פורום שיקום הפה, ציפויי חרסינה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר מאיר ממרייב
ד"ר מאיר ממרייב
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר מאיר ממרייב ללא פרסום בפורום

• טיפול שורש - שימוש לא נכון בפוצר
    ירון
    30/10/2016

האם ייתכן כי בעת ניקוי המוך עם הפוצר יעשה הרופא בטעות חור בקצה השורש ?
    היות ובעת הטיפול הרגשתי כאילו הפוצר מגיע ללחי.. ):
    עכשיו יש לי כאב עמום בפנים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שמוש לא נכון בפוצר

ד``ר אבידן לרון
    04/11/2016

שלום ירון
    בעת ביצוע טיפול שורש יכול להרופא לחרוג מהשורש, הוא אמור להרגיש בכך ולעדכן אותך.
    אני בספק אם הפוצר הגיע אליך ללחי אך האני ממליץ כי תפנה לרופא בתלונה של הכאבים שיש לך ושיבדוק ויצלם.
    במידה ואתה לא מקבל תשובות מספקות אתה יכול לפנות למומחה לטיפולי שורש על מנת שיתן לך חוות דעת על מה שבוצע
    בהצלחה
    ד"ר לרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שורש שנשאר לאחר עקירה
    דפנה
    29/10/2016

שלום וברכה
    לאחר טיפול שורש וזיהום חוזר בשן הוחלט לעשות לי עקירה לאחר יותר מחצי שנה התפתח שוב זיהום במקום והסתבר לאחר צילום שנשאר שורש שלא הוצא בעקירה.
    רציתי לדעת מה השכיחות של מקרים כאלו?
    והאם הרופא פעל נכון או שהיה עליו לעשות עוד פרוצדורה לוודא שכל השן הוצאה... כגון צילום וכדו
    הודה לתשובתך
    דפנה

לקביעת תור
    סגירה
    שורש שנשאר לאחר עקירה

הוספת תגובה

• שורש שנשבר

ד``ר אבידן לרון
    30/10/2016

שלום דפנה
    לעיתים קורה ונשבר שורש במהלך העקירה, הרופא צריך לראות זאת, לפי השן שעקר ובאם קיים חשש, אז לבצע צילום.
    בד"כ רצוי להוציא את שארית השורש גם אם הדבר כרוך בפעולה כירורגית.
    בודאי אם התפתח זיהום במקום יש להפנות לכירורג פה ולסת שיוצא את שארית השורש.
    בהצלחה
    ד"ר לרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזק לסתימה לבנה משחיקה
    טלי
    28/10/2016

ראיתי שעשיתי קצת נזק לסתימה מהשחיקה האם באופן כללי האם יש אפשרות ולתקן את השן בעזרת הוספת ציפוי מהחומר מדובר בסתימה לבנה?

לקביעת תור
    סגירה
    נזק לסתימה לבנה משחיקה

הוספת תגובה

• נזק לסתימה לבנה

ד``ר אבידן לרון
    29/10/2016

שלום טלי
    ניתן לתקן או להחליף השחזור, הרופא שיניים יראה ויחליט, בכך מקרה זה בר טיפול.
    צריך רק לשקול טיפול מניעתי במידה ואת שויקת באופן קבוע, לדוגמא, בניית סד לילה.
    בהצלחה
    ד"ר לרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צילום פנורמי לאור חשד לציסטה
    יאיר
    26/10/2016

שלום

סליחה על האורך

מצ"ב צילום פנורמי

בתחילת מאי בוצע אצלי טיפול שורש בשן 37 (שן שהיה בה סדק והיתה תחת מעקב, התפתחו כאבים ספונטניים, רגישות בלעיסה, רגישות חזקה לחום).
    הטיפול בוצע מספר פעמים, כאשר הסיום היה בתחילת יוני.
    נאמר לי שהסדק לא הגיע ללשכת מושך השן.
    לאחר כשבועיים בוצע כתר זמני, עם המלצה למשוך את זה כמה חודשים עקב פרוגנוזה לא ברורה של השן (סדק +תעלה מסויידת)
    הכתר הזמני התנייד לו מדי פעם, ונאלצתי לבוא שוב ושוב לצורך הדבקה, וכן הפריע לי שהיו לי כאבי חניכיים ודימומים בצחצוח באזור השן הזו לאורך כל התקופה.

בביקורת לפני כחודש בוצע צילום, שהראה ספיגת עצם ליד חוד השורש, הרופאה אמרה שזה לא דלקת אלא ספיגת עצם, וככל הנראה בגלל התפתחות של סדק בשורש השן. ולכן אמרה שאין טעם לבצע כרגע כתר קבוע, ובשביל שלא ייפול כל הזמן הכתר הזמני, היא שמה לי כתר טרומי ממתכת, ועם המלצה למעקב בעוד כחצי שנה.

הלבשת הכתר הטרומי היתה לא קלה, וגם כואבת (הרגשתי את זה גם תחת ההרדמה).

לאחר מכן התפתח רגישות למגע (כאב) בנגיעה בעצם הלסת התחתונה סמוך לאותה שן, בין בנגיעה מבחוץ והן בנגיעה מבפנים (ואף הרגשתי מסה נפוחה). היא ירדה לאחר כשבועיים ואיתה גם הכאב.

בביקורת שעשיתי במרפאת שיניים אחרת (בקופ"ח) בשביל שן בצד אחר, ביקשתי את דעתו של הרופא על השן ההיא, והוא ביצע צילום פרפיקאלי, ותוך כדי ציין שהוא רואה משהו שנראה כמו ציסטה ליד השן הסמוכה (היכן שהתפתחה לה המסה הנפוחה והכאב), וביקש שאבצע צילום פנורמי.

מצ"ב צילום פנורמי, רואים שם כתם שחור תחת שן 36 (אם אני מבין נכון).

אשמח לשמוע מה דעת הרופא על זה.
    1. מה המשמעות של זה? (כרגע אין כאב) מה הגורם לזה, ומה הטיפול הנדרש?
    2. האם יש קשר בין הממצא לטיפול שורש ולכתר ובעיות החניכיים בשן 37?
    3. בעין בלתי מקצועית, אני לא רואה בצילום את ספיגת העצם שהרופא ראה בצילום שבוצע במרפאה בשן 37, האם זה אכן לא נמצא? האם יכול להיות שזה לא היה ספיגת עצם אלא משהו אחר וחולף?

תודה רבה

הוספת תגובה

• אבסס בשן

ד``ר אבידן לרון
    26/10/2016

שלום יאיר
    ראשית אין אפשרות לראות שום דבר בצילום שצרפת. שנית צילום פנורמי אינו צילום מדויק ואינו טוב מספיק לצורך אבחנה במקרה שכזה.
    אני ממליץ כי תפנה למומחה לטיפולי שורש על מנת שיבדוק אותך ביסודיות ויתן את חוות דעתו.
    בהצלחה
    ד"ר לרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה צילום מתאים לאבחן נגעים בלסת?

יאיר
    26/10/2016

שלום

הכוונה של הרופא שלא רואים את הצילום, או שלא ניתן לראות בו את מה שחשוד כציסטה? (ממבט עיניי אני רואה כתם שחור עגול תחת שן 36).

איזה צילום מתאים יותר?

רק אוסיף, שהשן חיה, היא רגישה לקור אם אני שם קרח עליה.

צירפתי גם צילום סטטוס שביצעתי, אם זה מוסיף משהו.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח למענה לשאלת ההמשך, וכן צירפתי צילום סטטוס

יאיר
    30/10/2016

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבסס בשן

ד``ר אבידן לרון
    02/11/2016

שלום יאיר
    זה צילום טוב, אך קשה לראות אותו באופן ששלחת,
    אתה צריך שיבדוק אותך רופא , עם הצילום ובדיקה קלינית.
    בהצלחה
    ד"ר לרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימנים לזיהוי אבצס בשן
    טופז
    24/10/2016

רציתי לשאול האם אבצס תמיד יופיע ושיהיה בולט בצורת מוגלה / הפרשה או שיכול להיות אבצס שעין בלתי מקצועית של רופא נראה לה פצע אבל לא מוגלתי אבל לא עובר ונמשך כבר שבועיים לעומת פצע רגיל שתוך כמה ימים עוברים ומתווספים לזה גם כאבים בשן ורגישות גדולה במגע במיוחד שנוגעים למטה קרוב לעצם?

לקביעת תור
    סגירה
    סימנים לזיהוי אבצס בשן

הוספת תגובה

• אבסס בשן

ד``ר אבידן לרון
    26/10/2016

שלום טופז
    פצע שלא עובר לאחר שבועיים , מחייב אבחנה מקצועית.
    במידה והרופא שלך לא מזהה את מקור הפצע, אני ממליץ כי תפני לקבלת חוות דעת נוספת.
    בהצלחה
    ד"ר לרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשיפת שורש השן וכאבים
    רוית
    24/10/2016

רציתי לשאול מה הטיפול של חשיפת שורש שן ספציפית המלווה בכאבים והמשחות לרגישות לא עוזרות?

לקביעת תור
    סגירה
    חשיפת שורש השן וכאבים

הוספת תגובה

• חשיפת שורשים

ד``ר אבידן לרון
    26/10/2016

שלום רוית
    צריך לבדוק את השן, כל מקרה לגופו, זה יכול להיות ממריחתחומרים דרך שחזור\ ציפוי במקום ועד טיפול שורש.
    אני ממליץ כי תפני למומחה לשיקום הפה באזור מגורייך לקבלת המלצה מתאימה
    בברכה
    ד"ר לרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 8 עקירות ביום אחד
    אגם
    21/10/2016

יש לי בעיה רצינית בלסת התחתונה עליי לעבור שתלים עקב שיניים לא בריאות מתחת לכתרים.
    האם זה בסדר לעשות 8 עקירות ביום אחד?

לקביעת תור
    סגירה
    8 עקירות ביום אחד

הוספת תגובה

• עקירת שיניים

ד``ר שאול גלברד
    21/10/2016

בוקר טוב,
    אם מצבך הבריאותי תקין לא אמורה להיות כל בעיה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 8 עקירות

ד``ר אבידן לרון
    21/10/2016

שלום אגם
    במידה ואכן צריך לעקור את 8 השיניים ולא ניתן לשמרם , אז ניתן לעקור 8 שיניים ביום אחד ולשרוד.
    מה שאני ממליץ זה לבדוק אולי עם מומחה לשיקום הפה אם אכן אין ברירה וחייבים לעקור את כל השיניים הללו ולא ניתן להצילם או לפחות חלק מהם.
    בהצלחה
    ד"ר לרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בסתימה בשן
    מעיין
    17/10/2016

יש לי סתימה אמלגם ישנה ופתאום יש פה ושם כאבים וגם קצת מתחת באותו קו בחניכיים אבל ממש למטה התחיל פצע יכול להיות קשר בין השניים ואם בעייה בסתימה השלב הבא זה כתר כלומר אפשר יהיה להחליף לסתימה חדשה או לא ? והבעיה שבקרוב אמורה לעבור עוד איזה טיפול כירוגי שכרגע לא אוכל לטפל בזה אבל יתנו לי אנטביוטיקה אז זה אמור לטפל גם בזה אם יש בעייה ויכול להיות גם שזה סתם כאב מהפצע שמושך לשן לא ?

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בסתימה בשן

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר אבידן לרון
    17/10/2016

שלום מעיין
    מצטער אך לא הבנתי את שאלתך, נסי לפשט את השאלה
    בברכה
    ד"ר לרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בשן עם סתימה.

מעיין
    17/10/2016

יש לי סתימה אמלגם ישנה ופתאום יש פה ושם כאבים וגם קצת מתחת באותו קו בחניכיים יש איזה פצע . האם יכול להיות קשר בין השניים שהבעיה היא בסתימה עם השן . לא יכולה לטפל בזה ממש יש לי שתל שאמורה עוד כמה ימים האנטביוטיקה אמורה לטפל גם בכאבים של זה אם זו הבעיה עד שאוכל לטפל בזה או שיכול להיות שהכאבים הם רק מהפצע ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר אבידן לרון
    17/10/2016

שלום מעיין
    אני לא מבין מדוע לא ניתן לטפל בכאב מהשן עם הסתימה, אים קשר לטיפולים שאת אמורה לעבור.
    פני לרופא השיניים ובקשי ממנו שיטפל בכאב
    בהצלחה
    ד"ר לרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בשן עם סתימה

מעיין
    17/10/2016

השאחה קודם כל מהתיאור אם נשמע שיש משהוא לא כדאי כמה ימים ואולי הכל קשור לפצע ולא לשן ואז להחליט ודבר השני הטיפול השני ממש שבוע ההא כבר שזה פשוט לא יוצא לפני עם החגים וכל זה. אבל יכול להיות שכל הכאב זה רק פצע שפשוט כרגע מקרין ואין בעיה בשן ואם תהיה תמשיך לא ייטב ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לשחיקת שיניים
    שקד
    17/10/2016

האם יכול להיות ששוחקים שיניים חוץ משחיקה בשיניים ונזק לשיניים עושה יכול לעשות נזק לחניכיים כתוצאה מהשחיקה? יש לי פצע מהחניכיים יכול להיות לזה קשר.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בקשר לשחיקת שיניים

הוספת תגובה

• נזק משחיקת שיניים

ד``ר אבידן לרון
    17/10/2016

שלום שקד
    כתוצאה משחיקת שיניים יכולים להגרם נזקים בנוסף לשיניים גם לחניכיים , למפרקי הלסת ולשרירי הלעיסה.
    ממליץ לך כי תבדקי ע"י מומחה לשיקום הפה וקבלי טיפול לבעיה
    בהצלחה
    ד"ר לרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לשחיקת שיניים

שקד
    17/10/2016

אז לפי תשובתך יכולים להיות בעיות בחניכיים בעקבות שחיקת שיניים כי בזמן האחרון יש לי כל מיני פציעות ולפעמים במקום לא ממש ליד השן בולט אפילו קצת למטה ואין סיבה מוגדרת . אמורים בקרוב לטפל אחרי טיפול אחר שגומרת אבל שאלתי האם זה יכול להיות וכמה ימים אחרי שקורה עד שנרגע יש גם כאבים בשיניים או בחניכיים וגם קצת בלסת אז זה הגיוני ? רק לדעת אני אלך לטפל בזה בקרוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בשן / דלקת בשן
    שירה
    16/10/2016

יש לי בשבוע האחרון כאב בניקוי וצחצוח בין 2 שיניים אחד שתל מלפני שנתיים ואחת סתימה ישנה שלא ברור איפה הבעיה ואם זה משהוא שצריך לטפל שאני מנקה עם חוט ביניהם זה כואב והיום גם בצחצוח שהברשתי בחלק הפנימי לא החיצוני גם כאב וגם ירד טיפה דם מה האם זה מצביע על בעיה באחת השיניים או שבגלל שזה כואב ואחרי כמה זמן לאט לאט נחלש ונעלם עד הפעם הבאה וזה קורה רק בצחצוח שאני אוכלת אין בעיה מה זה יכול להיות?

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בשן / דלקת בשן

הוספת תגובה

• כאב בשן

ד``ר אבידן לרון
    17/10/2016

שירה שלום
    ממליץ כי תפני לבדיקה אצל רופאשיניים ולא תחפשי את האבחנה באינטרנט.
    חשוב לבדוק את המקור לכאב ואין אפשרות לעשות זאת ללא בדיקה קלינית
    בהצלחה
    ד"ר לרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בשן עוד תוספת

שירה
    17/10/2016

תודה על תשובתימך אני פתאום ראיתי פצעון קטן ואדום למטה למטה בחניכיים פשוט קשה לראות הלשון נוגעת בו האם הדימום יכול להיות משם שהמברשת נוגעת בזה ואם מזה יש משהוא אחר לעשות וזה שהפצע קרוב לסתימה לא אומר שזה קשור לשן השתל בטוח לא מרגישה איפה כואב הכאב בא בפצע שנמצא ליד הסתימה השאלה אם זה קשור לפצע או בעיה בסתימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ת/ובה

ד``ר אבידן לרון
    17/10/2016

שלום שירה
    תשובתי הקודמת תקיפה גם כאן, צריך לבדוק אותך
    בהצלחה
    ד"ר לרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות בקשר לסד ותיקונים
    ירדן
    14/10/2016

בקרוב אמורים לעשות לי סד חשבתי שאוכל להסתדר בלי והשליקות ממשיכות עם לפעמים כאבי ראש ולפעמים רחוקות יותר אומנם אבל לפעמים יש גם כאבים בלסת לפעמים אחר נגיעה או ניקוי באיזור ולפעמים ללא שום מגע ככה שאין לי ברירה כבר. אבל לפני שעושים לי את הסד , התופעות האלה ייקטנו ו/או ייעלמו עם התקנת הסד? והאם כדאי לבצע תיקונים של השחיקות , שבר קטן ממזמן ורווחים שמפריעים לי קצת אסטתית אני יודעת שאם כן חייבת אהיה לשמור ולהקפיד לשים את הסד ואם כדאי באיזה חומרים בדרך כלל עושים לביצוע התיקונים הנל והאם רק במרפאה או שזה כולל מעבדה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות בקשר לסד ותיקונים

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר אבידן לרון
    15/10/2016

שלום ירדן
    אם את רוצה לבצע תיקונים בשיניים אז עדיף לבצעם לפני בניית הסד.
    תיקונים בסד ניתן לבצע במרפאה עם אקריל במידה והתיקונים קטנים או במעבדה
    בהצלחה
    ד"ר לרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סתימה נרחבת בשן 46 ורגישות לקור ולעיסה
    ערן
    14/10/2016

שלום

סליחה על האורך, אבל אעריך מאוד את הסבלנות ואת המענה.

בשן 46 יש לי סתימה לבנה כבר כמה שנים טובות, סתימה נרחבת.
    לאחרונה היו לי כאבים בלעיסה (כנראה בנקודה מאוד מאוד מסויימת בשן) וכן רגישות קלה לחום (נדמה לי שזה עבר) ורגישות לקור (כולל במבחן קור אצל הרופא שנמשך)
    בצילום היה נראה משהו כמו חור בחלק האחורי בין השיניים.
    בוצעה החלפת סתימה, אז לא היה שיפור, ולפני החלטה על טיפול שורש נעשה ניסיון נוסף ובוצעה סתימה זמנית, ובמקרה של החמרה לעשות טיפול שורש, ובמקרה שלא יהיה החמרה, לעשות סתמיה קבועה לאחר שבועיים.
    מאז (שבועיים פלוס) יש שיפור, גם מבחינת הרגישות לקור, וגם מבחינת הרגישות בלעיסה. אבל עדיין התופעות לא חלפו.
    מאז ביצוע הסתימה זמנית אני מקפיד של הגיינת הפה, כולל מברשת בין שינית בין השיניים (בתחילה באזור שבין 46 ל 47 דימם בקלות, כעת פחות).
    באחד הפעמים השתמשתי בחוט דנטלי, ובמשיכה למעלה זה הרגיש לי כאילו זה נתקע בסתימה הזמנית וחשתי כאב, ואף רגישות קלה למתוק.

השאלה שלי:

א. האם העובדה שיש שיפור בסימפטומים (על אף שעדיין זה לא חלף)מעיד על כך שהשן ניצלה מטיפול שורש?
    ב. האם זה שיש שיפור מבחינת הלעיסה שולל את האפשרות שהכאב בלעיסה היה תוצאה של סדק בשן?
    ג. האם כדאי להמשיך עם הסתימה הזמנית לעוד תקופה? יש לה ייתרונות מבחינת הריפוי על פני סתימה לבנה קבועה? כמה זמן אפשר למשוך עם הסתימה הזמנית?
    ד. יש לי רושם שגם בסתימה הקבועה שבהחלפת הסתימה הקבועה, וגם לאחר מכן בהחלפתה בסתימה זמנית, ישנו איזה כשל בביצוע הסתימה בחלק העמוק האחורי שבין השיניים (46-47), ואולי זה גורם לכאב בלעיסה (הסתימה בוצעה בעזרת החבק ברזל סביב השן), איך ניתן לבדוק את זה? והאם יש שיטות יותר יעילות לביצוע סתימה בין השיניים מאשר החבק מתכת?
    ה. בביצוע סתימה קבועה לבנה, נהוג להשתמש באור הכחול להקשייה, האם הפעולה שזה עושה, זה פשוט חימום של החומר וכך הוא מתקשה (ובעצם אפשר להשתמש בכל דבר אחר שמחמם)? או שיש משהו מיוחד באור הכחול הזה?

ושאלה אחרונה, האם יכול להיות שהבעיה היא בכלל בעיית חניכיים שמתחבאת בין השיניים?

תודה רבה
    ושבת שלום

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר אבידן לרון
    15/10/2016

שלום ערן
    כל התובות נכונות...
    וברצינות, קשה לדעת מה הסיבה לכאב ומה הפתרון, באופן עקרוני השלבים שנקט הרופא נכונים מאד ומראים על זהירות ושיקול דעת, צריך לתת לרופא לקבל את ההחלטה על פי ההכרות עם הנתונים ואם אתה לא סומך עליו (ועל פניו נראה שאין סיבה) אז גש לקבלת חוות דעת נוספת.
    בסופו של דבר צריך לבצע שחזור קבוע מחומר מרוכב ואולי מאמלגם ולקוות להעלמות הסימנים
    בהצלחה
    ד"ר לרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך הולך תהליך שיקום הפה על שתל
    דורית
    11/10/2016

רציתי לשאול איך בדיוק הולך תהליך השיקום על השתל ובמה הוא שונה בשיקום מאשר על שן רגילה ולא שתל , עושים לי גם מבנה , גם כתר זמני וגם כתר קבוע והאם עושים שוב העתק הלסת הנגדית עם החומר הזה שוב כמו אם היו עושים לכתר רגיל? וזה משנה את התהליך שזה בלסת עליונה שככה זה אצלי או תחתונה.

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר אבידן לרון
    15/10/2016

שלום דורית
    באופן עקרוני ההליך הוא זהה, השינוי הוא שהמבנה בשתל מוברד בעוד שבשן הוא מודבק או שהוא שחזור עם בורג.
    שאר השלבים זהים לחלוטין
    בהצלחה
    ד"ר לרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלת שתל ותוספת עצם
    שירה
    02/10/2016

הולכים לעשות לי שתל וגם תוספת עצם , רציתי לשאול האם במהלך החודשים עד החשיפה נהוג לעשות ביקורות ולבדוק שהכל תקין ואיך בודקים האם בצילומים אם השתל יהיה מתחת לחניכיים ועד חשיפתו ככה שלא יכולים לראות אם זה נראה תקין? כלומר כמה ביקורות בדרך כלל בודקים כי נאמר לי המתנה מהשתלת השתל והעצם לחכות חצי שנה כמה פעמים בדרך כלל נהוג לבדוק במהלך התקופה והאם כל ביקורת נוהגים לצלם כבר ?

לקביעת תור
    סגירה
    השתלת שתל ותוספת עצם

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר אבידן לרון
    15/10/2016

שלום שירה
    נהוג לבצע בדיקה שבוע לאחר ההשתלה ובהמשך על פי הריפוי.
    אין כללים קבועים לתכיפות הביקורות, הרופא שביצע את ההשתלה אחראי גם לריפוי והוא יזמינך על פי הצורך. לפני החשיפה נהוג לבצע צילום על מנת לוודא ריפוי תקין.
    בהצלחה
    ד"ר לרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתר על 5 שיניים קדמיות והצבע לא תואם לשיניים הקדמיות כמו שצריך
    חני
    01/10/2016

אני בת 26 ובעקבות ציסטות מעל 4 השיניים הקדמיות עשו לי טיפולי שורש ועקרו לי שן אחת שהיא צידית לקדימות לפני כמה שנים ועכשיו אני עושה כתרים חדשים על 5 שיניים קדמיות האלו ואני רוצה לעשות כתר על השן השישית (הניב( כי הצבע בין הכתרים לבין השן השישית לא תואם והרופא שיניים שלי (מומחה לשיקום הפה) לא רוצה לעשות את זה והוא חושב שאם נעשה הלבנת שיניים זה יהיה בסדר אבל אני לא רוצה להיות משועבדת לשיניים וכל הזמן לעשות הלבנות ושגם אז זה לא יהיה תואם 100 אחוז. באחד הפורמים אחד הרופאים אמר לי שהצבע בין השיניים לכתרים אף פעם לא יהיה תואם 100% כי זה חומרים שונים והאור נשבר בצורה שונה, והוא המליץ לי לעשות במקום כתר ציפוי חרסינה לשן השישית. אבל אני קראתי וראיתי הרבה רופאים ואנשים שעשו להם ציפויים וכתרים והם אומרים שיש הבדל בצבע ביניהם בגלל העובי השונה של החומר בשניהם ולכן הצבע לא יהיה אותו דבר בתאורות שונות ולכן מבחינה אסתטית הרבה מהם אומרים שמאוד קשה להתאים את הצבעים לגמרי ותמיד יהיה הבדל בגלל הצבע של השן מתחת ובגלל שהחומר של הציפוי דק יותר משל הכתר ולכן גם אם יעשו אותם באותו הצבע בדיוק הם יראו שונה על השיניים בפה. אם כבר מקלפים חלק מהשן בשביל ציפוי ולא מקבלים תוצאה מושלמת, לא פשוט כדאי לעשות כתר על השן הזו וזהו? ככה שכל 6 השיניים הקדמיות יהיו זהות וזהו?
    מה יתן לי את התוצאה הטובה ביותר כדי שאני ארגיש בטחון ובנוח עם החיוך שלי? אני מאוד אובססיבית לשיניים שלי עכשיו (יש לי OCD) וזה גורם לי לדיכאון, מוריד לי את הבטחון ולזה שאני לא מחייכת עם פה פתוח וגם כשאני מדברת אני משתדלת לעשות את זה עם פה כמה שיותר סגור כדי שלא יראו לי את השיניים.

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר אבידן לרון
    15/10/2016

שלום חני
    קשה לענות לך ללא בדיקה, בעיקרון ניתן להתאים את הצבע גם של כתר וגם של ציםוי חרסינה כמעט ב100%.
    אני ממליץ כי תתיעצי עם מומחה לשיקום הפה, תודאי שהוא מודע לציפיות שלך ואם הוא יהיה מוכן לבצע את העבודה אז סביר שתקבלי את התוצאה הרצויה 0 והרופא יוודא שיתקבל גם אם יצריך חזרה על העבודה)
    בהצלחה
    ד"ר לרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה