פורום שיקום הפה, ציפויי חרסינה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר מאיר ממרייב
ד"ר מאיר ממרייב
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר מאיר ממרייב ללא פרסום בפורום

• שאלה
    עינת
    12/01/2009

האם יתכן שמחיר טיפול שורש+מבנה הוא 1100 ש"ח ? האם המחיר הגיוני ? אין לי אינדיקציה .......אף אחד לא נותן לי הצעת מחיר בטלפון ...... תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחיר של טיפול שורש ומבנה

ד``ר אבידן לרון
    12/01/2009

שלום עינת,
    יתכן וזהו המחיר במקום זול,
    מחיר של טיפול שורש בלבד אצל מומחה לטיפולי שורש הוא מעל ל1200 ש"ח
    תבדקי שאת מטופלת במקום איכותי
    בהצלחה
    ד"ר לרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיגת חניכיים נקודתית
    שירי
    08/01/2009

שלום , לפני כשנתיים עשו לי טיפול שורש וכתר בשן טוחנת. הכתר ישב מאוד גבוה בחניכיים (הרופא אמר שלא היתה לו ברירה, לא היה מקום וכו'). כעבור פחות משנה החלה נסיגת חניכיים מעל הכתר, שהחמירה מאוד מהר. לבסוף פניתי למומחה, הוא ביצע הרמת מתלה, אבחן ספיגת עצם מתקדמת ונאלץ לעקור את השן.. כעת יש שם מעט מאוד עצם (וזה די קרוב לסינוס) ולא בטוח ששתל/ השתלת עצם יקלטו שם כי אין כמעט עצם.. רופא השיניים שלי (שעשה את טיפול השורש) לא ידע להסביר את שקרה ובכל מקרה המליץ לעשות שם גשר. (כתרים בשיניים הסמוכות לשן העקורה). אודה אם תוכל לתת לי מושג מה יכול היה לגרום להשתלשלות אירועים מצערת זו, וכיצד כדאי לי לשקם- גשר/ שתל? בתודה ובברכה שירי

לקביעת תור
    סגירה
    נסיגת חניכיים נקודתית

הוספת תגובה

• שירי

ד''ר איל תגרי
    08/01/2009

לשירי שלום:
    על הפרק שתי שאלות:
    1. מה גרם לאובדן השן, והאם היה זה בלתי נמנע ?
    2. מה הטיפול המועדף כרגע לאזור זה ?
    נא להצטייד בצילומי רנטגן ממהלך הטיפול ומהמצב העכשוי ולמצוא רופא שיניים מומחה טוב מתחום השיקום ו\או פריודונט !
    בהצלחה
    ד"ר תגרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוק
    ארז
    08/01/2009

שלום רב, אני סובלת מחוסר רוק בפה ומאחר ויש לי תותבת עליונה, המצב מאד קשה לי. האם ידוע על משחה, או תרופה כל שהיא לשיפור המצב? בברכה

לקביעת תור
    סגירה
    רוק

הוספת תגובה

• רוק

ד''ר איל תגרי
    08/01/2009

שלום אסנות
    ראשית, לשתות הרבה מים, השהות של המים בפה מאד עוזרת.
    ישנם חומרי "סיכה" המששמשים כרוק מלאכותי. איני זוכר כרגע את שמותם, אך חיפוש בגוגל מאד יעזור..
    בהצלחה
    ד"ר תגרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול שיניים מקיף ביום אחד, האמנם?!
    מיטל
    06/01/2009

שלום, אני בת 24, ומגיל 4 עד גיל 19 ביקרתי באופן קבוע אצל רופאי השיניים. עברתי הכל: סתימות, עקירות, טיפולי שיננית, 3 טיפולים אורטודנטיים אצל 3 רופאים שונים (שנמשכו בסך הכל קרוב ל-10 שנים), ניתוח חניכיים (להוצאת שן קדמית כלואה ע"י טבעות), ובסופו של דבר אף עברתי שתל בשן הקדמית (השן הכלואה היתה מוזרה ונעקרה). כיום השיניים כמעט ישרות לגמרי (חלו תזוזות קלות מאוד מאז סיום הטיפול האחרון), יש לי דלקת חניכיים (שלדברי רופא השיניים - היא כרונית או גנטית), השיניים שלי זקוקות לטיפול שיננית (שמהטראומה של כל טיפולי השיניים אני דוחה עוד ועוד) וזקוקות להלבנה. (לפני כשנתיים ביצעתי טיפול מקיף לכל הסתימות שנוצרו בפה מאז גיל 19. אין לי מושג אם יש סתימות חדשות). בקיצור - בשביל כל מה שאני צריכה ורוצה לעשות - אני צריכה לבקר הרבה פעמים אצל רופאי השיניים - ושבעתי מכך... שמעתי שישנה אפשרות לעשות את כל הטיפולים ביום אחד. האם מדובר גם על היקף כה גדול של טיפולים? לאיזה סכום טיפול כזה יכול להגיע? בנוסף ביררתי בכמה מקומות שעושים הלבנות שיניים (זה הדבר שהכי מפריע לי) ואמרו לי שמכיוון שיש לי הרבה סתימות לבנות בשיניים קדמיות ושתל בשן הקדמית אין אפשרות לעשות הלבנה רגילה אלא אם כן יוציאו לי את כל הסתימות הלבנות ויעשו אותן מחדש בנוסף יחליפו לי את השתל. שאלתי היא איזה אופציה תיתן לי תוצאה של שיניים לבנות? האם ציפוי חרסינה או למינייט בא בחשבון? מה ניתן לעשות עם ההלבנה של השתל? ועוד שאלה לא פחות חשובה: אם עושים ציפוי חרסינה על כל השיניים - זה "חוסם" את החיידקים מלעשות חורים בשיניים - זאת אומרת - אם אעשה ציפוי חרסינה על כל השיניים לא אצטרך לבקר עוד אצל רופא השיניים??? פשוט נמאס לי מזה... תודה רבה!!!

הוספת תגובה

• שאלות

ד''ר איל תגרי
    06/01/2009

שלום מיטל
    מרוב עצים לא רואים את היער. מרוב שאלות לא ניתן להבין מה את רוצה.
    תכיני רשימת שאלות מסודרת.
    תכנסי לאתר של האיגוד הישראלי לשיקום הפה, תבחרי שנים \ שלושה רופאים שנראים לך.
    תגיעי לבדיקה, עם כל צילומי הרנטגן והשאלות שלך.
    נקווה שתצאי עם תשובות !
    בהצלחה ובבריאות
    ד"ר תגרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ליאל
    04/01/2009

נקבע לי ע"י רופא שיניים טיפול אצל שיננית להקצאה וזה עקב נסיגת חניכיים כטיפול מונע. המחיר שמבקש הרופא הוא 1700 ש"ח. האם זה מחיר סביר? תודה על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• מחיר של הקצעת שורשים

ד``ר אבידן לרון
    04/01/2009

שלום ליאל,
    אם הצורך בטיפול נקבע ע"י מומחה לחניכיים והטיפול המדובר הוא 4 פגישות של כ-45 דקות להקצעת שורשים בהרדמה מקומית, אזי המחיר סביר.
    בהצלחה
    ד"ר לרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת-גשר על שתלים
    ארז
    01/01/2009

ראשית, תודה על תשובתך. ישנה דעה הרווחת אצל מומחיי שיקום הפה (לא כולם) שבגשר שלם נוצרות בעיות בכניסת אוכל ליד החניכיים, דבר המביא לצרות של זיהומים, למרות הצחצוח הקפדני, ולכן נוטים לבטיחות להתקין BAR. מה דעתך על כך? דבר שני- עומד של שיניי חרסינה על שיניים טבעיות בלסת תחתונה - מה דעתך על כך? בברכה וכל טוב

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה נוספת-גשר על שתלים

הוספת תגובה

• נגר

ד''ר איל תגרי
    01/01/2009

שלום הגר.
    אני לא מכיר את "הדעה" הזאת. כל שחזור צריך להעשות כהלכה ולא יתקעו בו אוכל וזיהומים.
    בוודאי שזה לא פרמטר בבחירת BAR
    השאלה השניה לא ברורה
    מה שכן ברור זה שאת חשה צורך בשאלות נוספות מעבר למה שהרופא שלך מציע \ מבצע
    אבל בלי בדיקה קלינית מקיפה בליווי צילומי רנטגן העצות שלי ושל כל אחד עלולות להטעות ולגרום נזק
    זו עבודה גדולה, עשרות אלפי שקלים ויותר מחצי שנה טיפול. לא שווה לך להשקיע עוד כמה מאות שקלים וכמה שעות ולשמוע עוד דעה יסודית של מומחה ?
    האתר של האיגוד הישראלי לשיקום הפה ישמח להציע לך רופא קרוב אליך.
    לא בטלפון, לא באיטרנט. בדיקה אמיתית על הכסא של רופא !
    בהצלחה
    איל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ואשמע בעצתך

ארז
    03/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גשר על שתלים
    ארז
    31/12/2008

לפניי כחצי שנה הושתלו לי 8 שתלים בלסת עליונה. בנוסף יש לי שתיי שיניים (אחת מכל צד) תוחנות -שיניים שלי.ברצוני לציין שנשארו לי בלסת 2 ניבים קלועים שבהם לא נגעו ולא עקרו. ברצוני שרופא השיניים שלי יעשה לי גשר שלם מחרסינה ע"ג 8 השתלים , כך שיהיו לי שיניים "מקיר לקיר" האם בריא להעמיס גשר חרסינה על השתלים? בלסת התחתונה=השיניים הטבעיות. אחריי החשיפה-השתלים נקלטו. בנוסף ברצוני לשאול האם טוב שהשאירו את הניבים הקלועים בלסת? בברכה הגר

לקביעת תור
    סגירה
    גשר על שתלים

הוספת תגובה

• הגר

ד''ר איל תגרי
    31/12/2008

שמונה שתלים נשמע סביר בהחלט לגשר מקיר לקיר...
    לגבי הניבים הכלואים- צריך לראות רנטגן ו- CT, גם תלוי בגילך,
    על פי נתונים אלו יש לקבוע האם סביר להוציאם או להשאירם..
    בהצלחה
    ד"ר תגרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    נטלי
    30/12/2008

ברצוני לברר האם צחצוח השיניים עם מלח לימון עלול לגרום נזק לזגוגית השן? שמתי לב שאם אני מצחצחת את השיניים עם תמיסת מלח לימון האבן פשוט נעלמת.... כמובן זה בנוסף לצחצוח רגיל עם משחת שיניים ורק אחת למספר ימים. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• צחצוח שיניים עם מלח לימון ?

ד''ר איל תגרי
    30/12/2008

התשובה היא:
    כן, זה מזיק !
    מלח לימון פוגע בזגוגית השן ואת תמצאי את עצמך עוד כמה שנים עם שיניים
    שחוקות (Erosion = ארוזיה).
    לצחצח שיניים עם מברשת רכה, משחת שיניים עדינה ורכה
    וללחת לשיננית פעם בחצי שנה כפי שהרופא יבדוק ויקבע את קצב הצטברות האבנית.
    בהצלחה
    ד"ר תגרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיקום על גביי שתלים

ארז
    31/12/2008

תודה על תשובתך. הרופא כן חיבר את כל 6 השתלים ב-BAR אבל התכונן להפעיל רק 4. יש לך במקרה מושג מה הוא השיקול? ב. אחריי חשיפת השתל "הבעייתי" והברגת כיפת ריפוי לא הייתה בעיה. הבעיה התגלתה רק כשהופעל עומס בהרכבת התותבת. אני שוב מודה לך על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימון

ראות
    07/01/2010

היי... קראתי את מה שכתבת וזה העלה לי נורה אדומה.
    אני שותה תמיד במקום תה- תמצית של לימון ותפוז עם מים חמים.
    האם זה הרס לשיניים? ואם כן, יש דרך למנוע את ההרס אבל להמשיך לשתות את זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משחה שתחליף את המלח והלימון - VICCO

אורלי לין
    06/01/2009

אני מרגישה כמו מפרסמת, אבל אני רחוקה מלהרוויח על המלצתי כסף כלשהו... אני אישית משתשמשת כבר 5 שנים במשחת השיניים VICCO , משחה טיפולית ,אשר מורכבת מצמחים על פי עקרונות האיורווידה. ניתן להשיג אותה בפארמים השונים. היא גם מנקה, גם מרפאת דלקות חניכיים, נפיחויות. באמת שאין מה להפסיד. פשוט לנסות ולהיווכח כמה היא טובה. אמנם היא לא זולה,אבל 30 ש"ח בחודש (אפילו יותר זמן) זה כלום לעומת טיפול שיניים אחד, תחת ידיו המסורות של ר' שיניים. בהצלחה במלאכה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיקום ע"ג שתלים-לסת עליונה
    ארז
    27/12/2008

בלסת העליונה שלי הושתלו 8 שתלים. אחריי חשיפת השתלים לצערי נידחו 2 שתלים. כרגע נשארו לי 6 שתלים. תוכנית העבודה של רופא השיניים שלי שהוא מומחה לשיקום הפה, הייתה להרכיב תותבת (בר) לסת פתוחה, על גביי 4 שתלים. לאחר סיום העבודה התברר שה-בר לא מתאים לי, ולכן עברנו לתותבת -לסת פתוחה-כשהיא מחוברת ל-4 שתלים על ידי מחברים מדוייקים. בזמן הרכבת התותבת, הסתבר שאחד השתלים(שן קידמית) מתוך ה-4 אינו יכול לעמוד בעומס. שאלתי: הלסת העליונה עברה הרבה ביקורות, צילומים, ומעכבים. בצילומים ניראה שכל השתלים בסדר. מדוע בזמן חיבור והרכבת התותבת הסתבר ששתל אחד אינו עומד בעומס? אין סביבו דלקת. הרופא בכוונה הישאיר 2 שתלים ל"רזרבה". מאד מודה על תשובתך. בברכת חג שמח.

הוספת תגובה

• לעדנה

ד''ר איל תגרי
    27/12/2008

נשמע מעניין.
    השאלה הינה מה מיקום השתלים שנשארו.
    שאלה נוספת זה מה הכוונה "הרופא גילה שהשתל \ ים לא יכולים לעמוד בעומס".
    גם השאלה הינה מדוע BAR לא מתאים.
    בלסת העליונה רצוי לחבר את השתלים ביחד, ועם בוחרים בפתרון של תותבת, חיבור השתלים ע"י מוט מחבר - BAR הוא דבר רצוי בהחלט.
    גם לא ברור מדוע לא יונחו שתלים במקום של השתלים שנכשלו ?
    נשמע לי מקרה להתייעצות עם עוד מומחה לשיקום הפה, ו\או כירורג מוצלח...
    בהצלחה
    ד"ר תגרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיקום על גבי שתלים

ארז
    28/12/2008

לד"ר שלום תודה על תשובתך המהירה. השתלים הם 6 קדמיות.ומאחר ואינני רופאה אינני יכולה לנקוב במספר השן. הרופא "גילה"=כוונתי שברגע שהוברג הבורג לחיזוק הפלטה היו כאבים חזקים בשתל. הרופא גם אמר שיחליף את השתל. יוציא אותו ויכניס באותו מעמד שתל אחר.(קצת נראה לי משונה) התייעצתי איתך לא בגלל שאין לי אמון ברופא. אלא לקבל חוות דעת נוספת על דברים שממש לא ברורים לי, כגון: האם הגלוי של שתל שלא עומד בעומד קורה בסוף העבודה? האם לא ניתן לגלות זאת קודם? תודה על תשובתך המהירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיקום על גביי שתלים

ארז
    28/12/2008

סליחה, שכחתי לשאול: גם כשהרופא הכין כבר את הבר וחיבר בין השתלים, הוא התכונן להפעיל רק 4 שתלים. מדוע רצוי לחבר את השתלים. נאמר לי שמבחינת אורך חיי השתל יותר בריא כל אחד בנפרד. אשמח לשמוע את דעתך. הבר לא התאים לי = מבחינת הדיבור, ואסטטיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדנה

ד''ר איל תגרי
    30/12/2008

לעדנה שלום
    רצוי לחבר את כל השתלים, כל השמונה.
    שרדו ששה- חבל.
    לא מגלים שהשתל נכשל "בסוף העבודה", אלא בשלב ה"חשיפה" וההישענות על השתל.
    כמובן יתכן גם כשלון מאוחר..
    יש לתוכנן את התותבת כך שלא תרגישי את ה- BAR שמתחתיה ואז למטופל זה לא משנה
    איזה סוג תמיכה יש לתותבת.
    בהצלחה
    ד"ר תגרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיקום ע"ג שתלים-אנא ראה תשובתי אליך

ארז
    31/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בילבול==השתלת שיניים
    נעם
    24/12/2008

לא מצליח להבין את נושא ההשתלה, כמה שתלים אפשר בטיפול אחד לישתול? ולגבי הצעות המחיר האם הצעת הרופא כוללת שתל וכתר?איך זה עובד אני מתחיל ברורים כעת ואין לי מושג מה המחירים ואיך לגשת לנושא. אשמח לקבל את שתי התשובות מהרופא או את התשובה לשאלת המחיר מבעלי נסיון תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בילבול==השתלת שיניים

הוספת תגובה

• שאלות שתלים

ד''ר איל תגרי
    24/12/2008

לשואל שלום:
    נושא סבוך ומורכב.
    ראשית, אתה לא צריך "שתלים". אתה צריך שיקום, שכנראה יבוצע ע"ג שתלים.
    שנית, הצעת מחיר- תדרוש בכתב, ותדרוש שתפרט תשובות לכל השאלות הנכונות שהצגת.
    שלישית, אתה מוזמן להיכנס לאתר אינטרנט שלי, ובאחד הדפים שם יש "דוגמה לתוכנית טיפול" כך שתוכל להתרשם עד כמה בשלב התוכנית הרופא צריך לפרט בפניך מה הולך להתרחש.
    לגבי הנחת שתלים באותו ניתוח- כתלות בנסיבות, מאחד ועד שמונה ! כך שהשאלה הנכונה הינה "האם מציעים לי את הטיפול הנכון עבורי" ועל שאלה זו יש להתמקד.
    במידה והטיפול יקר, אני בהחלט ממליץ לשמוע יותר מדעה אחת.
    בהצלחה
    ד"ר תגרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחיקת שיניים
    עמי רקוי
    22/12/2008

שלום רב, ברצוני לשאול מספר שאלות: יש לי שחיקת שיניים בלסת התחתונה הקדמית, השחיקה גדולה במיוחד מכיון שהשיניים הקדמיות העליונות הם כתרים. לאחרונה הופיעה לי רגישות בכתרים , אני מרגיש ששורף לי, האם זה כתוצאה מהשחיקה? קיבלתי סד לילה אך תוך כדי שינה הוא נופל לי האם זה תקין? במידה ואני רותה לתקן את שיניי התחתונות האם זה ניתן מבלי לפגוע בשינים עצמם? האם ניתן להגיע אליך על מנת לקבל חוו"ד מקצועית? תודה רוי

לקביעת תור
    סגירה
    שחיקת שיניים

הוספת תגובה

• שחיקת שיניים

ד``ר אבידן לרון
    22/12/2008

שלום עמי,
    לגבי השריפה מאזור הכתרים, אני משער שהיא אינה קשורה לשחיקה, אולי יש בעיה בחניכיים, צריך לבדוק.
    לגבי הסד לילה שנופל , צריך לוודא שהוא נתפס מספיק חזק ע"מ שהוא לא ייפול, אני משער שניתן לעשות זאת.
    לגבי תיקון השיניים הקדמיות, יש מספר אמצעים שניתן באמצעותן לשחזר אותן , כתרים, ציפויים, השלמות, צריך לבדוק מה האופציה המתאימה לך.
    לגבי קבלת חוו"ד ממני, ניתן לפנות למרפאה ולקבוע תור, אנא הבא עימך צילום סטטוס עדכני מ-6 החודשים האחרונים.
    חג שמח,
    ד"ר אבידן לרון
    מומחה לשיקום הפה
    09-7422345

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשובה...
    נרקיס
    19/12/2008

בכל זאת מה ניתן לעשות לשיניים קדמיות דקות??

לקביעת תור
    סגירה
    המשך תשובה...

הוספת תגובה

• שיניים דקות

ד``ר אבידן לרון
    20/12/2008

שלום נרקיס,
    קשה לדעת ללא בדיקה, יתכן ולא צריך לעשות דבר.
    אין מנוס מבדיקה!
    בהצלחה
    ד"ר לרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיניים דקות
    נרקיס
    16/12/2008

ד"ר שלום, השיניים הקדמיות שלי(2 הבולטים בלסת העליונה) הם נורא דקות ואני כל הזמן פוחדת שלא יישברו לי או שיהיה להם סדק או משהו דומה. אני משתמשת במשחת סנסודיין וגם במי פה של אקווהפרש. ובכל זאת אני פוחדת . מה ניתן לעשות כדי לחזק אותם אים אפשר? תודה נרקיס

לקביעת תור
    סגירה
    שיניים דקות

הוספת תגובה

• שיניים דקות

ד``ר אבידן לרון
    17/12/2008

שלום נרקיס
    אני ממליץ שתפני לרופא שיניים על מנת שיבדוק את שינייך באם הם דקות מהרגיל, יתכן שחששותיך הן לשווא וכדאי להפיגן.
    במידה ואכן קיימת בעיה הוא יוכל להמליץ לך על פתרון.
    באם תרצי לחזור אלינו עם תוצאות הבדיקה, נשמח להתייחס
    בהצלחה,
    ד"ר לרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שן תותבת
    רות
    12/12/2008

שלום ביתי בת 13 ואיבדה שן קדמית ימנית בעקבות נפילה .כרגע יש לה פליפר שגורם לה אי נוחות ובעקבות כך איבדה את בטחונה העצמי ואינה יכולה לתפקד כרגיל מהפחד שהשן תיפול וכ'ו...התיעצנו עם רופא השיניים שלנו והוא אמר שכרגע אין אפשרות לעשות לה משהו קבוע כמו שתל.אנחנו די מיואשים,לא נראה לנו שנוכל להמשיך כך עוד 5 שנים עד שהיא תגיע לגיל 18.האם יש פיתרון כלשהו למצב?אנחנו ממש במצוקה מהעניין הזה.הצילו!!!! תודה רות.

לקביעת תור
    סגירה
    שן תותבת

הוספת תגובה

• שן תותבת

ד''ר איל תגרי
    12/12/2008

לרות שלום
    הרופא צודק. בגיל זה הלסת עדיין מתפתחת ולא רצוי לבצע שום דבר "קבוע" המודבק
    לשיניים הסמוכות.
    אולי רצוי להחליף את הפליפר במשהו יותר נוח ומותאם לפה.
    משהו דמוי פלטה אורתודונטית יהיה יציב לגמרי ונוח מאד, ילדים ונערים מסתובבים עימם
    במהלך שנים ללא כל הפרעה.
    אולי להתייעץ עם מומחה לשיקום או אורתודונט..
    בהצלחה
    ד"ר תגרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

רות
    14/12/2008

תודה רבה להתיחסות המהירה.נראה לי שנלך על גשר מרילנד.זה נשמע לי יופי של פתרון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השלמה של שן שנפלה

ד``ר אבידן לרון
    12/12/2008

שלום רות
    מנסיוני , ניתן לשקול שחזור קבוע מסוג גשר מרילנד- כתר חרסינה המודבק לשיניים הסמוכות ע"י כנפיים. וזאת תוך מעקב צמוד על מנת לוודא שאין הפרעה או צורך בשינוי. לעיתים יש צורך בשינוי המרילנד לאחר כ-3 שנים.
    זהו פתרון שיכול להיות נוח מאד עד לזמן המתאים להשתלה והוא נעשה תוך תאום בין הרופא המשקם לאורטודנט.
    בהצלחה
    ד"ר לרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלת שיניים
    גולדנברג יהוד
    10/12/2008

שלום רב! אני אשה בת 73 ,כבר כ 15 שנה יש לי תותבות אחרי מחלת חניכיים. שאלתי : אם כדאי ללכת היום להשתלת שיניים כדי שהתותבת התכתונה יהיה יותר יציב. אני מאוד מפחדת מדחית השתל וכתצאה מכך מסבל אולי מיותר. בתודה מראש יהודית

לקביעת תור
    סגירה
    השתלת שיניים

הוספת תגובה

• האם לבצע השתלה בגיל 73

ד``ר אבידן לרון
    12/12/2008

שלום יהודית,
    אין מניעה לבצע השתלות בגילך, כמובן בתלות במצבך הבריאותי ובכמות העצם בלסת.
    אחוזי ההצלחה הם מעל ל90%, כך שאין לך מה לחשוש מכשלון ההשתלה.
    אני ממליץ שתפני למומחה לשיקום הפה שראשית, יבדוקבאם התותבות שלך טובות, ואם לא אז ייצר לך זוג מיטבי.ובאותה הזדמנות יוכל לבדוק באם ניתן לבצע לך השתלות.
    ביצוע של 2-4 שתלים יכול לשפר דרמטית את ייציבות התותבות.
    בהצלחה,
    ד"ר אבידן לרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה