מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי ברכייםשלומית12/09/2008
עושה ספינינג ושעורי עיצוב כבר כמה שנים כפעמיים בשבוע. בחודשים האחרונים נראה לי שדוקא שעורי עיצוב יותר דנמיים כמו ובוסו, גרמו לי לדלקות וכאבים בירך ובברך. דוקא בזמן ספינינג, אם אני לא מגזימה בעמידות, אין כאב, אבל כל הליכה מעבר ל"הליכת שבת" ובמיוחד ירידה במדרגות גורמת לכאב. "אומרים לי שזו עלולה להיות אשמת הספינינג הגורם לשחיקת הסחוס. נראה לי מגוחך להפסיק ספינינג , בשעה שזה הספורט האירובי היחיד שלא גורם לי לכאבים. אני רואה שגם בפורומים השונים חלוקות הדעות, בין הממצא האופייני של נזקי ברכיים עקב ספינינג לידיעה שזה דוקא ספורט שמחזק שרירי ארבע ראשי שאמור לתמוך בברך. האם מגיני ברכיים עוזרים? האם מומלצים- להליכה, לספינינג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממליץ לך להתייעץ עם רופא ספורט
שרון וילנר14/09/2008הי שלומית,
למרות שתמיד יהיו רופאים שיטענו שספינינג לא בריא - ספינינג אינו גורם לנזקי ברכיים!!!
בספינינג, כאשר הוא נעשה בצורה נכונה, אין אימפקט (התנגשות/לחץ) על הברכיים (בניגוד לריצה), העבודה נעשית מכוח שרירי הרגליים (ארבע ראשי, המסטרינג, תאומים) עובדה מוכחת היא שחיזוק השרירים העוטפים את העצמות והמפרקים רק יחזק ויגביר את ההגנה עליהם, מכאן שאם נחזק את הרצועות -נגן על המיניסקוס ובכך נחזק את הברך.
בשיעור ספינינג, כאבים באזור החלק הקדמי של הרגל ייגרמו בד"כ כתוצאה מכפיפת יתר בברך -מושב נמוך - קו הברך עובר את אצבעות כף הרגל .הפיתרון הוא שצריך להגביה את הכיסא ולא לתת לברך לעבור את קו אצבעות הרגליים.
כאבים בחלק האחורי של הרגל ייגרמו בד"כ כתוצאה מפשיטת יתר בברך-מושב גבוה. כשהרגל מגיעה ליישור מלא יש את הצורך להנמיך את הכיסא וכמובן להקפיד על כל שאר הכללים.
כאבים בצידי הברך- ברצועות הצידיות ייגרמו בד"כ כתוצאה מסיבוב פנימי או חיצוני של כף הרגל כתוצאה מאי שמירה על ברכיים מקבילות בזמן הדיווש. במקרה הזה מומלץ יהיה לעבוד עם נעלי רכיבה מתאימות עם קליטים על מנת שישמור את הברכיים מלברוח החוצה.
במקרים של בעיות אורטופדיות בספורט ממליץ לך לפנות לרופא ספורט (אחד שמתמחה במקרים ספציפיים אלו) ותשמעי לדעתו.
והכי חשוב זה להקשיב לגוף ולעשות מה שעושה לך טוב.
שאלתך מועברת לפורום רפואת ספורט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK14/09/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=138 id=link]רפואת ספורט[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)