פורום מחלות עור, מחלות עור ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סקביאס? פשפשים? פטריה? משהו אחר?
    ד
    09/12/2009

שלום לכם,
    לפני יותר מחודשיים הייתי במגע עם בחור שהיה נגוע בסקביאס. לא הופיעו לי סימפטומים רגילים (פריחה על הידיים והרגליים). הדבר היחיד שהופיע (ואני לא יודעת אם הוא קשור או לא) היה פריחה מאד מינורית סביב הטבור, שלא הפריעה לי בלילות, כמו שהבנתי שסקביאס עושה. לאחר כמה שבועות התחילה לי פריחה מתחת לבתי השחי (ברצועה של החזיה) שבסופו של דבר התפשטה גם לגב, לחזה ולזרועות העליונות.
    רופאת העור שלי אמרה שזה יכול להיות קשור לרגישות לאבקת כביסה (אכן, התחלתי לעבוד במלון בו אני לובשת מדים שמכובסים מטעם המלון), ונתנה לי מרשם לנרידרם שהקל עליי כשמרחתי אותו אך לא סייע להפסקת הפריחה. בנוסף הופיעו עקיצות קטנות, שאני מקשרת אותן לפשפשים שיכולים להיות בדירה שלי. לפני יומיים הייתי אצלה שוב והיא נתנה לי מרשם לטיפול בסקביאס למרות שהדגישה שזה לא נראה כמו פריחת סקביאס (עדיין אין פריחה בגפיים).
    כרגע אני בטיפול נגד סקביאס בנוסף להדברה נגד פשפשים שאני עושה בדירתי.
    האם יש לכם רעיונות נוספים- למה יכולה להיות קשורה הפריחה?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לסקבייס מראה ופיזור לא אופייניים...

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    10/12/2009

...באנשים בעלי הרגלי ניקיון מוקפדים שמתקלחים ו\או מחליפים בגדים יותר מפעם ביום.
    המלצתי: טפלי כאילו את סובלת מסקבייס לפי המלצת רופאת העור שלך ושיקלי איתה את המשך הניהוג לפי תוצאות הטיפול

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

ד
    11/12/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטריה בקרקפת
    משה
    09/12/2009

שלום רב . בני בן ה 6 נדבק מחתולת הבית שלנו בפיטריה שממוקמת בקרקפתו . לאחר בדיקת רופאת עור ממומחית הומלץ על שימוש בסירופ סופרנוקס שעלותו כ 1200 שקלים ללא השתתפות מצד הקופה וגם יש לבצע בדיקת תפקוד כבד לאחר חודש בתוך טיפול של חודשיים . רציתי לדעת האם ישנה תרופה או סוג טיפול חלופי ?
    בתודה מראש . משה.

לקביעת תור
    סגירה
    פטריה בקרקפת

הוספת תגובה

• משה, ניתן גם להשיג בארץ תמיסת...

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    10/12/2009

.....גריזאופולבין. שאל את רופאת העור שלכם על האפשרות לטפל בתרופה זו. הבעייה הנה שהתרופה לא משווקת בארץ באופן סדיר עקב חוסר כדאיות ליבואן והקופות מייבאות אותה אך נדרש בחלק מהקופות למלא טופס 23 ג' בעת רישום התרופה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קילופים בקרקפת לבתי בת ה -4
    איילת
    09/12/2009

לפני כשלושה חודשים פניתי לרופאת עור בקשר לקרקפת של בתי ויובש בכמה מחלקי הגוף, היא נתנה לי טיפות, שמפו ומשחה ואמרה שלהוריד מהתפריט מוצרים שומנים. בתחילה זה היה רק בקצה הראש קילופים בקרקפת. הטיפול לא עזיר פניתי לרופא אחר, שנתן לי טיפות עם סטרואידים, שמפו אחר וגם טיפול אנטביוטיקה.אך ללא אועיל המצב רק החמיר והתחילו לה קרחות ופצעים בקרקפת. פנינו לרופא שלישי (פרופסר). שהוא הראשון ששלח אותי לבדיקת מעבדה מיקולוגית ובדיקות דם. התחלנו טיפול עם תרופה שנקראת griseofulvin )שגם היינו צריכים להזמין במיוחד ולחכות לה שבוע.
    הגיעו התשובות של הבדיקה המיקולוגית : Fungi Microscopy 1 במשטח ישיר נראו ספורות
    Malassezia Culture 1 תרבית שלילית.

נ.ב מספר פעמים שמתי גם שמן קיק או זית, האם כדאי להוציא את הקליפות. (למרות שכל הוצאה מלווה בהוצאת שיער).

כמו שאמרתי יש לה יובש נוראי מאחורי האזניים ובעורף בעיקר, וכן חתכים בצוואר, יובש בפנים ואף בתבור.
    אני כבר לא יודעת מה לעשות. מה אומרות הבדיקות, וכן בעיה נוספת שעלתה ההורים בגן מתלוננים, האם ניתן לשלוחה לגן?

הוספת תגובה

• איילת, עליכם לפנות שנית לרופא...

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    10/12/2009

...שרשם לילדה טיפול בגריזאופולבין לצורך הערכה חוזרת.
    ממצאי המיקרוסקופיה אינם חד משמעיים ובתרבית צמחה פטרייה שהנה תושב קבוע על עור כל האנשים. עקב הטיפולים המקומיים שמרחתים ועקב התחלת הטיפול בגריזאופולבין, לא ניתן לשקול ביצוע חוזר של תבחין הפטרייה ויש להחליט על המשך הטיפול על סמך הממצאים הקליניים בעור הקרקפת וסביב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרת עור המפשעה
    יעל
    09/12/2009

שלום, אני בעלת עור בהיר אך באזור הנרתיק ופי הטבעת גוון העור כהה יותר. האם ישנו תכשיר שניתן בעזרתו להבהיר את העור ?

לקביעת תור
    סגירה
    הבהרת עור המפשעה

הוספת תגובה

• העור באזור קפלי המפשעות,...

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    10/12/2009

....שפתי הערווה, פי הטבעת וכן עור הילת הפטמות תמיד כהה יותר משאר אזורי הגוף ואין סיבה לנסות להבהירו. כ"כ, איני מכיר דרך להבהיר את העור באזורים אלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יבלת בפי הטבעת
    גלי
    08/12/2009

שלום
    רציתי לדעת האם נשים יכולות לקבל יבלות בפי הטבעת,רציתי לדעת איך זה נראה בפי הטבעת,סובלת מגרד בפי הטבעת,סובלת מפיסורה ומטחורים פנימיים,עברתי בדיקת פאפ וקולוסקופיה והכל תקין אך בחלק האחורי מאד מגרד למי לפנות מה עושים? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    יבלת בפי הטבעת

הוספת תגובה

• גלי, מדבריך אני מבין שאת סובלת....

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    10/12/2009

...מגרד של פי הטבעת. לא ברור לי מדוע את חושדת בקיום יבלות שם.
    המלצתי: פני לבדיקת רופא עור אשר יוכל לייעץ לך על סמך ממצאי בדיקתו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שפשפת
    חסויה
    08/12/2009

איך אפשר להעלים כתמים חומים שנגרמו מחיכוך בין הרגליים?
    מבחינת משקל אני במשקל תקין עם המלצה מדיאטנית להוריד 5-6 ק"ג.
    אני משתדלת לעשות 2-3 עיצוב בסטודיו סי +2-3 הליכה או ריצה בהליכון ביתי או אימון מחזורי אירובי בסטודיו סי,כי אני רוצה לבדוק אם זה נגרם מכך שאני צריכה לרזות מעט.מבנה גופי הוא בינוני נוטה לצר.
    אני לובשת רק חצאיות אז בחורף הפיתרון הוא גרביונים אך בקיץ זה מפריע מאוד.
    אניי היתי אצל רופא עןר והוא אמר לי לא להשתמש באיזומד להבהרה כיוון שאני רוצה להיכנס להריון והוא אמר שאסור להשתמש בה.
    מה אתם מייעצים לי?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שפשפת

הוספת תגובה

• ליעוץ מוסמך לבעייתך נדרשת בדיקה...

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    10/12/2009

...קלינית. הוועצי שנית ברופא העור שלך או פני לרופא עור אחר לחוות דעת נוספת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לא מובנת

חסויה
    11/12/2009

האם זה נגרם גם לרזות? כי אני במשקל תקין ונראית בסדר גמור.
    האם זה נכון שאסור להשתמש באיזומד אם אני מנסה להיכנס להריון?
    האם הרזיה תגרום למניעת השפשפת?
    לא קיבלתי ייעוץ מספק.תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "שפשפת"?

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    13/12/2009

הבעייה במפשעותיך עלולה להגרם מ:
    אקנתוזיס ניגריקנס, אריתרזמה, פטרת, סבוריאה....
    ולכן: ליעוץ מוסמך לבעייתך נדרשת בדיקה קלינית - פני לבדיקת רופא עור אשר יוכל לטפל בך על סמך הממצאים הקליניים שיעלו בבדיקתו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מופנה לד"ר אריה ליפשיץ

חסויה
    14/12/2009

האם שפשפת נגרמת גם לנשים? האם יש קשר למשקל כיוון שאני במשקל די תקין עם המלצה ל5 ק"ג פחות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי???

חסויה
    15/12/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראוקוטן..
    יפה
    08/12/2009

שלום,

יש לי פצעי בגרות ברמה בינונית כבר הרבה שנים, ניסיתי את כל סוגי המשחות והטיפולים האפשריים ושום דבר לא עזר..
    כמו כן, העור שלי נוטה להצטלק מהפצעים, אפילו אם אני לא נוגעת בהם..

שאלתי היא האם כדאי להתחיל טיפול של ראוקוטן?

שמעתי שיש לתרופה הרבה תופעות לוואי, ביניהן גם דיכאון - האם זה נכון?

כמו כן, האם טיפול בראוקוטן יפריע איכשהו לטיפול בצלקות בעתיד? (כגון בפילינג או לייזר)

לקביעת תור
    סגירה
    ראוקוטן..

הוספת תגובה

• רואקוטן הנה התרופה היחידה...

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    10/12/2009

...שיכולה לרפא אקנה ולא רק לדכא את המחלה באופן זמני.
    רואקוטן עלולה לגרום לשינוי במצב הרוח אך בסקירות ספרות שביצעתי לא מצאתי עדות להגברת סימפטומים של דיכאון במטופלי רואוקטן לעומת שאר בני גילם. נהפוך הוא, ברוב המקרים צויין שיפור במצב הרוח של המטופלים עקב היעלמות נגעי האקנה.
    כ 6 חדשים לאחר תום הטיפול ברואקוטן ניתן לבצע קילוף פנים בכל טכניקה מתאימה להפחית את נראות צלקות האקנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת שומות
    נטלי
    08/12/2009

שלום לכם,

אני משתדלת לעקוב אחר כל נקודות החן שבגופי באופן תדיר, ואף ניגשתי להתייעצות עם רופא עור בקיץ האחרון. אולם, לדעתי הבדיקה היתה קצרה ושטחית.

הבדיקה ערכה 2 דקות בקושי, וכאשר הצבעתי על מספר נקודות חן שלא נראו לי (קטנות בקוטר אולם בעלות 2 צבעים, נקודת חן אחת כחולה-שחורה קטנה בקוטר) - הרופא פסל כלאחר יד.
    אני לא מעבירה ביקורת על הרופא חלילה, אולם תחושתי היתה של חוסר רצינות.

כיצד אפשר לבדוק נקודות חן יותר לעומק? עם מעקב רציני? האם יש רופאים שמתמחים בנושא?

ברצוני לציין כי בעבר הסרתי 2 נקודות חן (מהגב ומהבטן), ובגלל שאני בקבוצת סיכון (יש לי מעל ל- 20 נקודות חן בגוף) - חשוב לי מעקב מסודר ורציני.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת שומות

הוספת תגובה

• נטלי, אני ממליץ לך לפנות...

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    10/12/2009

...לבדיקת עור כללית אצל רופאת עור (להפחתת המבוכה). אם תבהירי שאת מוכנה לבדיקת עור כללית ולא לבדוק שומות מסויימות שאת מראה לרופא - אני בטוח שתיערך לך בדיקה יסודית ומקיפה.
    מאידך עלי לציין שרופא עור בודק את מצב הדברים אד הוק ואינו מסוגל לזכור את מצבך הקודם או להבחין בשינוי של שומות אם חלו כאלה.
    במקרים בם ניכר סיכון מוגבר - אני ממליץ לפנות לבדיקת שומות מצולמת בה מבוצעת סדרת צילומי מיפוי של הגוף וכן צילום פרטני של כל שומה דרך מכשיר דרמוסקופ. תיעוד הצילומים מאפשר מעקב אחר השתנות של כל שומה בנפרד וכן מעקב אחר צילומי המיפוי לתיעוד הופעת שומות חדשות (ולכן גם חשודות)
    קיימת מרפאה לצילום שומות שמופעלת ע"י ד"ר ניר נתנזון במרכז רפואי הרצליה 9599*
    הערה: בדיקה זו אינה כלולה בסל הבריאות הממלכתי ומבוצעת רק במסגרת פרטית ובמימון עצמי, אך ידוע לי שחלק מביטוחי הבריאות המשלימים \ פרטיים משתתפים במימון הבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה. שאלה קטנה להמשך

נטלי
    20/12/2009

תודה רבה על התגובה המפורטת וההסברים.

שאלה - כיצד מגדירים "סיכון מוגבר" כפי שציינת בדבריך?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכון מוגבר = ריבוי...

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    25/12/2009

...שומות שצורתן אטיפית באדם בהיר עור עם נטייה לפתח כוויות שמש או אדם שעבר כוויות שמש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלולות
    ורד
    07/12/2009

לדר אכי פרידמן שלום,

ביתי בת 7 ומהקיץ האחרון הופיעה לה על השוק בצד הפנימי כלפי אחורה
    פלולה קטנה , שהיתחילה עם הזמן לגדול ולהיתפשט ועברה גם לרגל השניה באזורים מקבילים.
    הוסברלי ע"י רופא ילדים ועור שזה מחלה וירלית ושהיא תעבור ובגלל הרגישות הגבוה באזור איפו שהם נמצאים אז הרופא עור לא המליץ להוריד אותה עם חנקן הוא אמר שזה צריך לפול לבד וצריך זמן.

לשאלה: ידוע לי שיש חומר תרופתי שאפשר להשתמש בו בבית . עם החומר דוקרים את הפלולה במהלך מספר שבועות או לפי הנידרש ואז הם מתחילים ליפול ולהיעלם.
    איך קוראים לתרופה הנ"ל . תודה על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    פלולות

הוספת תגובה

• גם ה"תרופה" גורמת לצריבה וכאב...

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    10/12/2009

... ולכן איני ממליץ להשתמש בה באותה מידה בה אני נמנע מטיפול במולוסקום.
    עלי לציין שנגעי המולוסקום גורמים למצוקה להורי הילדים אך אינם מפריעים לילדים עצמם.
    כוון שהוירוס שמחולל את נגעי המולוסקום אינו מסכן את בריאות הילדים בטווח הזמן הקצר או הארוך, כיוון שמחלת המולוסקום תמיד חולפת מעצמה תוך עד שנתיים וכיוון שהטיפול בנגעים אינו מרפא את המחלה (כוון שהנגעים הספיקו להזרע ויופיעו חדשים גם לאחר טיפול צריבה יעיל בחנקן נוזלי או בתכשיר שמורחים), אני ממליץ לכם להמנע מטיפול בנגעים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר שלום,
    גל רבא
    06/12/2009

יש לי בעיה, יש לי פיגמנטציה באיזור המפשעה ובאיבר המין בכלל..
    חלק מהאיבר והמפשעה ישנה מין כתם חום כזה,
    קיבלתי משחה לא מזמן למקום אחר של פוליקטון ונראה לי שזה עוזר, לא בטוחה......

האם זו מתאימה ואתה ממליץ להמשיך בשימוש?!
    האם אתה יודע על משחה יותר מתאימה?
    האם אתה ממליץ לפנות לרופא? ואם כן עדיך רופא נשים או רופא עור?

לקביעת תור
    סגירה
    ד"ר שלום,

הוספת תגובה

• פני לבדיקת ר' עור! לא ניתן ליעץ...

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    10/12/2009

...לך באופן מוסמך ללא בדיקה קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדבקות בהרפס שפתיים
    אפרסק
    06/12/2009

לבחור שאני יוצאת איתו יש הרפס שפתיים בשלבים אחרוניםשל ההתקף (גלד יבש) . הוא מקפיד לא לנשק אותי על השפתיים, אבל כן בצוואר, במצח וכו'. האם בשלב זה של ההתקף זה עדיין מידבק? האם הדבקה נעשית רק בשפתיים, או גם בשאר המקומות שנתתי כדוגמא? לפי מה שקראתי, הוירוס יכול לעבור ממנו אלי גם ללא התקף נראה לעין. האם זה נכון?

לקביעת תור
    סגירה
    הדבקות בהרפס שפתיים

הוספת תגובה

• הרפס השפתיים מדבק בימים...

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    10/12/2009

...הראשונים. מגע של השפתים הנגועות על איזור עור פגוע אצלך עלול לגרום לנגיעות הרפס שם. במיוחד יש להמנע ממגע מיני אוראלי אם אחד מבני הזוג סובל מהרפס שפתיים פעיל.
    ההדבקה בהרפס השפתיים מתרחשת בגיל צעיר 3-9 שנים. אופן ההדבקה אז אינו במגע אלא טיפתי - כמו ההדבקה בוירוסים של דרכי הנשימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יובש בשפתיים ובאף
    א'
    06/12/2009

שלום רב ד"ר,
    רציתי לדעת האם נטילת תוספי תזונה/אומגה 3 [2 קפסולות ביום] עלולה לגרום ליובש בשפתיים ויובש באף [המתבטא גם במעט דם יבש]?
    אף פעם לא סבלתי מיובש בשפתיים בצורה ממושכת ומאז נטילת תוספי התזונה, העניין הזה שב לסירוגין. אני נוטל תוספי תזונה של פארמנקס, לייף פאק, 4 ביום [במקום 8] ו-2 קפסולות אומגה 3 [במקום 4]. מה דעתך ד"ר? האם זה קשור אחד לשני?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    יובש בשפתיים ובאף

הוספת תגובה

• יובש נחיריים ושפתיים אופייני...

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    10/12/2009

...מאוד לנטילה עודפת של ויטמין A וקורה גם במטופלים ברואקוטן שהנה נגזרת של ויטמין A.
    המלצתי: פנה לרופא המשפחה שלך עם כל אריזות התוספים שאתה נוטל ושקול עמו את הצורך בהמשך נטילתם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיום יחסים בפעם הראשונה ללא קונדום
    peyton
    06/12/2009

שלום,
    רציתי לדעת אם אני ובן זוגי בתולים ניתן לקיים יחסי מין ללא קונדום(כמובן שעם גלולות)?
    ישנה אפשרות שיש לאחד מאיתנו מחלת מין למרות שמעולם לא קיימנו יחסי מין?

הוספת תגובה

• קיים סיכון שאחד מכם נושא על אברי...

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    10/12/2009

...המין נגיעות בוירוס היבלות (HPV) או וירוס ההרפס לפני שקיים יחסי מין. גם הדבקה ונשאות של HIV תתכן ללא מגע מיני קודם, ולמעשה גם מחלות מין אחרות עלולות להדביק בדרכים שאינן כרורות ביחסי מין (מלאים).
    ככלל אני ממליץ להתחיל לקיים יחסי מין מוגנים (בקונדום) ולשקול הפסקת שימוש בו לאחר 3 חדשים לפחות וגם אז לאחר ביצוע בדיקות דם ובדיקת רופא לשניכים לוודא שאינכם נושאים מחלות שעלולות לדבק במגע מיני.
    לחליפין, אם אתם נרתעים משימוש בקונדום מלכתחילה, פנו לרופא לביצוע בדיקה קלינית ובדיקות דם לפני שאתם תחילים לקיים יחסי מין לא מוגנים. קחו בחשבון שבדיקת דם ל HIV הופכת חיובית רק 3-6 חדשים לאחר ההדבקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השימוש באלידל
    אלמוני פלוני
    04/12/2009

שלום, אובחן אצלי סבוריאה לפני זמן מה וטופלתי בניזורל (שמפו ומשחה), אגיספור וסבוסל ואף אחד מהם לא עזר בצורה משמעותית (לא על הקרקפת ולא בעור הפנים), חזרתי לרופא העור והוא רשם לי מרשם למשחת "אלידל" לפנים, לאחר שרכשתי את המשחה עיינתי בעלון המצורף שנוכחתי לדעת ששימוש קבוע במשחה עלול להיות מיושך לגידולים סרטניים ממאירים...

במשפחתי יש היסטוריה מדרגה ראשונה ושנייה של תמותה בגלל סרטן ואני הייתי מטופל בייעוץ גנטי וכן מוגדר כסיכון גבוהה עקב בעיות עיכול (הסרטן שהיה במשפחה הוא במע' העיכול)...

שני הנתונים הללו מפחידים אותי עד מאוד ואיני יודע מה לעשות... מצד אחד אני רוצה לטפל בסבוריאה שמפריעה לי מאוד לחיי היום יום אך גם לא רוצה להשתמש בתכשיר לעלול לגרום להתפרצות או התקדמות כלשהי סרטנית או אפילו סיכויי כלשהו לזה...

לא קיים שום טיפול אחר?

לקביעת תור
    סגירה
    השימוש באלידל

הוספת תגובה

• סבוריאה

רון
    05/12/2009

אם היית מתאמצת ומחפש בגוגל אז היית מבינה ששום דבר לא נעצר בתרופות של רפואה קונבציונלית.

תכנסי לגוגל ותקישי חיפוש את המילה קרם סבורם

יש 3 סוגים והם הדבר הכי טוב בעולם לסבוריאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבוריאה הנה התוויה לא רשומה...

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    06/12/2009

..לטיפול באלידל ולכן שמורה למקרים עמידים לצורות טיפול אחרות.
    הסיכון לממאירויות עקב שימוש בתרופה זו הנו מזערי ולא ברור כלל ורופאי העור בכל העולם נלחמו כדי שהתרופה תמשיך להיות זמינה לטיפול בהתוויה הרשומה שלה - דלקת עור אטופית בילדים.
    בכל מקרה, פנה שוב לרופא העור שלך לשקול ביחד את אופציות הטיפול בך ושקול עם עצמך האם תוצאות הטיפול בתכשירים האחרים מספקות אותך בכל זאת.
    גם במקרה שלך, בסיס הדילמה הנו הפעלת שיקול של סיכון מול סיכוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרפס סוג 1 ומין אוראלי.
    נטלה
    04/12/2009

שלום לכולם,

אתמול קיימתי יחסי מין עם בן זוגי וביצענו אחד בשנייה מין אוראלי.
    היום התעוררתי בבוקר והרגשתי עקצוצים על השפתיים, מאוחר יותר ראיתי שעומדת לצאת לי שלפוחית.
    האם יש סיכוי שהדבקתי את בן זוגי?
    אני סובלת מהרפס שמתפרץ לי רק בתקופות נדירות... אני אפילו לא הייתי חולה או במתח בתקופה האחרונה.
    לכן, לא יכולתי לנחש שעומד לצאת לי ההרפס ולא נזהרתי. אבל בעת קיום יחסי המין לא הייתה לי שום שלפוחית ולא הרגשתי שום דבר.
    תודה רבה על תשובתכם,
    נטלה.

לקביעת תור
    סגירה
    הרפס סוג 1 ומין אוראלי.

הוספת תגובה

• הסיכון שהדבקת אותו אם לא היו לך....

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    06/12/2009

פצעים פעילים ומפרישים הנו קטן אך לא אפס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה