שריפת אחוזי שומן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שריפת אחוזי שומן
    הדס
    28/01/2009

אני עושה ספינינג 3 פעמיים בשבוע במשך ארבעה חודשים ושורפת בממוצע 500 קלוריות ובין 40-50 אחוז שומן (לפי השעון דופק). אני שומרת על אורח חיים בריא מבחינת תזונה ובהגה של הדיאטיקניות אני שומרת. שתי שאלות לי: 1. לא ירדתי במשקל בכלל (אמנם גם לא עליתי במשקל למרות שבחורפים קודמים היתה לי נטייה לעלות 2-3 ק"ג). אמנם בכללי אני מרגישה קצת יותר מעוצבת וגם הסביבה רואה זאת (מדובר בסך הכל על 5 ק"ג מקסימום עודף ש"יושבים" עלי) אבל המשקל לא מראה זאת. מדוע לא באה לידי ביטוי ירידה במשקל? 2. בקלוריות אני מבינה, אבל מה הכוונה לשריפה לדוגמא של 50% שומן? איך זה בא לידי ביטוי. תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שריפת אחוזי שומן

הוספת תגובה

• תשובת מרגנית מורי - דיאטנית קלינית

שרון וילנר
    02/02/2009

הי הדס
    1. בקשר לירידה במשקל - קשה לתת תשובה מדוייקת בלי לדעת מה כוללת התזונה שלך אבל ככל הנראה היתה עליה קטנה של מסת שריר עקב האימונים (למרות שמדובר באימונים אירוביים יש עליה קטנה במסת השריר כשמתחילים להתאמן),
    וכמות הקלוריות שאת צורכת ביום זהה לכמות הקלוריות שהגוף שלך מבזבז כך שבסופו של דבר המשקל לא משתנה
    חשוב לזכור שק"ג שריר תופס פחות מקום מק"ג שומן ולכן מבחינה ויזואלית השינוי במבנה הגוף בא לידי ביטוי

2. לגבי אחוזי השומן בשעון - ככל שעובדים בדופק גבוה יותר כך השימוש בפחממות כמקור אנרגיה גדל
    זאת אומרת שבדופק של 85% הגוף ינצל יותר פחממות (ביחס לשומנים) מאשר בדופק של 70% למשל
    כאשר בשעון כתוב שבאימון מסויים מתוך 500 הקלוריות ש"נשרפו" 50% הגיע משומן הכוונה היא ש-250 קק"ל נצרכו ממאגרי השומן
    מכיוון שגרם שומן מכיל 9 קק"ל - ניתן להסיק כי נוצלו כ-28 גר' שומן
    חשוב לשים לב שבדופק נמוך אמנם אחוז השומן מתוך הקלוריות שנשרפות גדול יותר אבל כמות הקלוריות הכללית שנשרפת קטנה יותר ולכן בסופו של דבר כמות השומן (בגרמים) המנוצלת יותר קטנה...

מרגנית מורי
    מנהלת סטודיו הולמס פלייס רחובות
    דיאטנית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו