פורום השתלת שיער - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נשירה גנטית
    דניאלה
    31/07/2008

האם לנערה בת 14 יכול להיות נשירה גנטית? לבתי יש נשירה רצינית אם שבילים גדולים, כל בדיקות הדם וההורמונים יצאו בסדר. הרופא אמר שכנראה זאת נשירה גנטית, האם יש איזה טיפול מיוחד שאתה יכול לעזור בזה? אני מפחדת שתוך שנה הראש יקריח מאוד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נשירה גנטית

הוספת תגובה

• נשירה גנטית

ד``ר ברנרדו פינקל
    02/08/2008

דניאלה שלום,
    גיל 14 הוא גיל צעיר מכדי שתבוא לידי ביטוי נשירת שיער על רקע גנטי. נתת מידע כללי מאד. לקיחת תרופות, דיאטות, מצב נפשי וגורמים נוספים יכולים להוות גורמים לנשירת שיער בגיל זה. יש תחילה לאבחן את הגורם המשפיע ורק לאחר מכן לבנות טיפול מתאים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר שאלות בנוגע לנשירה ופרופסיה
    דניאל
    29/07/2008

שלום ד"ר, בשנה האחרונה סבלתי מנשירת שיער חריפה מאד שהובילה להידללות השיער וחשיפת מפרצים קטנה.. הייתי אצל רופא עור והוא נתן מרשם לפרופסיה.. אני לוקח פרופסיה כבר 7 חודשים ובתקופה מסויימת היה נראה לי שזה עוזר, אומנם בחודשיים האחרונים שמתי לב שההידללות של השיער גוברת והנשירה מחמירה (אולי אפילו יותר), בנוסף הקרקפת והשיער שלי נהיו בשנה האחרונה שומניים מאד (אם חפפתי בלילה עד הערב שלמחרת כבר אני מרגיש שאני חייב לחפוף שוב כי השיער והעור קרקפת שומניים). בנוסף לכל זה לאחר שבזמן האחרון שמתי לב שהידללות החמירה והנשירה גוברת נכנסתי לסטרס ומתח נפשי מטורף.. אני בן אדם שהחיצוניות נורא נורא חשובה לו (כמה שזה נשמע שטחי).. ואני לא יכול לראות את עצמי נהנה מאיכות חיים בצורה כזאת. אני יודע שהמתח הנפשי רק מחמירים ומגבירים את הבעיה, אבל כיוון שזה נמשך ומחמיר כתוצאה מכך גם המתח והדיכאון מחמירים וזה מעגל שאני לא יודע איך לשבור.. ובנוסף לכך אם להיות כן בחצי שנה האחרונה הייתי שותה המון אלכוהול ומעשן הרבה (לא סיגריות).. דברים שהפסקתי לעשות לאחרונה כי אני חושב שהם אולי גם גרמו לנשירה, האם יש קשר בינהם באמת? האם יש מה לעשות במצב הזה? האם הפרופסיה לא אמורה לעזור? יש דרך שאפשר לשנות בחזרה את מצב השיער ולגרום לא להיות בריא ולא שומני שוב כמו שהיה בעבר? אודה לך על דעתך..

הוספת תגובה

• עוד משהו שרציתי להוסיף

דניאל
    29/07/2008

מאז שהתחילה לי תקופת הנשירה אני מרגיש כל הזמן לא נח באיזור הקרקפת.. במיוחד באיזורי הנשירה, מן כאב מוזר כזה כאילו הקרקפת שלי דוחה את השיער מהראש.. לתקופה חשבתי שזה פסיכולוגי.. אבל שהזמן עובר אני מרגיש שזה יותר ויותר מוחשי.. האם יש לזה הסבר או פיתרון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דניאל

ד``ר ברנרדו פינקל
    02/08/2008

דניאל שלום,
    הייתי ממליץ לך לחזור לרופא העור שהמליץ על הפרופסיה משתי סיבות עיקריות: א. את יעילות השפעת הפרופסיה ניתן לדעת לאחר תקופה מינימאלית של כ 6 חודשים. לדבריך, תקופה זו עברה ואתה לא רואה ו/או מרגיש שיפור כיום. פרופסיה לא עוזרת לכולם; ב. יש לך בעיה בעור הקרקפת. שומניות יכולה לתת תחושות משונות ולא נוחות. ויתכן ואתה זקוק לשמפו רפואי, כדי להנמיך את כמות השומנים המופרשים מעור הקרקפת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי
    רונית
    29/07/2008

אני בת 15 ושיערי מאוד דק ודליל.(בשל תרופה שלקחתי לפני כמה חודשים שגרמה לנשירה מופרזת בשיערי שפסקה לאחר הפסקת נטילת התרופה).כיום המצב הוא שחלק מהשיער ארוך וחלק קצר ויש לי קרחות קטנות על הראש שלאט מתכסות.השאלות שלי הן כאלו: כמה זמן פחות או יותר אמור לקחת לשיערי לגדול? מה אני יכולה לעשות בשביל לזרז את צמיחת השיער?מה אני יכולה לעשות בשביל לחזק ולשקם את השיער שלי?(שמנים, ויטמינים, תזונה, כל דבר..)תודה!:)

לקביעת תור
    סגירה
    היי

הוספת תגובה

• היי

ד``ר ברנרדו פינקל
    02/08/2008

שלום רונית,
    כפי שציינת, כפי הנראה קיים קשר ישיר בין נטילת התרופה לנשירה ובין הפסקתה להשתקמות השיער. קצב צמיחת השיער הינו 1-2 סנטימטר לחודש. אין תרופת פלא המזרזת את קצב צמיחת השיער. שמנים למינהם או ויטמינים פועלים על עור הקרקפת, אך אין להם השפעה על קצב צמיחת השיער. שיערך משתקם ועליך להיעזר בסבלנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלת שיער
    אלי
    27/07/2008

בני בן 20.יש לו נשירה ומפרצים ברורים המחייבים טיפול. הוא ביצע את כל בדיקות הדם המתאימות ואין ממצאים היכולים להסביר זאת.להבנתי זה עניין גנטי. האם השתלת שיער מהווה פתרון יעיל במקרה בו הנשירה הינה על רקע גנטי? מהם שיעורי ההצלחה בהשתלות? האם ההשתלה הינה פתרון לכל החיים? אודה להתייחסותך אלי

לקביעת תור
    סגירה
    השתלת שיער

הוספת תגובה

• השתלת שיער

ד``ר ברנרדו פינקל
    02/08/2008

אלי שלום,
    השתלת שיער מהווה פיתרון יעיל במקרים בהם הנשירה הינה על רקע גנטי. הפיתרון הינו לכל החיים. השיפור במראה השיער הוא תמיד מאד משמעותי. עם זאת, גיל 20 הוא גיל צעיר מידי ולא מומלץ לבצוע השתלה, שכן במידה ומדובר בגורם גנטי, ההתקרחות ממשיכה. השתלות שיער מבוצעות לרוב, החל מגיל 25, כאשר קיימת התייצבות יחסית של מצב ההתקרחות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה נראה כמו נשירת שיער!! אולי כן!
    רועי
    27/07/2008

אני עשיתי החלקה לשיער שלי החלקה כימית לפני 5 חודשים וקצת עכשיו! השיער שלי היה חלק מאוד וסבבה היה כיף לגעת בו אבל לא חזרתי על אותו פעולה (החלקה) עוד פעם וכמו שאמרתי אני 5 חודשים ויותר מרגע ההחלקה ואני פוחד עכשיו כי אני קוטף שערות מהראש שלי בקלות ונראה לי שהשערות שרופות נשברות בקלות עכשיו אני אם אני מחזיק שערה ומושך אותה היא נשברת לפעמים מהשורש אבל הרוב לא מהשורש ויורד לי שיער באופן מטורף...מה לעשות האם יש משהו שאשפרי לעשות או להסתפר על אפס גלח עד שיצאו שיערות באופן חדש מההתחלה בבקשה צריך עזרה

הוספת תגובה

• זה נראה כמו נשירת שיער

ד``ר ברנרדו פינקל
    02/08/2008

רועי שלום,
    החלקת שיער מחלישה את השיער. הנזק הנגרם משתנה בהתאם לחומרי ההחלקה. לרוב לא נגרם נזק בלתי הפיך. עליך להניח לשיער להבריא. אין צורך לגלח את השיער. עם הזמן המצב ישתפר, בתנאי שלא תחזור על הפעולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עזרה
    גל
    24/07/2008

אני בת 16 ואני עושה פניםם כבר שנהה וחציי ואני ממש מכורה אליוו השיער נהייהה דליל ואני לא יודעת מה לעשות חוץ מלהספיק עם הפנים . איךך אני יוכלל שהשיערר יהיה לי פחות דליל?? והאםם יש תרופותת לזה שמותאמות לגילל שליי ואיןן להם תופעות לוואי רציניותת? אוו משחותת ? בבקשה תענה לי ד"ר.

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עזרה

הוספת תגובה

• צריכה עזרה

ד``ר ברנרדו פינקל
    26/07/2008

שלום גל,
    העזרה הטובה ביותר היא להפסיק עם הפנים. לא לוקחים תרופות מיותרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירת שיער
    שרון
    24/07/2008

אני סובלת מנשירת שיער מאוד חזקה. אני בת 32 אחרי לידה(לפני כ8 חודשיים). יש לי כמה שאלות.1-התחלתי ליטול כדורים רוטס HR וכדורי ברזל(כי בבדיקות דם גילו לי חוסר ברזל) ובנוסף לכל זה התחלתי ערכת טיפול של פולטן. האם כל זה יכול לעזור להפסקת הנשירה? ועוד משהו חשוב תוספות שיער יכולות לגרום לנשירה (לא בהדבקה אלה בחרוזים) כי עד עכשיו הייתי אם תוספות והורדתי אותם השבוע. ואני אשמח מאוד אם תוכל להמליץ לי על עוד טיפול שיוכל לעזור לי. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    נשירת שיער

הוספת תגובה

• נשירת שיער

ד``ר ברנרדו פינקל
    26/07/2008

שלום שרון,
    הריון, לידה והנקה קשורים לשינויים הורמונליים המובילים לנשירת שיער. אינני יודע אם את (עדיין) מניקה - אולם לאחר תקופות אלה המצב מתייצב לרוב ומשתפר. בנוסף, מחסור בברזל גם הוא קשור לנשירת שיער. נשמע שאת עושה כעת את הטיפול הנכון והמספיק לשלב זה. חשוב להבין שגם מצב נפשי, חוסר שינה ולחץ קשורים לנשירת שיער. האידיאלי בתקופה זו - להניח לשיער במצבו הטבעי. מזל טוב להולדת הילד/ה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך ד'ר

שרון
    27/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום.. אני בת 15 ו
    ספיררר
    24/07/2008

והשיער שלי מאוד דליל.. בנוסף לכךךך ישלי נשירה חמורה מה אפשר לעשות נגד זה???? והכוונה בלי ללכת לבדיקות דם וכל זה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום.. אני בת 15 ו

הוספת תגובה

• בת 15

ד``ר ברנרדו פינקל
    26/07/2008

ספיר שלום,
    בגיל 15 כשקיימת נשירה חמורה, הייתי ממליץ לך ללכת לבדיקת רופא/ת נשים המתמחה בגיל הנעורים או לרופא/ת עור לבירור סיבת הנשירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר..
    שירי
    23/07/2008

(זו כבר הודעה שלישית שאני שולחת- ואין לי מענה)

אני קוראת פה הודעות של אנשים..(בעיקר נשים) ואני רואה מקרים דומים לשלי..אבל איני מצליחה למצוא תשובה לבעייתי. אז ככה..אני כיום חיילת בת 19,וסובלת כבר שנה מנשירת שיער, לפני שנה וחצי בערך התחילה לי נשירה אבל בקטנה כזה..לאחר מכן עשיתי פסים בשיער (ראש מלא) והמשיכה הנשירה, לרוב נשר השיער הבלונדיני של הפסים, אבל זה היה עוד איכשהו מצב טוב.. בכל זאת עשיתי בדיקות דם, ונמצא כי רמת הברזל שלי נמוכה למדיי (אני לא אוכלת הרבה בשר) הרופא נתן לי כדורי ברזל למשך 3 חודשים,אבל משום מה לא ראיתי שהשיער שנשר צמח לי בחזרה וזה היה מרגיז, הלכתי לדיאטנית (כי בתקופה הזו ובעבר עשיתי מספר דיאטות) אך היא אמרה שאין שום קשר לדיאטות ולא לפסים שעשיתי, אולי זה מלחץ כלשהו (עמדתי להתגייס באותה תקופה)אך לא נראלי שזו הסיבה העיקרית,התגייסתי וזה החמיר ושורשי השיער שלי נהיו ריקים ובלי הרבה שיער כמו שהיה לי..עם הזמן השיער לא גדל שם והמשיכה הנשירה , הזנחתי את העניין של הכדורים והכל (בגלל הצבא והרופאים ששם)כיום אני נותרתי מיואשת מהמצב שורשי השיער שלי עדיין ריקים וזה לא נעים לי, אני לא הסתרקתי איזה חצי שנה מפחד, אמנם הנשירה פחתה, אבל השיער שנשר לא צומח מחדש, השורשים ריקים.כרגע אני כבר שנה במצב הזה בלי שינוי, אחרי שנה שלא עשיתי פסים או משהו בשיער. אני רוצה שהשיער יחזור להיות מלא, לעשות פסים ללא דאגה. מה אני צריכה לעשות עכשיו ..?ראיתי שציינת בדיקת פרופיל הורמונלי ולא הבנתי מזה ואם זה קיים האם אפשר לעשות משהו לשנות, אולי תכשירים לשיער או ויטמינים כדורים..שיצמיחו מחדש.. (עשיתי בדיקות דם ואני מחכה לתשובה אם זה קשור לברזל...) בבקשה תייעץ לי בפירוט אני נואשת. המון תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ד"ר..

