מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה חשוב!!סתם אחת08/02/2009
שלום ! אני ילדה בת 12 וכנירא יש לי נשירה!!! זאת אומרת שאני מיסתקרת אז נושרות לי המון שערות גם במקלחת וגם זתם ככה!! העם זה טיבעי? למה זה קורה ? ואיך אני יכולה להפסיק זאת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשוב!!
ד``ר ברנרדו פינקל08/02/2009שלום סתם אחת,
אל תדאגי. במהלך יום יכולות לנשור, באופן טבעי, עד כ 100 שיערות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה מאוזנתעידן07/02/2009
אילו מאכליןם צריך להקפיד לאכול שמיטיבים עם השיער באיזו תדירות מה הכוונה לתזונה מאוזנת בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה מאוזנת
ד``ר ברנרדו פינקל08/02/2009שלום עידן,
עליך להפנות שאלות אלה לתזונאי/ת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער בחורה צעירהשלומי03/02/2009
ד"ר שלום, אצל חברתי החל להדלדל השיער לפני 3 שנים כשלאחרונה המצב החמיר. הדלדול הוא בכל חלקי הראש (פרופורצינאלי).היא בת 26, לשני הוריה שיער מלא ובריא. היא ניגשה למרפאת שיער שם מצאו כי הברזל וה-B12 נמוכים יחסית. היא קיבלה שם טיפולי חפיפה מיוחדים כמו גם טיפול של ברזל ו-B12 . לפני חודשיים הטיפול הסתיים והמצב לא משתפר. הבעיה היא שעניין השיער הפך את חיינו והיא יוצאת פחות ופחות מהבית והאושר עזב את ביתינו והפך אותנו מתוסכלים. מה יכולות להיות לנשירה כזו? מה עוד ניתן לעשות? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער בחורה צעירה
ד``ר ברנרדו פינקל08/02/2009שלום שלומי,
הייתי ממליץ לחברתך לגשת לרופא/ת המשפחה שלה ולבקש בדיקת פרופיל הורמונלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קצת שונהיוסי לוי02/02/2009
אני גר עם ההורים והייתי מעדיף שהם לא ידעו שאני עובר השתלת שיער.(המצב שלי די קל ואני מאמין שחוץ ממני אף אחד בבית לא שם לב למצב). אציין שלא הייתי אצל רופא עור, אני לא מתכוון לקחת כדורים ולא מתכוון להשתמש בשום תכשיר או משחה ולכן כפיתרון ראשון על אף המצב הקל החלטתי ללכת על השתלה. השאלה שלי היא האם זה משהו שרואים שעשית בימים שאחרי הניתוח?... או במילים אחרות אפשר לעשות השתלה ושאף אחד בבית לא ירגיש. אשמח אם תענה לי בהקשר לשתי השיטות (F.U.E ו - F.U.T).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קצת שונה
ד``ר ברנרדו פינקל08/02/2009שלום יוסי,
תלוי במצב השיער הקיים שלך (האם הוא יכול להסתיר את ההשתלה - בשתי השיטות). בכל אופן, הגיל המינימאלי המומלץ להשתלה הוא 25 שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן להסיר צלקות השתלה?אבי01/02/2009
שלום רב, ביצעתי השתלת שיער ולאחר שהשיער המשיך להדלל פשוט נותרתי עם צלקות חדירה בחזית ובעורף עם צלקת ארוכה ,שאלתי היא האם ניתן לעבור מעין ניתוח פלסטי על מנת להעלים צלקות אלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן להסיר צלקות השתלה?
ד``ר ברנרדו פינקל02/02/2009שלום אבי,
צלקת ההשתלה בעורף ניתנת לצמצום ולעידון. את הצלקות הקדמיות קשה יותר, אך אפשרי לתקן. בכל אופן, על פלסטיקאי/ת לבדוק אותך כדי לחוות דעה מדוייקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריגייןאלמונית31/01/2009
שלום, בהנחה שההתקרחות היא גנטית - האם התכשיר ריגיין רק שומר על מצב קיים, או שיש סיכוי שגם יצמיח שיער? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריגיין
ד``ר ברנרדו פינקל02/02/2009שלום אלמונית,
התכשיר יכול לשמור על המצב הקיים בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משיחת השיער בקפהתומר30/01/2009
שלום, האם נכון שמשיחת השיער בקפה גורמת להאצת מערכת הדם ומאיטה נשירת שיער? ניסיתי את זה כמה שבועות והנשירה באמת נעצרה מעט. אשמח לשמוע את דעתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משיחת השיער בקפה
ד``ר ברנרדו פינקל31/01/2009שלום תומר,
אני ממליץ אך ורק על אמצעים המוכחים מדעית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש קשר בין תזונה לקרקפת שומנית?תומר30/01/2009
שלום דוקטור. שמי אלעד ואני בן 20 ויש לי בעיה של קשקשים וקרקפת שומנית (או סבוריאה בקיצור..) כבר מגיל ההתבגרות (16 בערך). האם יש קשר בין התזונה (מאכלים מטוגנים וכו') לכך, או שזה נגרם מסיבות תורשתיות בלבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש קשר בין תזונה לקרקפת שומנית?
ד``ר ברנרדו פינקל31/01/2009שלום תומר,
מחלתך אינה נגרמת מתזונה. מחלות אוטואימוניות יכולות להיות, לפי אסכולות מסוימות, מושפעות מתזונה, אך אינן נגרמות בגללה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה ונשירת שיערנתן29/01/2009
שלום אני עושה כרגע דיאטה ואין הרבה שינויים בתזונה אבל העניין שאני לא אוכל ממש בשר(הכוונה לבשר בקר,עוף ודומיו כן) רק לפעמים,פעם פעמיים בשבוע ואני מפחד שהדיאטה תגרום לנשירה יש דגש על מאכלים שצריך להקפיד עליהם בשביל למנוע נשירה שהם לא בשר בקר או בשר אדום? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה ונשירת שיער
ד``ר ברנרדו פינקל31/01/2009שלום נתן,
לא מדובר במאכל/ים ספציפי/ים, אלא בתזונה מאוזנת. כדאי תמיד להתייעץ עם תזונאי/ת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום יש לי שאלה חשובהחייל מתוסכל28/01/2009
אני לוקח פרופסיה כבר חודשיים וחצי ולפני כשבוע פספסתי פעם ראשונה לקחת כדור..למחרת לקחתי שני כדורים אחד בערב ואחר בבוקר..זהו מקרה ראשון ואני מקווה גם אחרון ..האם נהגתי נכון? ואם לא מה אמורים לעשות במידה ושוכחים והאם זה אמור להשפיע עלי בדרך כל שהי זה שלקחתי שנים ביום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יש לי שאלה חשובה
ד``ר ברנרדו פינקל31/01/2009שלום חייל מתוסכל,
לא נהגת נכון. אין לקחת מינון כפול של התרופה. לתרופה השפעה הורמונלית וחשוב להקפיד על מינון נכון. מינון כפול חד פעמי אינו גורם נזק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין קרם לחות לנשירהתמר27/01/2009
בת 37. בעבר היה לי שיער מלא מאוד, ובשנים האחרונות יש לי נשירה די משמעותית, ונראה לי שנשארתי כבר בערך עם חצי מכמות השיער שהיתה :-( אני שמה קרם לחות פעמיים ביום (אחרי החפיפה ובבוקר), ונאמר לי שהחומרים הכימיים בקרם הם הגורמים לנשירה. האם ייתכן שקרם לחות לשיער גורם לנשירה? (גורמים אפשריים אחרים - תזונה, לחץ נפשי, לידה וכו' - לא מתקיימים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר בין קרם לחות לנשירה
ד``ר ברנרדו פינקל31/01/2009שלום תמר,
אין קשר בין קרם הלחות לבין הנשירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמוש בריגיין קצףאלמונית26/01/2009
שלום דוקטור, אני בת 35 וסובלת מדלילות רבה בשיער. רופא העור המליץ לי להתחיל להשתמש בקצף ריגיין. בחיפוש באינטרנט ראיתי שהתכשיר מיועד לשימוש לגברים ולא לנשים. האם למרות זאת אני יכולה להשתמש בו? מה תופעות הלוואי של תכשיר זה? אני מבינה שזה לכל החיים - האם נכון? ואם כן - האם אין פתרונות שאפשר לחיות איתם יותר בקלות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמוש בריגיין קצף
ד``ר ברנרדו פינקל31/01/2009שלום אורחת,
את יכולה להשתמש בתכשיר. תופעת לוואי אפשרית הינה ירידה בלחץ הדם. עליך להבין כי התכשיר יכול לשמור על מצב קיים, אך לא לשפרו. אין כיום בשוק פתרון "קל" יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער כתוצאה מטיפול תרופתיולדי25/01/2009
שלום רב, בגיל 17 התחלתי טיפול תרופתי במחלת הצהבת (הפטיטיס) C. נשירת שיער זו תופעת לוואי נפוצה של הטיפול הזה. בדרך כלל יש נשירת שיער דיפוזית. לעומת זאת במקרה שלי מדובר בנשירה מוקדית, כלומר נשירה באיזורים מסויימים בראש. נשירה מהסוג הזה נדירה בקרב מטופלים בצהבת והיא יותר בעייתית. בכל אופן, כיום אני בן 19 ועברו 4 וחצי חודשים מאז שסיימתי את הטיפול. השיער החל לצמוח אבל הוא צומח בקצב איטי להפליא. אצל מטופלים אחרים השיער צמח עד הסוף תוך זמן קצר יחסית אחרי גמר הטיפול. כמו כן, חלק מהשיערות החדשות הן חסרות פיגמנטים כלומר הן שקופות. אני תוהה מדוע חלק מהשיערות חסרות פיגמנטים? כאשר אני יוצא מהבית אני יוצא רק עם כובע על הראש (נשירה מוקדית זה לא הדבר הכי אסטתי בלשון המעטה). אני חושב שחלק מהשיער חסר צבע בגלל חוסר חשיפה לשמש. יש לציין שלצד השיערות השקופות מתחילות להופיע גם שיערות שחורות (הצבע הטבעי של שערי), אבל בקצב איטי מאוד. בנוסף לזה, קראתי באתר הזה שחרדות ולחצים גורמים לנשירת שיער. אני סובל לא מעט מחרדות כאלה כתוצאה מהנשירה המכוערת שיש לי כבר במשך יותר משנה. אני מניח שהחרדות האלה אינן מטיבות עם צמיחת השיער מחדש. אשמח לעיצות וטיפים כיצד לזרז את צמיחת השיער בחזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער כתוצאה מטיפול תרופתי
ד``ר ברנרדו פינקל25/01/2009ולדי שלום,
אני שמח שסיימת את הטיפול ואני מאחל לך רפואה שלמה. אל תשווה את עצמך למטופלים אחרים. קצב צמיחת השיער שונה מאדם לאדם ויכול לקחת במקרים כמו שלך עד כשנה. עליך להיעזר בסבלנות. שיערות עם פיגמנטציה החלו לצמוח והמצב ישתפר עם הזמן. אין טיפול שיזרז את התהליך. מדובר בקצב החלמה אינדיבידואלי. החשוב הוא שאתה בדרך הנכונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשירת שיער כתוצאה מטיפול תרופתי
ולדי31/01/2009תודה רבה. הרגעת אותי מעט. אני מקווה שאני לא אאלץ להמתין עוד הרבה זמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בגבותאנונימי24/01/2009
אני לא יודע למה אבל יש לי איזורים בגבות שלא צומח שם שיער וזה נראה כמו קרחות, מה אני צריך לעשות בשביל שיצמחו לי שם שיערות, עזרה בבקשה :( אני בן 16.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בגבות
ד``ר ברנרדו פינקל25/01/2009שלום אנונימי,
אני ממליץ לך לגשת לבדיקה אצל רופא/ת עור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת שיער במפרציםאבי אור24/01/2009
שלום רב... שמי אביאור בן 35 רציתי להתעניין בהשתלת שיער במפרצים...יש לי סוג שיער דק מאז ומתמיד. אבל שיער מלא. מלבד המיפרצים שהחלו בנסיגה איטית מגיל 25 להערכתי.. לא משהו דרסטי. אציין שלאחר מקלחת אם אני מסדר את השיער ומסרק אותו לא ניראים בכלל המפרצים אבל בכל זאת...לי זה קצת מפריע כי השיער אינו מלא... ושאלותיי הן.. א ) כמה שערות צריך להשתיל בסנטימטר מרובע כידיי שהשיער ייראה כטבעי ומלא.. ב)האים ניתן להשתיל שיער במפרצים..מקו המצח כך שהשיער במפרצים יחזור להיות כמו שהיה בגיל הנעורים..ג) מה העלות בערך.. של השתלת שיער במפרצים בלבד. (מפרצים קטנים יחסית) תודה ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת שיער במפרצים
ד``ר ברנרדו פינקל25/01/2009שלום אבי אור,
השתלת שיער משפרת מאד את המצב הקיים, אך איננה מגיעה למראה של גיל הנעורים מבחינת צפיפות השיער. ניתן להשתיל עד כ50 שיערות בסנטימטר מרובע. עלויות השתלה נקבעות לאחר ייעוץ אישי ובהתאם למצב השיער.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)