מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סתימה לבנה בשן טוחנתגאיה20/12/2016
כמה זמן בערך לוקח לעשות סתימה לבנה בשן טוחנת , ובמרפאה שאני מטופלת הרופאים שעושים שיקום של מבנים , כתרים , גשרים וכו.. לא עושים סתימה האם יש חשש שמי שעושה סתימה זה רופא שיניים כללי ולא הרופא המשקם שיש לי לדברים אחרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימה לבנה
ד``ר אבידן לרון23/12/2016שלום גאיה
משך הזמן לביצוע שחזור לבן תלוי גודלו מורכבותו מיקומו ועוד פרמטרים,
לגבי שאר שאלותייך, אין לי אפשרות לדעת, תשאלי את הרופא שלך,
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים בחשיפת שתל?שירה09/12/2016
רציתי לשאול האם במהלך חשיפת השתל רואים בוודאות רק אז או לפני שכל תהליך הקליטה נקלט טוב ובכלל מה עושים בחשיפת שתל האם צפויים כאבים ? האם זה כולל תפרים וכמה זמן אחרי מומלץ להתחיל בשיקום כלומר עושים עוד בדיקה לפני השיקום ועד החשיפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפת שתל
ד``ר אבידן לרון10/12/2016שירה שלום
בזמן החשיפה , בד"כ מבצע הרופא חתך מעל ראש השתל ומבריג לשתל כיפת ריפוי המבצבצת מעל החניכיים ובכך מתאפשרת גישה לשתל לצורך שיקום. בזמן החשיפה ניתן לבדוק את קליטת השתל. בד"כ יש תפרים אך לא תמיד וניתן להתחיל בשיקום לאחר כשבועיים.
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על מומחה לשיקום הפה באזור רחובותנועה מלניק06/12/2016
אשמח להמלצה בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומחה לשיקום
ד``ר אבידן לרון09/12/2016שלום נועה
הכנסי לאתר האיגוד לשיקום הפה, בחרי לך מומחה שנראה לך, הכנסי לאתר שלו והתרשמי, הפגשי איתו ואולי עם עוד אחד ותבחרי, ושיהיה בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיר שבור בסתיצה בשןשירה02/12/2016
רציתי לשאול שברתי כנראה את אחד הקירות בשן/סתימה מה הפתרון למצב כזה סתימה חדשה / טיפול שורש או יותר מזה עוד כמה ימים אברר בטוח כי הרופאה שלי כרגע איננה אבל באופן כללי מה יכול להיות הטיפול והאם יש אפשרות לתקן קיר שבור או שבמצב כזה כבר צריך עקירה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיר שבור בשן
ד``ר אבידן לרון09/12/2016שלום שירה
צריך לבדוק את השן, אם אפשר לשחזר את השן ע"י סתימה , כמובן שעדיף. לעיתים זה ניתן ולעיתים יש צורך בביצוע של כתר.
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירה וטיפול שורש טיפולאיילת28/11/2016
יש לי שן שלא ברור לגמרי אם עקירה או טיפול שורש. כנראה עקירה אבל לא סגורים יש לי כירוג לעוד כמה ימים ואם יצטרכו כבר יעקרו בבדיקה אין בעיה יאריכו עוד קצת את התור. השאלה אם בסופו של דבר יעקרו את השן האם זה מפריע יש לי טיפול שורש שבועיים בדיוק אחרי הכירוג לעשות לי מדובר באותה לסת אבל צד שני ושתיהן טוחנות שככה שתיהן אחת האחרונה ביותר ואחת לפני האחרונה ביותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירה וטיפול שורש
ד``ר אבידן לרון09/12/2016שלום איילת
זו שאלה שאת צריכה להפנות לרופא שלך, אני לא יכול לדעת איזו עקירה את אמורה לעבור ואם נדרש זמן התאוששות.
הכי פשוט להתיעץ איתו
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לשיקום מראה שינייםלילו23/11/2016
שלום
אני בת 25 ואני לא מרוצה מראה השינים שלי, מראה שגם יישור שיניים לא יוכל לשקם כפי שאמרו לי מספר רופאים מאחר ומדובר במשהו מזערי שיישור לא יכול לשקם.
כשהייתי אצל רופא בקופה להתייעץ שוב לגבי יישור, אני העלתי את נושא הציפוי שן, דבר שהקופה לא מציעה אבל הוא מציע בעלות של 4000 אלפים שקלים לכל שן.
יש לי מספר שאלות:
1. האם זה נחשב למחיר זול או יקר?
2. האם בדרך כלל ניתן לראות את התוצאה מראש בעזרת טכנולוגייה?
מדובר בלא מעט כסף שאני כבר חוסכת, אך חוששת מתוצאה לא טובה.
הבעיה בשינים שלי שהן לא ישרות, למשל שן אחת יותר נכנסת פנימה, ואילו שן אחת טיפה יותר קדמית, מה שיוצר חיוך לא יפה בעליל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפוי חרסינה
ד``ר אבידן לרון23/11/2016שלום לילו
המחיר לציפוי חרסינה סביר, אך צריך לבדוק כי הרופא מיומן בפרוצדורה, תבקשי ממנו להראות לך מקרים שהוא עשה, צילומים לפני ואחרי הציפוי.
לגבי חלופות, תגשי ליעוץ למומחה לשיקום הפה באזור מגורייך לקבלת חוות דעת נוספת
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לבעייה של שחיקת שינייםנטע18/11/2016
אמרו לי שאני שוחקת שיניים וצריכה סד , אמרתי שאחשוב קשה לי להבין איך אשים את הסד ואתרגל ועכשיו שאלתי היא מה יכול לקרות לי אם אחליט לא לעשות סד למרות השחיקות מה יכול לקרות אילו נזקים מהמצב הזה ואם אין תחליף משהו אחר חוץ מסד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סד לילה ושחיקה
ד``ר אבידן לרון23/11/2016שלום נטע
אם את שוחקת שיניים אז נראה שאת זקוקה לסד, המשך השחיקה יכול לגרום לנזקים לשיניים לחניכיים, לשרירים ולמפרקי הלסת.
בד"כ אין בעיה להתרגל לסד אם הוא נעשה ע"י רופא מיומן
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש הבדל בין מתמחה/מומחהלי17/11/2016
שלום רב,
ברצוני לדעת מה ההבדל בין מתמחה למומחה. באתר האגודה לשיקום הפה רשום ליד הרופאים מתמחה או מומחה למרות שכולם מומחים בשיקום הפה. האם ישנו הבדל כלשהוא? הלכתי לרופאה ובמרפאה אמרו לי שהיא מומחית ובאתר רשום ליד השם מתמחה.
אודה לתשובה .
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומחה
ד``ר אבידן לרון23/11/2016שלום לי
מתמחה הוא רופא שנמצא בתהליך ההתמחות ועדיין לא מומחה.
מומחה הוא רופא שעבר את ההכשרה ועמד בבחינות ההתמחות של משרד הבריאות וקיבל תואר מומחה.
אני לא יודע מה רשמו באתר , אך זה קל לברור, לבקש מהרופא את מספר רשיון המומחה שלו
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחיקה חזקה בסתימה וכאבדורית17/11/2016
שחקתי את הסתימה שלי , וזה כואב חשבתי שזה יעבור ובינתיים עברו מעל 10 ימים וממשיך לכאוב רואה שבר בסתימה האם כל התסמינים האלה מצביעים על תסבוכת וסיכוי גבוה לטיפול שורש במיוחד שזה כואב הרבה ולא סתם פה ושם , הבעיה שעוד כמה שבועות יש לי טיפול שורש בשן אחרת וחושבת אם ללכת בינתיים עד הטיפול השורש לרופאה הרגילה או לחכות והאם אם זו היתה שחיקה קלה זה היה אמור לעבור תוך ימים בודדים כמו שתמיד קורה לו או שיש אפשרות ששחיקה תכאב המון זמן או שהסיכוי באמת פגיעה גדולה בסתימה ולכן הכאב החזק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בסתימה
ד``ר אבידן לרון23/11/2016שלום דורית
אם השן עם הסתימה כואבת אני ממליץ כי תפני לרופא שיניים שלך, בלי לנסות לנבא מה יקרה בהמשך, דבר ראשון לבדוק את השן.
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתרון לשתל בייקון שיצאנילי13/11/2016
מבנה בייקון שיצא. מה עושים?
למזלי הרע ביותר לפני 10 שנים התקינו לי שתל בייקון שנפל. האם יש מזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבנה בייקון שנפל
ד``ר אבידן לרון23/11/2016שלום נילי
מנסים להדביק מחדש או מבנה חדש
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורש - כאבים בשןדנה09/11/2016
הגעתי לרופא עם כאבים, הוא פתח את השן ביצע ניקוי, לדבריו כמעט מלא... בביקור הנוסף כשהוא הכניס את הפוצר הרגשתי כאב בקצה השורש.
מה יכולה להיות הסיבה לכך? האם העובדה שלא ניקה במלואו או משהו אחר ?
הוא אומר שזה נורמלי ואופייני. האכן ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד``ר אבידן לרון10/11/2016שלום דנה
יתכנו כאבים במהלך טיפול השורש, כל עד הוא לא הסתיים.
מה שצריך לבדוק הוא שאין כאבים לאחר טיפול השורש ולבדוק בצילום כי טיפול השורש תקין.
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים סביב שן עם טיפול שורשיעל09/11/2016
שלום
יש לי שן שעברה טיפול שורש ולאחרונה החלו כאבים סביבה
במיוחד שאני מעבירה חוט דנטלי הכאב ממש צמוד לשן
מה זה יכול להיות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בשן
ד``ר אבידן לרון10/11/2016שלום יעל
לא ניתן לענות לשאלתך ללא בדיקה, האפשרויות רבות
אני ממליץ כי תפני לרופא המטפל או לקבלת חוות דעת מממומחה לטיפולי שורש או מומחה לשיקום הפה.
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספיגת עצם במסעף השורשיםצבי08/11/2016
שלום
מה זה ספיגת עצם במסעף השורשים?
אובחן על פי צילום של השן בביקורת לאחרונה (אין כאבים, והרופאה אמרה שאולי יש שם סדק בין השורשים)
מדובר על שן שעברה טיפול שורש לפני כארבע חודשים + מבנה סיבים, עדיין עם כתר זמני.
לאור הממצא הוחלט שלא לבצע (לא להשקיע) כתר קבוע ולהמתין עוד כמה חודשים לראות את מצב השן.
מה זה הספיגה? מה משמעותה?
איך זה נהיה?
זה כשל של הטיפול שורש? זה יכול לקרות כתוצאה ממצב החניכיים כתוצאה מכך שאין כתר קבוע?
מה הפרוגנוזה של השן?
והאם יש סיכוי בכלל שיהיה שיפור ושזה מצב הפיך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספיגת עצם במסעף השורשים
ד``ר אבידן לרון10/11/2016שלום צבי
בשן טוחנת אשר לה מספר שורשים יש פיצול לשורשים בחלק העליון של השורש וזה המסעף, אזור זה אמור להיות מכוסה בעצם, אלא אם חלה ספיגת עצם.
הסיבה יכולה להיות מחלת חיכיים או בעיה בשן, ואת זה צריך הרופא לאבחן.
אני ממליץ כי תפנה למומחה למחלות חניכיים שיוכל להאיר את עיניך.
לגבי הפרוגנוזה, היא תלויה בראש ובראשונה בגורם.
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש צורך בעקירת שן בינה?יובל04/11/2016
שלום,
התחילו לבקוע לי שיני בינה עליוניות כרגע ללא כאבים, הרופאה שלחה אותי לצילום ורק בעוד כחודש יש לי תור אצלה בשביל שתיתן לי תשובה אם יש צורך בעקיירות או לא... האם תוכלו בבקשה להסתכל בצילום המצורף, ולומר לי האם יהיה צורך בעקירת כל השיני בינה או בחלקן וכו? והאם יש סיכוי להשאיר אותן?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שיני בינה
ד``ר אבידן לרון07/11/2016שלום יובל
הצילום לא באיכות מספיק טובה על מנת לבצע אבחנה מדויקת, נראה שאת השן בצד שמאל עליון יהיה צורך לעקור כי נראה שהיא בקעה הצידה. לגבי השיניים התחתונות נראה שהן קרובות מאד לעצב וכדאי להתיעץ עם כירורג פה ולסת לאחר צילום CT
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלת אחרי ניתוח הרמת סינוסשירה04/11/2016
עברתי לפני כמה ימים הרמת סינוס ופתאום התחיל לי גם נזלת הגיוני שהניתוח גרם לזה? האם יש משהוא שניתן לייבש להקל על המצב כי גם פוחדת לנגב בינתיים משתמשת בטיפות מה עוד אפשר פוחדת שייעשה נזק למקום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי הרמת סינוס
ד``ר אבידן לרון04/11/2016שלום שירה
יתכן ואכן הנזילה מהאף קשורה להרמת הסינוס. אל תקנחי את האף, רק תנגבי , תשתמשי בטיפות שנתנו לך ופני לכירורג שביצע את הניתוח.
הוא הכתובת
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)