מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חררהחיה26/11/2009
שלום,
יש לי ילד בן שנתיים שמשבוע שעבר כל הפנים שלו מלאות חררה. אין לי מושג מה הסיבה וזה כבר שבוע על הפנים שלו.
רופא משפחה אמר שזה ויראלי ויעבור, מפתיע...
מה עלי לעשות? לחכות? מפריע לי לראות אותו ככה.
יש לו גם ממש טיפה של נקודות בפרק היד, מה הסיבה?
תודה רבה,
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעוץ מוסמך נדרשת בדיקה-פנו לר' עור
ד''ר אריה י. ליפשיץ06/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש שומני בפניםעינב26/11/2009
יש לי גוש שומני בפנים כ-15 שנה.
רופאת עור המליצה לי ללכת לקוסמטיקאית מקצועית שתנקז לי את השומן מאחר והתערבות כירורגית כמו ניתוח תגרום לסימן או צלקת.
מה דעתך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השאלה הנה האם הנגע ניתן לניקוז....
ד''ר אריה י. ליפשיץ06/12/2009אם מדובר על בלוטת חלב מוגדלת שלא ניתן לנקז אותה אזי רצוי מבחינה רפואית לנתח את הנגע אפילו אם תיגרם צלקת כוון שקיים במקרה כזה סיכון לזיהום חיידקי, הווצרות אבסס עקב זיהום כזה וכתוצאה מכך צלקת בולטת יותר.
המלצתי: הוועצי גם בכירורג פלסטי.
וכמובן, אם הנגע ניתן לניקוז ידני ללא טראומה משמעותית אזי מדובר באופציית טיפול סבירה מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התבטאות תרופות בעורתלמיד25/11/2009
שלום,
האם יש תרופה מסויימת שאני אקח ותביא לכאלה סימנים בעור שידעו שאני לוקח את התרופה הזאת? בלי שאני אגיד להם את זה?
למשל תרופה X שאני לוקח גורמת לכל מיני בעיות בעור שכל מי שלא יודע שאני לוקח תרופה X ויראה אותי ואת העור שלי יוכל מיד לדעת שאני לוקח תרופה זאת בגלל מה שיש לי על העור.
אני צריך את זה לעבודה בבה"ס.
תודה רבה על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות שנטילתן מתבטאת בעור
ד''ר אריה י. ליפשיץ06/12/2009הדוגמאות שעולות בראשי כעת:
1. גלולות למניעת הריון - משרות לעיתים קרובות כתמים הקרויים מלסמה על עור הפנים (מעל שפה עליונה, קדמת לסתות עליונות ומצח בעיקר). כתמים דומים נצפים בעיקר בתקופת הריון ולאחר הלידה בנשים כתופעה ביולוגית נורמלית (אם כי לא רצויה כל כך מהבחינה האסתטית)
2. נטילת רואקוטן (איזוטרטינואין) גורמת ליובש עור הפנים, יובש השפתיים והתבקעותן ומראה אופייני למדי שמופיע בכל מקרה של מינון יתר של ויטמין A. התרופה ניתנת למטופלי אקנה, לרוב אקנה חמורה וקשה שניתן לראות לפחות את שרידיה על עור פני המטופלים
3. נטילת תרופה בשם למפרן גורמת לצבע כתום של הזיעה שעלול להתבטא בכתם בצבע זה על בגד בהיר באזור בתי השחי. תרופה זו ניתנת בעיקר לחולי צרעת.
מקווה שהייתי לעזר,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע קטנטן על איבר מן גברי שלא עובראבשלום25/11/2009
אני בן 30. לפניי כמה חודשים טובים (לא קיימתי מגע מיני חודשים רבים לפניי הופעת הפצע) הופיע נקודה אדומה קטנה, מן פצע קטן מאוד על איבר המין, והוא לא נירפא. הפצע אינו כואב וניראה שאינו ממש גדל (גדל אוליי ממש ממש מעט בכמה החודשים שהוא נמצא) או משנה את צורתו או צבעו. התחלתי לחשוב שאוליי זאת יבלת קטנה. מה זה? ומה לעשות עם זה?
תודה על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעוץ מוסמך פנה לבדיקת ר' עור!!!
ד''ר אריה י. ליפשיץ06/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדורוש24/11/2009
שלום רצית פענוך בבדיקה תודה
Fungi Source 1
קרקפת
Fungi Microscopy 1
Malassezia Culture 1
Fungi Culture 1
=========
םדב הימיכ
=========
Urea (B) mg/dl
Creatinine (B) mg/dl
Bilirubin Total mg/dl
Bilirubin Conjugated mg/dl
ALT (SGPT) U/l
AST (GOT) U/l
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה טופס ההפניה או טופס התוצאות?
ד''ר אריה י. ליפשיץ25/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש שומני בפניםעינב23/11/2009
יש לי גוש שומני בפנים (ציסטה)כבר כ-15 שנה.
אני חוששת מניתוח כירורגי בגלל הצלקת האם אפשר שקוסמטיקאית מקצועית תנקז את השומן.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן. אם פתח הניקוז רחב מספיק....
ד''ר אריה י. ליפשיץ25/11/2009ניתן גם להחדיר דרכו קורטה זעירה (מגרדת) ולנקז את תוכן הציסטה תוך הריסת דפנותיה מבפנים וכך לאפשר היצטלקות שטוחה שכמעט לא ניתן להבחין בה בחוץ ואין לה צורת פס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגוש שומני-עוד שאלה
עינב30/11/2009האם רופא עור יכול לנקז את השומן או שרק קטסמטיקאית.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוויט לייק סינדרוםג23/11/2009
תודה ע תשובתכם הקודמת. מאושפזת כבר כמעט חודש ללא אבחנה,
עם השערה של סוויט לייק סינדרום. מה ההדבל בין זה לבין סוויט סינדרום ?
והאם שניהם או אחד מהם מעיד בודאות על מחלה כלשהי בגוף ??
האם יש לחשוש אם כל בדיקות הדם היו תקינות ? האם הגוף כנראה מפתח מחלה ?
תודה
חוששת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היכן את מאושפזת?
ד''ר אריה י. ליפשיץ25/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות לבנות על איבר המיןמשה לוי22/11/2009
כבר זמן רב שקיימות לי נקודות לבנות על חלק קטן מהפין ולאחרונה גם לאורכו.
בנוסף התחילה לי כמין פריחה לצד איבר המין. הייתי מעורב ביחסי מין לא מוגנים חודשיים לפני תחילת הפריחה. אם אפשר קצת מידע ולדעת אם יש לי צורך בפניה לאורולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנה ראשית לבדיקת רופא עור!
ד''ר אריה י. ליפשיץ25/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתחילה שימוש בראקוטןהילה22/11/2009
כמה שאלות:
א.הבנתי שצריך להמרי בקרם הגנה-בכל מקום שחשוף לשמש? ואם כן,אז צריך שזה יהיה קרם נטול שומנים או לא קומודוגני או משהו כזה? אני לרב משתמשת בג'ל הגנה (שקוף,עם אלכוהול) מס' 34 אבל לא רשום עליו שהוא נטול שומנים או שמיועד לפנים...מקדם הגנה 15 יכול להספיק?
ב.במקרה והעור פנים שלי מתייבש במידה שמצריכה קרם לחות-אם אני משתמשת בקרם שהוא לא נטול שומנים או בקרם שהוא לא קרם שמיועד לפנים זה יפחית מיעילות הטיפול?
ג.אני עוד חודש נכנסת לטירונות של 3 שבועות בערך.הרופא המליץ לי להתחיל את הטיפול ולעשות הפסקה מהכדורים למשך הטיפול.לא אמורה להיות בעיה עם פעילות גופנית וחשיפה לשמש אם אני מפסיקה לקחת את הכדורים בזמן הטירונות?
ד. מותר לקחת כדורי ברזל עם התרופה?
תודה (וסליחה על האורך)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות למטופלת ברואקוטן
ד''ר אריה י. ליפשיץ23/11/2009שלום הילה,
להלן שאלותיך ותשובותי:
א.
שאלתך: הבנתי שצריך להמרי בקרם הגנה-בכל מקום שחשוף לשמש? ואם כן,אז צריך שזה יהיה קרם נטול שומנים או לא קומודוגני או משהו כזה? אני לרב משתמשת בג'ל הגנה (שקוף,עם אלכוהול) מס' 34 אבל לא רשום עליו שהוא נטול שומנים או שמיועד לפנים...מקדם הגנה 15 יכול להספיק?
תשובתי: רצוי מסנן קרינה עם מקדם 30 SPF ומעלה ובעת טיפלו ברואקוטן אין צורך להמנע משימוש בתכשירים שומניים. יתכן אף שתצטרכי תכשיר כזה לצורך סיכוך העור המתייבש עקב הטיפול ברואקוטן.
ב.
שאלתך: במקרה והעור פנים שלי מתייבש במידה שמצריכה קרם לחות-אם אני משתמשת בקרם שהוא לא נטול שומנים או בקרם שהוא לא קרם שמיועד לפנים זה יפחית מיעילות הטיפול?
תשובתי: לא
ג.
שאלתך: אני עוד חודש נכנסת לטירונות של 3 שבועות בערך.הרופא המליץ לי להתחיל את הטיפול ולעשות הפסקה מהכדורים למשך הטיפול.לא אמורה להיות בעיה עם פעילות גופנית וחשיפה לשמש אם אני מפסיקה לקחת את הכדורים בזמן הטירונות?
תשובתי: כדי להגיע ליכולת מליאה לחשיפה לשמש לפי סוג עורך עליך להפסיק את הטיפול ברואקוטן לפחות 3 שבועות לפני תחילת הטיפול ברואקוטן. ברור שהפסקה כזו תפחית את יעילות הטיפול אך ניתן לפצות על כך בהארכת משך הטיפול והגדלת המינון המצטבר לאחר הפסקה זו
ד.
שאלתך: מותר לקחת כדורי ברזל עם התרופה?
תשובתי: למיטב ידיעתי מותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטיאטריס רוזהרות'קה22/11/2009
לפני כשבוע התפתחה אצלי פריחה שהתחילה בקטן והיום היא כבר נמצאת כמעט בכל הגוף ( ידיים, גב, בטן, חזה, מפשעות ועוד... ).
בבדיקה אצל רופא הוא העלה את החשש שמא זה פיטריאזיס רוזה. ברצוני לדעת :
א. אני בהריון שבוע 25. האם מסוכן לעובר ?
ב. האם יש תרופות המקלות על המצב ?
ג. איך אפשר בוודאות לדעת האם מדובר בוירוס הזה ? האם ע"י ביופסיה ?
תודה מראש, רות'קה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Pityriasis rosea
ד''ר אריה י. ליפשיץ23/11/2009שלום רות'קה,
להלן שאלותיך ותשובותי:
א.
שאלתך: אני בהריון שבוע 25. האם מסוכן לעובר ?
תשובתי: למיטב ידיעתי היארעות PR אינה מהווה סיכון להתפתחות עובר תקינה
ב.
שאלתך: האם יש תרופות המקלות על המצב ?
תשובתי: הטיפול הנו סימפטומטי - מיועד להקלת הגרד בלבד. אין טיפול שמקצר את מהלך המחלה
ג.
שאלתך: איך אפשר בוודאות לדעת האם מדובר בוירוס הזה ? האם ע"י ביופסיה ?
תשובתי: אבחנת PR הנה קלינית מיסודה. ממצאי ביופסיית עור ב PR אינם ספציפיים (דלקת עור פסוריאזיפורמית, ספונגיוטית...ושאר בלהבלהבלה) ולא ידוע לי על בדיקת דם. התיאוריה הנוגעת לגורם ויראלי (HHV type 6) אינה מבוססת אף היא ולמעשה PR הנה מחלה חסרת משמעות ומלבד מצוקה אסתטית זמנית וגורם פרנסה לרופאי עור הנה למעשה מחלה חסרת משמעות שאין לחוקרים בעולם הרפואי מוטיבציה לחקור אותה (לא יפיקו מכך הטבה כספית ולא פרס נובל)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה, אמשיך להשתגע בשקט....
רות'קה23/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש במינוציקליןחן22/11/2009
שלום !
התחלתי טיפול בכדור מינוציקלין ואני משתמשת בהם כחודש. החלו להופיע על פני פצעים יותר מאשר בדרך כלל שאלתי היא האם הכדור אמור להוציא פצעים נוספים למה שהיה לי ואם כן כמה זמן ייקח עד שאתחיל לראות שיפור במצבי?
שאלה נוספת יש לי סימן על השפה התחתונה הנראה כמו שטף דם קטן שפניתי לרופאת עור היא בדקה ואמרה שנים התפוצץ וכנראה זה לא יעבור, האם באמת זה לא יעבור א שכדאי התייעצות נוספת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נדרשת בדיקה קלינית ליעוץ מוסמך...
ד''ר אריה י. ליפשיץ23/11/2009...לבעיות שאת מציגה. פני שנית לרופאת העור שלך. כ"כ, זכותך המליאה לפנות לרופא עור נוסף לשם חוות דעת נוספת. תוכלי לממן זאת ע"י שימוש בהטבה הגלומה לצורך זה בביטוח בריאות משלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע על האף(פלולה)סיגל22/11/2009
שלום
לפני 3 שנים בזמן טיול בהודו יצא לי פלולה, מושבה על האף . שחזרתי לארץ הרופא עור הוריד
לי את זה באמצעות חנקן אחרי חצי שנה זה שוב חזר, שוב הורדתי את זה עם חנקן ושוב אחרי חצי שנה זה חזר הורדתי את הפלולה עם לייזר כמו- כן מפעם לפעם היא גדרלה יותר ויותר.
במצטבר הורדתי את הפלולה 2 עם חנקן ו3 פעמיים עם לייזר.
עכשיו זה שוב חזר לי הלכתי לרופאת העור החדשה שלי והיא הציעה לקחת דגימה למעבדה
וקבעה לי תור לחזור אליה אחרי חודש וחצי.
בנתיים שאני מחכה נהיה לי צלקת גדולה באף
מה אפשר לעשות כדי לקצר תהליכים ושלא ישאר לי צלקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשמע כאילו ננקטו כבר כל האמצעים....
ד''ר אריה י. ליפשיץ23/11/2009...ל"קיצור ההליכים" לגבי המקרה שלך.
עקב כשלון "קיצור ההליכים" בחרה רופאת העור שלך בדרך הארוכה. לדעתי, בסופו של התהליך דרכה תוכיח עצמה כדרך הקצרה ביותר לפיתרון המלא לבעייתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצה. מאודדורוש21/11/2009
שלום
יש לי ילדה בת שנתים ללא מחלות עור בעבר..
לפני כשבוע התחלתי להבכין שמגרד לה בראש וראיתי פצע טיפלה יבש פתוח עגול די קטן ולא משמעותי בקרקפת שלה ליד האוזן
לקחתי אותה לרופא ילדים הוא אמר לי שזה שום דבר וזה יעבור...
אחרי כמה ימים ראיתי הכן מיטפשת ונהיה טיפלה אדמומי ויבש..
לקחתי אותה שוב והוא אמר לי שוב שזה כלום..
אחרי כמעט שבוע שמתי לב שהפצע עוד מיטפשת ומגיע עד לאוזן ועושה לה יובש ופצעים עם ראש שחור על האוזן גם וראיתי שיש לה במותן גם פצע פתוח והרבה אדום וטיפלה נפוח מסביב ושוב מאוד מאוד מגרד אני רואה אותה מגרדת המון
אני קובעת מחר תור לרופא עוד
אשמח לקבל תשובה בנתים תודה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן21/11/2009לצערי ללא בדיקה לא ניתן לסייע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום יש לי שאלה חשובההייהיי21/11/2009
יש לי כבר כמה שבועות פצעון בפנים.
ואני כול יום מתמיתה לשים סבון רחצה לפנים במקלחת או משחה שקניתי לפצעי בגרות.
שמתי למשך כמה ימים וזה עדיין נשאר לי. אולי זה ממש קצת אבל ממש קצת נחלש הפצע אבל עדיין זה נשאר לי.
מה את מייעצת לי לעשות בנוגע לזה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן21/11/2009פני לרופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמרו לי שאני צריכה לגשת אליכם!
הייהיי22/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאינטרטט???
ד''ר אריה י. ליפשיץ23/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד במשך שבועיפית20/11/2009
שלום רב,
אני מתגרדת מזה שבוע באזור הידיים ובאזור הגב, הרופאה נתנה לי תרופות נגד אלרגיה אך ללא הועיל. כמו כן, היא הפנתה אותי לקבלת חיסון לטיפול באלרגיה. חשוב לי לציין כי איני מתגרדת באזור אצבעות הידיים , יתרה מכך היו לי סימני פריחה בבטן והן נעלמו. מה עליי לעשות האם יתכן שנדבקתי בסקבייס. האם סקבייס מדבק במגע עם בעלי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן21/11/2009לפני שמגיעים לבעלך, בואי נוודא שבכלל נדבקת במשהו. גרדת (סקבייס) הינה תופעה בעלת סימנים קלינים ברורים. לא זה מצבך כמדומני. אם ברצונך לנסות ולאבחן את הבעיה עקבי אחר הצעות רופאייך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)