מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חומציות בשן והצורך בטיפול שורש?אופק31/05/2016
האם יכול להיות בעיה בשן שבעקבות אכילת פירות חמוצים בקיץ הורס את השן שבעקבותיה נאלץ לעשות טיפול שורש עוד אציין שבכל מקרה השן הנל כבר קרהמ מקרה שבינתיים לא עשינו כלום שבעבר יש איזה שפיץ קטן של שבר ושפשוף של טיפה יצא חומר שן האם בגלל זה יכול להיות שאצטרך טיפול שורש וחוץ מזה מרגישה גם כאב בשן מספיק פעמים וגם טעם מר גם לפעמים מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומציות בשן והצורך בטיפול שורש? - תגובה
ד``ר שאול גלברד30/06/2016בוקר טוב
קשה לענות מבלי לראות את השן קלינית ולראות צילום רנטגן...כל מקרה לגופו. מצטער.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חור בשן?שני28/05/2016
רציתי לשאול האם זה סימן שיש חור יש. לי שן שכואבת לא כל הזמן בגלים , הרבה אחרי אוכל ושתיה ואחרי ניקוי מדובר בשן עליונה אבל המוזר זה שתמיד נתפס לי אוכל בניקוי ברווחים למעלה קרוב לחניכים והיום שניקיתי היה גם למטה מתחת לשן האם זה אומר שזה חור ונתקע שם במידה שזה במקום הנ"ל? ואולי אף אצטרך טיפול שורש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חור בשן? - תגובה
ד``ר אבידן לרון30/05/2016שלום שני
זה אומר שאת צריכה ללכת לרופא שיניים
הוא יאבחן והוא יטפל
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בשן והאם צריך טיפול שורש בהרעות28/05/2016
התחילו לי כאבים בשן אפילו חזקים וגם ללא גירוי , אני אנסה למצוא תור שבוע הבא לרופאה שלי , אבל פתאום התחילו לי גם כאבי ראש שאני לא סובלת מזה האם יכול להיות קשר בין כאב ראש ושיניים שמצביעים על דלקת במיוחד שזו שן קדמית עליומה. ואני עדיין לא מפריע לשינה אבל שמתעוררת ומשהוא מעיר אותי מרגישה את הכאב . נראה לי רוב הסיכויים שיש לי משהוא האם אני צודקת והאם ההליך בשיניים קדמיות הזיהום יותר חזק וחריף בגלל תעלה אחת שיש וגם האם האם אם באמת הכל יתברר כטיפול שורש האם יש היום חומרים של הסתימה הזמנית והכתרים גם זמני וגם קבוע שדומה מאוד לשן הטבעית ? וזה שהכאב בעיקר ביום ולא בלילה עדיין מחשיד לטיפול שורש ? לא אמורים אם זה צורך בטיפול שורש הכאבים להחמיר בלילה? למרות שחשדו בזה לפני הרבה חודשים כמעט שנה בגלל שכל פעם לצערי נוסף לי דבר חדש שנאלצנו לטפל בו אבל האם הסיכוי בתקופה זו שהחמיר מאוד וצריך טיפול שורש? וגם יש לי שיניים מאוד רגישות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בשן והאם צריך טיפול שורש בה - תגובה
ד``ר אבידן לרון30/05/2016שלום רעות
אי אפשר לעשות אבחנה ותכנית טיפול דרך האינטרנט
מה שברור הוא שאת צריכה לפנות בדחיפות לרופא השינייפ
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב שיניים וראשנטע27/05/2016
התחילו לי כאבים בשן , אני אנסה לתפוס תור לרופאה שלי . אבל שאלה פתאום התחילו לי גם כאבי ראש האם יכול להיות קשר בין כאבי ראש ושיניים שיצביע על דלקת. וכל פעם שמתעוררת מרגישה את הכאב נראה לי רב הסיכויים יש משהו האם אני צודקת . והאם ההליך בשיניים קדמיות הזיהום יותר חזק בגלל שיש רק תעלה אחת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב שיניים וראש - תגובה
ד``ר אבידן לרון30/05/2016שלום נטע
יכול להיות קשר
תפני לרופא השיניים שיאבחן
בברכה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוך כמה זמן לוקח לעששת להתפתח הזיהוםאופק26/05/2016
רתציתי לשאול תוך כמהזמן מתפתחת עששת נראה שמתפתחת עששת שהיתה לפני הרבה מאוד חודשים ואיך מבדילים אבל מה הסימנים בדרך כלל המעיד על טיפול שורש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוך כמה זמן לוקח לעששת להתפתח הזיהום - תגובה
ד``ר אבידן לרון30/05/2016לא מבין את השאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בשן חותכת ניסוח ושאלה מחדשאדוה25/05/2016
ש לי כאב בשן חותכת קדמית עליונה ומקווה שזה ייגמר בסוף בסתימה למרות שלא בטוחה בכלל ואם זה לא ייגמר ואצטרך כן טיפול שורש האם הטיפול שורש אמור להיות לא ארוך ומסובך בגלל שזו שן חותכת ואין הרבה שורשים והאם בגלל שזו שן קדמית האם הסתימה הזמנית/ מבנה / כתר זמני יבלטו מאוד לעומת ויראו לעומת שן טבעית והאם אם אחכה עוד חודש שיבדקו עד התור שיש לי אצל הרופאה במילא זה יהיה נורא כי כרגע הכאבים עדיין נסבלים לא נעים /מעצבן /לפעמים כאב קל האם זה יכול להתפתח במהירות במיוחד שלא אוכלת כמעט כלום מתוקים ? והכאבים בעיקר אחרי שתיה או אוכל שיכולים גם להמשך מעבר לזמן מוקד הגירוי האם זה נשמע צורך בטיפול שורש ויש לי השבוע עוד תור לכירוג לביקורת לגבי שן אחרת האם היית אומר לו לבדוק ולא לחכות לרופאה שהתור עוד זמן ואם חושב שזה חשוב יגיד שידחפו אותי דחוף אליה או שזה נשמע משהוא שאפשר להמתין כמה שבועות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בשן חותכת ניסוח ושאלה מחדש - תגובה
ד``ר אבידן לרון30/05/2016שלום אדוה
ראי תשובתי לשני
בברכה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בשן חותכת מה שמטריד ומציק ליאדוה24/05/2016
יש לי כאב בשן חותכת קדמית עליונה ומקווה שזה ייגמר בסוף בסתימה למרות שלא בטוחה בכלל ואם זה לא ייגמר ואצטרך כן טיפול שורש האם הטיפול שורש אמור להיות לא ארוך ומסובך בגללל שזו שן חותכת ואין הרבה שורשים והאם בגלל שזו שן קדמית האם הסתימה הזמנית/ מבנה / כתר זמני יבלטו מאוד לעומת ויראו לעומת שן טבעית והאם אם אחכה עוד חודש שיבדקו עד התור שיש לי אצל הרופאה במילא זה יהיה נורא כי כרגע הכאבים עדיין נסבלים לא נעים /מעצבן /לפעמים כאב קל האם זה יכול להתפתח במהירות במיוחד שלא אוכלת כמעט כלום מתוקים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בשן חותכת מה שמטריד ומציק לי - תגובה
ראי תשובתי לשני
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום סיטי התייעצות בנושא ושאלותירדן23/05/2016
רציתי לשאול כמה זמן בדרך כלל נהוג לעשות סיטי והאם יש הבדל מבחינת בין צילום הסיטי אם אעשה בערך אחרי 3 חודשים ואת השתל רק כעבור 5 חודשים ולא 4 חודשים בערך באינפורמתיה בסיטי שידעו אם אצטרך הרמת סינוס או לא זאת אומרת האם סביבות 3 חודשים שאעשה את הסיטי יכולים לקבל אינדקציה כבר מאז מה יקרה כעבור 5 חודשים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום סיטי התייעצות בנושא ושאלות - תגובה
ד``ר אבידן לרון30/05/2016שלום ירדן
בד"כ אפשר להסתמך על סיטי מלפני 3-5 חודשים
בברכה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת על צילום שתלים וכאבים חזקיםדגנית23/05/2016
שלום רב ליפני 4 חודשים בעלי עשה שתלים בהרדמה כללית דובר על 9 שתלים והשתלת עצם עד היום 4 חודשים אחרי הוא עדיין עם כאבים כשהרופא אומר לו שהכל בסדר הוא לוקח אנטיביוטיקה אך שום דבר לא עוזר לכן בעלי הלך לעשות צילום באופן עצמאי ביכדאי ליראות מה קורה עם השתלים מאוד הופתענו שררינו שישנם רק 7 שתלים והם גם ניראים עקומים איך ניראים לכם השתלים ומה עושים כשהרופא אומר 9 שתלים ובעצם יש רק 7?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוות דעת על צילום שתלים וכאבים חזקים - תגובה
ד``ר אבידן לרון30/05/2016שלום דגנית
לא אמורים להיות כאבים זמן כה רב לאחר ההשתלות
אני ממליץ כי תפנו למומחה לשיקום הפה שיבדוק את בעלך
אי אפשר לקבל מידע מהצילום שצרפת בשל איכותו
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מבדילים בין רגישות או חור בשן?שירה22/05/2016
רציתי לשאול איך מבדילים בהרגשה בין רגישות לחור יש לי איזה כואב שבא והולך והנני גם ככה סובלת מרגישות אבל איך אפשר לדעת ולאבחן בטוח בהרגשות שיש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך מבדילים בין רגישות או חור בשן? - תגובה
ד``ר אבידן לרון30/05/2016שלום שירה
את האבחנה עושה רופא שיניים
בברכה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות בשיניים שאלה לגבי זה ועזרהשירה20/05/2016
רציתי לשאול האם יכול להיות בעקבות זה שאני שוחקת שיניים רגישות היא גבוהה יותר והאם הרגישות יכולה להיות יותר גבוהה בגלל זה שאוכלת פירות יותר חמוצים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות בשיניים שאלה לגבי זה ועזרה - תגובה
ד``ר אבידן לרון30/05/2016שלוםצשירה
כן וכן
בברכה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתריערה20/05/2016
יש לי כתר בפה עדיין עם דבק זמני באחת השחיקות שלי שעשייתי נעשה קצת נזק וכבר לא חלק בכולו למעלה אלא יש חלק מחוספס לא כואב או משהוא עזה השאלה האם אפשר ללטש /לסדר במרפאה שיהיה חלק או רק במעבדה כי זה לא מפריע חוץ מאסתטית וגם ממש קצת כי זה מבין האחוריים ושן טוחנת אם זה משנה משהוא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר - תגובה
ד``ר אבידן לרון30/05/2016שלום יערה
ניתן ללטש אך אולי כדאי להשלים את החלק החסר כי יש כאן השלכות סגריות למשל או אחרות.
אם הכתר מודבק זמנית כדאי לשקול תיקון במעבדה אבל זאת על פי שיקול הרופא בשיתופך
בברכה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דבקים לכתריםאדוה20/05/2016
רציתי לשאול מה ההבדל בין כתר זמני לקבוע בשן מדוע משתמשים בדבק זמני ומחכים והאם גם בשתל שיש לי דבק זמני יחליפו לקבוע והאם זה שמחליפים לדבק קבוע עושים עוד פעולה בכתר הקבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבקים לכתרים - תגובה
כתר זמני כשמו כן הוא , נעשה בד"כ כשלב ביניים בדרך לכתר הקבוע והוא יוחלף בהמשך ע"י הכתר הקבוע. הכתר הזמני יכול לשמש גם ככתר אבחנתי לבדיקה של השן או סוג של שיקום או פרמטרים אחרים שיעזרו בביצוע נכון יותר של הכתר הקבוע.
דבק זמני לכתר קבוע משמש את הרופא כאשר הוא צופה שישצטרך להוריד אותו ולבדוק המצב מתחתיו. או לבצע בו שינויים וכו'
בברכה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתל בשן טוחנתרוית20/05/2016
רציתי לשאול עקרו לי שן טוחנת בעקבות סדק בשן האם בעקבות זאת שהסדק היה בהתחלה ולא ראו לא בצילום ולא בשן עצמה זה פחות עשה נזק או אפילו כמעט לא הספיק לעשות וכך הסיכוי יותר גדול שיוכלו לעשות השתלה ללא הרמת סינוס ורק בצילום סי טי יכולים להעריך או שגם צילום במרפאה פחות או יותר יוכלו להעריך אם נראה להם שיצטרכו לפני צילום הסיטי בביקורת אחרי העקירה שיש לי בקרוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתל בשן טוחנת - תגובה
ד``ר אבידן לרון30/05/2016שלום רוית
אי אפשר לדעת ללא בדיקה
בברכה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנה לשתליםיעל16/05/2016
הייתי אצל שני מומחים שונים לקבלת תוכנית כללית לשיקום הפה
האחד רשם שיש צורך ב"הרמת סינוס" ואילו האחר רשם שיש צורך ב"עיבוי רצפת הסינוס"
האם מדובר באותו הליך ? או שהפרוצדורה שונה ובמה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנה לשתלים - תגובה
ד``ר שאול גלברד17/05/2016שלום יעל
עיבוי יכול להיות גם הרמת סינוס פתוחה או אולי הרמת סינוס סגורה בה מחדירים עצם לסינוס מבלי לפתוח חלון אלא דרך אתר הקידוח של העצם. מכיוון ואין זה מינוח תקין אין לי אפשרות לדעת למה התכוון הרופא.
אולי הדבר הטוב ביותר זה לשאול אותו?
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)