מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טבלאות דופקתמר24/11/2009
הי .אני בת 37 , מתאמנת מזה חצי שנה במגוון רחב של אימונים (אימוני כוח ואירובי מסוגים שונים)
עובדת עם שעון דופק באופן קבוע במטרה להוריד במשקל . לאחרונה גיליתי את שיעורי הספינינג .
לפי הנוסחא 226-37 הדופק המקסימלי שלי הוא 189 .
בדרך כלל, אני מגיעה בכל אימון לפיקים של 97% מהדופק בעיקר אחרי מאמץ עצים (טיפוסים למינהם ) והממוצע שלי הוא 82% .
העיניין הוא שאני מרגישה יכולה לעבוד לאורך זמן על דפקים גבוהים (מעל 170 שזה מעל 90% ) בלי להרגיש מצוקה או קושי מיוחד .
בטווח של מעל 80% אני בכלל יכולה לבלות שעות .אני מרגישה נהדר אחרי האימונים האלה .
במהלך שיעורי הספיניג , המדריכים מגבילים את העבודה על 80% לפרקי זמן קצרים ולעתים רחוקות בלבד מגיעים ל 90% . בנוסף , קיבלתי שתי המלצות סותרות ממדריכי הספיניג : מדריכה אחת אמרה לי שאני יכולה לגרום לעצמי נזק אם אמשיך לעבוד בעצימויות כאלה . המדריך השני אמר לי להקשיב לגוף שיגיד לי מתי קשה לי ואם אני מרגישה טוב להמשיך לעבוד בהתאם להרגשה.
האם הטבלאות לא מתאימות לי ? האם הכושר הטבעי שלי מאפשר לי להשאר לאורך זמן על דופק גבוה ללא קושי מיוחד? האם אני גורמת לעצמי נזק ? איך אוכל לדעת מה הדופק המקסימלי האמיתי שלי ?
תודה
תמר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק.
שרית גרומן24/11/2009היי תמר.
אכן הצגת את שאלתך בצורה מנומקת היטב.
התשובה שלי הרבה יותר קצרה...
ישנה בדיקת מאמץ מאוד מדוייקת שאני ממליצה לך לעשות אם את באמת רוצה לעבוד ע"פ היכולת האינדיוודואלית שלך ולא ע"פ טבלאות.
"בדיקת מאמץ וסף חומצת חלב" ועדיף לעבור אותה בוינגייט. לאחר מיכן פגישה עם פיזיולוג ואת מקבלת את התשובות המדוייקות ביותר לשאלה שלך.בדיקה זו אמנם עולה כסף אבל נותנת לך את התשובות המדוייקות ביותר לשאלתך. ואם את ספורטאית רצינית מאוד כדאי לעשותה לפחות פעם אחת כדי באמת לדעת.
אבל...
אם כל זה לא מתאים..
את צריכה לעבוד בשעון לא על אחוזים כי אם על דפקים. למצא את הדופק אותו את מחזיקה בקלות לפרק זמן העולה על 50 דקות ולהתיחחס אליו כאל ה75% שלך ומימנו לעשות נגזרות לרמות המאמץ השונות.
יש בספינינג בדיקה שניקראת "קונקוני" שאלי את המדריך שלך והמליצי לו לעשותה גם כך תוכלי לקבל אינדיקציה מדוייקת יותר.
מקוה שתצליחי.
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי תמר
ליטל צוקרמן27/11/2009מה שלומך ?
קודם כול הייתי ממליצה לך כמו ששרית המליצה לך לעבוד באימונים על דופק ולא על האחוזים בגלל שלא תמיד האחוזים מדוייקים ולפעמים יש בהם אי דיוק לעומת עבודה על דופק היא מדוייקת יותר
דבר שני גם אני הייתי ממליצה לך לעשות בדיקת מאמץ בוינגייט אצל שון פורטל דבר שיתן לך את הטווחים המדוייקים של הדופק שאת צריכה לעבוד עליהם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעצה הכי טובה שקיבלתי
תמר09/12/2009קיבלתי מכן , אז תודה רבה
הדופק שהכי נוח לי לעבוד בו ואני יכולה לעבוד בו במשך של כ 50 דק' הוא אזור ה 160 +- . אז עכדכנתי את דופק המקסימום שלי ל 198
תודה רבה! מאוד עזרתן לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)