מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נסיגת חניכיים וניקוי עמוקדניאל08/06/2018
שלום ד״ר. בת 25. סובלת כשנתיים מכאבי חניכיים חזקים מאוד. מצחצחת פעמיים ביום, כולל חוט וקיסם ומי פה, שיננית כל חצי שנה.
שמתי לב שיש לי התחלה של נסיגת חניכיים, אני ממש יכולה לראות את זה. הייתי אצל רופאת חיכיים בקופה ולאחר צילום חניכיים היא אמרה שאין לי מחלת חניכיים ושאני רק צריכה לעשות ניקוי עמוק אצל שיננית, ושאין לי ממש מה לעשות עם ההתחלה של הנסיגת חניכיים.
לדעתי אפנה למומחה חניכיים פרטי, אבל רציתי לדעת האם באמת אין מה לעשות עם הנסיגת חניכיים? האם יש דרך להחזיר את החניכיים למצב הקודם? או למנוע עוד נסיגה? אני ממש רואה הבדלי צבעים בקטעים בשיניים (עשיתי הלבנה לפני 5 שנים).
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגה
ד``ר גיא לוי09/06/2018אכן נסיגה ניתן למנוע ע"י מציאת הגורם לבעיה. ניתן גם, לבצע תיקונים. דרך אגב לא קיים צילום רנטגן לחניכיים, רק לשיניים, ולעצם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחות להלבנת שיניים על כתריםמיכל07/06/2018
הא אפשר להשתמש במשחות להלבנת שיניים גם על כתרים. כמו כן האם המשחות הנמצאות בשוק להלבנה בטוחות לשימוש ולא גורמות נזק לשיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחת הלבנה
ד``ר גיא לוי13/06/2018משחת, הלבנהתלאתתעחבתדעל כתרים מכוון שהצבע מגיע מ חרסינה. לגבי, המשחות, בשוק חלקם מחוספסות ולא מומלצות אחרות עם אחוז נמוך של חומר פעיל ויעבדו חלקית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פליפר שן קדמית- בעיותנדב מילס07/06/2018
אהלן, עשיתי עקירה לשן קדמיתוישר אחרי קיבלתי פליפר. האם ישר לאחר העקירה הרופא יגיד שאצטרך להסתובב עם הפליפר ? אני מרגיש עדיין כאבים וכאשר הפליפר יושב בפה זה מאד לוחץ. דבר שני, אני יודע שזה פיתרון לא אידיאלי אבל עדיין, הפליפר מאד מקשה על הדיבור, הרופא אמר שצריך להתרגל, אבל עדיין, הפלטה די עבה ככה שמאד מגבילה את הלשון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פליפר
ד``ר גיא לוי13/06/2018העדפה היא לא. ללכת עם פליפר אחרי הניתוח. ישנם פתרונות אחרים שהם קבועים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה לבנה בחניכיים שלא עוברתמיה06/06/2018
שלום. יש לי בחניכיים בליטה לבנה, מזה כחצי שנה ולא עוברת. צרפתי תמונה. האם ידוע מה זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטה לבנה
ד``ר גיא לוי09/06/2018יכול, להיות קשור לשן, לחניכיים אול לסדק. מומלץ להיבדק ע"י רופא שיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחזור מילואה במקום כתראלינה05/06/2018
האם שחזור מילואה יכול להחליף את הצורך בכתר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מילואה
ד``ר גיא לוי09/06/2018אכן כן. במקרים מסוימים יכול, להחליף כתר בצורה שמרנית יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודש באף אחרי הרמת סינוסחנוך03/06/2018
כמה ימים אחרי הרמת סינוס ויש לי הרבה נוזל וגודש באף, יש קשר בין הדברים? זה יכול להשפיע על ההליך? מפחד לנגב, יש משהו שאפשר לעשות כדי לייבש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודש
ד``ר גיא לוי04/06/2018גודש באף הוא תופעה רגילה אחרי הרמת סינוס. בדר"כ נותנים כדורים של, דקסהמזטון לייבש. ניתן להשתמש בטיפות אף אך אין לקנח. באתר שלי, יש הנחיות שאני נותן למטופלים אחרי הרמת סינוס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת שן ועצם ב 21.5.18עדי31/05/2018
לפני כ10 ימים עשיתי השתלת עצם ושן לאחר יום נוצר לי פצע קרוב למקום כמובן ששתיתי אוגמטין 7 ימים כולל שטיפות פה.
האם הפצע הזה קשור להשתלה? או שזה אפטה? שולחת צילום .
בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע
ד``ר גיא לוי31/05/2018שלום. באזור הנ"ל לא יכול להיות פצע. אפטה. כדי להיבדק ע"י. הרופא המשתיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפרים לאחר עקירה כירורגיתשניר משלי31/05/2018
שלום, ביום שלישי (שלשום) עשו לי עקירה כירורגית לשן בינה כלואה (תחתונה מצד שמאל), עם טשטוש.
לאחר הטיפול עשו לי תפרים.
איך ניתן לדעת אם הם יצאו? אני מרגישה אותם בפה שלי (לא מרגיש שזז או משהו, ואני לא נוגעת עם הלשון, פשוט מרגיש מוזר)
איך ניתן לדעת אם יש בעיה עם התפרים או אם הכל תקין?
מדובר בתפרים שצריך להוציא בשבוע הבא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפרים
ד``ר גיא לוי01/06/2018התפרים בדר"כ מורגשים בפה. במיוחד באזור שן, בינה תחתונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן כלואה לבת 13אירית29/05/2018
איפה מומלץ לעקור שן כלואה לילדה בת 13? פרטי או בית חולים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן, כלואה
ד``ר גיא לוי30/05/2018יש לפנות למומחה פה ולסת,. מומלץ למחלקה. בבית חולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטת עצם לאחר עקירה כירורגיתאלינה28/05/2018
שלום,
עברתי עקירה כירורגית לפני כחודשיים.
מאז אני מרגישה בליטת עצם בלסת התחתונה באזור העקירה.
הבליטה גם נראית לעין.
האם זה מצב שעלול לעבור?ואם כן אז כמה זמן בערך.
הבנתי שיש פתרון שנקרא 'שיוף עצם' , אשמח לקבל מידע על התהליך וכמה מסובך הוא?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטה בעצם
ד``ר גיא לוי29/05/2018אכן בליטה של עצם באזור היקרה היא מצב שכיח. אם כואב או מציק אפשר ללטש את שולי העצם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיטה מומלצת להלבנת שיניים?דרור27/05/2018
מה השיטה הטובה ביותר והכי פחות מזיקה להלבנת שיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלבנת שיניים
ד``ר גיא לוי30/05/2018כל שיטות, ההלבנה מבוססות על אותו חומר. החומר לא מזיק לשיניים, אך בריכוז גבוהה יש להשתמש במגן לחניכיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניב כלוא - הכרח לנתח?ניצן27/05/2018
יש לי ניב כלוא, אמרו לי שצריך לנתח, האם חייב? זה לא מפריע לי בשום דבר..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניב כלוא
ד``ר גיא לוי27/05/2018ניב כלוא יכול לפתח ציסטה סביבו. גם אם אין כאב לפעמים יש צורך לטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקת שיניים על הקייםשירן אייל24/05/2018
שלום ד"ר,
האם אפשרי לעשות על השיניים מקדימה הדבקה של שיניים לבנות חדשות ?
האם כדאי? מומלץ? יש לי שני כתרים מקדימה ורוצה לשפר את ניראות של השיניים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקה
ד``ר גיא לוי30/05/2018הדברת שיניים - למנייט ניתן לבצע על שיניים טבעיות. כתרים ניתן רק להחליף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלה אחרי ששתל לא נקלטאריק24/05/2018
אחרי כמה זמן יודעים אם השתל נקלט או לא? במידה ולא, כמה זמן אחרי אפשר לעשות השתלה נוספת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קליטת שתל
ד``ר גיא לוי26/05/2018כישלון מוקדם של, שתל כלומר לפני שיקומו יכול להתרחש. בכל נקודה מההשתלה עד השיקום. לעיתים מופיע עם כאב ולעיתים ללא כאב. אם נכשל ניתן לחזור אחרי חודשיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשיניים אחרי עקירהשמואל22/05/2018
עקרתי לפני שבוע שן בינה שמאלית תחתונה.
טרם העקירה, כארבעה ימים לפני העקירה הייתה לי תחושת דופק ולחץ בשיניים השמאליות העליונות, וחשבתי שייתכן וזה קשור לשן בינה שגורמת ללחץ, אפילו שהיא תחתונה ותחושת הלחץ הייתה עליונה.
היום, כשבוע לאחר העקירה יש לי את התופעות הבאות:
1. כאב ודופק בשיניים השמאליות העליונות, אני חושב שתחושת הדופק מתגברת בזמן שכיבה במיטה.
2. כאבים בהרבה מאוד שיינים- בתחתונות, בעליונות, בקדמיות- כאבים שדומים גם לכאב של חור בשן, וגם כאבים כמו התכווצות שרירים בשיניים עצמן.
3. תחושת יובש באזור העקירה.
4. טעם לא טוב מאזור העקירה, אפילו שעבר שבוע מאז העקירה.
שאלתי היא- מה זה יכול להיות כל התחושות האלה, ובעיקר תחושת הלחץ והדופק שיש לי בשיניים השמאליות העליונות? שכאמור היו לפני העקירה, וממשיכות לאחר העקירה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר גיא לוי30/05/2018נראה שמדובר בכמה בעיות בו בזמנית. עששת עמוקה ותגובת כא. לאחר עקירה. ממליץ להיבדק באופן מסודר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)