מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הבדל בין הרמת סינוס לעיבוי רצפת הסינוסדורון01/07/2018
לקראת השתלה הייתי אצל שני רופאים שונים ואחד אמר שצריך הרמת סינוס והשני אמר שצריך לעבות את רצפת הסינוס. מה ההבדל בין השניים? איך התקבלה מסקנה שונה? איזה מהתהליכים עדיף מהשני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרמת סינוס
ד``ר גיא לוי01/07/2018שניהם התכוונו לאותה פעולה של השתלת עצם בסינוס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלבנת שיניים פעם שניהשיפי28/06/2018
האם אפשר להלבין את השיניים כמה פעמים? כמה זמן צריך לחכות בין ההלבנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלבנה
ד``ר גיא לוי11/07/2018ניתן להבין את השיניים מספר פעמים. אין צורך להמתין בין ההלבנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות של שן לחום ולקורחיים28/06/2018
יש לי רגישות בשן לחום ולקור, לא כואב. זה שורש חשוף או משהו כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות
ד``ר גיא לוי28/06/2018רגישות לקור וחום יכולה להיות מחשיפת שורש כמו גם מעששת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להוצאת ניב כלואיעל26/06/2018
בבדיקה לקראת טיפול אורתודנטי ראו שלבת שלי יש ניב כלוא בחך. אמרו שצריך לעשות ניתוח. האם באמת הכרחי? יכול לגרום לנזקים אם לא עושים את הניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניב כלוא
ד``ר גיא לוי28/06/2018על מנת להכניס את הניב לקשת יש לבצע ניתוח לחשיפת הניב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שיני בינה בניתוחאייל24/06/2018
שלום .
עקרתי 2 שיני בינה כלואות בשני הצדדים ..
ויש לי תפרים..
רציתי לדעת אם ביום של הורדת התפרים ..יש כאבים ..
ואיך מורידים את זה..בהרדמה או שככה?
ואני עדיין לא מצליח לפתוח את הפה עד הסוף ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיני בינה
ד``ר גיא לוי25/06/2018הוצאת התפרים לא כואבת ומבוצעת ללא אלחוש. קושי, בפתיחת פה מקובל, בעקירת שיני בינה תחתונות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת זיהום מתחת לכתרונונו חיה-רחל24/06/2018
שלום לך
עשיתי צילום שיניים מעקב שנתי ונאמר לי שיש לי זיהום מתחת לכתר ב-4 או 5 שיניים. הייתי אצל כירורג פה ולסת הוא הסביר לי שהוא צריך לנקות את הדלקת מסביב לשן ואז הוא ישים חומר חיטוי ויסגור את המקום כדי למנוע כניסת חיידקים. התהליך הזה צריך להיעשות ב-4 שיניים ויתכן גם ב-5 האם טיפול כזה שיש לו 80% הצלחה והוא יקר כמעט 4000 לכל שן עדיף? וכמה זמן זה יחזיק מעמד - השאלה האם כדאי להשקיע כל כך הרבה כסף למשהו שהוא זמני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהום מתחת לכתר
ד``ר גיא לוי24/06/2018אני מניח שיש אצלך תהליך שנראה תחת שיניים עם טיפולי שורש. כדאי להשוות לצילומים ישנים ולבצע את הפעולה אצל מומחה לטיפולי שורש שם אחוזי ההצלחה טובים יותר. לעיתים ניתן לעקוב אחר השיניים לראות שינוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היתקעות אוכל ברווחים שמציקהשירה23/06/2018
מה לעשות הרבה פעמים שנכנס אוכל משגע אותי יש רווחים וזה ממש מגרה שם ושמנקה המון פעמים ונקיונות עד שמצליחה להוציא הכל עם מברשת שיניים והחוט דנטלי ולפעמים יש אף דימום קליל שנרגע אחרי שמצליחה להוציא מה כדאי לעשות והאם אם נסגור את הרווחים התופעה של כניסת אוכל והצקה פחות תהיה ואם זה הפתרון זה טיפול ארוך ומסובך ואם כן איך סוגרים רווחים אפשר הסבר קצר על נפעולה איך עושים זאת.8
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רווחים
ד``ר גיא לוי24/06/2018ראשית יש להבין מדוע ישנם רווחים. האם נפתחו, בגלל דלקת או שהם קיימים בגלל שיקום לקוי. לפי הצורך יש לטפל. ראשית, בחניכיים ולפי הצורך בשיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתך בחניכיים לא התאחה לאחר הרמת סינוסחגית21/06/2018
שלום
עברתי הרמת סינוס והשתלה ותפרו תפרים מתכלים בחמישי שעבר.
אני מרגישה שהחניכיים פתוחות וזה לא מתאחה.
היום אני מרגישה שאני יכולה להרים את החניכיים עם הלשון.
מה לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרמת סינוס
ד``ר גיא לוי21/06/2018ממליץ לחזור לרופא מטפל. לעיתים האזור לא נסגר טוב ויש לתפור מחדש או לשים חומר חבישה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בלסת העליונה בזמן לעיסהאביחי21/06/2018
כשאני אוכל אני מרגיש כאב עמום במאחורה של הלסת העליונה. מה המשמעות של זה? איך אפשר לטפל בזה? יכול להיות שיש קשר ללעיסת מסטיקים מרובה בצעירותי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בלסת
ד``ר גיא לוי21/06/2018הכאב יכול להיות ממקור של שן, שריר או מפרק. הלסת. יש. להיבדק על מנת לאבחן את המקור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לסת קופצת לצד שמאלדורון19/06/2018
הייתי אצל רופא שיניים בבדיקה שגרתית והוא אמר לי שהלסת שלי קופצת החוצה בצד שמאל.
זה דבר בעייתי שצריך לטפל בו? מה המשמעות של זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסת
ד``ר גיא לוי19/06/2018הלסת, התחתונה מיוחדת, בכך שהיא עובדת, על 2 מפרקים בו זמנית. אם ישנו חוסר סנכרון או שינוי מבני בין הצדדים יכולה. להיות הפרעה. במידה ויש כאב או קושי בלעיסה יש להיבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן חלב בגיל מאוחרטלי17/06/2018
מה עושים עם שן חלב שלא נשרה? צריך לעקור אותה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן, חלב
ד``ר גיא לוי17/06/2018תלוי בגיל הילד וזמן, החלפת השיניים. מצב בקיעה של, השן, הקבועה ומקום בלסת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפוי שיניים שיטה עדיפהעידן14/06/2018
שלום ד"ר לוי,
קראתי את המאמר שלך על ציפוי שיניים, אם הבנתי נכון יש שתי שיטות שמבחינת המטופל ההבדל העיקרי הוא בטווח ובמחיר?
האם יש שיקולים נוספים שיש להתחשב בהם בבחירה של הציפוי?
בכל כמה זמן צריך להחליף את הציפוי כשמשתמשים בחומרים מורכבים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפויי שיניים
ד``ר גיא לוי14/06/2018אם רוצים תוצאה. אסתטית טובה יותר יש עדיפות לביצוע ציפויי חרסינה. ציפויים מרוכבים דורשים תחזוקה של הורדת ליכלוכים וליטוש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקת בשן מעל הכתראודל11/06/2018
שלום בצעתי סיטי ונאמר לי שיש לי דלקת בשן מעל הכתר האים אפשר לבצע טיפול שורש ללא הוצאת הכתר. מיכון שהוא מחובר לעוד גתרים בשרשרת וחבל להוריד את כולם תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שורש
ד``ר גיא לוי11/06/2018לעיתים ניתן לבצע חידוש טיפול שורש דרך הכתר. אנחנו צרכים לראות את הצילום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לרגישות בשיניים ורווחיםשירה10/06/2018
יש לי רגישות בשיניים במיוחד לקר אני משתדלת לשמור לא לשתות קר מדי אבל קיץ ולא תמיד בבית ולפני כמה ימים ממש זה עשה רגישות גדולה כמו אפילו זרם וכאב לכמה שניות ועבר יש משהוא לעשות נגד זה כי כבר משתמשת במשחה לשיניים רגישות ואי אפשר לשמור לגמרי עכשיו שחם וקיץ. ודבר שני מעצבן ומטריד אותי בגלל הרווחים שיש לי נכנס אוכל האם כדאי במצב כזה חסגור האם זה טוב מבחינה בריאותית והאם זה פרצדורה מסובכת מבחינת הפרצדורה ומבחינת הטיפול זה משהוא ארוך והאם נעשית רק במרפאה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות
ד``ר גיא לוי11/06/2018יש דרכים לטפל ברגישות שהם לא משחה. יש להיבדק ולראות מה מתאים לך. כנ"ל יש מספר טכניקות לסגירת רווחים. כמובן שהכל מתבצע במרפאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בחניכיים וניקוי עמוקבני10/06/2018
יש לי דלקת בחניכיים והמליצו לי על ניקי עמוק, האם באמת הכרחי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוי עמוק
ד``ר גיא לוי10/06/2018ניקוי עמוק מתבצע שיש כיסים בחניכיים אדר נוצרים מאיבוד עצם. יש. לבצע. בדיקת כיסים מסודרת לפני ביצוע הקצעות שורשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)