דופק גבוהה 180 ולפעמים אפילו יותר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דופק גבוהה 180 ולפעמים אפילו יותר
    מנאל
    19/02/2009

שלום זה החודש השלישי שלי באימון מהשיעור הראשון המדריכה נבהלה מהדופק הגבוהה שלי שהגיע לפעמים ל 200 אני בת 32, המליצה לי לעבור בדיקת מאמץ, אחרי בדיקת אקולב , ומעקב הולטר הכל תודה לאל בסדר גמור ואין שום בעיה בתפקוד הלב. נכון להיום אני עומדת על דופק מקסימאלי 170-180 ולא מצליחה להוריד ואם מורידה כי המדריכה לא מרשה לי לעבוד בדופק כזה, אני לא מרגישה שאני מתאמנת ומרגישה שאני לא מתאמצת. שאלה ראשונה, צריך לעבוד לפי תחושת הגוף או לפי הדופק? שאלה שניה אם המטרה שלי לרדת במשקל " חיטוב גוף" על אזו דופק צריך לעבוד, ולאזו מדה זה מהווה מדד אמין ונכון למרות שתחושת הגוף היא אחרת לגמרי? אשמח לקבל תגובה ותשובה תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דופק מקסימאלי

יניב
    28/02/2009

אנאל את בת 32 ובחישוב פשוט ניתן לראות כי 70% מהאוכלוסיה עומדים בחישוב של 226 פחות הגיל נותן דופק מקסימאלי לנשים, לגברים החישוב הוא 220 פחות הגיל. כך ש226-32 נותן לנו 194 שזהו הדופק המקסימאלי שלך בקרוב ז"א שיכול להיות מצב כזה שהדופק המקסימאלי שלך הוא אפילו יותר גבוהה מזה כיוון שזוהי לא נוסחא של מדע מדוייק זה מתאים לפלח רחב באוכלוסייה אך לא לכולם. כך שאם את מגיעה לדופק של 180 בפיק זה בסדר לחלוטין אך אם יש מצב בו את כל השיעור עובדת על דופק 180 צריך לבדוק אולי יש משהו לא בסדר ואולי אפילו זה קשור ברקע ההיסטורי שלך בספורט. לגביי הנעליים לא הבנתי כיצד אני יכול לפנות אלייך..... ואני כן מעוניין בנעליים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה

מנאל
    05/03/2009

היי המצ ב שלי היום הרבה יותר טוב, כבר ברוב השיעורים הדופק שלי נע בין 160-175 וגם ההשתפרות נראת בזמן התאוששות ואני מרגישה בזה. את זה שהטריד אותי ששמעתי ממורה לספורט שאם עובדים בדופק מעל 75% מהדופק המקסימאלי אנו לא שורפים שומן אלא עובדים על משהו אחר אני חושבת קוראים לזה " קלוקוגאן", הכוונה שאף פעם לא עובדים ב90 או 100% מהדופק המקסימאלי בקשר לנעליים, מאוד ממליצה .מאז שקניתי האמון ממש נראה אחרת וממש מרגישים את זה בעבודה של השרירים. 0522697763 זה מס' הנייד של המדריכה שלי "מאיה" אפשר להתקשר אליה כבר דיברתה אתה על זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המיתוס קיים כבר 20 שנה, אז מספיק!

שרון וילנר
    08/03/2009

שלום לכולם,
    מה יהיה עם המיתוס של דופק 75%?
    - נכון שהגוף שורף הכי הרבה שומן בדופק נמוך, אבל בדופק גבוה יותר אנחנו שורפים בסה"כ יותר קלוריות ולכן גם יותר שומן בשורה התחתונה.
    - פעילות בדופק גבוה גורמת לגופינו לשרוף יותר שומן בשעות שאחרי הפעילות עצמה (בהתאוששות)
    - חילוף החומרים שלנו נשאר גבוה עד כפי 5 יותר זמן אחרי פעיולת בעצימות גבוהה מאשר אחרי פעילות בעצימות נמוכה.
    - ככל שהפעילות עצימה יותר, בזמן ההתאוששות של הגוף אחרי פעילות ישנה עליה בצריכת החמצן ברמת התא כשספק האנרגיה העיקרי לצורך ההתאוששות הוא שומן.
    - לאחר פעילות בעצימות גבוהה בה השתמש הגוף ביותר פחמימות, מאגרי הפחיממות ריקים יותר, והגוף משתמש במאגר השומן כמקור האנרגיה שלו לצורך ההתאוששות שלאחר הפעילות.

המיתוס קיים כבר 20 שנה, הגיע הזמן להפסיק עם זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו