מתי לחזור לאימונים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתי לחזור לאימונים
    דוד
    18/09/2008

מזה מספר שנים מופיע אצלי לאחר כול 12-6 חודשי רכיבה כאב בברך מתחת לפיקה, בגללו אני נאלץ להפסיק להאמן למשך מספר חודשים. נראה שמדובר על פגיעה בגיד הברך. אין פגיעה בתיפקוד, אין הגבלה בתנועה וכדומה. הכאב מופיע בדרך כלל כמה שעות לאחר הרכיבה. אתמול ראיתי אורטופד שאמר שאין בעיה אם אחזור לרכיבה וכאשר כואב פשוט אקח כדור ארטופן או משהו דומה, כי ספינינג לא צריך להחמיר את הנזק. לכן שאלותי הן: האם הוא צודק ואין בעיה אם אחזור לאימונים עכשיו, או שעדיף לחכות עוד כמה חודשים עד שלא יופיע כאב כלל לאחר רכיבה? לפני כ- 11 שנים עברתי פגיעה מוחית בגללה יש לי חולשה של צד הגוף בו מופיע הכאב. גם השרירים בצד הפגוע חלשים יותר מאשר בצד הבריא, אם כי כשאני מתאמן תקופה, יש שיפור רב בכוח והתיפקוד, אפילו עד השוואה לצד הבריא. לאחר הרכיבה אני מקפיד על מתיחות. מה אפשר לעשות על מנת למנוע את החזרה כול פעם של הכאב לאחר תקופה של אימונים מוצלחים? יש אפשרות שמתיחה מוגזמת היא שגורמת לבעיה? בדרך כלל הייתי עושה מתיחה של הקואדריצפס בצורת עמידת ברכים עם הטיה של הגב אחורה לעבר הרצפה. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתי לחזור לאימונים

הוספת תגובה

• שכחתי להוסיף

דוד
    18/09/2008

הרכיבה שלי היא עם פדלים ונעלי רכיבה ולא עם נעלים רגילות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להקשיב לגוף

שרון וילנר
    19/09/2008

הי דוד,
    אני חושב שחובה להקשיב לגוף.
    אישור מרופא (אורטופד) לחזור לפעילות מאוד חשוב, אבל אם אתה לא מרגיש מוכן ואתה מעדיף להמתין עוד קצת, זה מצויין.
    בקשר למתיחות - אני חייב לך תשובה.
    תרגיש טוב ושבת שלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו