פורום שיקום הפה, ציפויי חרסינה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר מאיר ממרייב
ד"ר מאיר ממרייב
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר מאיר ממרייב ללא פרסום בפורום

• נסיגת חניכיים
    שירה
    20/05/2008

אז ככה אני עברתי השתלת שן בניב קדמי בלסת עליונה כתוצאה מההשתלה כשהרופא ניתח את

החניכיים בשביל להשתיל את השן הם איבדו את הקו הישר שלהם רק בקדמת הפה ונוצר בעצם

נסיגה בחניכיים התייעצתי עם מומחה לחניכיים בכדי להשיג מראה אסטתי לחניכיים והוא המליץ על

בקיעת שיניים קידמיות בלסת עליונה ע"י הלבשת גשר דנטלי האמת שלא כולכך הבנתי מה הכוונה ומה

שהבנתי מימנו זה שהם מבצעים משיכה לשיניים וכתוצאה מזה החניכיים ירדו למטה ושזה עדיף על

ניתוח האם זה נכון לדעתך לי זה ניראה דיי מוזר אם יבצעו את זה השניים הקדמיות לא ימשכו כלפיי

מטה ????(או שפשוט לא הבנתתי) האם עדיף ניתוח חניכיים כדי ליצור קו ישר?? ...וגם בשן חותכת

קידמית מולבש כתר שכמובן גם מקרין לחנייכים צבע שחור יש לך אוליי הצעה לתחליף ואם ובמידה

אני כן ילביש על הכתר גשר לצורך בקיעת שיניים הוא לא יפגע?? ...ויש לי עוד שאלה השתל מקרין

שחירות לחנייכים ורואים את זה כי זה שן קידמית אפשר לעשות עם זה משהוו או שזה אבוד..???

תודה רבה מראש...אני אשמח לתשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נסיגת חניכיים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה לנסיגת חניכיים

ד``ר אבידן לרון
    22/05/2008

שלום שירה,
    אני לא משוכנע שהבנתי את כל המצב של השיניים הקדמיות שלך על פי תאורך , אבל אנסה לענות בכל זאת.
    מה שהציע המומחה לחניכיים זו כנראה פרוצדורה הנקראת הבקעה מאולצת , בה מושכים את השן , ובמידה וזה נעשה בזהירות ובבקרה ,השן יורדת עם החניכיים וזה אמור לפצות על נסיגת החניכיים.
    בכל מקרה , במידה והתיעצת עם מומחה לחניכיים, זכותך להבין אותו ואני מצע שתפני אליו שנית על מנת שיסביר לך שוב. לידיעתך הפרוצדורה יכולה להתבצע רק עם שיניים טבעיות ולא עם שתלים.
    לגבי ההשתקפות של השן והשתל דרך החניכיים , אני ממליץ שתשאלי את המומחה לחניכיים באם ניתן להסתיר אותם ע"י פרוצדורה כירורגית שתעבה או תוריד את החניכיים.
    אני מקווה שקלעתי לשאלותייך
    ד"ר אבידן לרון
    מומחה לשיקום הפה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב,
    מיכל
    18/05/2008

בני בן 10 ואני רוצה לדעת מה אחוזי ההצלחה בשתילת שתל לילד בגילו. מה אחוזי הכישלון? הוא אמור לעבור השתלת שן קדמית.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב,

הוספת תגובה

• מיכל

ד''ר איל תגרי
    18/05/2008

למיכל שלום
    איני יודע מי אמר לך שעל הילד לעבור השתלת שן קדמית, אך בשלב זה קשה לי לראות את התועלת בכך, ויתרה מזו, אני יכול מספר נזקים פוטנצייאלים שיגרמו הביצוע השתלה בגיל כה צעיר.
    מצאי לך מומחה טוב לשיקום או כירורגיה, או צוות באיכילוב או באונ' תל אביב \ י-ם, ותתייעצי היטב לפני ביצוע פעולה כזו.
    בריאות ואושר
    איל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיקום פה
    תהילה
    13/05/2008

שלום רב,

יש לי טיפולים מאוד רציניים לעשות ומרוב פחד אני דוחה זאת כבר שנים, ההתלבטות היא בין השתלות לבין גשרים, הבנתי שלאחר השתלה יש קושי לתפקד מספר ימים והכאב נורא, השתלה היא גם יותר יקרה מגשר, אני לא יודעת מה להחליט ויש לי בערך 4 השתלות שאני צריכה, כמו כן איך אני יודעת מיהו מומחה טוב?

לקביעת תור
    סגירה
    שיקום פה

הוספת תגובה

• שיקום הפה

ד''ר איל תגרי
    13/05/2008

לתהילה שלום רב:
    אני מבין את מצבך, אכן, לא נעים להיות "לפני" שיקום פה רציני, ולא משנה מה גילך, אם כי הוא חלק ממערכת השיקולים.
    נתחיל בשאלה השניה- היא היא החשובה. קפצי לאתר האינטרנט של האיגוד הישראלי לשיקום הפה, תבחרי שנים שלושה באופן אקראי, ש"נראים לך". תלכי אל כל אחד מהם לביקור, חמושה בצילום רנטגן ו\או CT על פי מה שהם יאמרו לך. תבקשי שלוש תוכניות טיפול. נכון, הרבה זמן, לא מעט כסף ( ישנם רופאים ובהם אני, שגובים מאות ואף אלפי שקלים "רק" כדי לעשות תוכנית טיפול מקיפה ויסודית, שנמסרת בכתב למטופל, אך את ממש לא רוצה להסתפק בפחות). בטיפול שעלותו הינה בין 30 ל130 אלף ש"ח, שווה לשמוע ולראות כמה דעות וכמה תוכניות טיפול.
    התוכנית חייבת להיות רשומה על דף בצורה ברורה, גם שלבי הטיפול וגם העלות הפיננסית, ולו בהערכה. ( באתר שלי יש דוגמא לתוכנית טיפול כזו)
    לאחר שתרגישי לאיפה נושבת הרוח, עם מי יש לך כימיה אישית, יהיה לך קל לבחור...
    ועכשיו לשאלה הראשונה- נו, כמו שהבנת, המומחה שלך הוא שיסביר לך מה שרלוונטי לפה שלך ולנסיבות הבריאותיות שלך. אותך לא באמת מעניינת התאוריה. אותך מעניין מה שרלוונטי והכי נכון ומתאים לפה שלך, ואת זה מי ש"יתפור" לך את תוכנית הטפול המתאימה, יסביר ויפרט.
    ודרך אגב, השתלות זה לא כואב נורא והקושי היחידי לתפקד הוא לא ללכת למכון כושר באותו שבוע :-)
    הרבה בריאות ואושר
    איל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלטה
    יאיר
    10/05/2008

שלום
    האם מותר להדביק סדק בפלטה עם סופר גלו ???
    זה רעיל ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פלטה

הוספת תגובה

• פלטה

ד''ר איל תגרי
    10/05/2008

שלום יאיר
    זה לא רעיל
    מותר
    זה לא יעוזר הרבה, כי אם נשבר פעם אחת האזור חלש
    רצוי ללכת לרופא שיבדוק מדוע נשבר? אולי כבר לא מתאים? אולי מראש נבנה חלש מדי?
    בריאות ואושר
    איל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבנה וכתר
    רינת
    09/05/2008

שלום,
    האם תוכלו לפרט מהם המבנה והכתר האידיאלים מבחינת איכות, בריאות הפה והגוף כולו ופונקציונאליות, ללא קשר למחיר.
    אשמח אם תעדכנו אותי בפתרונות חדשניים או ישנים שלדעתכם הם הבחירה הטובה ביותר.יש לי שן שעברה טיפול שורש ואני רוצה את הטוב ביותר עבורי. מדובר בשן טוחנת בלסת תחתונה.
    תודה ושבת שלום,
    רינת

לקביעת תור
    סגירה
    מבנה וכתר

הוספת תגובה

• מבנה וכתר

ד''ר איל תגרי
    10/05/2008

לרינת שלום:
    מבנה וכתר אידאלים הם אינם "כלליים" המתאימים לכל אדם ולכל פה. יש להתאים את המבנה ואת הכתר ל/שן הספציפית ולאדם הספציפי.
    כתלות בכמות חומר השן שנשארה לאחר ביצוע הטיפול שורש, ניתן לבצע מבנה עם או בלי "יתד" הנכנס לשורש ומעניק אחיזה למבנה.
    הכתר צריך לחבוק חומר שן בכל היקפו, ולטעמי הפרמטר המשמעותי ביותר בביצוע כתר הינו ההבנה ואיכות העבודה של הרופא, רצוי אחד שעובד עם משקפיים מגדילות ( "טלסקופים").
    כיום יש כתרים על מתכת אצילה (סגסוגת זהב) או על בסיס חרסינה זירקוניה או אלומיניום אוקסיד, דהיינו ללא מתכת. לטעמי אין יתרון לכתרים ללא מתכת למעט היתרון הרגשי של "אין לי מתכת בפה"...
    איכות הביצוע והתכנון חשובים לעין ערוך מהחומר והטכניקה.
    תמצאי לך רופא שאת סומכת עליו והוא יתפור לך את חבילת הפתרון הנכונה עבורך.
    בריאות ואושר
    איל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רווח גדול
    מיכל
    06/05/2008

שלום, אני זקוקה למספר השתלות שיניים, לטענת רופא אחד שהייתי אצלו אני צריכה שני שתלים בכל מקום שבו שן חסרה, אני חוששת משני שתלים יחד, האם באמת רווח גדול מצריך זאת?

לקביעת תור
    סגירה
    רווח גדול

הוספת תגובה

• רווח גדול

ד''ר איל תגרי
    06/05/2008

שלום מיכל
    התשובה מורכבת. איזו שן חסרה ? שן מלתעה, שלה שורש אחד ? שן טוחנת שלה שני שורשים ? שן טוחנת עליונה, שלה שלושה שורשים ?
    מה אורך הרווח ? 12 מ"מ, שאינו מאפשר הנחת שני שתלים באופן מייטבי ? 15 מ"מ ?
    ישנם הרבה פרמטרים. אני מציע לך להיכנס לאתר של המומחים לשיקם הפה, תבחרי אחד שנמצא קרוב למקום מגורייך, ותלכי לחוות דעת נוספת, עד שתמצאי את הרופא שאת סומכת עליו ומוכנה לתת בו אמון.
    בהצלחה
    איל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיקום שתלים
    יעל
    03/05/2008

מהו התכנון היעיל בביצוע 2 שתלים ללסת תחתונה כדי לעגן מעליה תותבת שלמה?
    כלומר - היכן הכי טוב למקם את 2 השתלים?
    מה קורה בזמן ההמנתה עד שהשתלים נקלטים? כלומר - כמה זמן לאחר ביצוע השתלים ניתן לשים את התותבת הישנה מעל ולא להישאר בלי שיניים בכלל?מבלי שהשתל יפגע?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מיקום שתלים

הוספת תגובה

• מיקום ותזמון שתלים

ד''ר איל תגרי
    03/05/2008

ליעל שלום
    המיקום האידאלי לשני שתלים בלבד בלסת התחתונה הוא באזור הניבים החסרים.
    הרופא המטפל אמור "לשחרר" את התותבת מעל אזור ההשתלה, ולרפד את התותבת בחומר רך כך שלא תפגע בשתלים וברקמות שעברו ניתוח.
    כתלות בנסיבות, ניתן להחזיר את התותבת אף באותו יום, אך מאד תלוי בתצורת הנחת השתלים וסוג השתלים שנבחרו.
    בהצלחה
    איל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לגבי מיקום שתלים

ד``ר אבידן לרון
    03/05/2008

שלום יעל
    מיקום טוב לשתלים הוא בערך באזור השיניים הרביעיות מקו האמצע,( שיניים 34,44) כמובן בתלות בכמות ואיכות העצם במקום.
    לגבי הזמן לאחר הניתוח, אני ממליץ למטופליי , במידה וזה אפשרי ,לא להחזיר התותבת למקום לפרק זמן של כשבועיים, במידה וזה לא אפשרי , ניתן לרפד את התותבת בחומר ריפוד רך ולהשתמש בתותבת במיידית . אני ממליץ גם במקרה זה להשתמש בתותבת רק בזמן ההכרחי וכמה שפחות.
    בברכה
    ד"ר אבידן לרון
    מומחה לשיקום הפה
    [a href='http://www.laron.co.il' id='link'][/a]]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבדלים

יעל
    04/05/2008

רופא אחד כותב בניבים שיניים 33,43 ואחר כותב 34,44
    אז איך יודעים מה באמת טוב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה להבדלים

ד``ר אבידן לרון
    04/05/2008

שלום יעל
    זה פחות או יותר אותו דבר, ההשתלה לא אמורה להיות בדיוק באזור של שן ספציפית, אזור הניבים או הרביעיות זה מצוין
    בברכה
    ד"ר לרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אורה
    01/05/2008

ברכות על הפורום החדש.
    ברצוני לדעת מה ייחודו של מומחה לשיקום הפה ובמה הוא שונה מרופא שיניים כללי.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה למהו ייחודו של מומחה לשיקום

ד``ר אבידן לרון
    01/05/2008

שלום אורה,
    למומחה בשיקום הפה הכשרה נרחבת שנרכשה לאחר מסלול התמחות ארוך. הוא למד לראות את המקרה בראייה כוללת המבוססת על טיפול באינספור מקרים מורכבים ומסובכים, קריאה של מאמרים ולקיחת חלק בדיונים מקצועיים בהם משתתפים טובי הרופאים המומחים בארץ ובעולם.
    מערכת הלעיסה היא מערכת מורכבת ביותר הכוללת: שיניים, חניכיים, עצמות הלסת, מפרקים , שרירים ורקמות רכות. להכרת המערכת, זיהוי נכון של הבעיות בה, ותכנון טיפול מתאים נדר שמומחה לשיקום הפה.
    ביכולתו להציע אבחנה כוללת, תכנית טיפול עיקרית אשר מתייחסת לכל הממצאים. בנוסף, ידע לבחון חלופות טיפוליות טובות לכל תכנית שיציע.
    רק מי שסיים תכנית התמחות, המשיך והשתלם יכול לתת ייעוץ נכון, ולבצע ברמה הגבוהה ביותר גם טיפול הנראה פשוט לכאורה.

אדם יודע למצוא רק את מה שהוא יודע לחפש.

מהי ההתמחות בשיקום הפה?

מומחה לשיקום הפה הוא/היא רופא/ת שיניים אשר לאחר סיום לימודי רפואת השיניים עבר/ה הכשרה מקצועית נרחבת נוספת במשך 4.5 שנים.
    התמחות נלמדת בשילוב של לימודים עיוניים ולימודים מעשיים, במוסדות מוכרים על ידי המועצה המדעית ומשרד הבריאות. במהלך ההתמחות זוכה המתמחה בהכשרה רב- תחומית, גם במקצועות משיקים לתחום התמחותו. (מחלות חניכיים, יישור שיניים, כירורגיה).
    לאחר סיום תקופת הלימודים צריך המתמחה להיבחן בשתי בחינות קשות;
    שלב א': מבחן עיוני. שלב ב': הצגת מקרה קליני בפני מספר בוחנים.
    רק מי שעמד בבחינות אלה בהצלחה מקבל תואר מומחה בשיקום הפה. התעודה ניתנת על ידי משרד הבריאות.

מקווה שעניתי לשאלתך,
    בברכה
    ד"ר אבידן לרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השלמת תשובה

ד''ר איל תגרי
    01/05/2008

לאורה שלום,
    דומני שתשובתו של ד"ר לרון עונה על שאלתך מכל הכיוונים, אך לצורך ההשלמה תוכלי להיכנס לאתר המומחים לשיקום הפה, בכתובת הזאת - http://www.dental.org.il/
    ולקרוא "הכל" על המומחיות בשיקום הפה. בברכה, ד"ר תגרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה