מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זיבהשושה04/12/2009
לפני כמה ימים ביצעתי מין אוראלי בגבר מזדמן (כמובן, לא מוגן). אחרי 3 ימים החלו לי כאבי גרון עם כתמים לבנים על השקדים, ועד עכשיו יש לי קצת קושי בבליעה וכתמים לבנים על השקדים (5 ימים לאחר שזה התחיל). רציתי לדעת האם זה יכול להיות ביטוי של הדבקה במחלה מין כלשהי (זיבה וכו').
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהחלט כן. אגב הטיפול זהה לזה של
ד''ר אריה י. ליפשיץ06/12/2009דלקת שקדים חיידקית רגילה (סטרפטוקוקאלית).
המלצתי: לפנות בהקדם לרופא המשפחה ולהוועץ בו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות לבנות על איבר המין [זכר]בן03/12/2009
שלום לכם,אני בן ,בן 16 ויש לי בעיה מוזרה :/
אני כמו כל בן בגיל ההתבגרות מאונן ,
ושמתי לב בפעם האחרונה שאוננתי שיש לי נקודות לבנות על איבר המין .
אלו לא נקודות לבנות של שערות ,בדקתי בעצמי ויש נקודות לבנות במקומות שאין שיער.
הנקודות מתחילות מתחילת העיבר [לא אשכים* ] וממשיכות עד כמעט חצי מהעיבר,
אלה נקודות כאלה לבנות [לא בהכרח עגולות] ..
והן כבר כמה זמן שמה ,
אז רציתי לדעת בבקשה,, מה אני יכל לעשות כדי לטפל בזה?
ללכת לרופא ?
ויש לי בעיה שאני קצת חושש שהרופא יגע לי באיבר המין .. לא יודע לא נעים ואם בכלל יעמוד בזמן שהוא יגע אני יהיה מובך מאוד ! ..
מה לעשות ? ):* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה?
בן04/12/2009עזרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן, פנה לבדיקת רופא עור...
ד''ר אריה י. ליפשיץ06/12/2009...אני מניח שמדובר בפתחים של בלוטות חלב אך נדרשת בדיקת רופא לוודא את מהות התופעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל ..
בן06/12/2009ממ אוקי..
אבל יש תחלק שבו אני מתבייש ..
לא נעים לי לבקש מאמא שלי לקבוע לי תור לרופא עור כדי שיבדוק לי את איבר המין ..
ומה שהיא יביש אותי אם תיהיה לי זיקפה בזמן שהוא יבדוק -_- .
זה מביך מדי וזאת פעם ראשונה 0:..
מה לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין שום סיבה
אלמוני פלוני06/12/2009אין שום סיבה להתבייש, תאמין שכל מה שאתה חושב שיכול לקרות ולא יכול לקרות - הרופא כבר ראה ואין שום סיבה שאתה צריך להתבייש... בחדר רופא זה אתה והרופא לבד - בלי הורים, לא אחות (רפואית) ובלי אף אחד אחר והמשך זמן שבו תיהיה בלי בגדים הוא ממש קטן (למשך הבדיקה בלבד מן הסתם שזה רק כמה דק בודדות) ועדיף לברר דברים בהקדם מאשר חס וחלילה להצטער על זה בשלב מאוחר יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי =]
בן07/12/2009טוב .
בכל מקרה..
אני איכשהו יבקש מאמא שלי לקבוע תור לרופא עור לבעיה הזאת ..
ונראה איך יהיה .
[בצד החיובי זאת הנכה לצו הראשון לבדיקה ששם חח ]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם גילך 16 ומעלה...
ד''ר אריה י. ליפשיץ10/12/2009...אתה יכול לקבוע תור בעצמך ולפנות לרופא ללא ליווי אמך. לחליפין, בקש מאמך לקבוע תור לרופא, והבהר לה שאתה מעוניין להיבדק ללא נוכחותה בחדר הרופא. נסה לוודא שאתה פונה לרופא ולא לרופאה ע"מ להפחית את מידת המבוכה הכרוכה בבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- plevaשי03/12/2009
שלום רב
הובחנתי לפני חודשים במחלה נדירה מסוג pleva
מהמחלה אני סובל כבר שנה וברצוני לציין סובל!!!!
גירודים פצעים שחוזרים ומתפשטים בגוף
רופאים הציאו לי אנטיביוטיקות למיניהן ופוטוטרפיה
הייתי רוצה לשמוע האם יש טיפול מהיר וטוב למחלה
הכואבת הזו ?
תודה
שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PLEVA
רון05/12/2009לרופא עור אין מה להציע לך .
חפש בגוגל את מילת החיפוש ..... הטיפול האלטרנטיבי במחלות עור
תגיע למידע על טיפולים שלא קיימים בכלל ברפואה קונבציונלית.
כך גם אני עשיתי בבעייה אחרת הומזור נמצא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשי, ראה תשובתי לאבי
ד''ר אריה י. ליפשיץ06/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיערות על האיבר...אנונימי03/12/2009
אני מקווה ששאלתי בפורום הנכון.....
אני זכר ויש לי שיערות על האיבר,זה נראה לי משהו לא רגיל....אני בן 21
א' זה נדיר?
ב' אם אני אוריד עם סכין זה יכול להיות מסוכן?
מה אפשר לעשות בנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראיתי כבר מקרה בו שיער הערווה...
ד''ר אריה י. ליפשיץ06/12/2009..כיסה גם את החלק הקרוב של גב מוט הפין.
המלצתי: פנה לייעוץ רופא עור ושקול עמו אפשרויות מתאימות להסרת השיער אם נדרשת הסרתו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזזתרויטל02/12/2009
שלום !שמי רויטל אני וילדי היצלנו חתול בן שבועיים לאחר שחלה אצל הוטרינר גילינו שהפטריה שנידבקנו באה ממנו .החתול מת ואנחנו נישארנו עם הפטריה. הלכנו לרופא קיבלנו מישחה והתחלנו לטפל לאחר זמן מה גיליתי בראש ילדי בן הארבע שגירד .לאחר ביקור אצלרופא העור נילקחה דגימה מראשו והתחלנו בטיפול מישחתי ושמפו . רק ב-8 לדצמבר תגיעה תשובה ראשונה ואחרונה ב-26 לינואר.
איזה מישחה קיימת בלי קשר לחברת תרופות שעובדת הכי טוב במיקרה זה ?
אם כדורים או סירופ איזה ניתנים היום? הילד עשה בידקת דם
איך מיתנהלים בגן הילדים אליו הולך בני?
איך מיתנהלים בבית בישביל לימנוע המשך הידבקות.?
הרופאי עור שאליהם הלכתי לא סיפקו שום אינפורמציה בנושא.
ואם נותנים כדורים באיזה מיקרים ?אצל בני יש רק במקום אחד בראש.
תודה רבה רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול יעיל בפטרת עור הקרקפת...
ד''ר אריה י. ליפשיץ06/12/2009..הנו בתרופות הניטלות בבליעה. הסיבה לכך הנה חדירת המחולל (הפטרייה המיקרוסקופית) לזקיקי השיער ולמוט השערות וחוסר יכולת התרופות הנמרחות על הקרקפת לחדור למבנים אלו. גזזת הקרקפת הנה מחלה מידבקת - הוועצו ברופא העור איך לנהוג בילד ביחס להמשך פעילותו במסגרת החינוכית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלילות השיערקובי02/12/2009
ד'ר שלום,
אני בן 21 ומזה כשנה וחצי אני סובל מהתקרחות תורשתית (כנראה, עפ'י בדיקות הדם אליהן הופנתי ואשר חזרו חיוביות). עדין אין לי מפרצים אולם בכל החלק הקדמי של הראש החל דלדול מאסיבי של שיער בדגש על הקודקוד. אינני מעוניין ליטול כדורי פרופסיה כיוון שאני חושש מתופעות הלוואי בהקשר של האונות הגברית. בהוועצות עם רוקחת התחלתי להשתמש בשמפו פיטוציאן. האם הוא יכול לעזור לעכב את ההתקרחות ? האם שמפו בכלל יכול לעכב זאת ?
שאלה נוספת : הרוקחת אמרה לי שצריך להשתמש במינוקסידין ב3 חודשים הראשונים פעם ביום ולאחר מכן אפשר לרדת למינון של פעמיים בשבוע. האם זה נכון ? אציין כי אני שוקל את הטיפול במינוקסידין 5% וטרם התחלתי להשתמש בו.
רב תודות
קובי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ?
קובי03/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
ד''ר אריה י. ליפשיץ06/12/20091. איני מכיר שמפו שהשימוש בו הוכח כמועיל לטיפול בהתקרחות גברית תורשתית. הסתייגות אחת: שימוש בשמפו ניזורל תורם להגברת יעילות טיפול בספריי מינוקסידיל 5% או פרופציה
2. הנחיות השימוש בספריי מינוקסידיל הנן פעמיים ביום בקביעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
קובי06/12/2009ראשית תודה על התשובות,
שנית,
מה שאני מבין מדבריך הוא ששמפו פיטוציאן לא יועיל לי וגם לא יעכב את הנשירה , נכון ?
במינוקסידין יש להשתמש פעמיים ביום בקביעות גם לאחר חצי שנה של שימוש יומיומי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה בקרקפת של בני בן ה0 4אמא מודאגת02/12/2009
בוקר טוב,
לבני בני ה- 4 ו-4 חודשים יש על הקרקפת קליפות, לקחתי אותו לרופא אשר שלח אותנו לבדיקת מעבדה והרי התוצאות (רק את החריגות אני מציגה) Vitamin B12 - 920,
23.6 MCV-Mean Cell Volume71 , MCH-Mean Cell Hemoglobin
Eosinophils % - 10.5
Eosinophils # - 0.9
Coulter Remarks - דפרינציאל אומת מיקרוסקופית
1+ Anisocytosis
1+ Hypochromia
Fungi Source 1 קרקפת
Fungi Microscopy 1 במשטח ישיר נראו ספורות
Fungi Culture 1 לא צמחו פטריות
Malassezia Culture 1 - הדוגמא נזרעה גם לזיהוי MALASSEZIA FURFUR תרבית שלילית
Malassezia Culture 1
הרופא נתן לנו טיפול משחה המורכבת מ AC. SALICIL 2% +SULFOR PRECIPITATE+VASELIN 300 למריחה ולחפוף עם שמפו AGISPOR
לבינתים השיער נראה שומני ולא נקי, לפי בדיקות הדם מה לדעתך יש לבן שלי? האם זה חמור? האם זה יעבור?
תודה
האמא המודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי בדיקות הדם-הוועצי בר' הילדים..
ד''ר אריה י. ליפשיץ06/12/2009...בדיקת הפטריות אינה חד משמעית לדעתי. נצפו ספורות בבדיקה מיקרוסקופית אך לא צמחה פטרייה בתרבית. במקרה כזה על רופא העור לבחור לפי המראה הקליני האם לטפל בנגע כמו זיהום משני לאחר עקיצת כינים וגרד עור הקרקפת או לבצע תבחיןפטריות חוזר לאחר הפסקה מוחלטת של שימוש בתכשירים שעלולים להפריע להצלחת התבחין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- /שרון01/12/2009
שלום,
היום כשהסתכלתי באיבר המין שלי , ופתחתי את השפתיים ראיתי לבן, לא יודעת איך להגדיר את זה אולי מן ריר(?) לבן כזה על האזור. כמו כן אציין כי יש לי כבר תקופה ארוכה של הפרשות בצבע לבן עד צהוב , הפרשות סמיכות ולא נעימות במיוחד.
על מה יכול להעיד ה"לבן"?
האם זוהי פטרייה? או זיהום? והאם זה גורם לריח הלא נעים ?
בתודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פני לבדיקת ר' נשים
ד''ר אריה י. ליפשיץ06/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת עוד מזה שנתיים וחציאבי01/12/2009
שלום, ברצוני לקבל מידע ודרכי טיפול או כל סוג של מידע בנושא הבא..
כבר שנתיים וחצי שיש לי מחלת עוד שנקראת pleva לפי מה שאני יודע והיא מתבטאת בפצעים שנמצאים כמעט בכל מקום בגוף,באים והולכים כל הזמן..
בעיקר באיזור הצוואר הבטן והגב,ואיזור הרגליים..
יש לציין כי הייתי מטופל בעקבות התפתחות המחלה בעבר בפוטותרפיה שהייתה עוזרת חלקית רק כאשר הייתי מקפיד לעשות שלוש פעמים בשבוע את הטיפול..מיד כשהפסקתי פעם או פעמיים ישר חזרו הפצעים.
עוד לפני הטיפול הנ"ל הייתי לוקח כדורי מינוציקלין קרוב לחודשיים שכלל לא עזרו.
אשמח לקבל מידע בנושא,דרכי טיפול שונות וכל עזרה שהיא. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל תתייאש וקבל עימה חשובה
גוגל01/12/2009זו מחלתה שניתנת לטיפול מצויין .
חפש בגוגל את האתר עם מילת החיפוש
הטיפול האלטרנטיבי במחלות עור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשרויות הטיפול ב PLEVA....
ד''ר אריה י. ליפשיץ06/12/2009הנן לצערי לא רבות, לא יעילות מאוד ולרוב גם אינן משרות ריפוי.
אין ברירה אלא להצמד ולהתמיד בטיפול המועיל - פוטותרפיה ולשקול יחד עם רופא העור שלך צורות טיפול נוספות עד שתמצאו יחד את השילוב המתאים לך אשר יוביל לשליטה מירבית על התבטאות תופעות המחלה בעורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה בגיל 24אנונימית30/11/2009
שלום,
אני סובלת מאקנה כבר מספר שנים, דווקא בשנות התיכון לא סבלתי מזה. הייתי אצל כמה רופאי עור. אחד הטיפולים היה לקיחת גלולות דיאנה 35 שפתר את הבעיה לשנתיים בערך ואז הבעיה התחילה שוב, בצורה פחות חמורה. רופא עור נוסף נתן לי משחה שנקראת ret avit, והמשחה עזרה אבל החל לנשור לי שיער ולאחר בדיקה הבנתי שויטמין A במינון גבוה גורם לנשירת שיער. כרגע אני משתדלת להשתמש במשחה קצת פחות אבל האקנה החמיר לי בזמן האחרון ואני לא יודעת מה לעשות. שאלתי כמה רופאים אם זה קשור לעובדה שאני מתאמנת, שרמת השומן שלי נמוכה ושיש לי בעיות במחזור אם אני לא לוקחת גלולות, כולם אמרו לא אך לפני שנהגתי להתאמן לא סבלתי מאקנה. אני רוצה לדעת מה אפשר לעשות ואיזה טיפול מומלץ. אני מעוניינת לדעת מה הסיבה לכך ולא רק לקחת איזו תרופה. האם יש משהו שאני יכולה לשנות מבחינת התזונה או כל דבר אחר? אני אוכלת המון פחמימות אבל אני משתדלת לא לאכול ג'אנק פוד. אני אוכלת ירקות ופירות ונמנעת מחלב. אני אעריך כל עזרה. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה
דנה02/12/2009חשבת אולי לקחת גלולות עם פחות הורמונים? אפשר להתיעץ עם דיאטנית לגבי זה ויכול להיות ששינוי בתזונה יעזור אבל לפעמים גלולות עם קצת הורמונים גם יכולות לפתור את הבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתרופה היחידה שיכולה לרפא אקנה...
ד''ר אריה י. ליפשיץ06/12/2009שהחלה אחרי גיל 18 או שנמשכת מעבר לגיל זה הנה רואקוטן (איזוטרטינואין).
אם את סובלת אכן מאקנה (ולא מרוזציאה) עליך לשקול טיפול בתרופה זו עם רופא העור שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לשינוי צבע שיעררמי אב30/11/2009
אני מבקש לדעת האם יכול להיות מצב ששיער שהלבין יכול לחזור להיות בצבע הקודם שלו?
ואם כן,אז מה גורם לזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעיתים שיער כהה נושל עקב...
ד''ר אריה י. ליפשיץ06/12/2009Alopecia areata. מדובר במחלה שנגרמת עקב הפרעה במערכת החיסון התאי שתוקפת זקיקי שיער כהה בלבד ומותירה את זקיקי השיער הלבן ללא פגיעה. במקרים רבים מפסיקה מחלת ה AA באופן עצמוני אך השיער שצומח בהתחלה לבן אף הוא וכך מתקבלת הלבנת שיער פתאומית לכאורה. במקרים רבים חלה התכהות השיער שצומח מחדש לאחר ההחלמה הספונטאנית של ה AA
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעל27/11/2009
שלום, שתי שאלות :
1. אני 3 חודשים וחצי לאחר לידה והחלה נשירת שיער מאוד מאוד רצינית, ידוע לי שזה בשל השינוי ההורמונלי לאחר הלידה אך שיערי דליל מלכתחילה ואני דואגת. כמה זמן אמורה להמשך הנשירה שהחלה אגב לפני שבועיים? והאם אני יכלה לקחת מולטיויטמין מגה ויט (להנקה) ובמקביל לקחת ROOTS HR שעזר לי בעבר בטיפול בנשירה בנוסף למינוקסי והאם מינוקסי עשוי לסייע גם כשהנשירה היא הורמונלית?
2. לפני כשנה ראיתי קרחת קטנה באזור הערווה בחלק העליון, האם עלי לפנות לרופא?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום, מדוע לא עונים לשאלותי ?
יעל03/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות למירב
ד''ר אריה י. ליפשיץ06/12/20091. אירועים רפואיים או נפשיים משמעותיים מובילים להפסקת הצמחת השיער בזקיקי שיער רבים כחלק מתגובת מצוקה לשימור משאבים. כ 4 חדשים אחרי חלוף האירוע מאפשר הגוף הצמחת שיער מחודשת בזקיקים שפעילותם פסקה. התגובה הנה צמיחת שיער חדש בזקיקים אלו תוך השלת השערות שפסקו לצמוח לפני כן. התופעה נקראת Telogen efluvium והיא מופיעה בכל יולדת תוך 3.5-4 חדשים אחרי הלידה. פני לרופא עור לוודא שזו אכן בעייתך. באם אכן כך אזי מדובר בשערות שצומחות מחדש ובסיום התהליך לא צפויה התגברות דלילות שיער הקרקפת שלך.
2. ליעוץ מוסמך לבעייה זו נדרשת בדיקה קלינית - הראי גם בעייה זו לרופא העור שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקה בפטריות בצפרניים דרך נעליםגילי26/11/2009
לבעלי יש פטריות בציפורני הרגליים. הוא קנה נעלי ספורט (סקוניק - מאוד יקרות) לפני מספר שנים לבש אותם תקופה קצרה - אך הם היו קטנים עליו. עכשיו בני גדל והנעליים מתאימות למידה של בני, הייתי רוצה להעביר את הנעלים עליו אבל אני לא רוצה לסכן אותו בפטריות.
לפחות שנה (אם לא יותר) הנעליים לא בשימוש.
האם אני צריכה לחשוש מהדבקות בפטריות.
האם יש דרך לנקות את הנעל כך שבטוח שלא יהיו בה פטריות
תודה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא ענו לי
גילי04/01/2010אנא ענו לשאלתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר אכי פרידמן10/01/2010העבירי את הנעלים הסיכוי לפטרת תמיד קיים אך אין באפשרותיך לעשות כנגד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלה עור ויראלית-רוזהמיכל26/11/2009
לבתי בת ה-6 יש כבר למעלה משבועיים פצעים בכל הגוף שרופא העור אבחן זאת כמחלה ויראלית בשם רוזה.
רציתי לדעת יותר על מחלה זו וכן לדעת כמה זמן היא נמשכת והיתכן כי הפריחה תגיע גם לפנים?!
תודה,אמא מודאגת....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר P. rosev נמשכת לרוב פחות מחודשיים..
ד''ר אריה י. ליפשיץ06/12/2009.. וחולפת עצמונית.
ברוב המקרים המחלה אינה מערבת את עור הפנים והגפיים הרחיקניות אלא את הגו (כולל 1/3 תחתון של הצואר ו 1/3 קרוב של הזרועות והירכיים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה מדבק הפטרייה הזאת?
סובלת מהמחלה06/01/2010האם יש טיפול מיוחד או שזה עובר לבד? והאם ישארו סימנים וכתמים על הגוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד באיבר המיןאזמרלדה26/11/2009
שלום,
אני סובלת מגרד מתמשך בשפתיים החיצוניות של הנרתיק ובדגדגן. תקופה מסוימת הגרד התפשט לכל שיער הערווה ולבטן תחתונה אולם החלפת סבון כביסה וטיפול רופא סיני החזירו את הגירוד למקומות הראשונים.
לפני ובמהלך הטיפול הסיני, גם מרחתי משחות נגד פטריות ומשחות שומניות (בהמלצה רופא עור) והפסקתי להשתמש במגן תחתון. יש שיפור אבל הגרד לא עובר (סה"כ מדובר ביותר מחצי שנה).
אני בהריון ולכן אני מניחה שישנה מגבלה על אופן הטיפול.
האם יש לכם רעיון לטיפול?
האם ישנה התמחות רפואית ספציפית (בנוסף לרפואת עור) שאולי משם תבוא הישועה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פני למרפאה למחלות הערייה והלדן....
ד''ר אריה י. ליפשיץ06/12/2009...מרפאה כזו מצוייה ברוב בתי החולים בם קיימת מרפאה המסונפת למחלקה הגינקולוגית. לעיתים עוסקת מרפאה זו גם במחלות צואר הרחם או מסונפת למרפאה למחלות צוואר הרחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)