פורום שיקום הפה, ציפויי חרסינה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר מאיר ממרייב
ד"ר מאיר ממרייב
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר מאיר ממרייב ללא פרסום בפורום

• שאלה
    ולרי
    22/06/2008

שלום רב,
    היכרתי בחור לפני כחודשיים ויש לו שיניים צהובות חומות. הדבר מפריע לי. רציתי לדעת מהי השיטה הכי חזקה היום להלבנת שיניים וכמה היא עולה.

לאחר שאדע אני מתכוונת להציע לו לעשות זאת, ואני מקווה שהוא לא יעלב.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר אבידן לרון
    22/06/2008

שלום ולרי,
    כל ההלבנות מבוססות על חומרים מחמצנים( על בסיס מי חמצן), השיטות היעילות ביותר הן ההלבנה הביתית שבה בונים פלטות המתאימות במדויק לשיניים והמתרפא מקבל חומר אותו שהוא שם בפלטה והולך איתה לישון בין 1-3 שבועות. בשיטה אחרת המתרפא מגיע למרפאה והרופא מבודד לו את השיניים ושם לו חומר מרוכז יותר על השיניים , תוך שעה-שעה וחצי מתקבלת ההלבנה.
    את מוזמנת לקרוא ביתר פירוט על ההלבנות באתר האינטרנט שלי:
    WWW.LARON.CO.il
    רק לפני כן עלי לציין שראשית כדאי שידידך יגיע לבדיקה אצל רופא שיניים, סביר להניח שהוא צריך ניקוי אבנית ע"י שיננית ואולי טיפולים נוספים.
    ברכה
    ד"ר לרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיקום פה חולת סרטן לשעבר
    בתיה
    19/06/2008

שלום רב, יש לי בעיות שיניים וכאבים רבים, רציתי לדעת אם אני יכולה ללכת באופן קבוע למרפאת שיניים רגילה או בגלל ההיסטוריה שלי זקוקה למומחה?

לקביעת תור
    סגירה
    שיקום פה חולת סרטן לשעבר

הוספת תגובה

• תשובה לבתיה

ד``ר אבידן לרון
    19/06/2008

שלום בתיה,
    ראשית אני שמח שאת בריאה כעת, שנית אין אפשרות לדעת משאלתך מה היתה מחלתך, מה ההשלכות על מצבך היום, אם ישנם.
    כמו כן , לא הסברת מה הבעיה ממנה את סובלת היום בשיניים.
    בכל מקרה , אם תפני למומחה לשיקום הפה, הוא בודאי יוכל לדעת את התשובות לסוגיות שהעליתי ויוכל גם להדריך אותך לגבי הרופא שמתאים שיטפל בך,
    הרבה בריאות,
    ד"ר לרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול שינים
    אורית
    16/06/2008

שלום לכם
    אני בת 31 וחצי וצריכה טיפול שינים די בדחוף כי אני בהריון התחלתי.
    אני נורא מפחדת מרופא שינים ובגלל זה הטיפול שלי קצת יותר ארוך מבן אדם רגיל.
    האם אפשר לעשות את הטיפול בהריו ? והאם יש רופא שינים ברעננה שתוכלו להמליץ עליו ???
    אני מתה מפחד רק מהמחשבה אבל חייבת לעשות את זה
    אשמח לעזרה אורית

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול שינים

הוספת תגובה

• טיפול שיניים

ד''ר איל תגרי
    16/06/2008

לאורית שלום,
    מזל טוב לרגל ההריון, שיהיה בהצלחה ובאושר
    אכן, מאד חשוב להגיע להריון עם שיניים וחניכיים בריאות
    לא צריך למות מפחד, זה לא נורא, אבל זאת אשאיר לרופא שיטפל בך
    גם בזמן ההריון ניתן לטפל, טיפולים קצרים, היפנוזה אם צריך, שיכוך חרדה, איני יודע לגבי הרדמה או טשטוש בעת הריון, יש מומחים לצורך כך
    ברעננה עובד מנהל הפורום השני, שותפי ד"ר אבידן לרון, מומחה לשיקום הפה. את מוזמנת לפנות אליו אני בטוח שהוא יוכל לעזור לך ללא פחד...
    בהצלחה
    ד"ר איל תגרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

אורית
    16/06/2008

היי ד"ר איל תגרי
    תודה רבה על התשובה והעזרה
    כנראה שהפנה עליו לראות מה עושים
    ממש כייף שיש אנשים כמוכם
    כן ירבו - יישר כח
    אורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיניים במצב קשה
    שני
    15/06/2008

שלןם,עשיתי צילום פנורמי ונודע לי שהפה שלי צריך לעבור הרבה מאוד טיפולים כגון עקירות כיררגיות, סתימות שורש רבות,כתרים וכו.כמו כן,נודע לי גם שהוא במצב לא טוב.
    הרופא שיניים שלי אמר לי שהוא לא יכול יותר לטפל בי כי זה גדול עליו בכמה מספרים ובעקבות זה החלטתי לעבור את כל הטיפולים בפעם אחת בהרדמה כללית/חלקית.
    אני בחורה צעירה בת 21 שסובלת ממחלות כרוניות והרופא שלי עד כה היה רופא ילדים בגלל הפחד שלי,וגםבגלל שאני מורכבת והוא היה רופא טוב.
    רציתי לדעת האם תוכל לתת לי שם של רופא מסויים או מרפאה שמתמחה בכאלה מקרים ואם אפשר אז באזור המרכז.
    תודה,שני

לקביעת תור
    סגירה
    שיניים במצב קשה

הוספת תגובה

• שיקום בהרדמה כללית

ד''ר איל תגרי
    15/06/2008

לשני שלום:
    אכן מצב מורכב.לא פרטת מאיזה מחלות כרוניות את סובלת, והן חשובות לטיפול ולפרוגנוזה.
    מקרה שיקומי עושים על סמך צילום סטטוס, רצוי סטטוס מקביליות. לא צילום פנורמי. פנורמי הוא צילום "גס" ולא מדויק, ונעוד להערכה כללית בלבד !
    האפשרויות העומדות בפניך הן:
    1. טיפול אצל רופא כללי, כן \ לא הרדמה כללית, כן \ לא היפנוזה. יתרון- הכל בפעם אחת. חסרון- הכל בפעם אחת \ כמה פעמים. חסרון נוסף- רמת רפואת השיניים עשויה לא להספיק למקרה מורכב כמו שלך- עובדה שרופא שלך אמר לך שהמקרה שלך "גדול עליו בכמה מספרים"
    2. טיפול אצל מומחה לשיקום, כן \ לא הרדמה כללית, כן \ לא היפנוזה, כן \ לא מספר ביקורים.
    יתרון- רמת טיפול גבוהה, פרוגנוזה לטווח ארוך גבוהה. חסרון- יתכן כמה פגישות, עלות ראשונית גבוהה יותר.

תנסי במחלקת שיקום אונ' תל אביב או בי"ח איכילוב.
    תנסי למצוא מומחה לשיקום הפה שיתן לך הצעת טיפול ראשונית, גם אם לא תטפלי אצלו תדעי מהו הרף של הטיפול הרפואי היאות שיש לשאוף אליו.
    בהצלחה
    ד"ר איל תגרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיקום אחרי טיפול אורטודנטי כושל
    חווה
    13/06/2008

שלום רב,
    אני בת 30+.

לאחרונה מטעמים אסטתיים בלבד, עברתי טיפול אורטודנטי לסת תחתונה בלבד, בכדי ליישר את השיניים התחתונות הקדמיות.
    היות ויש לי כתרים בשיניים הטוחנות התחתונות, האורטודנט נשען על הכתרים ושינה להם את הגובה עד שלא יכלתי לסגור את הפה.
    לאחר שיופים, ניסה להחזיר את הגובה ללא הצלחה יתרה, כרגע כתוצאה מהטיפול האורטודנטי אני סובלת ממנשך לקוי, ומ- TMD. אני מטופלת אצל מומחה למפרקי הלסת שנתן לי "סד לילה" עד שיפסיקו הכאבים, וכרגע אני ממתינה להחלטת הרופא לפתרון כאב המפרקים ובתקווה למנשך תקין יותר.

אני לא יודעת כרגע מה לעשות, הביקור הבא שלי אצל הרופא הוא בעוד שבועיים.
    המצב מאוד מציק לי וכואב לי, ולא נוח לי לסגור את הפה ולאכול.
    אני חשבתי להחליף את הכתרים לשיניים טוחנות תחתונות ליצור מנשך תקין היות והמרחקים הם ממש ממש קטנים (מיקרונים), אבל הרופא המטפל אמר שכדאי לחכות עד שניצור איזון במפרק ואז נראה מה אני יעשה.

כרגע אני ממש חסרת אונים, ואני לא יודעת מה יהיה.
    האם יש משהו שאני יכולה לעשות בנוגע לעניין הזה? האם יש לך איזושהי המלצה בשבילי?
    אני ממש מיואשת ואשמח מאוד אם תעזור לי לפתור את הבעיה.

אני מחכה לתשובה ממך, ומקווה שתוכל לעזור לי.
    תודה,
    חווה.

הוספת תגובה

• שיקום הפה

ד''ר איל תגרי
    15/06/2008

לחווה שלום:
    אכן נשמע שמצבך מעורר דאגה, לפחות בשלב זה.
    1. מיהו "המומחה למפרקים" ? יש מומחה בשיקום, יש מומחיות בכירורגיה, אך אין "מומחיות במפרקים".
    2. איזה סד יש לך ? רך ? גמיש? קשיח ?
    3. איזה שיניים נוגעות בסד ? הקדמיות ? התחתונות ? כולן?
    על פי התשובות לשאלות אלו ניתן יהיה לדעת האם את בטיפול בידיים הנכונות.
    באופן עקרוני הכאבים אמורים לעבור תוך ימים מהתחלת הטיפול המתקן.
    זה גם נשמע שאת במצב לשקול חוות דעת רפואית בנוגע לטיפול רשלני.....
    כמו כן נשמע שלא יהיה מנוס מהחלפת הכתרים המדוברים.
    יתכן שרצוי, עקב מורכבות המקרה והרמה הגבוהה של כאבים וחוסר הסתגלות, שתעשי מאמץ למצוא מומחה נוסף להתיעצות נוספת.
    בהצלחה,
    ד"ר איל תגרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיקום פה עם עצם לסת שבורה
    אילונה
    12/06/2008

שלום,

אמא שלי עברה טיפולים לא מוצלחים בעבר. כרגע אין לה אף שן בלסת העליונה ובצד השמאלי של לסת זו, העצם נשברה ולכן לתותבות שלה יש מעט תמיכה. היא לא לובשת אותן כי הן גורמות לה בחילה. רציתי לברר בקשר לאפשרויות הקיימות. היא נרתעת מטיפולים כרגע וטוענת שנאמר לה שהחניכיים שלה רגישות מדי להשתלות

לקביעת תור
    סגירה
    שיקום פה עם עצם לסת שבורה

הוספת תגובה

• לסת שבורה

ד''ר איל תגרי
    12/06/2008

לאילונה שלום:
    1. אין דבר כזה "חניכיים רגישות להשתלות"
    2. צריך לברר בצורה יסודית את מצב העצם והלסת.
    3. אין ספק שאת צריכה התייעצות עם מומחה אמיתי, מומחה לשיקום הפה ו\או מומחה לכירוגיה, וטובה שעה אחת קודם.
    בהצלחה
    ד"ר תגרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחריות ???
    ירדן
    10/06/2008

על מי האחריות כאשר כתר קבוע נופל ביום הראשון להדבקתו, עובר הדבקה חוזרת עוד פעמיים נוספות עד שבסופו של דבר הולך לאיבוד? 3 הדבקות ב 3 ימים....

מה עושים במצב כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    אחריות ???

הוספת תגובה

• אחריות

ד''ר איל תגרי
    10/06/2008

1לירדן שלום:
    . מחליפים רופא.
    2. האם היה כתר זמני ? אם כן, כמה זמן והאם החזיק מעמד ?
    3.כתר קבוע שהודבק קבוע לא אמור ליפול, חזרה לסעיף 1.

אולי בקיצור, אבל לפעמים לא צריך יותר מזה :-)

הרבה בריאות ואושר
    ד"ר תגרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתר קבוע - הדבקה זמנית

ירדן
    10/06/2008

ראשית תודה על המענה המהיר
    שנית היהכתר זמני והוא אף פעם לא נפל אלא רק כשמו את הכתר הקבוע ונאמר לי ששבועים ראשונים כדאי שההדבקה תהייה זמנית
    דבר נוסף מדובר ברופא מאוד סימפטי ונחמד אשר כרגע אינו בארץ כדי לשמוע את חוות דעתו
    פשוט מעניין אותי באופן כללי מי אמור לשאת בעלויות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתר קבוע נפל

ד''ר איל תגרי
    11/06/2008

לירדן שלום
    עכשיו יש בפנינו את כל או רוב הנתונים, והתשובה יכולה להיות יותר שלמה:
    1. האחריות היא על הרופא, הוא קבע את המדיניות שהכתר צריך להיות מודבק זמנית. לדעתי ולדעת רבים זו מדיניות שגויה, והמקרה שלך בדיוק מוכיח זאת. אין אפשרות לשלוט על ההדבקה הזמנית בכתר קבוע, ומוטב לו להיות מודבק ישירות קבוע.
    כל המדידות והבדיקות צריכות להעשות קודם לכן.
    אם במקרה הקיצוני ביותר, שמשהו כל כך פגום שיש להוציא את הכתר, אז חותכים אותו ועושים חדש, אך עצם הצורך בכך יוכיח שמשהו היה לקוי או בלתי שלם בתהליך העבודה הקודם,....
    אם הרופא בחו"ל, עדיין ניתן ליצור עימו קשר.
    יתכן ואם הוא סיפמטי, מייד ידאג שמישהו יבצע לך כתר זמני, וכשיחזור מחו"ל יבצע שוב כתר קבוע.
    בהצלחה, וספרי לנו בפורום איך הדברים התגלגלו...
    ד"ר תגרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתר זמני

ירדן
    11/06/2008

כתר זמני כבר הכינה לי רופאה אחרת במרפאה...

העניין הוא ,ועוד לא דובר על זה כלום... מי ישא בעלויות ? זה כתר שעלה כ 2500 ש"ח!!!

האם יש איזשהו חוק בעניין??
    למיטב הבנתי גם בהדבקה זמנית יש רמות של חוזק דבק וכנראה שהשיקול כאן לא היה נכון או שהמידה לא הייתה מדוייקת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתר זמני

ד''ר איל תגרי
    11/06/2008

לירדן שלום
    תאלצי להאזר בסבלנות, וכאשר הרופא שלך יחזור, לומר לו שאת מצפה שהוא יקח אחריות על ההתרחשויות.
    כמובן שאין שום חוק בנושא, כמו בכל עולם הרפואה.
    את מקדימה עגלה לסוסים. דברי איתו, ואז תראי אם עדיין יש בעיה...
    בהצלחה
    ד"ר תגרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיקום פה
    שרונה
    08/06/2008

שלום רב, התחלתי בשיקום פה שזה אומר הרכבת שיניים תותבות נשלפות בלסת העליונה וגם התחתונה, מכיוון שאני עוברת סבל נוראי של אי הסתגלות כבר כחודש (בינתיים עם תותבות זמניות)ומכיוון שאני מטופלת אצל רופא שיניים שיש לו רשיון זמני ולדעתי חסר נסיון לחלוטין, שאלתי היא מה פירוש הסטטוס לרופא עם רישון זמני האם הוא יכול ורשאי לבצע כל טיפול ברפואת שיניים, האם כדאי לי לעזוב את הטיפול ולעבור למומחה שיקום הפה?
    אודע לכם על התיחסותכם .

לקביעת תור
    סגירה
    שיקום פה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר אבידן לרון
    08/06/2008

שלום שרונה,
    רשיון זמני הוא רשיון לעסוק ברפואת שיניים עד להסדרת פרוצדורות כלשהן, אך זה רשיון לטפל. לפי התאור שלך אני מבין שזהו רופא צעיר שזה אך סיים את לימודיו, ובנוסף אני מבין שאת עומדת בפני שיקום יחסית מורכב.
    מכל אלה אני ממליץ לך בחום לפנות למומחה לשיקום הפה ולו רק לבדוק שהטיפול בך נכון, ולאחר מכן תחליטי אצל מי לטפל.
    רשימת מומחים לשיקום הפה , תמצאי באתר האיגוד לשיקום הפה.
    בהצלחה
    ד"ר אבידן לרון
    WWW.LARON.CO.IL

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אדם
    05/06/2008

שלום רב,
    אני צריך לעשות כתר והרופא אמר לי שזה יעלה כ-3000 שקלים.

1. למה, למען השם, טיפולי שיניים קטנים עולים משכורת של חודש???
    2. כיצד אני יכול לדעת האם הרופא יקרן או לא?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר אבידן לרון
    05/06/2008

שלום
    אני ממליץ שתברר עם חבריך ובני משפחתך על מספר רופאים שהם ממליצים עליהם, תיגש לאותם רופאים ותקבל הצעת מחיר ותוכל להשוות.
    אני ממליץ שתשים לב מלבד למחיר ולרושם שיעשה עליך הרופא, מה הכשרתו , היכן הוא למד, האם הוא מומחה וכו'
    דע לך, הרבה פעמים הזול הוא יקר !!!
    בהצלחה
    ד"ר לרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחיית שתל
    רינה
    02/06/2008

מהי האינדקציה לדחיית שתל? כלומר, איך ניתן לדעת האם השתל נדחה? אחרי כמה זמן? האם הכאב באיזור הוא הסימן?

לקביעת תור
    סגירה
    דחיית שתל

הוספת תגובה

• תשובה לדחיית שתל

ד``ר אבידן לרון
    02/06/2008

שלום רינה,
    האם כוונתך לשתל שהותקן לאחרונה או שתל שכבר נקלט והיה מחובר ללסת.
    במידה וזהו שתל שהושתל לאחרונה אזי צפויים מספר ימים של כאבים אפילו עד שבוע וגם 10 ימים, לאחר מכן אמורה להופיע הטבה עד להעלמות הכאב. הופעת דלקת והפרשה מוגלתית , היא סיבה להתערבות.
    כאבים שמופיעים זמן מה לאחר ההשתלה , לאחר שכבר היתה רגיעה , גם הם מצריכים בדיקה.
    במידה ומדובר על שתל שכבר עבר קליטה בלסת , אזי הקריטריונים לכשלון הם ניידות של השתל, כאב בתפקודו, דלקת ו\או ספיגה של העצם סביבו שאינם נשלטים ומחמירים עד לאבדנו.
    תשובתי היא כמובן על קצה המזלג וכמובן אינה במקום בדיקה של רופא.
    בברכה
    ד"ר אבידן לרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרפאה לשיקום הפה
    עינת
    01/06/2008

שלום רב, אני זקוקה לטיפולים דחופים לשיקום הפה, כתרים, שתלים וכו', אני מחפשתך מרפאה במרכז תל אביב במחירים סבירים, כיצד אני יכולה למצוא מרפאה טובה?

לקביעת תור
    סגירה
    מרפאה לשיקום הפה

הוספת תגובה

• מרפאה בשיקום הפה

ד''ר איל תגרי
    01/06/2008

לעינת שלום:
    לצערי, כמו בנסיבות אחרות של החיים, קשה למצוא מוצר שיהיה מחד גם טוב מאד (ובנושאים רפואיים את לא ממש רוצה להתפשר על "מספיק טוב" או "בינוני זה בסדר") וגם "זול" או "מחיר סביר". אולי רצוי להגדיר את החיפוש ל"מחיר הוגן", אולי לשלם יותר מאשר במקום הזול ביותר, אבל לקבל מוצר או שירות איכותיים, שיחזיק מעמד שנים רבות, ויהיה מתוכנן כראוי כך גם כשיגיע זמנו להזדקן בכבוד ולהתבלות, איכות התכנון והמחשבה קדימה תביא להוצאות פחותות מאשר ......
    ראשית, תפתחי בטיול באתר של האיגוד הישראלי לשיקום הפה, תבצעי חיתוך ע"פ העיר, תל אביב, אני בטוח שתמצאי כמה רופאים נחמדים
    שנית, תלכי ליותר ממרפאה אחת \ מומחה אחד, תבדקי את הגישה, את היחס, את רצינות תוכנית הטיפול. האם היא מוסברת כראוי, האם היא ניתנת בכתב?
    כמו כן את גם מוזמנת לבקר באתר האינטרנט שלי (חיפוש ב GOOGLE ע"פ שמי ימצא לך א האתר) ולקרוא "כיצד למצוא רופא שיניים" וגם לקבוע פגישה- רצה הגורל ומרפאתי הינה בככר רבין תל אביב
    בהצלחה
    איל תגרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת -בהמשך לאתמול
    יונתן
    27/05/2008

שלום, שוב יונתן (35) מאתמול (שן חותכת שבורה מהשורש...). קודם כל תודה גדולה לד"ר אייל על המידע החשוב ומהירות התגובה.
    ברצוני לשאול מספר שאלות נוספות:
    1. בהתחשב במיקום העקירה והשתל שיבוא (שן חותכת עליונה שמאלית- נראה לי מס' 21), מה רמת הסיכון לפגוע בסינוס המקסילרי?
    2. בכדי להגיע לרמה אסטטית אופטימלית, באיזה סוג כתר מומלץ להשתמש? (האם נכון שזירקוניה ייתן את התוצאה האסטטית הטובה ביותר? האם יש לו חסרונות?.)
    3. האם נכון לפעול בשיטת "העמסה מיידית" במקרה זה, או שעדיף לתת לשתל זמן קליטה ולהשתמש ב"פליפר" זמני?
    4. מהו פרק הזמן המקובל לקליטת השתל באופן סופי והאם רק בסיומו מרכיבים את המבנה והכתר הסופיים?
    5. מהו אורך חייב הממוצע של שתל במיקום זה, בהנחה שהעצם והחניכיים שלי תקינות ואני בריא?

שוב תודה גדולה - יונתן

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה נוספת -בהמשך לאתמול

הוספת תגובה

• עוד שאלות

ד''ר איל תגרי
    27/05/2008

יונתן היקר:
    רמת הסיכון לפגוע בסינוס המקסילרי- 0. רמת הסיכון לפגוע במבנים אנטומיים חשובים אחרים- הרבה.
    שאל אותי פעם עו"ד בעת עדות בנוגע לחוות דעת שנתתי- "האם לבצע השתלה זה דבר מסובך" ? עניתי לו "האם להטיס מטוס זה דבר מסובר" ? יש אנשים שנוסעים לעבודה בבוקר וממריאים ונוחתים כל היום והכל בססר. אבל אם אני ואתה ננסה לעשות זאת, נתרסק.
    בשביל מי שיודע, זה אפשרי. אם הוא לא ממש טוב- הוא יתרסק ( במטוס), או יפגע ויכער את החיוך וקו החיניכיים (בפה).
    רופא טוב יכול להשיג תוצאה טובה עם מגוון שתלים , אך הוא צריך לדעת לעשות זאת !!!!
    לשאלותיך האחרות- זה תלוי בסגר, יחס בין השיניים, וכד' .
    תמצא מומחה שאתה סומך עליו !! אל תנסה ללמוד רפואת שיניים בעצמך, אין לך מספיק זמן :-)
    איל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר בשן חותכת עליונה- דחוף
    יונתן
    26/05/2008

שלום אני בן 35 ואתמול, כתוצאה מתאונת עבודה, נשברה לי השן החותכת העליונה (שבר פנימי-כלומר בשורש השן ולא חיצוני). השן נשארה במקומה אך מתנדנדת וישנו כאב חד מבפנים.
    הטיפול שהוצע לי (לאחר קיבוע שנעשה כעזרה ראשונה) הנו עקירת השן ובניית שתל וכתר במקומה. שאלתי היא האם הליך עקירת שן חותכת שנשברה בפנים הנו מסובך במיוחד, כזה שעשויות להיות לו השלכות וסיבוכים עתידיים הקשורים לתפקוד הפה (עצבים ?). יש לציין שהמצב הבסיסי של מערכת השיניים והחניכיים שלי הוא מצויין. בנוסף ברצוני לדעת האם ישנו סוג שתל ספציפי שמומלץ במקרה כזה ובאיזה סוג כתר מומלץ לבחור- בהתחשב באסטטיקה !. האם ישנו סוג טיפול אחר שיפתור את הבעייה ??? תודה מראש.

הוספת תגובה

• שן שבורה

ד''ר איל תגרי
    26/05/2008

ליונותן שלום
    אכן מצב ביש ומצער. אך קורה. יכול היה להיות יותר גרוע.....
    הייתי מעדיף לראות צילום רנטגן כמובן, אך בהעדר ממצא זה אקבל את מילתך שהשורש שבור באמצעו. במקרה זה אכן הטיפול הרצוי הוא עקירה והשתלה מיידית. לפי מתאר העצם והשיניים הסמוכות ניתן יהיה לבחור את השתל המתאים.
    זו פרוצדורה אפשרית, אך מורכבת ביותר, והתצאה עלולה להיות פשרה של גובה מרחק אורך השן ("החדשה") ועוד. קשה לבחור מומחה או צוות טוב. עצתי- פתח את האינטרנט, אתר המומחים לפריודונטיה או לשיקום, תבחר עוד אחד או שניים, וקפוץ לקבל עוד דעה.
    דרך אגב, אם המצב הוא כמו שאתה מתאר, רצוי שהעקירה וההשתלה תבוצענה בהקדם האפשרי, לא יאוחר מ - 10 ימים לאחר השבר, לפני שתתפתח דלקת או זיהום.
    חוץמזה שכל רופא יתעד טוב את המצב כי אם זו תאונת עבודה תוכל לתבוע נזקים, אבל זה כבר בפורום משפטי כלשהוא...
    איל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלת שיניים בשיטת Direct
    א.
    23/05/2008

שמעתי מרופא השיניים שלי על שיטה חדשה להחדרת שתלים דנטליים, הנקראת Direct, בה השתל מוחדר באמצעות מכשור מיוחד ישירות לעצם ללא צורך בניתוח. מחד, בשיטה זו אין כאבים ותקופת ההמתנה עד להרכבת השן לשתל קצרה באופן משמעותי. מאידך קראתי באינטרנט כי בעבר שתלים שהוחדרו בשיטה זו היו פחות יציבים משתלים בשיטה הקונבנציונלית ואף נטו ליפול לאחר כמה שנים יותר משתלים רגילים. האם יש סיבה לחשש?

לקביעת תור
    סגירה
    השתלת שיניים בשיטת Direct

הוספת תגובה

• שיטת DIRECET

ד''ר איל תגרי
    24/05/2008

שלום א'
    אני לא יודע מה שמעת, אבל בא נעשה קצת סדר.
    גוף מתכתי המוחדר לתוך העצם- זה ניתוח. איזה שם אחר אתה רוצה לתת לפרוצדורה הזאת?
    מכיוון שהעצם מכוסה בחניכיים- צריך לעבור דרכם, איך אחרת אתה רוצה להגיע לשם?
    אם ניתן או לא ניתן להעמיס את השתלים באופן מיידי- תלוי בהרבה גורמים, אבל לא באף אחד מהשניים הראשונים שהוזכרו...
    אם השתלים יחזיקו מעמד, אם לאו, ולכמה שנים- לא תלוי בגורמים שהוזכרו לעיל, אלא בנתונים ביולוגים אחרים, רבים ושונים, שלרופא המשתיל יש שליטה וידע שלהם, אך לא לך...
    עצתי
    תמצא לך מומחה לכיורגיה או מומחה לחניכיים שיחדירו את השתלים, ו\או מומחה לשיקום
    תוודא שיש תוכנית טפול שיקומית שלמה ומוכנה ובכתב שתמסר לך לפני ההשתלה
    בהצלחה
    איל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיניים מתנדנדות
    ריבה
    22/05/2008

שלום, אנ בת 30 והשיניים שלי חלשות מאוד, הן אפילו מעט מתנדנדות ככשאני מנסה זאת, האם עלי לטפל בנושא כי עלול להחמיר או שיתכן וכך הן בנויות?

לקביעת תור
    סגירה
    שיניים מתנדנדות

הוספת תגובה

• תשובה לשיניים מתנדנדות

ד``ר אבידן לרון
    22/05/2008

שלום ריבה,
    שיניים ניידות יכולות להצביע על מחלת חניכיים , על בעייה בסגר של השיניים או על שורשים קצרים . בכל מקרה אין להזניח ולחכות ואני ממליץ שתתיעצי עם מומחה לחניכיים או מומחה לשיקום הפה אשר יאבחנו את הבעיה ויציעו לך דרכים לפתרונה.
    בברכה
    ד"ר אבידן לרון
    מומחה לשיקום הפה
    WWW.LARON.CO.IL
    [a href='http://WWW.LARON.CO.IL' id='link'][/a]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה