מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ספינינגשילי21/10/2008
היי. אני בת 21.5, מנסה לרדת 5-6 קילו ממשקלי. רציתי לדעת האם זה בטוח לברכיים להתאמן פעמיים בשבוע בספינינג ולעתים אפילו 3? האם זה לא יוצר עומס יתר או גורם נזק לברכיים? בנוסף..כמה קלוריות בממוצע שורפים בשיעור ספינינג במשקל 62.5 ? אשמח לתשובה כנה ומקצועית. תודה וחג שמח:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספיניג מתחילים..
שרית גרומן21/10/2008היי ליאור.
אם אני מבינה נכון ממה שכתבת, את עדיין לא עושה ספינינג, נכון?
אז אם את מתחילה, ורוצה לעשות זאת נכון, ללא כל נזק, לא לבירכיים ולא לבריאותך בכלל, אז כדי לגשת למדריך כמה דקות לפני האימון לבקש ממנו הדרכה מסודרת ומלאה לגבי כיוון האופניים שזה החלק החשוב ביותר בכדי לעשות את זה נכון, ולאחר מכן להתחיל לעבוד בצורה מודרגת, לתת לגוף ולשרירים להתרגל לעבודה. בהתחלה הרבה ישיבה ורק אחר כך לעלות לעמידה ולעומסים גבוהים יותר. בהתחלה זה קצת "לא נעים" ומציק לשבת... אבל מבטיחה שזה עובר אחרי.. 5-6 אימונים..
כמו כן רצוי להתחיל עם 2-3 אימונים בשבוע ,לפחות בשבועיים הראשונים ולעלות בהדרגה.
בנוגע למיתוס הקלוריות....
שריפת קלורית היא תוצאה ישירה של רמת המאמץ, מסת הגוף והיכולת להחזיק מאמץ פחות או יותר קבוע לאורך האימון כולו. ז"א לא להתאמץ מאוד ואז לנוח אלה לנסות ולשמור על סבלת לאורך האימון כולו.
כדי לרדת במשקל אני ממליצה קודם לפנות לתזונאי\ת לקבל תפריט מתאים ולשלב גם תרגילי כח בחדר הכושר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשרית,
שילי21/10/2008היי שרית.תודה על התייחסותך. אני לא מתחילה בספינינג.אני כבר 3 שנים מתאמנת אבל עם הפסקות ארוכות בין לבין. לאחרונה (בחודשיים האחרונים) חזרתי להתאמן באופן קבוע בספינינג, בהתחלה פעם בשבוע ובשבועיים האחרונים פעמיים בשבוע ולעתים אף שלוש ורציתי לדעת שזה בסדר. איך יודעים שנגרמת פגיעה בברכיים? כי לא כואב לי כלום לאחר שיעור... חוץ מלעתים כפות הרגליים. אשמח להתייחסותך בשנית. תודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)