מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה.אסתי10/12/2008
שלום רב! אני בת 22 וחסרות לי 2 שיניים קידמיות מרכזיות עליונות עקב התפתחות דלקת חניכיים באיזור זה לאחר שסיימתי טיפול יישור שיניים. כרגע יש לי תותבת זמנית. כרגע אני מאוד מתלבטת מה לעשות הוצע לי לעשות טיפול של גשר שבו ישחיזו לי 2 שיניים מכל צד ועל זה יולבש הגשר. מצד שני הבנתי שקיימת גם תותבת שהיא יציבה וגם גמישה שעשויה מסיליקון. שאלתי היא מה כדאי לעשות במצב זה?האם כדאי לעשות את התותבת הזו,והאם היא אסתטית ויציבה? אודה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר שתי שיניים- שאלה חוזרת
ד''ר איל תגרי10/12/2008לגב' אסתי שלום
שאלה זו בדיוק נשאלה בפורום זה לפני מספר שבועות.
האם היית זאת את?
אובדן שתי שיניים קדמיות באשה צעירה בת 22 היא ארוע מאד מאד יוצא דופן.
תמצאי לך מומחה לחניכיים, או מומחה לשיקום הפה, הגיעי אליו עם כל צילומי הרנטגן,
וקבלי ייעוץ כיאות.
בהצלחה
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאמיר08/12/2008
שלום.אני בן 26 ובשל כאבים בשן 17 פניתי לעזרה ראשונה. שם עשו לי התחלה של טיפול שורש וסתימה זמנית. לאחר מספר שעות נעלמו הכאבים לגמרי. הכאבים נבעו משן 18 (בינה) שלחצה על שורשים של שן 17. אני כבר שבוע אחרי העזרה ראשונה והכל בסדר ללא כאבים בכלל. האם אפשר לבצע סתימה רגילה ללא צורך בהמשך טיפול שורש ובזאת לסיים את הטיפול? הרופא אומר שיש לעקור את שן 17 כי היא אבודה(שן 18 הרסה אותה) וגם לעקור את שן 18 כי היא בינה מיותרת בפה ולא שימושית. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם להמשיך בטיפול שורש
ד``ר אבידן לרון08/12/2008שלום אמיר,
הכאבים שנעלמו , יחזרו אם לא תמשיך לטפל, באופן עקרוני שן שפתחו אותה לטיפול שורש יש לסיים בה את הטיפול. זאת כמובן במידה ומחליטים לשמור אותה בפה, ולא, יש לעוקרה.
לגבי המצב הספציפי שלך , באם לעקור? אין אפשרות לענות לך לפני שרואים לפחות צילום רנטגן,
אני יכול להציע לך אחת מן השתיים:
לשלוח לנו במייל או לפורום צילום של השן\או לחילופין לפני שעוקרים , לקבל חוות דעת נוספת ממומחה לשיקום הפה , שיוכל לשקול את החשיבות של כל אחת מהשיניים ואת היכולת לשקמה.
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצוע השתלת שןשרון שלום05/12/2008
ארבעה חודשים לאחר עקירה ביצעתי CT - תקין, ואחרי שבועיים השתלת שן אחת. במהלך הפרוצדורה התגלה כי איחוי העצם הטבעי לא הושלם מאז העקירה וכי קיימת רקמה שהסתירה את מצב העצם. ההשתלה הופסקה (ללא השתל) ועתה אני בתקופת החלמה. שאלותי: האם ניתן היה לראות את מצב העצם מבעוד מועד ? לטענת הרופא ה- CT לא איפשר לראות בעיה זו, מדוע ? האם לנסות ולהשלים ההשתלה בעוד 3-4 חודשים ? מה על הרופא לבצע כדי לימנע ממקרה דומה ולוודא ב- 100% כי מקום ההשתלה מוכן לביצוע השתל ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת שן
ד''ר איל תגרי05/12/2008שלום, שאלה מעניינת, מקרה מעניין.
בשימוש במכשיר CT טוב, היה על הרופא לראות את המצב בצילום.
קשה לדעת מה גרם לכך, זיהום ? תהליך ריפוי לא תקין?
קשה גם לדעת מה הכוונה. איזה רקמה ? מה הפריע ?
התשובה גם תלויה בשאלה איזה שתל הוא ניסה להשתליל. ישנם שתלים שיתכן והיו מתאימים למצב זה....
יש להמתין לריפוי , לבצע CT חדש
ואולי ללכת לשמוע דעה שניה עם ה- CT הישן לפני שממשכיים עם אותו רופא..
בהצלחה
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורי03/12/2008
אני נמצא בטיפול שיניים מתמשך, טיפולי שורש, כתרים וכיו"ב. לאחרונה אני נדרש לקחת אנטיביוטיקה עקב זיהום בחלק אחר בגוף. האם האנטיביוטקה מרחיפה דלקות חניכיים, האם היא בעלת השפעה על שיניים שנדרשות לטיפול שורש ? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה
ד''ר איל תגרי03/12/2008שלום אורי
האנטיביוטיקה לא צריכה להפריע לתהליך ריפוי השיניים \ טיפול שיניים.
בהצלחה ובריאות.
איל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתרים בכל הפהדנה30/11/2008
לאחר נפילת כתר מספר פעמים הפנה אותי רופא השיניים שלי למומחה לשיקום הפה שאמר לי שיש לי בעייה של שחיקת שיניים וכי קיימת אצלי בעייה בפה, וכי כל כתר שאעשה יפול במשך הזמן. על פי דבריו האופצייה היחידה היא לעשות כתרים בכל הפה וכך לסדר את הגבהים השונים בפה.העלות ההתחלתית של טיפול כזה לפי הצעתו עומדת כיום בסדר גודל של כ-140000 ש"ח . מכיוון שאין לי סכומים דמיוניים כאלו ,שאלתי לכם היא כזו: האם עם כל הטכנולוגייה הקיימת כיום אין אלטרנטיבה אחרת? האם עליי להרוס 12 שיניים טובות (אך מעט שחוקות) כדי לתקן זאת? אני אובדת עצות ולא ישנה בלילות כי נאמר לי על ידו שסביר להניח שכל מומחה אחר יאמר לי את אותו דבר ,ולכן אין לי מוטיבציה לפנות לרופאים נוספים ,כי העלויות הן מאד גבוהות. מה עליי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתרים בכל הפה
ד''ר איל תגרי30/11/2008דנה יקירה
בעלות מוערכת של 140,000 נשמע לי שווה מאד ללכת לשמוע חוות דעת נוספת
גם כן של מומחה לשיקום הפה?
את נושא הטכנולוגיות תשאירי למומחים לשיקום הפה
אך לשמוע עוד אחד או שנים יותר שווה מלהשאיר את הנושא ל"בירורים באינטרנט"...
ספרי לנו את הדעות הנוספות שתשמעי,
בהצלחה
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליהי30/11/2008
לפני כ7 חודשים הייתי אצל רופא השיניים שעשה לי צילום.ואמר שיש לי שלושה חורים. אחד עמוק השני רגיל והשלישי חור קטן מאוד.בשניים הראשונים טיפלתי אך בקטן טרם טיפלתי היות ונכנסתי להריון(אני בשבוע ה15) ופחדתי לעשות סתימה. אך התברר לי שאני טועה א.האם זה נכון שסתימה/צילום מסוכן לנשים בהריון? ב.יש סיכוי שאצטרך טיפול שורש בחור שהיה קטן לפני 7 חודשים? כי כבר קצת כואב לי. ואני ממש פוחדת מטיפולי שיניים.(קבעתי תור אך רק לעוד שבועיים) בתודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליהי שלום
ד''ר איל תגרי30/11/2008חור קטן לא יגיע לידי טיפול שורש תוך שבועיים, אך שבעה חודשים זה קצת יותר מדי.
אין כל מניעה לבצע סתימה במהלך ההריון, גם לא צילומי רנטגן.
הילד\ה שלך צריך אמא בריאה !
במזל טוב
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדניאל27/11/2008
האם סוכר של פירות גם הוא מזיק לשיניים? לאחרונה אני נהנה לאכול תפוח לפני השינה בלי לצחצח שיניים אחרי זה. זה עושה נזק? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חס וחלילה !!
ד''ר איל תגרי27/11/2008דניאל היקר
סוכר פירות מזיק גם מזיק
תאכל תפוח להנאתך, צחצח שיניים ונקה בין השיניים לאחר מכן !
בתיאבון !
איל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת שיניםרחל24/11/2008
כיון שאני פחדנית העדפתי תותבת תחתונה במקום שתלים. אך אינני מסתדרת עם התותבת[ והיא גם לא מסתדרת אתי] אינני יכולה לאכל רגיל אני בת 56 ומנסה כבר 3 חודשים להתרגל מה לעשות אני בדיכאון בגלל התותבת פוחדת שלא אקום מהרדמה וגם אינני מסוגלת לסבול את מכונת הקידוח שמזעזעת את ראשי [ בזמן השתלה שמעתי] מה לעשות עזרו לי בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מסתדרת עם תותבת תחתונה
ד``ר אבידן לרון24/11/2008שלום רחל,
קשה לעיתים להתרגל לתותבת תחתונה וקשה לא פחות להכין תותבת טובה כמו שצריך,
אני ממליץ כי תתיעצי עם מומחה לשיקום הפה באם התותבת אשר בפיך היא טובה, כי כאשר התותבת אינה בנויה במדויק ובאופן הנדרש ,היא אינה יציבה , אינה אחוזה כהלכה וקשה לאכול איתה ולהתרגל אליה.
לגבי השתלים , ניתן לבצע אותם באופן הרבה פחות טראומטי מכפי שאת מתארת , אני משוכנע כי המומחה שתפני אליו יוכל לספק בידיך את התשובות.
הכי חשוב , כפי שאמרתי יעוץ ע"י מומחה!!
בהצלחה
ד"ר אבידן לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשתלת שיניים
ד''ר איל תגרי24/11/2008אני מצטער לשמוע על בעיותיך
ראשית, הקידוח עצמו במהלך ההשתלה אינו נורא כלל וכלל.
איך את עומדת בטיפול דנטלי רגיל ? או שמא העובדה שהגעת לתותבת שלמה מדברת בעד עצמה ?
בכל מקרה, למה שלא תנסי היפנוזה, טשטוש, או הרדמה כללית ?
בהצלחה
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהציפי23/11/2008
לפני 4 חודשים השתילו לי שן (בורג) וכעת עליי להמתין עוד חודשיים עד לקליטה סופית של השן ואז אוכל לשים כתר. אני רוצה להיכנס להריון ורציתי לדעת האם זה יכול להשפיע על קליטת הבורג, או שאין קשר לזה וכן האם אוכל בהריון להמשיך בחשיפת הבורג ולשים שן קבועה. לרבות צילומים ככל שידרשו?? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפת שתל בהריון
ד``ר אבידן לרון23/11/2008שלום ציפי,
אין מניעה לעשות חשיפה בזמן ההריון, אני ממליץ לשקול לבצע צילום כעת ע"מ לבדוק את השתל.
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוית16/11/2008
רציתי לשאול דבר פשוט אם במקרה השתמשתי במברשת השיניים של אמא שלי בטעות במקום בשלי, האם זה יכול להעביר חיידקים כלשהם? אני יודעת שבעבר לאמא שלי היה סרטן בשיניים או משהו בסגנון הזה, כמובן שאין לה כבר ברוך השם אבל רציתי לדבר האם בשנייה של הצחצוח יכול לעבור דברים? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מברשת שיניים משפחתית
ד``ר אבידן לרון16/11/2008שלום רוית,
הסירי דאגה מליבך ואת גם יכולה לנשק את אמא..
שבוע טוב,
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאת16/11/2008
שלום גילו אצלי סרטן השד ואני יצטרך לעבור טיפולי כימותרפיה והקרנות. רציתי לשאול האם זה יכול לפגוע בשיניים תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת כימותרפיה והקרנות על השיניים
ד``ר אבידן לרון16/11/2008שלום ליאת,
ראשית אני מאחל לך רפואה שלמה ומהר,
לשאלתך, יכולה להיות השפעה, אם כי כיום כאשר הטיפול הוא מאד ממוקד זה פחות מבעבר.
המלצתי לבדוק את השיניים לפני תחילת הטיפול ולבצע את כל הטיפולים המשמרים בשיניים, מיידית( סתימות וכו') , לטפל בחניכיים- ניקוי אבן ע"י שיננית ובדיקתם ע"י רופא. וכך להגיע לטיפולים במצב הטוב ביותר.
במהלך הטיפול מומלץ לשמור על ההגיינה של הפה לצחצח שיניים לפחות פעמיים ביום ולשטוף את הפה במי שטיפה המכילים פלואור. וכמובן להגיע כל 4-6 חודשים לבדיקה ע"י רופא שיניים,
בהצלחה ורפואה שלמה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת שינייםשרית13/11/2008
לפני כיומיים עבר בעלי השתלת שתי שיניים קדמיות תחתונות ומאז הוא סובל מכאבים קשים ואינו יכול לאכול . ניתן לא טיפול של אנטיביוטיקה ואופטלגין לכאבים שאלתי האם הכאבים היא תופעה רגילה אחרי יומיים והאם ישנו טיפול נוסף להרגעה ( משחת מרגיעה) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לאחר השתלת שתלים דנטלים
ד''ר איל תגרי13/11/2008לשרית שלום:
לא אמורים להיות כאבים כה חזקים לאחר ניתוח השתלה.
אין מה לדבר על שום משחה מרגיעה.
ליצור קשר טלפוני עם הרופא הכירורג ולהגיע לבדיקה בהקדם.
בהצלחה
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה חוזרתנ.12/11/2008
לפני כ 9 שנים עשיתי שיפוץ כללי של הפה הכולל , טיפולי שורש וכתרים. במשך השנים, כל השיניים עם טיפולי השורש נרקבו ונאלצתי לעקור את חלקם וכמובן, הכתרים נזרקו לפח. לדאבוני, מצבי הכלכלי הדרדר ולכן נאלצתי להמשיך את הזנחת הפה. ברצוני לדעת האם: 1. שתלים מחזיקים מעמד לפחות ל10 שנים? 2. האם כדאי לטפל טיפול שורש ולהרכיב כתר ואו עדיף כבר לעקור ולשתול שתל וכתר? 3. האם ישנה מרפאת מומחים ליאפשר לי לשקם את הפה במחירים מסובסדים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה חוזרת
ד''ר איל תגרי12/11/2008שלום נ.
ראשית, מצער לשמוע
שנית, הדבר היחידי שיכול להתקרב ל"מרפאת מומחים מסובסדת" זה לימודי סטודנטים באונ' ירושלים או תל אביב.
שלישית, שיניים שעברו טיפולי שורש לא צריכות להירקב. או שלא שמרת על ניקיון הפה או שהכתרים על גביהם לא נעשו כראוי.
לא עוקרים שיניים כי "שתלים עמידים בפני עששת" מאחר וגם באזור של שתלים צריך לשמור על פה נקי וחניכיים בריאות !!!
בהצלחה
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בודינג שןאור09/11/2008
שלום יש לי כמה שאלות אם תוכל לענות לי אשמח אז ככה.. אני צריך לעשות יישור שיניים ואני לא רוצה אז הלכתי לרופא וביקשתי משהו חילופי אז הוא קבע שהוא יעשה לי לארבע שיניים בודינג שן אז רציתי לדעת בבקשה מה זה בדיוק והוא אמר שזה גם יכול לרדת אחרי 3-5 אם תוכל להסביר לי אשמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בונדינג- ציפוי לשיניים
ד``ר אבידן לרון10/11/2008שלום אור,
ראשית אני מתפלא שלא שאלת את כל השאלות הללו את הרופא שאמור לבצע את הטיפול...
שנית, כנראה הכוונה לציפוי עם חומר מרוכב( החומר של הסתימות הלבנות) של השיניים.
אני לא יודע מה הבעייה שינייך- את מוזמנת לשלוח צילום, אבל מה שבטוח לא יזיק זה לקבל חוות דעת נוספת מרופא אחר, רצוי מומחה לשיקום הפה.
לסיום , הציפוי לא אמור לרדת אם הוא נעשה כמו שצריך.
בהצלחה
ד''ר אבידן לרון
מומחה לשיקום הפה
לוי אשכול 2 רעננה.
09-7422345* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימהדניאל09/11/2008
לרופאים שלום, לפני שלושה שבועות החלפתי סתימה שחורה בלבנה בשן מס' 34, לא היתה לי עששת בשן אלא בגלל אסטטיקה. הסתימה שעשו לי היתה גבוהה מידי. עם הזמן התפתחו אצלי כאבים באזור השן כלומר בחניכיים אפילו באזור השן שמעליה. לפני שבוע הרופא הוריד לי מהגובה. אני מרגישה עדיין כאבים בחניכיים וזה לא עובר לי. עכשיו אני רואה שהשן קיבלה גוון חום, צוואר השן צר יותר ומאוד רגיש. האם נגרם לי נזק בלתי הפיך? רופא אמר שזה לא קשור לסתימה, אבל לא היתה לי שום בעיה קודם. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימה שכואבת
ד``ר אבידן לרון10/11/2008שלום דניאל,
קשה לענות לך ללא בדיקה, אני ממליץ שתפנה לרופא נוסף לקבלת דיעה נוספת לגבי הטיפול שקיבלת
בהצלחה
ד''ר אבידן לרון
מומחה לשיקום הפה
לוי אשכול 2 רעננה.
09-7422345* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)