מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריחה באזור האחורייםel28/08/2011
שלום,
אני בן 33 בריא.זה זמן מה שישנה פריחה על האחוריים
קבוצת פצעים מגרדים מאוד לפעמים עד כאב ישנן תקופות שזה פחות
מורגש,אך זה כבר מעל לחצי שנה.ניסיתי תקופה למרוח דקטרין ממש לא עזר אפילו החמיר את תחושת הגירוד.
העניין מפריע מאוד....מה עלי לעשות?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
מיטל28/08/2011ממליצה לך לקרא את התשובה שלי כמה שורות למטרה בדף זה
על טיפול בפצעי ישבן.
תגיע לאתר מדהים מאד למחלות עור עם פתרונות שאין לרופא עור רגיל.
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיערגלי27/08/2011
שלום רב,
אני בת 32 , לאחורנה סובלת מנשירת שיער חזקה (אומנם אין קרחות אבל נושר הרבה). בנוסף, יש לי התכווצויות שרירים בשוקיים שקורות בד"כ בלילה. חשוב לי לי להדגיש שאני נוטלת גלולות 3 חודשים ברציפות ורק אח"כ מקבלת מחזור וזאת מכיוון שאני סובלת מאנדומטריוזיס. (זה טיפול שמרני שניתן ע"י גניקולוג).
אני נוטה לייחס את הנשירה לשימוש בפן שאני עושה לשערי לבד אבל לאחרונה זה לא נראה לי קשור. יודגש כי תמיד הייתה לי מעט נשירה אך לאחרונה זה החמיר.
איך אוכל לדעת האם יש לי מחסור באבץ? האם מבצעים בדיקות כאלו בקופ"ח? האם אפשר להתחיל ליטול אבץ ללא התייעצות עם רופא?
לתשובתכם אודה,
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לכם באם תוכלו להשיב לשאלתי
גלי03/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשירת שיער - תגובה
ד''ר אהוד סופר03/09/2011גלי שלום,
זה נורמלי שיש נשירת שיער עד 100 שערות כל יום.
אם יש נשירת שיער מופרזת יש לברר כמה שערות נושרות ביום.
יש הרבה סיבות לנשירת שיער מופרזת הכוללות מחלה עורית בקרקפת, מחלות פנימיות, חוסרי תזונה וכו'.
יש לפנות לרופא עור לערוך בדיקה מדוקדקת של הקרקפת ואז לעשות בדיקות דם. לרוב, מחסור באבץ הינו גורם נדיר מאד לנשירת שיער, ולכן הבדיקה אינה מתבצעת באופן שגרתי בקופת החולים. אני ממליץ שלא להתחיל בטיפול כלשהו לפני בדיקה ובירור ע"י רופא עור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים אדומים ומוגלתיים בישבןט26/08/2011
שלום רב
אני בת 23, סובלת כבר שנים מפצעים בישבן שהן מוגלתיים ומשאירים מעין "הילה" אדומה כשהם לא מוגלתיים. לקחתי במשך שנים גלולות למניעת הריון שלא עזרו וניסיתי טיפולים שונים.
לאחרונה סיימתי טיפול בהמלצתו של רופא עור שכלל : רחיצת האיזור פעם ביום עם דרמקס, מריחת משחה בטאקורטן פעמיים ביום (בוקר וערב) וטיפול אנטיביוטי (PO) של צפורל 500 מ"ג ארבע פעמים ביום למשך שבוע.
לא ניכרת הטבה ואני ממש אובדת עצות. זה מפריע לי מאוד במצבים אינטימיים עד כדי כך שאני נמנעת מהם.
מה עוד אפשר לעשות?
בתודה, טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעי ישבן המלצה מעולה
מיטל26/08/2011אל תעשי טעות ואל תשתמשי בבטאקורטן כי הנזק ממנו ודאי מהסטירואיד
הזה שאין בו כלום כדי להוות תרופה.
יש שתי משחות מדהימות וגם טיפול פנימי שלקחתי בזמנו כדי למגר פצעי ישבן
שנמשכו אצלי מתקופת הצבא ועד גיל 30.
תחפשי בגוגל את האתר של המטפל זה קל למצא.
תחפשי - הטיפול האלטרנטיבי במחלות עור
זה האתר.
כל טוב ובהצלחה
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד מטפלים באדמומיותאלמוני24/08/2011
יש לי אדמומיות בעור באזור איבר המין, בכל פעם שאני מקיים יחסי מין זה נהיה גרוע יותר
אבל לא רק ,
אני עובד כל היום מול המחשב ויושב מרבית היום כך שזה לא משתפר
אני מנסה כל מיני משחות של תינוקות - תפרחת חיתולים + דזיטין וזה רק משתפר מעט, אך לא מבריא לחלוטין
זה כבר כחצי שנה לא עובר לי
אני מרגיש אי נעימות שם - לא משהו בלתי נסבל
אך בכל זאת אני מעוניין לפתור את הבעיה
מה עושים?
אני מקיים יחסימין כ- 3 פעמים בשבוע ולכן זה גם לא משתפר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד מטפלים באדמומיות - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ25/08/2011ליעוץ מוסמך לבעייתך נדרשת בדיקה קלינית. פנה לבדיקת רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטרייה בציפורןנטלי24/08/2011
אני בת 24 למעלה מ10 שנים סובלת מפיטרייהעקשנית בציפורן בכף הרגל טופלתי במישחות למיניהן והדבר לא עזר הציפרן מאוד עבה ובעלת פסים לרוחב. שמעתי על תרופה שממיסה את הציפרן. מהי שאוכל לבקש מהרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטרייה בציפורן - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ25/08/2011אני ממליץ לך לפנות לרופא עור, לבצע בדיקת פטריות כדי לוודא שהשינוים במבנה הציפורן אכן נוצרו עקב זיהום פטרייתי בה ולאחר מכן לשקול איתו טיפול מתאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקוטןתמי24/08/2011
ד"ר שלום
האם רואקוטן נחשבת תרופה עם סיכון גבוה? האם זה יכול לגרום לכשל כבד? מה הסיכוי לכשל כבד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקוטן - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ25/08/2011הסיכונים העיקריים בעת נטילת רואקוטן הנם עליית רמות טריגליצדרידים שמסכנות את הלבלב (מעל 450), נזק חמור לשרירי השלד (אם המטופלים אינם נמנעים מפעילות גופנית מאומצת), מומים חמורים בהריון אם המטופלת נוטלת את התרופה בעת ההריון או שהרה תוך פחות מחודש מתום הטיפול ברואקוטן.
הסיכון לנזק לכבד הנו אפסי אם כי תואר.
בכל מקרה, מעקב ע"י רופא עור מבטיח מניעת הסיבוכים הללו כוון שרואקוטן אינה גורמת לנזקים משמעותיים פתאומיים. נוהל המעקב המקובל מונע התפתחות נזקים אלו כוון שהם מתפתחים בהדרגה ורופא העור יוכל לראות את הסימנים לכך מבעוד מועד ולשנות את מינון הטיפול, את התנהלות המטופל או להפסיק את הטיפול לפני התפתחות נזק בריאותי בלתי הפיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס בסנטראנונימית24/08/2011
רציתי לדעת אם לבן זוג שלי יש הרפס בסנטר, הוא יכול לבוא איתי במגע באזורים בגוף (לא כולל בשפתיים או איבר מין) נשיקות בצוואר וכו?
עכשיו ההרפס בשלבי החלמה, כמה זמן אחרי שזה מחלים אפשר לבוא במגע מלא?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס בסנטר - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ25/08/2011הרפס עלול לדבק עקב מגע עם נגעים פעילים. כוון שאזור הסנטר עשיר בזיפי שיער שעלולים לפגוע בשלמות עורך וכך לאפשר הדבקה - רצוי להמנע ממגע עם אזור ההרפס עד החלמת הנגעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקיצה-אולי עכביש.שרון23/08/2011
שלום,
סליחה על המלל הרב.
לפני כשבוע הרגשתי גירוד מאחורי הברך. ראיתי סימן אדום ובמרכזו נקודה שחורה זעירה.
כעבור יומיים הפריחה נהייתה ענקית ולידה נוספו לי עוד שלוש פריחות. הפריחות הן מעוגלות , מפושטות אדומות עם סימן כחול כהה מאוד באמצע מעט קשה . (נראה מפחיד) אחת הפריחות התנפחה לי. מגרד מאוד!! הלכתי לרופאת העור. וזו איבחנה שמדובר בעקיצת עכביש כלשהו. נתנה לי לקחת פעם בשבוע כדורים בשם אריוס, ומשחה(לא זכור לי השם). למחרת הגירוד העז המשיך, והתפשטו לי עוד שלוש פריחות שהתחילו לגדול במהרה באותו האופן. עגולות, אדומות ובאמצע סימן כחול כהה עם נקודה זעירה. בנוסף בבטן העליונה התחילה לי פריחה קטנה עם נקודות אדומות שתוך יום נהפכו לחבורה ענקית (כמו כווייה) ואדומה. (נראה מפחיד). חזרתי לרופאה וזו אמרה לי לעשות זריקה. ואמרה שאקח את האריוס פעמיים ביום. ונתנה לי משחה בשם נרידם קרם. (היא אמרה שזוהי תגובה אלרגית לעקיצה), זה היה היום בבוקר. קיבלתי זריקה ומרחתי את הקרם. חזרתי בערב לעבודה (אני עובדת בקופ"ח). כעבור שעתיים הרגשתי שהסימנים הכהים במרכז הנגעים מתכהים והעסק שם גדל. נכנסתי מהר לאחד רופאי המשפחה וזה נגע בפריחות והרגיש שחם, שלח אותי לעשות טטנוס מהר, למרות שחלף שבוע. בנוסף קרא לרופא משפחה ותיק . ושניהם החליטו חד משמעתית לתת לי אנטביוטיקה בשם צפוויט פורטה 500 מ"ג 4 פעמים ביום.ומחר לעשות בדיקת דם.
בינתיים אני סובלת כל כך. מגרד לי ולא נעים לי זה נראה מפחיד. כל האחיות בעבודתי נבהלו. אני שואלת: האם לחכות לטיפול האחרון שניתן לי? או לדרוש אנטביוטיקה דרך הוריד? אני חוששת שזה יחמיר . אנא ענו לי במהרה. אני ממש סובלת!!!
תודה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקיצה-אולי עכביש. - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ25/08/2011פני שוב לבדיקת רופא עור להערכה חוזרת של טיב פריחתך ושיקול חוזר של הטיפול הנדרש.
ברצוני להדגיש את הצורך לפנות באופן מסודר לבדיקת רופא, כך שיהיה לו זמן לבדוק אותך וכן מוכנות שלך לבדיקה גם אם היא מביכה מעט. אני מתרשם שאת צורכת בעיקר "רפואת מסדרון" וזה לצערי מתכון נהדר לפיספוסים של אבחנות ולטיפול יתר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס וגינליפלוני23/08/2011
לפני כחודש קיבלתי זיהום חריף על איבר מיני רופא מומחה הסתכל בעין בלתי מזויינת ואיבחן שזה הרפס. לאחר כחודש ושבוע נבדקתי להרפס שני הסוגים ויצא שאני שלילי האם ייתכן שהגוף עוד לא פיתח נוגדנים ולכן אני שלילי או שייתכן שרופא מומחה טעה באיבחון וזה היה זיהום אחר וכלל לא הרפס? ייתכן? האם הבדיקה אמינה לאחר פרק זמן של חודש ושבוע מרגע ההדבקה? האם בלוטות הלימפה שלי (שהגיעו ל-4 ס"מ קשורות לכך האם זה מסוכן?) או שבלוטות הלימפה יכולות להתנפח גם מזיהום שהוא לא הרפס? (אולי זיהום בקטריאלי כי קיימתי מין אוראלי ומכך התפתח הזיהום).
אני מודאג לא יודע מה לעשות מבולל מתוצאות הבדיקה שמראה שאני שלילי להרפס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס וגינלי - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ25/08/2011פנה שוב לבדיקת רופא העור שלך ושקול איתו את המשך הבירור והטיפול בבעייתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר הנאה עקב פטריהרווית23/08/2011
אני וחבר שלי קיימנו לא מזמן יחסי מין ולא הרגשתי כלום יכול להיות שזה בגלל שיש לי פטריה באיבר המין ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר הנאה עקב פטריה - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ25/08/2011אי נוחות פיסית וחרדה מכאב מפחיתים את המוכנות המינית ואת ההנאה מיחסי מין - פני בהקדם לבדיקת גינקולוג וטיפול בבעייתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה באיבר המיןרווית23/08/2011
שלום לפני כמה ימים התחיל לי גירוד בלתי נסבל באיבר המין, מידי פעם יש הפרשה לבנה וריח לא נעים, אני חושבת שזו פטריה מה עושים? האם יש לכך תרופה ללא מרשם רופא ?והאם זה מדבק? ואיך נמנעים מזה להבא?
יש סוג של פטריה שנמצאת אצל גברים אבל משפיעה רק אצל נשים? אני חושדת שקיבלתי את זה מחבר שלי אבל הוא אמר לי שלא מגרד לו או משהו בסגנון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה באיבר המין - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ25/08/2011ניתן לרכוש ללא מרשם תכשירים לטיפול בפטרת הנרתיק.
מומלץ לפני כן להיבדק אצל רופא נשים בשאלת סימני זיהום בטריכומונס - טפיל חד תאי שגורם לסימפטומים דומים. במידה והגינקולוג יחשוד בקיום זיהום בטריכומונס אצלך, סביר שימליץ גם על טיפול בבן זוגך במקביל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפשפת חמורהירין23/08/2011
לפני הרבה זמן התחיל לי שפשפת במפשעה.השפשפת היא בצבע אדום בהיר,מה אני יכול לעשות כדי להעלים אותה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפשפת
טל23/08/2011יש שתי משחות מדהימות שמחסלות את הפטריה שגורמת לשפשפת
אבל צריך לרכוש באופן פרטי.
תחפש בגוגל - הטיפול האלטרנטיבי במחלות עור.
זה האתר שמתמחה בכך.
זו בעיה כרונית שלא קל למגר אותה אבל אפשר לחיות בלי סבל.
ככה מנסיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשפשפת חמורה - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ25/08/2011פנה לבדיקת רופא עור בשאלת זיהום בפטריה (ואז ברר איתו גם האם אתה סובל מפטרת עור הרגלים או ציפרני הרגלים) או שאתה סובל מזיהום חיידקי בעור המפשעות שקרוי אריתרזמה. טיפול מתאים יומלץ לפי ממצאי בדיקת הרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- atopic dermititusמת23/08/2011
מה יש לעשות?
האם אלרגולוג יכול למצוא פתרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר atopic dermititus - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ23/08/2011לטפל בהתפרצויות, להקפיד על טיפולי תחזוקה (סיכוך ולחות בעיקר), להמנע ככל האפשר ממגע עם בגדים שמחמירים את הנטיה לגרד.
לצערי אין פיתרון רפואי ל AD. הטיפול נועד להקל את חומרת הסימפטומים ולשפר את איכות חיי הילד עד שהמחלה חולפת מעצמה או שחומרתה פוחתת במידה משמעותית עם הגיל כפי שקורה לרוב המוחלט של המטופלים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרופא שלי יש מחלת עורdavid23/08/2011
בוקר טוב,
יש לי רופא שיניים מדהים , אתמול ראיתי שיש לרופא היקר מחלת עור ביד ימין (יש לרופא היקר מין פריחה ענקית בכול פרק יד ימין ואני ממש מודאג).
שאלה....
האם אני יכול להידבק במחלת עור על ידי המגע של הרופא היקר כשהוא מטפל לי בשיניים?
שאלה נוספת....
מה אני יכול לעשות על מנת לא להידבק
שאלה אחרונה....
האם מחלת עור זה משהו גנטי שאיי אפשר להידבק ממנו?
בתודה : david* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרופא שלי יש מחלת עור - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ23/08/2011שאל אותו ממה הוא סובל והאם מדבק. אין דרך לדעת במה מדובר ללא בדיקתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
david26/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא מודאגתשני23/08/2011
שלום
לבני הקטן היתה פריחה חודש אחרי לידה והומלץ לנו להשתשמש בקרם שלאחרונה נאסר לשימוש.
מצרפת הודעה של משרד הבריאות
"בעקבות בדיקה שביצע משרד הבריאות, הציבור, מוזהר שלא להשתמש בקרם פנים בשם; "קליר קרים (clear cream)" לעור יבש ועדין, לאחר שנמצאו בו נמצאו סטרואידים האסורים לשימוש בתמרוקים לאחר שנמצא בו החומר Betamethasone Valerate בכמות 0.037%"
השתמשנו במשחה מספר פעמים וסה"כ 50 גרם
האם יש חשש בריאותי לתינוק כאן?אם כן מהו?
האם זה נכון שגם במשחות שרופאי עור נותנים יש את הסטרואידים האלו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא מודאגת - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ23/08/20111. רופאי עור רושמים תכשירים סטרואידיים לפי התוויה רפואית, במודע ותוך יידוע המטופלים שכך הם עושים. הם אינם מנפקים תכשירים שמכילים סטרואיד שאינו רשום ברשימת הרכיבים של התכשיר
2. את הנעשה אין להשיב אך במידה ולא נגרמו לעור בנך נזקים בלתי הפיכים (כמו "פסי מתיחה") אזי אין קרוב לוודאי חשש ממשי לבריאותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר ליפשיץ תודה ודבר נוסף
עדי23/08/2011בעניין המשחה עם הסטרואידים לתינוק.
האם מעבר לתופעות לוואי של סימני מתיחה בעור יכולים להגרם בעיות גופניות או גדילה
תודה רבה
העניין מדיר שינה מעיניי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)