מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה גרדמעיין31/10/2009
שלום
הנני יודעת אם תוכלו לעזור אך לפני שבוע עשיתי בדיקה אם הפנית רופא עור לראות אם ישנה אלרגיה בגוף התוצאה היא שישנה אלרגיה הבדיקה נעשתה כיוון שכבר מספר חודשיים ישנו גרד באזור פי הטבעת אין בעיה כרוגית יש לציין שללפני חצי שנה הייתה פטריה באזור שעברה בעזרת מישחות הייתה הפסקה של גרד ועכשיו ישנה שוב הרופא איננו חושב שזו פטריה שאלתי היא אם הבדיקות הראו שישנה אלרגיה באזור שגורמת לגרד ממה היא יכולה להופיעה ? האם ישנ בדיקה שניתן לעשות בכדי לדעת ?
הגרד די מציק ונימאס לשים מישחות שלא עוזרת
אשמח לעזרה או הפניה לגורם מוסמך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעיין, איני יודע לאיזו בדיקה...
ד''ר אריה י. ליפשיץ01/11/2009..הפנה אותך רופא העור. פני אליו שנית לייעוץ.
אם מדובר על בדיקת דם אזי הסיבה להגברת הסימנים לאלרגיה יכולה גם להיות זיהום בתולעי קרס טפיליות שניתן לטפל בו בקלות רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלבקת חוגרתפנינה31/10/2009
שלום.
1. באיזה שלב, או אחרי כמה זמן, מפסיקה שלבקת חוגרת
להיות מדבקת לבני הבית האחרים?
עד מתי להפריד מגבות, שמיכות וכו'
לשלבקת שלי "חוגגים" שלושה שבועות.
2.האם אני עלולה שוב בחיי ל "לזכות" בשלבקת ? אני בת 60...+ מיאלומה ברמיסיה.
3.מהם הסיבוכים העלולים להגרם מהשלבקת? איזו שהיא פגיעה לאורך זמן? לא הצלחתי להבין על מה דיבר רופא המשפחה שלי...
תודה פעם שלישית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות לפנינה
ד''ר אריה י. ליפשיץ01/11/2009שלום פנינה,
להלן שאלותיך ותשובותי:
1.
שאלתך: באיזה שלב, או אחרי כמה זמן, מפסיקה שלבקת חוגרת
להיות מדבקת לבני הבית האחרים?
עד מתי להפריד מגבות, שמיכות וכו'
לשלבקת שלי "חוגגים" שלושה שבועות.
תשובתי: באנשים בריאים שמטופלים באציקלוביר או נגזרותיה (ואלציקלוביר לדוגמא) מפסיקה הפרשת הוירוס מהפצעים תוך עד שבוע . אי אפשר להחיל כללים אלו על המקרה שלך כוון שאת סובלת ממיאלומה נפוצה ומערכת החיסון שלך חלשה יותר.
2.
שאלתך: האם אני עלולה שוב בחיי ל "לזכות" בשלבקת ? אני בת 60...+ מיאלומה ברמיסיה.
תשובתי: כן אך הסיכון לכך קטן מאוד
3.
שאלתך: מהם הסיבוכים העלולים להגרם מהשלבקת? איזו שהיא פגיעה לאורך זמן? לא הצלחתי להבין על מה דיבר רופא המשפחה שלי...
תשובתי: בעיקר כאב ממושך וצלקות. קיים סיכון משמעותי של התפשטות הוירוס למערכת העצבים המרכזית. סיכון זה מוגבר באנשים עם מחלות של מערכת הדם (מיאלומה לדוגמא) ולכן חשוב לטפל באנשים אלו בתרופה הספציפית ולהיות ערים. באם הפריחה נשנית זמן קצר לאחר השריית החלמתה יש לשקול אישפוז וטיפול לווריד (!!!)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש באיבר המיןdavidlevi30/10/2009
שלום ,אני בן 15 ובזמן האחרון יש לי על על איבר המין סוג של יובש ומעט קילופים ,אני לא קיימתי יחסי מין בשלושת החודשים האחרונים אז איני חושב שזה קשור אך אני מאונן הרבה .
מה אתה חושב שהבעיה היא ?האם זה יעבור לבד או שאני צריך לגשת לרופא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספה**
davidlevi30/10/2009אם זה משנה משהו אז אני מאונן ללא חומר סיכה כלשהו ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר אכי פרידמן31/10/2009כדאי לפנות לרופא עור לבדיקה ואבחון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשמע אחי
קובי01/11/2009אל תלך לשום רופא עור, בזבוז זמן וטרחה, הרופאים לא מביני דבר, ישלחו אותך לבדיקות יביאו לך כל מיני תכשירים יקרים לקנות, עזוב הכל חרטה, אל תהיה כל כך תמים, מכל הלב אני מדבר איתך, רק אתה מכיר את עצמך ואת הגוף שלך.
עצה לי אליך מנסיון, תצמצם באוננויות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבת שלי פצעים מוגלתיים בבית השחימאיר30/10/2009
לביתי בת ה- 15 החלו לפני כשנתיים להופיע פצעים גדולים ומוגלתיים מאד כואבים בבית השחי ובמפשעה. הם מתחילים מתחת לעור וממשיכים לגדול עד שהם פורצים כמוגלה. הפצעים גורמים לה סבל רב והגבלה בתנועה. טופלה בעבר במשחה שחורה בשם איכטיו.... (מקווה שאני כותב את זה נכון), אך לא עזר. הפצעים משאירים צלקות מכוערות. הציעו לה ניתוחים, וזה נראה לי דראסטי מידי. האם יש פתרון לא ניתוחי למצב ביש זה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן31/10/2009התופעה מוכרת ועשויה לעיתים להשתפר לאחר טיפול ברואקוטן. פנו לרופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה ועוד שאלה..
מאיר31/10/2009תודה רבה ד"ר פרידמן. האם תוכל בבקשה לכתוב לי את שם המחלה שאוכל לקרוא קצת חומר עליה?
ושוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים באגודלים ברגלים, בהריוןרעות28/10/2009
שלום,
אני בהריון שבוע 39,
הורדתי לק מהרגלים וגיליתי כתם כחול אפור על שתי הבהונות שלי.
הכתם לא על כל הציפורן. מתחיל מהצד ובצורת עיגול,
יש לציין שעל 2 הבהונות זה ממש באותו מקום. אך בצד ימין הכתם יותר גדול.
רציתי לשאול מה עלי לעשות?!
והאם אני צריכה ללכת דחוף לבדוק מה זה...
האמת שזה מלחיץ אותי...
תודה רבה.
רעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן31/10/2009לצערי ללא בדיקה לא אוכל לסייע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרדתנטלי28/10/2009
כבר מספר שבועות מגרד לי, בכל פעם באיזור אחר בגוף, לפעמים זה נראה כמו עקיצות ולפעמים כמו שריטות לאורך הגוף.
בהתחלה חשבתי שאני אלרגית למשהו, בדיקות הדם לא הראו כלום. קראתי קצת על הגרדת והסקתי שזה מה שיש לי,.
דיברתי עכשיו עם רופאת המשפחה שלי והיא אומרת שזה לא זה, שלא יתכן שזה נעלם אחרי מספר שעות ושזה מאוד מגרד שאי אפשר אפילו להרדם בלילה.
אני מאוד מתלבטת אם להתחיל טיפול של גרדת או לעשות קודם את הבדיקות שרופאת המשפחה שלי שלחה אותי אליהן (צילום חזה, אולטרהסאונד ובדיקת צואה),
אשמח לחחת דעת נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטלי, גם אני חושב שרופאת המשפחה....
ד''ר אריה י. ליפשיץ28/10/2009...צודקת אך לצורך יעוץ מוסמך לבעייתך נדרשת בדיקה קלינת -> פני לבדיקת רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה!
נטלי28/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Pseudomonas stutzeriירון27/10/2009
שלום ,
אני בן 40 ,בעקבות פצעים (דומיי אקנה) בגב לאורך שנים רבות , ביצעתי תרבית מפצע כזה , והתשובה הייתה: Pseudomonas stutzeri
האם החיידק הוא הסיבה לפצעים או שיתכן והוא נלווה לאקנה ויש טעם לטפל גם בראוקוטן?
מה הטיפול לחיידק ? האם מומלץ טיפול חיצוני או פומי ?
האם זהו חיידק מדבק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מכיר זן זה של פסוידומונס...
ד''ר אריה י. ליפשיץ28/10/2009..ממליץ פנייה למומחה למחלות זיהומיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהstutzeriחיידק
ליפמן09/11/2009אני בת 41
לראשונה (כבר חודש), פורחת באיזור הגב,הכתפיים,הקרקפת, הרגליים, מעל החזה, הגרון
בפצעונים מוגלתיים חלקם קטנים ובעיקר גדולים.
בריאה בדר"כ, לא ידוע לי על אלרגיות או שינויים הורמונלים.
פניתי לרופאת עור, ביצעתי תרבית מהפצעים בגב ומעל החזה (2 מבחנות),
התוצאה הייתה: pseudomonas stutzeri .
רופאת העור הפנתה לזיהומולוג, בוצע תרבית מזוג הנחריים באף והתוצאה: staph.
הזהומולוג יוכל להתעדכן בתוצאות ולהמשיך בטיפול ובחווה"ד, רק בעוד שבוע.
אני מאד מוטרדת,
מרגישה מאוד לא נעים,
סקרנית
וחוששת שאדביק את ילדיי
האם מדביק? אם כן איך (מגע, בגדים או סדינים?)
ממה הסיכוי שנדבקתי?
האם ניתן להפטר מזה לגמריא?
מהו הטיפול ולמשך כמה זמן?
האם למהר לרופא אחר ולא לחכות שבוע?
אודה בבקשה לכל אינפורמציה אפשרית ורק בעברית !!!!
תודה רבה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הופיע לאחר טבילה בג'קוזי?
ד''ר אריה י. ליפשיץ10/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן שהוסרהעדי27/10/2009
שלום!
לפני מספר ימים הסרתי נקודת חן,האם נשארת צלקת לאחר הסרת הנקודה??
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באם מדובר על כריתה עם תפירה...
ד''ר אריה י. ליפשיץ28/10/2009...אזי צפויה הווצרות צלקת. צלקת צפויה גם אחרי הסרה בטכניקה של חיתוך במקביל לעור (=ביופסיית גילוח). אם מדובר על צריבת דבלולים במחט חשמלית או בחיתך אזי לרוב לא צפויה הצטלקות והפרעה לאסתטיקה אלא אם נוצר (סיבוך) זיהום באזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן,מדובר בכריתה עם תפירה..
עדי28/10/2009החתך שנוצר לי,הצטמק מאוד יחסית למעט ימים שעברו מאז הניתוח,עכשיו החתך באורך של 3,4 סנטימטרים,האם תישאר צלקת גדולה,שטוחה??
תודה על תשובותך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראה תשובתי הקודמת
ד''ר אריה י. ליפשיץ02/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע בצינור השופכה?מורן27/10/2009
שלום,
אני בן 28, בריא בדר"כ.
אתמול בסוף יחסי מין (וואגינלים) די אינטנסיביים, כאשר שפכתי, הרגשתי כאב חד בתוך צינור השופכה, מספר סנטימטרים פנימה מהפתח.
מספר דקות אח"כ היה דימום קל מהפין, ללא כאב מיוחד.
ככל שאני רואה הדימום ניפסק.
האם זה דרוש בדיקה או שאם זה מפסיק אפשר לעזוב את זה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממליץ לפנות בהקדם לבדיקת אורולוג
ד''ר אריה י. ליפשיץ28/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעונים קטנים על העוראמא של27/10/2009
שלום,
שאלתי בנוגע לבני החייל, כבר כמה שנים שיש לו מעין נקודות קטנו בנקבוביות העור, כמו פצעונים אבל לא פצעונים. מעין בליטות רבות קטנטונת אדומות על העור, קשה לומר מתי זה התחיל אבל עכשיו אני רואה שזה בהיקפים יותר גדולים ממה שזה היה. כאמור הוא חייל ולא רואה כיצד יגש לרופא עור.
זה לא כואב או מגרד או כל תופעה עיצבית, אבל זה לא יפה.
האם יש איזה טיפול עליו תוכל להמליץ?
אודה מאוד לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעוץ מוסמך לבעייתו נדרשת...
ד''ר אריה י. ליפשיץ28/10/2009...בדיקה קלינית. פנו לבדיקת רופא עור!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבוראה- בעור הפניםיובל ירדן27/10/2009
שלום רב,
אני רכשתי כבר בקבוק שני של התרופה למחלת הסבוראה דרך האתר iskin
(Sebacare100), לצערי האדמומיות לא עברה ואולי אפילו החריפה!
מה המלצותך למינון נכון בשימוש של התרופה הזאת?
יכול להיות שכבר היא לא משפיעה אחרי שימוש ממושך?
בברכה, יובל 050-9762716* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מכיר תרופה כנ"ל
ד''ר אריה י. ליפשיץ28/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מים נספגים לגוף דרך העור?ערן27/10/2009
בכל מיני מקומות באינטרנט כתוב שבזמן רחצה בבריכה או במקלחת הגוף סופח מים (ואת החומרים שבהם) דרך העור או דרך הנקבוביות בעור. אפילו מציינים כמויות (ליטר בעשר דקות וכו'). מנסיוני, כאשר אני שוחה או שוהה בבריכה למשך יותר מחצי שעה, כאשר אני יוצא משם השתן מרובה ושקוף לגמרי (לא צהוב כלל). זה מחזק את הרגשתי שהגוף סופח מים (וכלור). וזה כמובן מדאיג.
מצד שני, במקומות אחרים אומרים שהאפידרמיס אטום בפני מים, ושמהנקבוביות יכולים רק לצאת מים. אז מה נכון וכיצד ניתן להסביר את הטענות המנוגדות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה...
ערן28/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה?
ערן28/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלו?
ערן29/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר אכי פרידמן31/10/2009העור הינו הגורם המגן על גופנו ובכלל זה מונע חדירה של מים וחומרים אחרים. למרות זאת עשויים להיות חומרים שייספגו אולם הגוף בד"כ יודע לסנן ולהפריש את המיותרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אבל התשובה חלקית...
ערן01/11/2009אני מעוניין לדעת אם נכון שבמקלחת של 10 דקות חודר לגופי ליטר של מים, ואם במים הללו יש מתכות כבדות האם הן חודרות לגופי ומצטברות בו.
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רקוטאןליהי26/10/2009
שלום
אני בת 26 בשנתיים האחורנות סובלת מפצעונים במיוחד מתחת לעור למרות שבגיל ההתבגרות לא סבלתי כ"כ
הרופא נתן לי רקוטאן 10 מ"ג ליום למשך 3 חודשים
1. מהם הסיכונים בלקחת את התרופה? הבנתי שזה עלול ליצור נזק בכבד
2. מהם הסיבוכים שעלולים להתרחש מהתרופה? האם יש סכנה לצלקות?
3. אליו ויטמינים או מאכלים מומלצים עם לקיחת התרופה?
תודה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן26/10/2009קיימות מספר תופעות לוואי מהתרופה בניהם הפרעה בתפקודי כבד ויובש בשפתיים.
התרופה אינה מטפלת בצלקות ואינה יוצרת צלקות.
אין ויטאמינים מומלצים בעת לקיחת התרופה וכך גם לגבי מאכלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המניגיומה בתינוקתעינת25/10/2009
שלום,
ביתי נולדה בשבוע 32 במשקל 1051 )IUGRׁ , בפגייה לא הונשמה, ושם גילו את המנגיומה בבטן.
כיום ביתי בת 6 חודשים כרונולגי ( 4 מתוקן). לפני כשבוע וחצי הופיע פצע בהמנגיומה, הינו אצל רופא עור והוא אמר שזה כיב בהמנגיומה ואולי תחילת נסיגתהמנגיומה ונתן משחה אנטיביוטית. שאלותיי:
1. מתי הפצע אמור לעבור? ממש כואב לה כשנוגעים שם( בטעות כמובן), צורחת מכאבים.
גם באמבטיה מאוד כואב לה. אני כמעט לא שמה אותה על הבטן מהפחד שיכאב לה.
2. האם באמבטיה לשטוף את המקום הפצוע?
3. האם יש דרך להקל עליה את הכאבים?
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים?
עינת31/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפנו לבדיקת ר' ילדים או ר' עור....
ד''ר אריה י. ליפשיץ01/11/2009בשאלת זיהום בכיב וצורך בטיפול אנטיביוטי (בבליעה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת גלולות בשעה קבועהליאת25/10/2009
האם גם כשאני לוקחת גלולות פמינט בשביל טיפול בפצעים ולא כאמצעי מניעה עדין חשוב לקחת בשעה קבועה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
נטלי26/10/2009חשוב לקחת כל פעם בשעה קבועה
אם את לא מפחדת להכנס להריון אז גם לא תשכחי גלולה כי אם את תתרגלי לקחת בשעות שונות תתחילי לשכוח לקחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)