מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שלוםרוית14/09/2008
יש לי בעיה שכשאני מחייכת רואים לי את החניכיים העליונות באופן משמעותי ביותר. זה לא אסטטי וזה מפריע לי . האם יש טיפולים לנושא? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיוך החושף חניכיים
ד``ר אבידן לרון17/09/2008שלום רוית,
צריך לבדוק אותך על מנת לתת לך תשובה בדוקה, לעיתים ניתן להאריך את השיניים תוך חיתוך של החניכיים ולהקטין את מידת החשיפה של החניכיים.
אני ממליץ לך להבדק ע"י מומחה לחניכיים או מומחה לשיקום הפה.
בהצלחה,
ד"ר אבידן לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהירון10/09/2008
רציתי לשאול שאלה: במידה ולאחר לימודי השיננות שלי לא אמצא עבודה האם אוכל לעסוק כסייעת? או שעלי ללמוד (אם כן כמה זמן) או לעשות רק מבחן אחד? (השאלה קצת מוזרה, אבל על פי חיפוש שעשיתי יש הרבה יותר עבודה כסייעת מאשר שיננית) אשמח לתגובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סייעת ושיננית
ד''ר איל תגרי10/09/2008באמת שאלה מוזרה
היכן למדת להיות שיננית ?
אם במהלך הלימודים עברת בחינות בתור סייעת, אז מותר לך
אם לא- תצטרך ללמוד ולקבל רשיון ממשרד הבריאות
בהצלחה
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמרים07/09/2008
שלום, שמעתי שיש מרפאות באונ' תל אביב וששם יש טיפול ממש טוב ו"לפי הספר" ועוד שהמחירים טובים, מה תוכל ליעץ ? כדאי? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר שרון מרקו-כהן09/03/2012שלום רב
באוניברסיטת תל אביב יש מספר מסגרות טיפול: סטודנטים, מתמחים ומרפאת מיזם. מתבצע מיון והתאמת מסגרת הטיפול לדרישות המטופל ולצרכיו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרפאת שיניים באוניברסיטת ת"א
ד``ר אבידן לרון09/09/2008שלום מרים,
אכן יש מרפאה בבית הספר לרפואת שיניים באוניברסיטת ת"א, היתרון הוא טיפול טוב , ע"י סטודנטים או מתמחים, בפיקוח של רופאים בכירים. המחיר בודאי יותר נח מאשר במרפאת שיניים פרטית , איכותית.
החסרון הוא שהטיפול עלול לארוך זמן רב.
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה לנזקקים
שירה06/08/2011שלום,
אני מלווה בחורה צעירה ומקסימה שמתגברת על מצוקה אישית גדולה.
מאחר ומצבה הכלכלי גרוע, ואין לה די אפילו למזון, היא הזניחה בחוסר בריריה
זמן רב את טיפולי השיניים.
היא התחילה טיפול שורש לפני זמן רב ולא סיימה- זקוקה לסיוע כתרומה או במחיר נמוך מאד.
אשמח לתגובות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה לנזקקים - תגובה
ד``ר אבידן לרון06/08/2011שלום שירה
תתקשרי אלי
ד"ר לרון
052-4642690* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתל אביב
שיר05/03/2012היי,
האם נעשים במרפאה טיפולים ליישור אורתודנטי?
אשמח לקבל טלפון על מנת ליצור קשר.
תודה.
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום לסת תחתונהע.31/08/2008
לפני שלוש שנים שקמתי לסת תחתית עם גשר מוצב על 5 שניים עם טפול שורש ,לפני שבוע היה לי דלקת ופנתי למרפאת שניים שלחו אותי לצלום פנורמי ולדעת הרופא כל השניים רקובות וצרך לעקור הכל ולהשתיל 4 שתלים ועליהם תותבת שלימה. שאלתי האם זה הטפול הרצוי או אולי לבצע גשר על 4 השתלים כ גשר קבוע או אולי רק תותבת ללא שתלים. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום לסת תחתונה
ד''ר איל תגרי31/08/2008בנסיבות הנכונות ארבעה שתלים יכולים לתמוך בגשר קבוע, אז למה לרדת לתותבת שלמה?
תותבת ללא שתלים זה ממש לא כיף... אם אין ברירה אז עושים, אבל רצוי שלא..
רצוי במצבך להתייעץ עם מומחה לשיקום...
הרבה בריאות והצלחה
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת שינייםרינה25/08/2008
ד"ר אייל בתשובתך אלי לגבי שינוי תחושה לאחר השתלת שיניים ציינת שהרופא היה אמור ליידע אותי למה הכוונה? חתמתי על טופס שמסרה לי האסיסטננטית שלו כי ידוע על הסיכונים וכו... אתה בטח מכיר הטופס. חתמתי כי איזה ברירה הייתה לי? הרופא לא ישב איתי ולא הסביר לי שום דבר. בכנה שיקרה מצב שכזה היה אמור לראות הרופא בצילום סיטי? ברשותו היה צילום פנורמי+צילום סיטי בעת ביצוע ההשתלה. אני אקבע תור לנוירולוג לפי המלצתך ואחזור לרופא השיניים שלי אשר בעצם מה יעשה חוץ מלנסות לומר שצריך זמן הרי קודם טען בכלל שזה מהבצקת מי שצריך לבדוק זה לא רופא מומחה לפה ולסת? הרופא שלי לא מומחה לשום דבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי תחושה
ד''ר איל תגרי27/08/2008כן, כמו שאמרתי
קודם כל נוירולוג
אח"כ מומחה לכיר' פה ולסת
לגבי איזה טופס חתמת ומתי- את יכולה לבקש העתק
האם נעשו או לא הסברים מעבר לכך- שאלה טוב, זה וכבר שאלה לבית משפט לדון בה
מה כתוב בטופס והאם הוא בתוקף- תבקשי העתק ותתייעצי עם עו"ד !
בהצלחה
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשתלת שיניים
רינה31/08/2008תוכל להמליץ לי על רופא פה ולסת ? אני גרה בראשון לציון תודהרבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת יכולה להיכנס לאתר אינטרנט של
ד''ר איל תגרי31/08/2008המומחים לכירורגיה פה ולסת ולבחור מישהו קרוב למקום מגוריך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש בראשון מומחה קוראים לו צאושו
דינה22/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת שינייםרינה23/08/2008
שלום לפני כ 3 שבועות הושתלו לי 6 שתלים בלסת העליונה. מיום ההשתלה ועד היום אני מרגישה באזור שמתחת לאף ומצדי האף מעין נוקשות בתחושה( כשאני מנסה לגעת אין נוקשות פיזית) זו מעין תחושה כמו של סוף הרדמה וזה מלווה בלחץ כמו כן אני חשה את האף מעט סתום כשאני מנסה לנשום דרך האף. התחושות האלה משתנות בעוצמתם ולפעמים אני מרגישה לחץ חזק על כל האף ואניחשה שגם החניכיים הופכות להיות כמו אבן. האם טבעי להרגיש כך אחרי 3 שבועות? ממה הדבר נובע? אודה לתגובתך שכן הדב ר קצת מדאיג אותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי תחושה
ד''ר איל תגרי23/08/2008לתמר שלום
את סובלת מתופעה הקרויה בשפתנו "שינוי תחושה"
זה לא צריך לקרות
אם יש סכנה כזו על הכירורג היה להכין אותך לכך
את היקף התופעה צריך לבדוק רופא שיניים או נוירולוג וכדאי להגיע לבדיקה כזו
יתכן שהיקף ועוצמת התופעה תשתנה עם הזמן, הבדיקה תעלה מצאים אלו.
הרבה בריאות והצלחה
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשתלת שיניים- שינוי תחושה
רינה23/08/2008א. תודה ב. מסרתי לפחות 4 פעמים לרופא על התחושה טען כי הדבר נובע מהבצקת.כיום אין לי בצקת והתחושה קיימת ובימים מסויימים ממש מציקה אין לי מושג למה. איך הרופא יכל לדעת מראש כי עלולה לקרות תופעה כזו? ממה זה בעצם קרה ואיזה בדיקה אני אמורה לעבור כדי לגלות הסיבה? יתכן פגדיעה בסינוסים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי תחושה
ד``ר אבידן לרון21/02/2010שלום רינה,
התחושה שאת מרגישה נובעת מפגיעה או טראומה בעצבים הנמצאים באזור ההשתלה, אם הזה הפיך או לא , אין אפשרות לדעת ללא בדיקה,
אני מקוה שעברת את הפרוצדורה אצל רופא מומחה שטיפל בך כהלכה,
אני ממליץ שתפני לכירורג פה ולסת ע"מ שיבדוק אותך ויכוון אותך מה לעשות,
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתליםאלון21/08/2008
שלום רב, יש לי גשר חזיתי עליון בין 6 שיניים הוא נראה זוועה!משן אחת שהיתה דלקתית ונפלה בגיל 13 הגעתי היום בגיל 37 לגשר גדול של 6כתרים אני מאד רוצה להחליפם בשתלים א. האם זה בכלל יהיה שונה במיוחד מבחינה אסטתית( כי החניכיים העליוניים שלי בולטים טיפה.. ושאר השיניים גם ככה לא יפות?? או ששתלים ישנו בכל מקרה את הענין ב. איזה ביטוח הכי כדאי לעשות על מנת להשיג עלויות טובות לשתלים.. כי כשעשיתי כתרים חב' הביטוח לא הכירה בכך כי אלו היו כתרים שניים ולא ראשוניים אני מאד רוצה להתחיל אבל זה עסק ממש יקר ואני מאד רוצה ללכת להכי טוב כי אני מודעת לכך שיש לי פה בעייתי( כבר מגיל 13!!!!!כשאמא שלי הוזילה עלויות ולקחה אותי לרופא ממש גרוע) היכן ניתן לטפל בהחלפת גשר של כתרים לשתלים תוך כדי שיפור מראה אסטטי של שאר השיניים@!!!אולי סוף סוף אוכל לחייך בפה מלא ולא כמו כל השנים שאני בחיוך סגור לגמרי תודה תודה תודה חן...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתלים ? כתרים ?
ד''ר איל תגרי22/08/2008לאלון שלום
אין שום סיבה ששתלים יתנו פתרון יותר טוב מאשר כתרים העשויים כמו שצריך
אם אין בעיה מיוחדת עם השיניים עדיף להישאר עימן
אתה צריך לעבור בדיקה יסודית, אולי אצל שני מומחים, כדי שדעתך תנוח
אין סיבה בגילך שגם גשר של 6 שיניים לא יראה טבעי לגמרי
יתכן וקצת אורתודונטיה לפני השיקום תחולל פלאים
בהצלחה
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מערכת שינייםשגיא20/08/2008
לפני כ10 ימים הורכבה לי מערכת שיניים בלסת עליונה נתמכת על 5 שתלים. שיניים קומפוזיט וחניכיים אקריל עד היום יש לי בעיות בהיגוי ותחושה של יובש בלסת עליונהוזאת בנוסף לקשיי הסתגלות. א. האם אחרי 10 ימים הגיוני בעיות בהיגוי? האם היובש קשור לשיניים שהורכבו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מערכת שיניים
ד''ר איל תגרי20/08/2008לשגיא שלום
ראשית תתחדש.
שנית, כן, גם הבעיה הראשונה וגם השניה עלולה להתרחש.
האם היו בעיות דומות עם הגשר הזמני ?
על הרופא לבד'וק היחס בין השיניים העליונות והתחתונות, הן במישור הקדמי והן במישור האנכי, וכן כיצד משפיע מיקום השיניים על האסתטיקה המתקבלת.
אם לאחר חודש עדיין לא תסתגל יש לשקול לבצע שינוי.
מה אומרים הקרובים לך ? בת הזוג, משפחה ?
הם הרבה פעמים רואים טוב יותר את הבעיות או ההצלחות.
תתחדש
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמערכתשיניים
רינה20/08/2008שלום רב אייני יודעת איך ההודעה של התקשרה לשם שגיא לכן אני ממשיכה בשם הזה ובאותו נושא. לא היו לי שיניים זמניות בכלל בוצעה השתלה 5 שתלים לאחר מכן הייית שבוע ללא שיניים ואז הורכבה לי מערכת שיניים קבועה. לדברי הרופא בעוד חצי שנה יתבצעו ריפודים. כיום אין לי בלת התחתונה בשני הצדדים שיניים בכלל למעט 6 בחזית הלסת. בוצעו שתלים ןשיניים יורכבו בעוד כ 4 חודשים. מאוד לא נוח לי עם הלסת העליונה בדיבור ובכלל בתחושה שנכנס כבר אוויר במרווח שבין החניכיים האקרליות והחניכיים הטבעיות. לא היה הגיוני אחרי חצי שנה לקחת מידות ולבצע את מערכת השיניים הקבועה? הרופא טוען שאני צריכה להתרגל ולי נראה שלא הלשוןנתפסת לי דביבור וקשה לי להגות אותיות מסויימות אני מרגישה כבד בפה ונראה על פניו שהחניכיים האקרליות רחוקות מהחניכיים שלי . יש סיכוי כי לא נלקחו מידות כמו שצריך או העבודה במעבדה נעשתה לא טוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר איל תגרי21/08/2008נו, נשמע שאת צריכה ייעוץ של מומחה לשיקום הפה
אם השתלים הם בני שבועיים, אזי לא רצוי לגעת או לשנות או לפתוח ולסגור לפחות עוד ארבעה חודשים
מצד שני יתכן וניתן להוסיף אקריל תוך כדי כשהמערכת בפה
למצוא מומחה לשיקום הפה באזור מגוריך ולבקש "חוות דעת שניה" !!
בהצלחה
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמערכת שיניים
רינה21/08/2008שלום אני נבוכה לומר שלא נגשתי לפחות ל2 רופאים בכלל לקבל חוות דעת לפני ביצוע השתלים אלא רק לרופא המסויים הזה והיום אני חושבת שהיה חכם יותר אילו שם שיניים זמניות לפחות לחצי שנה עד שהחניכיים היו מסתדרות ובטח המידות היו יותר מדוייקות? ובכלל נלקחו פעמיים מידות הפעולה הייתה כרוכה בפירוק והברגה של השנייים כבר בשבוע הראשון גם זה נראה לי לא תקין . מה דעתך בכלל על שיטה של הרכבת שיניים קבועות לאחר שבו מההשתלה? אילו לקוח שלך היה מתלונן אחרי חודש על אי נוחות מה הייתה עושה? כמה עולה חוות דעת של מומחה? האם כדאי לחכות חודש למרות שלי לא נראה שיסתדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייעוץ בשלט רחוק
ד''ר איל תגרי21/08/2008לשגיא שלום
מעבר לתשובה ראשונית לא ניתן לתת ייעוץ בשלט רחוק.
תמונה שווה אלף מילים ובדיקה קלינית שווה עשרת אלפים.
רק לאחר בדיקה בפה של רופא מומחה ניתן יהיה לתת לך תמונת מצב מדויקת לגבי מצבך הנוכחי, ולגבי אפשרויות טיפול עתידיות.
עלות בדיקה נוספת, הקורייה "חוות דעת שניה" עשויה לנוע בין מאות שקלים בודדים ועד יור מ-1000, תלוי במומחיות הרופאה והזמן שיוקדש לבדיקה.
חשוב במקרים אלו, כמו בכל מקרה, לרשום את תוצאות הבדיקה והמסקנות, דבר שמאפשר להתמקד באופן ספציפי בתלונות המטופל ובמעקב אחר השינויים המבוצעים.
איני יודע היכן את ממוקמת את את יכולה לפנות אלי או אל ד"ר אבידן המנהל השני של הפורום.
בהצלחה
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמערכת שיניים
רינה21/08/2008תודה רבה אתן צ'אנס עוד כ 3 שבועות ואחר כך אשמח לפנות אלייך לבדיקת העניין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה ושיהיה בהצלחה
ד''ר איל תגרי21/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרות17/08/2008
שלום, אני נערה בת 16 ויש לי צבע צהבהב על השינים מה אפשר לעשתו אני רוצה שהוא יהיה זוהר ולבן איך אפשר? עברתי ניקוי אבנית וזה יצא ללא הצלחה. מה עושים ? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבע צהבהב
ד''ר איל תגרי18/08/2008שלום רות
אין ברירה, צריך בדיקה אצל רופא שיניים. בבדיקה יסודית, עם משקפיים מגדילות במקרה הצורך, הוא יאבחן מה מקור הצבע הצהוב.
על פי האבחנה יוצע הטיפול המתאים.
בימינו אין סיבה להיסתובב עם שיניים צהובות.
בהצלחה
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חור לאחר טיפול שורשאלין14/08/2008
שלום, האם יתכן שיתפתח חור בשן שעברה טיפול שורש והיא ללא כתר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר אבידן לרון15/08/2008שלום אלין,
ודאי!, שן לאחר טיפול שורש היא שן לכל דבר, ההבדל הוא שהעצב הוצא ממנה.
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחיים11/08/2008
אני בן 13, שמו לי אתמול גשר. היום בלילה לא הצלחתי לישון מרוב כאבים, וגם עכשיו כואב לי מאוד ואני לא מצליח לאכול שום דבר קשה, הכאבים לא עוברים. מה עלי לעשות ? האם זו תופעה נורמלית? לאחר כמה זמן עוברים הכאבים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לחיים
ד``ר אבידן לרון11/08/2008חיים שלום,
ראשית הכתובת לשאלותיך הוא הרופא שמטפל בך, חלק בלתי נפרד מהטיפול זה להיות כתובת לשאלות שאתה מעלה.
שנית , אני מבין שהתחלת בטיפול אורטודנטי, אני אמנם לא הכתובת בנושא זה אך אני יכול לומר לך שזה שכיח מאד שיש כאבים לאחר הרכבת המיכשור .
לגבי משך הכאב , אנא פנה לאוטודנט שמטפל בך,
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאליה06/08/2008
שלום רב, מדוע עושים ציפוי חרסינה לשיניים, ומה טווח העלויות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איליה
ד''ר איל תגרי06/08/2008טווח העלויות נע בין 800 ל- 5000 ש"ח לציפוי.
מדוע ?
למה לא ?
או במילים אחרות מה השאלה ?
מה המצב הרפואי הרלוונטי שאתה רוצה לשאול עליו ?
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יהירדמות השפהגילי03/08/2008
שלום, לפני שבוע החלה להירדם לי השפה התחתונה מצד ימין וגם החלק מתחתיה, התחושה היא כמו לאחר הרדמה של רופא שיניים כאילו ההרדמה פגה והגיע שלה ההתעוררות, כך זה נמשך כל היום ואיני יודעת מה זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילי
ד''ר איל תגרי03/08/2008לגילי שלום
לקפוץ לראות רופא שיניים
לבדוק פתולוגיות בתוך הפה
אם אין, להמשיך לנוירולוג
לא להזניח, ודי לחכימה ברמיזא
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרה31/07/2008
שלום רב, אמי בת 57 והיא לא מבקרת אצל רופאי שיניים לעיתים קרובות. השיניים שלה בסדר - היא מקפידה לצחצח בוקר וערב והיא מאוד אסטתית. העניין הוא שיש לה אבן כי הרבה מאוד זמן היא לא הייתה אצל רופא שיניים ולמיטב הבנתי רק בניקוי שיניים אפשר להסיר אבן. בקיצור הבעיה היא שאמא שלי מאוד מפחדת מרופא שיניים - עד למצבי חרדה. רציתי לדעת האם משתמשים בגז צחוק גם למבוגרים?והאם גז הצחוק יעיל במקרה שלה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה דנטלית
ד''ר איל תגרי31/07/2008לשרה שלום:
כן, ניתן להשתמש בגז הצחוק
ניתן לגם לטפל בהיפנוזה
ניתן גם פשוט לדבר עם המטופל ולהרגיע אותו- תתפלאי כמה פעמים זה עובד...
בהצלחה
איל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדניאל28/07/2008
שלום רב, האם בדרך כלל שעושים השלמה לשן שנשברה, השן משחירה יותר מהר מהשיניים האמיתיות? האם כשעושים השלמה לשן שנשברה, עדיף לבקש לעשות אותה מעט יותר בהירה מהשיניים האחרות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן שמכהה
ד''ר איל תגרי30/07/2008לדניאל שלום
אכן לעיתים קרובות שן שקיבלה מכה נעשיית כהה יותר. אך זה לא "הצבע". השן נעשיית אטומה יותר עקב הנחת דנטין ע"י מוך השן. הדרך לפצות על האפקט הנ"ל הינה ע"י חזיתית חרסינה המודבקת לאחר הכנה מתאימה על חזית השן.
במקרה זה רצוי לבצע קודם כל השלמת החלק השבור, ואם יעלה הצורך בעתיד לשקול את הצעד הנכון.
לעיתים אף רצוי לבצע כתר.
בהצלחה
איל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)