוסטרון בגוף תאי העור שעל הגוף מצמיחים שיער ועל כן יש שיעור יתר).
רציתי רק לדעת מדוע למרות כל הנתונים האלה שנשמעים לי הגיונים לחלוטין מבחינה ביולוגית כל הרופאים כולל סקסולוגים ורופאי עור טוענים חד משמעית שאין כל קשר בין אוננות ונשירת שיער
או שיעור יתר - וטוענים שלרוב זה גנטי.
מה דעתך בנושא זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי
ד``ר ברנרדו פינקל24/05/2008שלום רב,
יש קורלציה בין TESTOSTERONE לבין DHT - dihydrotesterone. אכן, קיימת קורלציה ברורה בין רמות ההורמון DHT לבין רמות נשירה. ככל שרמת ה DHT עולה, כמות הנשירה עולה בהתאם. נכון גם שיש עלייה ברמת ה TESTOSTERONE בזמן תהליך העוררות המינית. עם זאת ( וכאן החלק החשוב), עלייה זו הינה זמנית בלבד וקצרה יחסית. לאחר מכן, רמות ההורמון חוזרות לנורמה. כאשר מדברים על השפעה הורמונלית על נשירת שיער או שיעור יתר, מתכוונים לרמות הורמונליות לא תקינות, לתקופה ממושכת. לפיכך, הסקסולוגים והרופאים שהתייעצת עימם צדקו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שער גבותדניאלה22/05/2008
האם אפשר להשתיל שער באזור הגבות על צלקת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דניאלה
ד``ר ברנרדו פינקל24/05/2008שלום דניאלה.
כעיקרון, ניתן להשתיל שיער באיזור הגבות גם במקרה של צלקת. אולם, כל מקרה לגופו. רק לאחר שרופא המתמחה בהשתלות שיער יראה אותך, ניתן יהיה לומר לך אם במקרה שלך הדבר אפשרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער :(נטע-לי22/05/2008
שלום,שמי נטע-לי,אני בת 19. מזה שנתיים יש לי נשירת שיער שהולכת ומחמירה, וממש נראת התקרחות מקדימה. אני באמת אובדת עצות,אני חיילת ונמצאת בקשר עם המון אנשים, וזה מביך. יש לציין שאבי סובל מהתקרחות וגם אחי(בן 21) ביצעתי בדיקות דם עקב היותי טבעונית,הבדיקות ההורמונליות יצאו יחסית תקינות מלבד TSH. לא ניסיתי אף תכשיר או טיפול בצמחים. מה אוכל לעשות? אשמח אם אקבל מענה :) בתודה מראש, וסופ"ש נפלא!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטע-לי
ד``ר ברנרדו פינקל24/05/2008שלום נטע-לי,
יש מספר לא מועט של הורמונים הקשורים לנשירת שיער וביניהם ה TSH. הורמונים נוספים הינם
ESTRADIOL (E-2
PROGESTERONE
17-OH-PROGESTERONE
LH
DHEA SULPHATE
PROLACTIN
CORTISOL-BLOOD
TESTOSTERONE- TOTAL
SHBG
לכל הורמון תפקיד משלו, אך הפרעה בהפרשת הורמון אחד יכולה להשפיע על פעילות שאר ההורמונים. בנוסף, גם דיאטות לא נכונות או ככלל תזונה לא נכונה קשורים לנשירת שיער. הייתי לפיכך, ממליץ לך ללכת לייעוץ לרופא אנדוקרינולוג ובמקביל לייעוץ תזונתי. תכשירים חיצוניים במקרה זה אינם יעילים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת שיעריוסי19/05/2008
שלום רב, האם יש טעם בהשתלת שיער לאדם מקריח מאוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוסי
ד``ר ברנרדו פינקל24/05/2008שלום יוסי,
יש דרגות שונות של התקרחות (Norwood Scale). לעיתים גם בדרגה גבוהה של התקרחות ניתן לערוך השתלה. במקרה כזה, אחד השיקולים הוא צפיפות השיער באיזור התורם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)