ספינינג עם שעון דופק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ספינינג עם שעון דופק
    חני
    10/04/2010

שלום,
    אני בת 30 ומתאמנת בספינינג כחצי שנה, 3 פעמים בשבוע בממוצע.
    יש לי שעון דופק חדש (סונטו t1c). לפי הנתונים שלי שהזנתי לשעון, השעון קבע כי הדופק המירבי שלי הוא 190. לאחר שבוע אימונים ראשון עם השעון גיליתי שאני "מבלה" את רוב השיעור בטווח של 85% - 90% דופק. למרות מה שהשעון מורה אני לא מרגישה שאני מבצעת מאמץ קשה מדי.
    האם זה נורמלי לעבוד בדופק יחסית גבוה ? האם עליי להרגיל את הגוף לעבוד פחות קשה ובכך לעבוד בדופק יותר נמוך? או שאולי השעון טועה בחישוב הדופק המירבי שלי ועליי לעבור בדיקה אחרת לקביעת דופק מירבי?
    אשמח לעצות...
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ספינינג עם שעון דופק

הוספת תגובה

• שעון דופק.

שרית גרומן
    10/04/2010

היי חן.
    שעון הוא שעון. מכאני. הוא לא יודע... הוא עושה את מה שתיכנתו אותו לעשות וע"פ הנתונים שיש לו.
    ואכן ייתכן שאת עובדת בדפקים שע"פ הנתונים הסטטיסטיים של השעון הם גבוהים עבורך, אבל ייתכן שיש לך דופק גבוה טיבעי או שאת בכושר טוב או כל מיני דברים שונים.
    הכי טוב זה לעשות בדיקה במכון שייתן לך נתונים מדוייקים אבל...
    את יכולה לבדוק כך: במהלך האימון שימי לב איזה דופק את יכולה להחזיק יותר מ 45-50 דקות מבלי להתעייף מידיי וזו תהייה האינדיקציה שלך למאמץ של 75% לערך.. הכל בהערכה. ישנה בדיקה נוספת שאותה תבקשי אולי ממדריך הספינינג שלך לבצע באחד האימונים, שנקראת בדיקת קונקוני.. אם תגידי לו והוא יידע.. אז הוא גם יסביר מה עומד מאחוריה. גם בדיקה זו תיתן לך הערכה מדוייקת יותר,כמעט ב-90%, על היכולת שלך וטווח הדפקים המתאים לך באמת.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעון דופק

ערן שטרן
    12/04/2010

היי חן,
    ראשית כל .........תתחדשי.
    עבודה עם שעון דופק יעילה ומניבה תוצאות טובות יותר.
    לפי מה שאת מתארת ,התוצאות שמראה לך השעון לא מדוייקות.

קשה "לבלות "בדפקים שאת מתארת,כי את נמצאת בתחום אנאירובי.
    מומלץ ,כפי ששרית כתבה,בדיקת מעבדה VO2MAX -בדיקה זו תיתן לך את הדופק המוחלט,לפיו תוכלי לחשב את מטרות האימון

בהצלחה,
    ושבוע נפלא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו