מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- באיזה מקרים יש צורך בחשיפת סינוס?דורית13/02/2018
מתי יש צורך בחשיפת סינוס והאם יש דרך למנוע את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינוס
ד``ר גיא לוי13/02/2018אני מניח שהכוונה להרמת סינוס. הרמת סינוס מבצעים שאין מספיק גובה עצם לביצוע שתלים. קיימים מספר שיטות להרמת סינוס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות בשן לחום ולקורמאיר11/02/2018
לאחרונה יש לי שן אחורית שרגישה לחום ולקור, מה יכולה להיות הבעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות בשן
ד``ר גיא לוי11/02/2018ישנם מספר סיבות לגישות מנגע עששת( חור) עד לחשיפה של שורשים. ממליץ לפנות לרופא מטפל לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת חספוס, האם שבר?חן08/02/2018
יש לי תחושת חספוס בכתר ותחושת כאב קלה בצחצוח שיניים. האם זה שבר של הכתר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר גיא לוי08/02/2018שבר בכתר לאגורם לתחושת כאב. ממליץ לפנות לרופא המטפל לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעד ונגד הארכת כותרת מטעמים אסטטיםאורי06/02/2018
שלום אני בת 50. הרופא שיניים המליץ לי על הארכת כותרת בארבעת השיניים בקידומות כדי לשפר את המראה האסתטי של חזית הפה. הייתי שמחה לשמוע ובעד ונגד ההליך הפולשני. האם בטווח הארוך יכול להיות נזק או חוסר בחניכיים באזור זה? האם זה יכול להשפיע על בריאות השיניים? לפגוע באחיזת השיניים או כל דבר אחר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הארכת כותרת
ד``ר גיא לוי07/02/2018בהארכת כותרת קדמית למטרה אסתטית הפגיעה בעצם היא מועטה עד אפסית. כדאי לשאול את הרופא המטפל האם יש הורדה של עצם או רק חניכיים. אם אין הורדה של עצם אין פגיעה בשיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת סיום טיפול אורטתדנטינועם06/02/2018
שלום
אני בן 27 לקראת סיום טיפול אורתודנטי.
רציתי לקבל חוות דעת לפני ההורדה לגבי מצב המנשך בין הלסתות ובנוסף התייעצות לגבי צורתן של שתי השיניים הקדמיות שאחת מהן עברה שיופים במהלך הטיפול ורציתי להתייעץ לגבי השלמה בגלל שיוף יתר.
השאלה למי מומלץ לפנות? מומחה שיקום הפה או אורתודנט?
שאלה נוספת לגבי אסתטיקת הפה, הבנתי שזה תת תחום של שיקום הפה, ולמרות זאת אני מבחין בהרבה מרפאות שמגדירות עצמן כמרפאות שתחום הטיפול שלהן הוא אסתטיקת הפה מבלי שיש בצוות רופא שהוא מומחה לשיקום הפה. האם הדבר תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד``ר גיא לוי06/02/2018לגבי הסגר מומלץ להתייעץ עם אורטודנט. לגבי אסטטיקה, לא קיימת בארץ התמחות באסטטיקה או תת התמחות ולכן כל מרפאה כותבת ככל העולה על רוחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל שנכנס לכתר אחרי טיפולרועי05/02/2018
שלום, לאחרונה עברתי טיפול שורש, עשו לי כתר ועדיין נכנס כל הזמן אוכל לאיזור. השאלה שלי היא למה זה קורה ומה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר גיא לוי06/02/2018לאחר ביצוע כתר לא אמורה. להיות דחיסת מזון ממליץ לך לחזור לרופא מטפל ולתקן את הכתר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוי שן קדמית צהובהנילי01/02/2018
השן הקדמית שלי צהובה מאוד, עשיתי הלבנה רגילה וזה כמעט לא עזר. יש דרך מסיבית יותר לנקות אותה?
ד``ר גיא לוי01/02/2018יש להיבדק על ידי רופא שיניים ולבדוק אם השן ויטאלית( חיה). ההלבנה היא פנימית ולכן אין חומר "חזק" לנקות אותה.
האם בוצעה. הלבנה על ידי רופא או עצמאית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות יתר בניקוי בין הכתריםחזי31/01/2018
תחושה של רגישות יתר כשאני מנקה בין הכתרים. האם זה תקין? יש מה לעשות עם זה?
ד``ר גיא לוי31/01/2018יש לבדוק האם מדובר ברגישות משיניים או חניכיים. ממליץ לפנות למומחה לרפואת חניכיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדק בשן - מה לעשות?אבי30/01/2018
שלום רב,
בעקבות כאבים בלתי נסבלים הלכתי להבדק אצל רופא שיניים רגיל, מומחה שורש וחניכיים כשהדיאגנוזה - נזק בשן ש"התפוצצה" (שן 25). סדק/שבר דרגה 2.
מדובר בשן בריאה.
האם יש דרך להצילה? לעשות סוג של סתימה?
פחדי משרלטנים שינסו ללכת לכיוון השתלות והוצאות כספיות במקום כמובן לנסות ולהציל את השן.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדק בשן
ד``ר גיא לוי30/01/2018במידה ואגן יש סדק בשורש השן, אין בריריה ויש לעקור את השן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת סינוס ללא ניתוחאביאל30/01/2018
האם יש אפשרות של הרמת סינוס ללא ניתוח? ראיתי משהו על הרמה דרך השתל, יש דבר כזה?
ד``ר גיא לוי30/01/2018קיימת שיטה של הרמת סינוס דרך השתל. מתאימה למקרים מסוימים. אך גם בה יש חתכים ותפרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיטה עדיפה לחשיפת שתליהודה29/01/2018
באיזה מקרים יש צורך בחשיפת שתל ובאיזה שיטה משתמשים. האם יש הבדל אם בלסת העליונה או בלסת התחתונה?
ד``ר גיא לוי29/01/2018בזמן השמת השתל ניתן לשים עליו כיפת ריפוי ואז אין צורך בחשיפה. במידה והשתל נקבר מתחת לחניכיים יש צורך בחשיפה שלו. אין הבדל בין לסתות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשן ובחניכיים אחרי עקירהטל28/01/2018
בשבוע שעבר עקרו לי שן בינה ועדיין יש לי כאבים גם בשן הסמוכה וגם בחניכיים. האם זה תקין?
ד``ר גיא לוי28/01/2018לאחר כשבוע כאבים הם בדרך כלל ממקור של, מכתשית יבשה. ממליץ לחזור לרופא מטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה מקרים צריך הארכת כותרתמורן25/01/2018
הייתי רוצה לקבל מידע על מה זה בדיוק הארכת כותרת ובאיזה מקרים צריך אותה?
ד``ר גיא לוי26/01/2018הארכת כותרת היא פרוצדורה כירורגית שמטרתה לחשוף חומר שן לאחיזה של כתר. מבצוע במקרים של, כותרת שן, קצרה או הרס שן תת חניכי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בלחיים וכאבים שנה אחרי ניתוח לסתעמית23/01/2018
לפני כשנה עשיתי ניתוח להזיז את הלסת העליונה 5.5 ממ קדימה והלסת קובעה עם פלטות וברגים מטיטניום. מזה כחצי שנה שכואב לי והתנפח לי אזור הברגים והפלטות בפנים(נפחות בפנים ולוחץ על השיניים מרוב שנפוח אבל כשנוגעים עם האצבעות אין גולה אבל כשאני מעבירה את הלשון אני מרגישה את זה, ובנוסף התנפח גם בחוץ באותו אזור) בייחוד בצד שמאל אבל לאחרונה התנפח לי גם בצד ימין. הלכתי לרופא משפחה שנתן לי אנטיביוטיקה כי חשב שזה סינוסים וזה לא עזר, והלכתי לרופא אף אוזן גרון שבדק אותי וגם עשה לי CT מערות הפנים וגם שם לא עלה כלום, אז חזרתי למנתח כדי לבדוק אם זה יכול להיות מהברגים והפלטות והוא אמר שלא נראה לו שזה מזה ושהוא לא רואה ממש נפיחות למרות שאני מרגישה שמאוד נפוח וזה לוחץ לי על השיניים בפנים וגם אני מרגישה לחץ בפנים באזור שנפוח, והוא אמר שאם אני רוצה אפשר להוציא את הפלטות והברגים אבל הוא לא חושב שזה יעזור.
מה יכולה להיות הסיבה לנפיחות והכאבים? לאיזה עוד רופא אני יכולה ללכת שיעזור לפענח מה קורה כי אני רוצה שהנפיחות תרד כבר ושיפסיק לכאוב
תודה מראש וסליחה על החפירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר גיא לוי24/01/2018כדאי ללכת לרופא שיניים לבדיקת השיניים והחניכיים לשלול שהכאב לא משם. אם המקור הוא לא דנטלי כדאי לפנות לכירורג פה ולסת להמשך, ברור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עדיף - פלטה או שתליםג`סי21/01/2018
במקרים שבהם צריך להחליף כמה שיניים האם עדיף שתלים או כבר פלטה? אם עדיף פלטה אז מה עושים עם השיניים התקינות (לבינתיים)? מורידים את כולן?
ד``ר גיא לוי21/01/2018לא עוקרים שיניים תקינות אלה עושים תותבת( פלטה) חלקית. פרט לכך ישנם פתרונות ביניים של שתלים ותותבת נשלפת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)