שאלה בקשר לקורס מדריכי ספינינג

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בקשר לקורס מדריכי ספינינג
    זאביק
    06/10/2011

הי, שמי זאביק . אני בן 38, גר בירושלים, ובמהלך חמש השנים האחרונות אני מגיע לחדר הכושר לפחות פעמיים בשבוע לשיעור ספינינג. אפשר לומר שאני "מכור" לענף - הרבה בזכות מורה מצויין שהיה לי בהולמס פלייס עזריאלי לפני מספר שנים. לפני כשנתיים, במהלך נסיעה לארה"ב, עשיתי קורס מדריכי ספינינג בחברת Johnny G (ע"ש ממציא ענף הספינינג בארה"ב), שלאחריה קיבלתי תעודת מדריך מוסמך. אני מעוניין להתחיל להדריך בארץ, והתחלתי להתעניין במה הדבר כרוך. נאמר לי שאני נדרש לעבור הכשרה קודמת של מדריכי חדר כושר. הבנתי גם שזו תקנה יחסית חדשה ושאין קיצורי דרך.

בינתיים, נרשמתי לקורס מדריכי חדר כושר בשלוחת וינגייט בירושלים - קורס אינטנסיבי שאורך כ-250 שעות. בועדת הקבלה נשאלתי מדוע אני רוצה להיות מדריך חדר כושר ואמרתי את האמת - כדי להיות מדריך ספינינג. לא ממש חשוב לי להיות מדריך חדר כושר. נאמר לי שבכדי להצליח בקורס מדריכי חדר כושר עלי להתחיל "לחיות" את חדר הכושר, להגיע לפחות פעמיים בשבוע, ולעבוד על משקולות, מתיחות וכו'. כמו כן, נאמר לי שבעבר הסמכה למדריך ספינינג ארכה כ30 שעות וש"אין מה לעשות - זה המצב" - גם המדריכה שרעיינה אותי טענה שאין לה הסבר לדרישה החדשה. נאמר לי גם שייתכן ועדיף לי לוותר על כל העניין. העניין הוא שזה חלום שיש לי כבר הרבה זמן וכמו שאמרתי, אני מכור לעניין.
    בינתיים כתבתי מכתב למינהל הספורט כדי לשאול אם יש דרכים לעקוף את התהליך הארוך הזה. עדיין לא קיבלתי תשובה. אני מבין כי קיים חשש שהתחום הזה יהפוך לפרוץ ושחשוב שלמדריכים יהיה ידע בסיסי בגוף האדם כדי למנוע פציעות ושחיקה. אבל נראה לי שניתן למצוא פשרה מספקת בין ה250 שעות שכרגע דורשים בישראל לבין ה10 שעות שדורשים בארה"ב, המדינה בה הומצא ענף ספורט זה. מה דעתכם, יש סיכוי לשנות את הדרישות הקיימות, או לעקוף את התהליך המייגע, או שפשוט לבלוע את הרוק ולהתמסר לכל התהליך הזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לקורס מדריכי ספינינג - תגובה

שרית גרומן
    06/10/2011

וואו זאביק..
    אתה נשמע בחור יסודי ושלא מחפש קיצורי דרך.. אז למה עכשיו.??
    מדריך ספינינג מחוייב בתעודת מדריך חדר כושר. וזהו. ע"פ חוק הספורט.
    אתה יכול לעסוק בתחום במקביל לקורס ע"י הצגת אישורים מתאימים.
    אתה נשמע בחור רציני. אין קיצורי דרך כדי להיות מדריך טוב.
    אל תוותר על החלום.
    חתימה טובה. בהצלחה.
    שרית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קורס מדריכי ספינינג

זאביק
    06/10/2011

הי שרית. אני שואל כי כבר נאמר לי ע"י כמה מדריכים שחלק גדול מהתהליך נראה להם מיותר ולא בהכרח יעזור לי להיות מדריך טוב יותר. מה דעתך? אני מבין שזה חוק של מנהל הספורט ולא מזלזל בגוף הזה, אבל תוהה אם כדאי לנסות לשנות את התקנה הזו. עם כל זה שאני יסודי וזה חשוב לי, הזמן שלי יקר ואני רוצה לדעת שללמוד עשרות שעות של אנטומיה, פיסיולוגיה וכו' באמת יתרום לי כמדריך. כמו כן, ציינת שאפשר בזמן הקורס להתחיל לעבוד עם אישורים מתאימים. באילו אישורים מדובר? תודה,
    זאביק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קורס מדריכי ספינינג - תגובה

שרית גרומן
    06/10/2011

חבל. חבל מאוד שזה מה שמדריכים אומרים לך. זה חשוב. אי אפשר להיות מדריך מבלי לדעת מושגי יסוד באנטומזיה ופיזיולוגיה!!
    אנחנו עובדים עם אנשים.. והם עובדים עם הגוף שלהם.. מדריך טוב , במיוחד מדריך ספינינג צריך לדעת שהוא בא להעביר אימון ולא מסיבה.. הוא לא d.j וחבל שיש מדריכים שלא ממש מבינים את ההבדל.
    ומיכוון שאתה יסודי ,כמו שאתה אומר, האמן לי אתה לא מבזבז את זמנך.
    אתה צריך להביא אישור שאתה לומד בקורס כזה ומתי אתה מסיים את לימודיך. זה יספיק.
    בהצלחהץ
    שרית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קורס מדריכי ספינינג - תגובה - תגובה

ערן שטרן
    08/10/2011

זאביק שלום
    שרית צודקת...במקום לדבר אם צריך או לא צריך,תרשם לקורס וסגור את הפינה.
    חייב להוסיף שיש דבר נוסף שחובה לחדד
    והא נושא הביטוח
    במקרה של אירוע....בחדר הספין
    אין לך ביטוח .

אם צריך להתייעץ מוזמן לדבר איתי טלפונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו