מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- המון שיחזורים בגלל שחיקהעמית אלתם12/02/2017
אשתי טבעונית בת 63 וחסר לה טוחנות אחוריות(היה ניסיון שנכשל להשתיל)היא שוחקת שיניים (יש לה סד לילה)השיניים נשחקו ולכן עושה הרבה מילואים עם חומר קומפוזיט להשלמת השיניים, בשנתיים האחרונות ,יש לה די הרבה שברים קטנים בשיניים וסדקים ,היא אומרת לי זה בגלל השחיקה, אבל יש לה סד,
היא לא מסכימה לכתרים ,כי לא עברה עד היום ,אף טיפול שורש ולכתרים תוצרך לטיפולי שורש להרבה שיניים.
שתי שאלות לי
האם צריך לחפש סיבות בריאותיות מעבר לשחיקה בגלל השברים ?
האם כל תוספות עם החומר קומפוזיט מדי ,עד היום בעשר שנים אחרונות כ 4 פעמים 20 שיניים ,כלומר כ80 טיפולי שן, האם החומר והדבקים וכן הליך ההדבקה שנעשים בכמות כה גדולה ,האם הם סיכון בריאותי? אולי בנשימה? כי זה הליך שבדרך כלל עוברים רק במספר קטן של שיניים ,לא במסות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר גיא לוי16/01/2018עמית שלום
אין סיכון רפואי בשחזורים לבנים
הסד המומלץ הוא סד קשיח ואז אין סיבה לשברים בשיניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב מכתר זמני בחניכייםאורית24/01/2017
עשו לי כתר זמני אבל הוא ממש קטן ודק וגם נפל והחזירו ולוחץ על החניכיים . האם יש בעיה באורך הכותרת או בעיה ספציפית אחרת שיכולה לגרום לכך שכתר הזמני לוחץ בחניכיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר גיא לוי16/01/2018אורית שלום
לעיתים הדבק שנשאר או אוכל שנלכד גורם לכאב בחניכיים.
יש לפנות לרופא מטפל לתיקון הכתרלפי הצורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי התקנת מבנה בשןיערה21/01/2017
עשו לי מבנה בשן עד שאלך השבוע לעשות כתר זמני , בהתחלה ראיתי או צבע של כאילו סגרו/סתמו עם חומר הלבן של הסתימות הזמניות ופתאום לא רואה האם יכול להיות שזזה נמס או יורד לאחר אכילה / שתיה / צחצוח /ניקוי וכו...?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבנה בשן
ד``ר גיא לוי16/01/2018היי יערה. חומר מבנה קבוע לא נמס או יורד באכילה וסביר שפשוט שינה את הצבע לאחר שנחשף לחח הפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפרים נפרמו אחרי הרמת סינוס ואחרי השתלת ממברנהאיימי20/01/2017
שלום
ביום שני שעבר עברתי ניתוח ובו השתיל הרופא ממברנה.
הניתוח הזה בא בעקבות ניתוח הרמת סינוס שבו נגרמה נזילה של מים מהאף בעת שטיפה שגם אחריו התפרים נפרמו ונתפרו עוד פעם.
ביום חמישי בלילה שזה בערך שלושה ימים אחרי הניתוח השני התפרים נפרמו אבל אין נזילה מהאף בעת שטיפה.
למה זה קורה ומה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפרים שנפרמו
ד``ר גיא לוי16/01/2018איימי שלום
תפרים נפרמים לפני הזמן בדר"F שיש עליהם מתח רב. ממליץ לחזור לרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי נוחות בפה אחרי התקנת הכתראורית19/01/2017
עשו לי כתר זמני ומאוד לא נוח , חשבתי שזה נוחות של יומיים שלושה עד שמתרגלים , הלשון כל הזמן נוגעת ותחושה שעומדת להחתך וגם תחושה של לחץ , יכול להיות שזה שבמרפאה לא מתאים כי אמרה לי שכתר רגיל אי אפשר לשים מתכת ואפשר רק כתר קבוע מחרסינה ובאופן כללי יש איזה הבדל בין כתר זמני במרפאה לעומת הכתר הזמני שעושים במעבדה?
גם שאני מנקה בין השיניים הכתר זז ומתרומם ואז צריכה לחיצה קלה להחזיר למקום כדי שלא ייצא לגמרי. השאלה האם זה אומר שאם זה מציק שהגובה או יכול להיות משהו אחר שלא מצליח להחזיק טוב בפה , והאם במקרים יש אפשרות להוריד גובה או הרבה פעמים רצוי לעשות כתר חדש ? במיוחד שיש כאבים שהלשון נוגעת זה ממש מטריד , ומן תחושת לחץ מה במקרים כאלה בדרך כלל הפתרון? ושבוע הבאה אלך שיראו למה האי נוחות/כאב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר אבידן לרון25/01/2017מצטער אך לא מנהל יותר את הפורום הזה
ניתן לפנות אלי לפורום שיקום הפה:
www.laron.co.il
בברכה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר זמני כמה שאלות לגביועינת18/01/2017
הכתר הזמני נפל לי אחרי יומיים מה הסיבות שכתר זצני נופל כל כך מהר האם זה בגלל משהוא שאני גרמתי או משהוא אחר ואם ככה נופל במהרה ההכנה של הכתר תהיה מסובכת יותר כדי להגיע גם שם לדיוק ועושים כתר חרסינה האם ההכנה של כתר כזה יותר מסובכת ומורכבת כי לא נוטים היום לעשות הרבה כתרים כאלה רק במקומות או אסתטיים או שאי אפשר כתר עם מתכת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר זמני
ד``ר גיא לוי16/01/2018היי ענת.
כתרים זמניים לפעמים נופלים מהר זה תלוי במספר גורמים ולא בהכרח קשור לכתר הקבוע. באזור קדמי מומלץ כתר מזירקוניה למראה אסטטי. ממליץ להתייעץ עם רופא מטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר זמני שנפל לייעל17/01/2017
נפל לי הכתר הזמני האם זה חשוב להשיב בדחיפות כי יש לי תור במילא תחילת שבוע הבא? וגם יש לי תור לשיננית סוף השבוע זה יכול לגרום בעיות. ובאופן כללי מה יכולה להיות הסיבה שכתר נפל במהירות אחרי יום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר זמני שנפל
ד``ר אבידן לרון17/01/2017שלום יעל
בד"כ חשוב להחזיר את הכתר הזמני למקומו במהירות האפשרית.
אני מציע כי תתיעצי עם הרופא שלך לגבי מידת הדחיפות
בברכה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר חרסינה ללא מתכתנועה16/01/2017
הוחלט לעשות לי כתר חרסינה ללא מתכת איך הולך שלב המדידות . כלומר כמה מדידות צריך ומה התהליך כלומר זה שאין מתכת איך שלב המדידות שונה ומה עושים בכל שלב מאחרי שגמרו את הכתר הזמני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר ללא מתכת
ד``ר אבידן לרון16/01/2017שלום נועה
השלבים הם אתם שלבים, גם בכתר ללא מתכת יש בסיס שרצוי לבדוק אותו לפני שלב הציפוי בחרסינה .
ואני ממליץ בחום לקבל את המידע מהרופא המטפל מהם השלבים אותם הוא מתכנן לבצע
בהצלחה
ד"ר אבידן לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלטת סוג תהליך השיקוםאורית11/01/2017
האם יכול להיות מצב שאחרי טיפול שורש המומחה אומר שלדעתו החלטה אחת והמשקם בעקבות היכרותו ותסביכים שקרו בכל מיני שיניים יחליט שצריך שיקום יותר מורכב ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוג השיקום
ד``ר אבידן לרון16/01/2017שלום אורית
אני לא מכיר את הפרטים אך תאורטית התשובה היא: "כן"
ותמיד אפשר לפנות למומחה לשיקום הפה ולקבל עצה מקצועית שתעזור לך לבחור בדרך הנכונה
בהצלחה
ד"ר אבידן לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדקים ושוברים כתוצאנ משחיקת שינייםדנית07/01/2017
רציתי האם לאדם כזה ששוחק שיניים הסיכוי מעלה יותר לסדקים ושברים כי כבר כמה פעמים היו לי שהרים וגם פעם סדק בקרוב שנגמור את הטיפולים נטפל ונעשה סד אבל יכול להיות שזה בגלל זה וגם שיקום בכזה מצב צריך גם מבנה וגם כתר חזקים יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחיקת שיניים
ד``ר אבידן לרון07/01/2017שלום דנית
תנסי לנסח את שאלתך בצורה ברורה יותר, לא הצלחתי להבין אותך
בברכה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעה של שחיקת שיניים
דנית07/01/2017האם למי ששוחק שיניים הסיכוי לעומסים ולשברים ולסדקים גדול יותר לא מזמן עשיתי סדק בשן ובשן אחורית בכתר ונאמר לי שגם השחיקה במקרים כאלה עוזרת לשברים ולסדקים זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת מבנה או כתררעות06/01/2017
דיברו איתי על שחזור מילואה אפשר הסבר קטן על זה מה זה בדיוק לא הבנתי והאם זה יכול להחליף מבנה או כתר לאחר טיפול שורש והאם זה מתאים לכל סוג של שן או רק שיניים קדמיות? ובמקרה של חריקת שיניים האם כדאי להשתמש בזה גם או במקרה כזה לא כדאי אלא מבנה וכתר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מילואה בשן
ד``ר אבידן לרון07/01/2017שלום רעות
הכי טוב שתשאלי את הרופא שהמליץ לך על הטיפול, כל מקרה לגופו.
בברכה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר או מבנה לאחר טיפול שורששירה05/01/2017
אני אחרי טיפול שורש אצל מומחה שגמר בשן טוחנת עליונה הכי אחרונה (לא בינה) אמר שלא בטוח שכדאי יהיה לשים כתר אולי רק מבנה מה דעתך בנושא לא מסוכן רק מבנה אשאל את הרופאה המשקמת ונתייעץ אבל במיוחד שאני גם שוחקת ופוחדת שהסיכוי לשבירה יותר גדול ועד שיעשו סד בגלל עוד משהוא יעברו כמעט חצי שנה לפחות מהה דעתך יש מצבים שעושים רק מבנה או שמומלץ כתר וברור שאתייעץ עם הרופאה ונחליט ביחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר לאחר טיפול שורש
ד``ר אבידן לרון07/01/2017שלום שירה
אי אפשר ליעץ לך ללא בדיקה פרטנית שלך.
מה שאוכל לומר כי במידה ויש סכנה של שבירת השן ויש צורך בהמתנה, אזי אני ממליץ שיעשו כתר זמני ואיתו תמתינו.
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתר קבוע לא עדיף
שירה07/01/2017רק שאלה האם לאדם ששוחק הסיכוי שרק מבנה ולא כתר לא יספיק גדול וסיכוי רב יותר לשבירה לא עדיף במקרה כזה כתר כי כל המקרים בכלל לא אמרו רק מבנה והרופאה המשקמת תמיד אמרה גם כתר ואלך אליה אז זה מוזר שרק מבנה יחזיק במיוחד בעומסים של השליקה שלי. ולא רוצה שיישבר מהר מעדיפה כתר קבוע מאשר עומסים ושיישבר ואז יהיה מסובך יותר בנרבנ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחיקת שיניים
ד``ר אבידן לרון07/01/2017שלום שירה
ציינת בשאלתך כי המומחית לטיפולי שורש המליצה להמתין מספר חודשים, כנראה היא לא משוכנעת שהטיפול הצליח והשן תשרוד , לכן כדאי לעשות כתר זמני, מבחינת עלות.
בברכה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתר קבוע לא עדיף
שירה07/01/2017לא הבנת כנראה המומחה לטיפול שורש לא אמר שצריך לבדוק כמה חוגדשים אמרתי שלא יכולה לשים סד עד שגומרת את כל השיקום שחוץ משן זו אני בשיקום של עוד שן שיעבור עד שנגמור חצי שנה לא נאמר להמתין פה ולראות השאלה למי ששוחק שיניים לא עדיף כתר שיחזיק במקום רק מבנה שלא יהיה שבר או סדק מהעומסים ואז הסיפור יהיה יותר גרוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן אפשר להישאר עם סתימה זמנית?ירדן01/01/2017
שמו לי סתימה זמנית הייתה בעיה שהשאירו לבדיקה ועכשיו ברור שאין טיפטל אחר רק סתימה קבועה במקום זאת השאלה כמה זמן אפשר להשאר עם סתימה זמנית ללא חשש פשוט בקרוב עושים טיפול אחר ורוצה רק אחרי שאגמור אותו שלא יכאב בבת אחת משני מקומות בו זמנית אלא דבר דבר האם סתימה יכולה שבועות ? חודשים? מדובר בשן טוחנת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימה זמנית
ד``ר אבידן לרון07/01/2017שלום ירדן
כמה שפחות יותר בריא
בברכה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתלים למחוסרי עצם בעלי סינוסטיסדלית26/12/2016
על איזה סוג תמליץ במקרה כזה ?
(יש אישור אף אוזן גרון להרמת סינוס)
מה דעתך על שתל סובפריאוסטלי והאם יש בארץ מישהו שיודע ומתעסק עם שתל כזה ?
האם ידוע לך על ניסוי או מחקר בנושא ? אם אני מעוניינת להשתתף במחקר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרמת סינוס
ד``ר אבידן לרון07/01/2017שלום דלית
אם יש אישור של רופא אאג להרמת סינוס, אני ממליץ לך לעשות הרמת סינוס, זה הכי בטוח לאורך זמן, כמובן בתנאיי שיבוצע ע"י כירורג מומחה ומיומן
בברכה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום לאחר טיפול שורשרוית21/12/2016
כמה זמן לאחר טיפול שורש מתחילים בשיקום של המבנה והכתר הזמני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום לאחר טיפול שורש
ד``ר אבידן לרון23/12/2016שלום רוית
בד"כ מבצעים את המבנה כשבוע שבועיים לאחר סיום טיפול השורש, בתלות במצב השן, רגישות וכו'
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)