הוספת תגובה

• ד"ר..

ד``ר ברנרדו פינקל
    26/07/2008

שירי שלום,
    לפי התיאור שלך את נמצאת בלחץ תקופה ארוכה מאד. משתמע מדבריך שלא הקפדת על המלצות הרופאים והדיאטנית, מכיוון שלא ראית את השינוי שייחלת לו. בנוסף לא ברור אם את חופפת את שיערך בתכיפות מספקת כדי לנקות את עור הקרקפת ולמנוע שומניות מצטברת המובילה לנשירה. חוסר בברזל קשור לנשירת שיער מכיוון והוא משפיע על עור הקרקפת. הפסקת הפסים הייתה מבורכת. תשובות לגבי בדיקת פרופיל הורמונלי הוזכרו בפורום זה כבר מספר פעמים - ראי תשובות קודמות. לדאבוני, שיער שנשר לא תמיד צומח שוב. הייתי בעיקר ממליץ לך על שימור המצב הקיים: חפפי את השיער, סרקי אותו, טפלי בחוסר הברזל - במידה וקיים, הקשיבי לדיאטנית ואל תעשי דיאטות לא מאוזנות ועצמאיות והכי חשוב - לטפל בלחץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר..

שירי
    27/07/2008

ד"ר תודה רבה על הייעוץ.. אולי קיימים תכשירים לשיער שיוכלו לעזור לי בנוסף למה שאמרת?..כי לא נראלי שזה יעזור כ"כ.. ואתה ממליץ מעכשיו לא לעשות פסים יותר או שזה לא קשור?..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר..

ד``ר ברנרדו פינקל
    02/08/2008

שירי שלום,
    ציינת שיש לך ספקות לגבי כל ההמלצות של הרופאים והדיאטנית שניתנו לך, כולל זו שלי. את לא מאמינה שדברים יעזרו לך ולפיכך, את מפסיקה טיפולים באמצע. בכדי שטיפול יצליח עליך לגשת לרופא באופן אישי, לסמוך עליו ולבצע את הוראותיו עד גמר הטיפול. מעבר לכך, הפורום הנוכחי נועד להעניק עצות כלליות והכוונה, הנועדות לכלל הקוראים. כפי שאני מציין תמיד, ייעוץ וטיפול מעמיק - נעשים לאחר שרופא/איש מקצוע בודק ומאבחן את המטופל/ת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר שאלות
    שרון
    20/07/2008

שלום, אני בן 26 נוטל פרופסיה מזה שנה וחצי. התחלתי ליטול את הכדור לא בגלל שהבחנתי במחסור רציני בשיער על הראש וממש בהתקרחות, אלא פשוט בגלל שהבחנתי בשיער הנושר. כיום אני מרגיש שאני נמצא בדיוק באותו מצב, השיער נושר אבל מבחינת המראה הכללי זה נראה אותו דבר. השאלה אם אני לא סתם מבזבז כסף והייתי נמצא באותו מצב גם בלי הכדור? איך אני יכול לדעת (מבלי להפסיק להשתמש ולראות מה קורה - פוחד לקחת את הסיכון). נתונים להשלמת התמונה - 1) אני סובל מסבוראה חמורה בעור כולל הקרקפת. 2) כמו כן השיערות שלי מאד מאד דקות.

לקביעת תור
    סגירה
    מספר שאלות

הוספת תגובה

• מספר שאלות

ד``ר ברנרדו פינקל
    26/07/2008

שלום שרון,
    פרופרסיה עוזרת כאשר קיימת נשירה על רקע הורמונלי - מה שלא עולה מהתאור שלך. לפיכך, לא ברורה הסיבה מדוע אתה נוטל את התרופה. מעבר לכך, נשירת השיער שלך סביר שקשורה למחלה האוטואימונית ממנה אתה סובל (סבוראה) והטיפול בנשירה קשור לטיפול במחלה וצריך להתבצע בהוראת רופא עור. בנוסף, לא ציינת סימנים של נשירה מעבר לתקינה (כ100 שיערות ביום נושרות באופן רגיל ותקין), המתבטאים במצבים כגון: שיער על הכרית לאחר הקימה או נשירת שיער משמעותית בזמן חפיפה). דקיקות השיער איננה רלוונטית לשאלתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות לנשירת שיער
    ארי
    17/07/2008

שלום, האם יש עוד תרופות כמו פרופסיה? מה הפיתרון לגברים מתקרחים שיש להם את זה בגנים, האם זה יכול להועיל?

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות לנשירת שיער

הוספת תגובה

• תרופות לנשירת שיער

ד``ר ברנרדו פינקל
    19/07/2008

ארי שלום,
    פרופסיה עוזרת לכ 70% מהמטופלים, כולל אלה שיש להם סיבה גנטית להקרחה. מעבר לפרופסיה, נפוץ היום תרסיס בשם מינוקסידיל כטיפול בנשירת שיער.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים
    אלי
    14/07/2008

שלום, האם השתלת שיער זו פרוצדורה כואבת, האם כואב גם לאחר הטיפול?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים

הוספת תגובה

• כאבים

ד``ר ברנרדו פינקל
    19/07/2008

אלי שלום,
    הפרוצדורה עצמה הינה ללא כאבים ומתבצעת בהרדמה מקומית. מספר שעות לאחר ההשתלה, כאשר ההרדמה פגה, יכולים להיות כאבים באיזור התורם בלבד. כאבים אלה נסבלים וניתן גם להקל עליהם בעזרת משככי כאבים נפוצים, כגון: אקמול, אופטלגין וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לד"ר פינקל
    ליאל
    10/07/2008

האם נשירת שיער היא כתוצאה מסיבות שונות כגון לחץ וחרדה או תזונה לא נכונה? או כתוצאה מגנים? ואם זה בגלל הסיבות האלה אז הורדת המתח והחרדה או התחלה בדרך של תזונה נכונה תצמיח את השיער בחזרה? אני בן 17 ויש לי מפרצים די גדולים. ולאבא שלי היה שיער מלא בגיל 30. אני מאוד מפחד שזה יגדל בעתיד אני ממש לחוץ מזה. יש דרך בינתיים למנוע משהו?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לד"ר פינקל

הוספת תגובה

• ליאל

ד``ר ברנרדו פינקל
    12/07/2008

הסיבות שציינת גורמות לנשירת שיער. תזונה נכונה ושיפור המצב הרגשי יכולים להביא לעצירת הנשירה - במידה ולא קיים גורם נוסף לנשירת השיער. ישנן תרופות המונעות נשירה, אולם גיל 17 הוא גיל צעיר מידי ללקיחת תרופות אלה ואני לא ממליץ לך על כך, בשלב זה. מכיוון וכל בן אדם הוא מקרה בפני עצמו, היייתי ממליץ לך להגיע לפגישת ייעוץ, בכדי לאבחן את המצב באופן מעמיק יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לד"ר פינקל
    מכאל
    10/07/2008

האים שחותכים את צלקת ההשתלה, יש על הצלקת מ"ס שערות אותם ניתן להשתיל בראש?? תודה,

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לד"ר פינקל

הוספת תגובה

• מכאל

ד``ר ברנרדו פינקל
    12/07/2008

כן, הדבר אפשרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בלייזר
    עגכ
    09/07/2008

ד"ר שלום רציתי לשאול על טיפול נגד נשירת שיער ע"י לייזר, האם הטיפול יעיל? והיכן כדאי לעשותו?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בלייזר

הוספת תגובה

• עגכ

ד``ר ברנרדו פינקל
    12/07/2008

שלום,
    באופן כללי, טיפולים בלייזר לא מצמיחים שיער ואף לא מונעים את נשירתו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה