מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלותאלעד26/01/2010
שלום רב.
אני מתאמן כ-4 חודשים בספינינג ומוצא את האימון מהנה מאד.
שאלתי היא לגבי אופן הדיווש.
בתור רוכב אופני שטח אני יודע כי כאשר הרגל נמצאת בשעה 12:00 יש צורך לדחוף את כרית כף הרגל ,כלומר להפעיל כוח עד שהרגל מגיעה לשעה 6:00.
מהשעה 6:00 ועד 12:00 יש צורך להרים את העקב ולבצע משיכה של הפדל.
האם טכניקה זו נכונה גם לספינינג, מכיוון שהמדריכה טוענת שהרגל צריכה תמיד להיות בפוזיציה של עקב משוך לאחור.
במקרה כזה במצב של משיכה אין פקט עבודה על שריר התאומים.
שכחתי לציין שאני עובד עם נכלי רכיבה עם SPD.
שאלה שנייה קשורה לדופק האימון.
ביצעתי בעבר בדיקת מאמץ בוינגייט שבה גילו בדופק 182 הפרעות קצב.
ביצעתי בדיקת הולטר ואקו לב .בשיחה עם קרדיולוג נאמר לי שכל זמן שאני לא מרגיש בעיות מיוחדות ( עלפון, חולשה, הרגשה לא טובה וכו') אין בעייה להגיע גם לדפקים גבוהים.
ואכן אני מגיע לדפקים של 175-178 ללא כל בעייה מצידי, לפרקי זמן לא ארוכים.
רציתי לדעת מה המלצתכן לגבי עבודה בדפקים אלו?
ואולי במה יש צורך ליידע את הקרדיולוג?
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות...
שרית גרומן26/01/2010היי אלעד.
לגבי השאלה הראשונה.
אכן אנחנו באמת מדגישים את נושא המשיכה של העקב יותר מיכוון שדחיפת הפדל, מ12:00 ועד 18:00 , לדברך, מגיעה באופן אוטומטי. זו פעולה שאנחנו עושים באופן לא מודע בצורה דיי אוטומטית . לכן, יש צורך להדגיש ולעבוד על המשיכה ושם באה העבודה הקשה כי ברגע שיש דחיפה מאוד עצימה המשיכה פחות מודגשת וזה בעיקר , אכן, אופייני לרוכבי שטח.
בנוגע לשאלתך השניה.
אני לא קרדיולוג. אבל יודעת שאם אין אתה מתאמן לתחרות או למשהו אחר חוץ מאשר שמירה על הבריאות והכושר, אז אין צורך פיזיולוגי לעבוד בדפקים כל כך גבוהים.
בנוסף לזה שכבר אתה יודע על בעיה של הפרעת קצב אז למה?? מה אתה מנסה לעשות? לשפר? מה בדיוק? בסופו של דבר תפגע בחשמליותו של הקוצב שלך..
לדעתי מומלץ מאוד להתיעץ עם קרדיולוג שמבין בספורט ולקבל ממנו תשובה הכי נכונה.
מכון וינגיט הוא מקום מצויין לתשובות אילו.
בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)