מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שרירים שפועלים במהלך ספינינגיוני01/02/2010
שלום.
אני כבר כחודש לא רץ בגלל שברי מאמץ ואני רוצה להתחיל לרכוב על אופניים.
תוך כמה זמן רכיבה על אופניים יכולה לשפר משמעותית את שרירי הרגליים והאם
רכיבה על אופניים יכולה לעבוד גם על סיבולת לב ריאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
taltalon04/02/2010רכיבה על אופניים היא סוג של פעילות אירובית(כמו ריצה ושחיה למשל)כך שבוודאי היא משפרת סבולת אווירנית.לגבי השרירים לא כל כך מובנת לי השאלה אבל אם המטרה היא בניית מסת שריר עדיף שתפנה לחדר המשקולות.השרירים הפועלים בריצה ורכיבה הם בדיוק אותם שרירים,ההבדל הוא בזוויות הישום בהם עובד כל שריר ברגל .האופניים מנטרלים את האימפקט החוזר מהקרקע(אחת הסיבות לשברי המאמץ שלך ככל הנראה),בריצה היתרון הוא העבודה האקצנטרית של השריר(שלב הבלימה)שלא קיים באופניים.מה שתוכל לשלב עם אופניים אלו אימונים על הקרוס טריינר זה ידמה ריצה וימנע זעזוע בעצמות.
בהצלחה והחלמה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לשרירים
יוני04/02/2010אני מעוניין לחזק את השרירי רגליים כדי שהרגליים שלי יהיו יותר חזקות
כאשר אני יחזור לרוץ... האם אפשר באופניים בחדר כושר להקשות על הפידול של האופניים
ובכך האימון יעבוד גם יותר טוב על הסיבולת לב ריאה?
תודה רבה:).
יוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
taltalon04/02/2010דיווש בקצב נמוך יכול להיות שווה בדרגת המאמץ הכללית גם לדיווש מהיר,הכל זה עיניין של כמה עומס יש על גלגל התנופה,שעון דופק יכול להוכיח לך שבסל"ד 100(קצב רכיבת מישור)ובסל"ד 70-80(קצב עלייה)תהיה בדופק זהה.זה נכון שהדעה הרווחת שהיות וקצב הסיבובים נמוך יותר זה מדמה אימון כוח,אבל כל פעולה שנעשת מעל 15 חזרות הופכת את זה לפעילות סבולת עבור השריר לכן אם אתה מנסה לעלות מסת שריר ולחזק רגליים עלייך לעשות אימון משקולות בטווחי חזרות 8-15 ב3-4 סטים לתרגיל ורצוי שיהיו תרגילים פונקציונלים לפעילות בה אתה עוסק.חשוב מאוד להקפיד להמשיך ולעשות מתיחות אחרי אימוני כוח כמו גם אחרי אימון אירובי.השילוב בין אימוני הכוח לאימוני הסבולת(אופניים ואליפטי)יביאו לך את החיזוק הרצוי.תדאג לפנות למדריך כושר מוסמך שיראה לך תרגילים וידריך אותך לביצוע נכון,בתחילה חשובה איכות הביצוע יותר מכמה משקל תרים.
דרך צלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיבלת לב ריאה
שרית גרומן09/02/2010כן אפשר לשפר את סבלת לב הריאה בצורה משמעותית בספינינג...
אבל ישנה בעיה אחת קטנה...
זה לא יגדיל לך את השרירים ברגליים!!! אלה את קבלת הריאות שלך!
כדי לפתח סבלת יש לעבוד בעצימות לא גבוהה..מידיי.. ולאורך זמן. בתור אצן אתה צריך לדעת את זה.
כדי להגדיל מסת שריר ברגליים רצוי לעבוד בחדר כושר או על עומסים גדולים מאוד בספינינג דבר שאני, אישית, לא ממליצה.
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעומסים גבוהים???
taltalon09/02/2010עומסים גבוהים מאוד בספינינג יתרמו אך ורק לבעיות ברכיים וגב ולא יתרמו לשום עלייה בנפח השריר,בעיקר לאדם שכבר מאומן יחסית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)