האם הספיננג מסוכן לבריאות?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם הספיננג מסוכן לבריאות?
    מירי
    06/06/2011

אני מתאמנת חדשה במכון כושר ולאחר כמה שיעורי ספיננג חבר הסב את תשומת ליבי לסיכון שבספיננג ניתן ללקות בהתקף לב כי רמות הדם המוזרקות ללב בצורה חדה בעת הפעילות עלולה לפצוע לסדוק ואף להביא להתקף לב,לציין שאותו חבר אינו רופא אלא מטפל אלטרנטיבי בתחומו
    הייתי שמחה לדעת מה נכון לגבי ספיננג ומה לא נכון ,ממה עלי להזהר ואם כדאי להמשיך
    בפעילות הארובית הזו

בתודה ובבוקר נפלא
    מירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם הספיננג מסוכן לבריאות? - תגובה

שרית גרומן
    09/06/2011

היי מירי.
    הפעילות בספינינג היא פעילות שתלויה במתאמן.. ז"א כמו כל פעילות אירובית אחרת את צריכה מד דופק כדי לדעת כמה את מתאמצת עם הלב... אין שום זינוק חד בספינינג שיכול להוות בעיה מיוחדת ושונה מכל פעילות אירובית אחרת.
    רצוי לעבוד בהתחלה על דפקים של 70-75% מדופק המקסימאלי ועם הזמן להשתפר להרגיש טוב יותר ולנסות להגיר את המאמץ.
    לכן, כל פעילות אירובית יש לנטר עם מד דופק.
    שיהיה לך רק כיף
    שרית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי שרית

מירי
    15/06/2011

תודה לתגובתך ,הרגעת אותי מעט ,הייתי שמחה אם תכתבי לי מהם המושגים שעליהם מדברים בשיעור,המדריך מדבר על פרמידות או שאומר לסגור ברז ,מישור,להוסיף רבע,חצי
    כל המושגים האלה נשמעים לי סינית והיות והקבוצה גדולה מאוד והמדריך מגיע בדיוק שניה לפני שמתחילים אז אף פעם אין לו זמן להתעכב ולהסביר לי את המושגים כך שאיני יודעת מהם הכללים בספיננג ומהם המושגים אשמח מאוד מאוד להסבר ממך
    בתודה
    מירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי שרית - תגובה

שרית גרומן
    19/06/2011

היי מירי.
    אינני יודעת היכן את מתאמנת אבל זה רע מאוד שהמדריך מגיע כל כך באיחור, מיכוון שכמו שהמתאמן צריך להגיע לפני כדי להתארגן, על אחת כמה וכמה המאמן, ויש לדרוש זאת מימנו או לחלופין מימי שאחראי עליו אם פניה אישית אליו לא תעזור.

ה"מושגים" שהמדריך משתמש בהם משמשים להדרכה לביצוע המשימות על האופניים.
    כל מדריך לאט לאט מאמץ לעצמו את המושגים שלו והמתאמנים אמורים להבין למה הוא מתכוון. עקרונית מה שצריך להוביל בד"כ הם הדופק וקצב הפידול שהם דברים קבועים אבל שונים ומשתנים אצל כל מתאמן בהתאם לגיל שלו ולרמת הכושר שלו.

מאוד חשוב שתתפסי שיחה עם המדריך, אחד כזה שאת סומכת עליו, בקשי הדרכה מסודרת לגבי השאלות שיש לך זה מאוד חשוב למיצוי האימון מבחינתך ולהנאה הגדולה שלך מהספינינג.

ספרי אם השתפר.
    שרית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו