שרירים שפועלים במהלך ספינינג

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שרירים שפועלים במהלך ספינינג
    יוני
    01/02/2010

שלום.
    אני כבר כחודש לא רץ בגלל שברי מאמץ ואני רוצה להתחיל לרכוב על אופניים.
    תוך כמה זמן רכיבה על אופניים יכולה לשפר משמעותית את שרירי הרגליים והאם
    רכיבה על אופניים יכולה לעבוד גם על סיבולת לב ריאה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

taltalon
    04/02/2010

רכיבה על אופניים היא סוג של פעילות אירובית(כמו ריצה ושחיה למשל)כך שבוודאי היא משפרת סבולת אווירנית.לגבי השרירים לא כל כך מובנת לי השאלה אבל אם המטרה היא בניית מסת שריר עדיף שתפנה לחדר המשקולות.השרירים הפועלים בריצה ורכיבה הם בדיוק אותם שרירים,ההבדל הוא בזוויות הישום בהם עובד כל שריר ברגל .האופניים מנטרלים את האימפקט החוזר מהקרקע(אחת הסיבות לשברי המאמץ שלך ככל הנראה),בריצה היתרון הוא העבודה האקצנטרית של השריר(שלב הבלימה)שלא קיים באופניים.מה שתוכל לשלב עם אופניים אלו אימונים על הקרוס טריינר זה ידמה ריצה וימנע זעזוע בעצמות.
    בהצלחה והחלמה מהירה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לשרירים

יוני
    04/02/2010

אני מעוניין לחזק את השרירי רגליים כדי שהרגליים שלי יהיו יותר חזקות
    כאשר אני יחזור לרוץ... האם אפשר באופניים בחדר כושר להקשות על הפידול של האופניים
    ובכך האימון יעבוד גם יותר טוב על הסיבולת לב ריאה?
    תודה רבה:).
    יוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

taltalon
    04/02/2010

דיווש בקצב נמוך יכול להיות שווה בדרגת המאמץ הכללית גם לדיווש מהיר,הכל זה עיניין של כמה עומס יש על גלגל התנופה,שעון דופק יכול להוכיח לך שבסל"ד 100(קצב רכיבת מישור)ובסל"ד 70-80(קצב עלייה)תהיה בדופק זהה.זה נכון שהדעה הרווחת שהיות וקצב הסיבובים נמוך יותר זה מדמה אימון כוח,אבל כל פעולה שנעשת מעל 15 חזרות הופכת את זה לפעילות סבולת עבור השריר לכן אם אתה מנסה לעלות מסת שריר ולחזק רגליים עלייך לעשות אימון משקולות בטווחי חזרות 8-15 ב3-4 סטים לתרגיל ורצוי שיהיו תרגילים פונקציונלים לפעילות בה אתה עוסק.חשוב מאוד להקפיד להמשיך ולעשות מתיחות אחרי אימוני כוח כמו גם אחרי אימון אירובי.השילוב בין אימוני הכוח לאימוני הסבולת(אופניים ואליפטי)יביאו לך את החיזוק הרצוי.תדאג לפנות למדריך כושר מוסמך שיראה לך תרגילים וידריך אותך לביצוע נכון,בתחילה חשובה איכות הביצוע יותר מכמה משקל תרים.
    דרך צלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיבלת לב ריאה

שרית גרומן
    09/02/2010

כן אפשר לשפר את סבלת לב הריאה בצורה משמעותית בספינינג...
    אבל ישנה בעיה אחת קטנה...
    זה לא יגדיל לך את השרירים ברגליים!!! אלה את קבלת הריאות שלך!
    כדי לפתח סבלת יש לעבוד בעצימות לא גבוהה..מידיי.. ולאורך זמן. בתור אצן אתה צריך לדעת את זה.
    כדי להגדיל מסת שריר ברגליים רצוי לעבוד בחדר כושר או על עומסים גדולים מאוד בספינינג דבר שאני, אישית, לא ממליצה.
    שרית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עומסים גבוהים???

taltalon
    09/02/2010

עומסים גבוהים מאוד בספינינג יתרמו אך ורק לבעיות ברכיים וגב ולא יתרמו לשום עלייה בנפח השריר,בעיקר לאדם שכבר מאומן יחסית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו