מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלרגיה לניקלn_lee18/08/2008
שלום, לפני כמה שנים אובחנתי כאלרגית לניקל אני לא לובשת תכשיטים שמכילים ניקל וכיוצ"ב אבל אני יודעת שיש סוגי מזון שקיים בהם ניקל שאם אני אוכל אותם אני אקבל את האלרגיה הרופא עור שהיה לי אז, כבר לא נמצא בקופ"ח שאני רשומה בה וכששאלתי את הרופא הקיים הוא לא ידע על איזה רשימה אני מדברת היכן אני יכולה למצוא את רשימת המזונות המכילים ניקל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקל
ד''ר אכי פרידמן18/08/2008נסי לגשת לרופא אלרגיה / תזונאי בקופה בה את מבוטחת ולקבל שם את המענה.
ד"ר אכי פרידמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרשימת מוצרים עשירים בניקל
לימונית02/09/2008שלום רב לך, לפני מספר שנים קיבלתי את הרשימה הזו. למעשה, לאחר שקוראים אותה, מבינים שאין כמעט מה לאכול אם פועלים לפיה. להלן הרשימה: שוקו-קקאו, שעועית ירוקה/חומה/לבנה, כרוב, שום, חסה, עדשים, אפונה, אבקת חלבון סויה, תרד, סובין, חיטה שחורה - כוסמת, סוגי דיכיול, לחם מלא, דייסת סולת, אורז, שומשום, גרעיני חמניות, לחם לבן, משקאות שוקולד וקקאו, תה, שקדים, אבקת אפייה, אגוזים, בוטנים, ממתקים המכילם שוקולד, מרציפן, אגוזים, ויטמינים המכילים ניקל, תמרים, תאנים, אננס, שזיפים, פטל. רשימה זו ניתנה לי בתחילת שנות ה-90. מאז נכנסו לשוק המון מוצרים חדשים שלא היו פעם על המדפים, ולכן אם את באמת רוצה לפעול על פי רשימה כזו - את באמת צריכה לפגוש דיאטנית. אני כמוך, אלרגית לניקל ולעוד מרכיבי מתכות, נמנעת לא רק מתכשיטים, שעונים וכו', אלא גם מבגדים המכילים ניטים (כמו ג'ינסים למשל) ועוד, מאבזמים בבגדים ובסנדלים ועוד ועוד. ד"א, יש גם בדים שכנראה מכילים מרכיבי מתכות, שימי לב כבר בחנות אם הם מעקצצים לך, ואם כן - תמנעי מלקנות אותם, כנראה שיש להם חומרים שאת אלרגית אליהם. אני, באופן אישי, ראיתי שאם אפעל לפי רשימה זו - לא יהיה לי מה לאכול, כי זה כולל מרכיבי מזון עיקריים, ובעיקר כאשר נמצאים מחוץ לבית הבעיה גדולה יותר. בהצלחה, לימונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבוריאה בקרקפתש.זך17/08/2008
אני בת 19. סובלת מסבואיה חריפה בקרקפת ומנשירת שיער חמורה. מה עושים???!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבוראה
ד''ר אכי פרידמן18/08/2008פונים לרופא עור לקבלת טיפול.
ד"ר אכי פרידמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה?שני16/08/2008
גירודים רבים על העור-ידיים ורגליים הביאו אותי פעמים רבות לרופא עור שקבע שעליי לקחת סילרג'י כדורים לאלריה ונרידרם משחה.עם סיום 10 ימי טיפול חל שיפור אך שוב מדרדר המצב...האם אסבול מזה תמיד או שיש מישהו מומחה שעליי לפנות אליו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון, רופא העור שלך יוכל לענות לך..
ד''ר אריה י. ליפשיץ17/08/2008על סמך האבחנה הקלינית שנקבעה לפי ממצאי בדיקתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשון לבנה -הריוןמוטרדת15/08/2008
אני בהריון שבוע 13+ ויש לי פטריה על הלשון ,הלשון לבנה ובחלקה הפנימי הקרוב ללוע יש נקודות אדומות. רופא עור נתן לי ניסטטין +דקטרין. אני מטפלת בתרופה כבר שבוע ימים ושום דבר לא עוזר. התחושה לא נעימה בפה,ודי מגעיל. מה ניתן לעשות למי לפנות???? האם יש רופא שמומחה "לחיסול "פטריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השאלה הנה האם מדובר בפטרת הלשון....
ד''ר אריה י. ליפשיץ17/08/2008או בחיפוי לבן מסיבות אחרות (שאינן בהכרח מצביעות על מחלה).
המלצתי: פני שוב לרופא העור ובררי איתו את האפשרויות לאי הצלחת הטיפול בך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה...?עדי14/08/2008
היי, לפניי כמה ימים גירדתי במקום מסויים ואחריי הגירוד ראיתי שמתחילה להופיעה לי פריחה באיזור בהתחלה זה היה אדום ואח"כ זה נהפך לבהיר יותר (לבן).. מאז גירד לי בעוד כמה איזורים וגם בהם הופיעה הפריחה. זה נראה כמו חררה כזאת :\ מה אפשר לעשות עם זה? איך אפשר להעלים את זה? ולמה תחושת הגרד לא נעלמת?? אודה לכם על תשובה מהירה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנה בהקדם לבדיקת רופא עור בשאלת....
ד''ר אריה י. ליפשיץ17/08/2008אורטיקריה או דרמוגרפיזם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס ששינה מקום?שני13/08/2008
בעבר נדבקתי בהרפס אך אני סובלת מזה לעיתים רחוקות(באיבר המין) אך שמתי לב שמדיי מ"ס חודשים במקום קבוע בכתף יש לי שלפוחיות מגרדות והפעם שמתי זובירקס ונדמה שזה עוזר(בעבר רופא עור לא ידע מה פשר השלפוחיות בכתף),האם ההרפס מופיע באיברים שונים? שנית,האם זובירקס לא מתאים לשימוש על איבר המין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ?????
שני16/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרפס
ד''ר אכי פרידמן18/08/20081. הרפס יכול להופיע באזורי גוף שונים.
2. זובירקס מתאים לשימוש באברי מין כל זמן שהשימוש הינו חיצוני ולא חודרני.
ד"ר אכי פרידמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפואת עור אסטתיתטליה12/08/2008
אני עושה טיפולי לייזר ברגליים שבמהלכם כואב לי מאוד, בדרך כלל אני משתמשת באמלה 5%, אך היא לא ממש עוזרת לי. האם יש משחה יותר חזקה?????? האם יש זריקת הרדמה/ אלחוש מקומית ????? במה ניתן להסתייע כי אני סובלת נורא בתודה אביטל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לייזר ברגלים
ד''ר אכי פרידמן12/08/2008ישנן מספר אפשרויות לאלחוש העור וכדאי לנסות חומרים שונים היות ולעיתים אנשים שונים מגיבים באופן שונה למאלחשים שונים.
כיוון שמן הסתם תעברי עוד מספר טיפולים רצוי שתעברי אותם בדרך הנוכה ביותר האפשרית ולשם כך עליך להתאמץ ולמצוא את המאלחש המתאים ביותר עבורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי איך בדיוק ענית לי
טליה16/08/2008מהם המאלחשים השונים? למי אני פונה על מנת למצוא את המאלחש המתאים במצב זה? רופא עור? מין? אתה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורטיקריהגל קורן12/08/2008
ערב טוב, אני מאושפזת כרגע במחלקת עור בגלל תופעת אלרגיה בשם אורטיקריה. אני מחוברת לקורטיזון דרך הוריד ומרבלת אנטיהיסטמינים. כרגע עוד אין שיפור ומידי כמה זמן מופי גל חדש של פריחה ובערה. הפריחה לא נעלמת כלל במשך היום ורק מתגבר. שאלתי היא,האםיש עוד טיפול שאפשר לתת כדי להיפטר מהמחלה.כמה זמן לוקח לצאת מן המחלה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורטיקריה
ד''ר אכי פרידמן12/08/2008הטיפול שאת מקבלת הינו הטיפול המקובל. לתופעה יש נטייה של החמרה והטבה לסירוגין, צריך סבלנות והרבה התמדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשלי12/08/2008
שלום רב, הייתי בים ונשרפתי קשות. כעת אני כולי מתקלפת, במיוחד בגב. האם ישארו לי כתמים, ואם כן, כמה זמן עד שהם יעברו? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן12/08/2008בעקרון אם זו כוויה דרגה ראשונה לא אמורים להישאר סימנים, אולם בכדי לתת תשובה מדויקת צריך לראות את המקרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי אדום על הפיןבחור09/08/2008
שלום, היום בבוקר ראיתי כי הופיע מין כתם אדום על איבר מיני, זה אזור מגורה במרקם טיפה מחוספס (אבל רך) על ראש הפין, מתחת לחור (במבט מלמעלה). זה לא כואב, אבל כשאני נוגע באזור זה אני מרגיש גירוי של מין עקיצות, קצת דומה למה שמרגישים שממש חולים ומישהו נוגע לך בעור. בנתיים אני מורח זובירקס למקרה שזה הרפס, אבל אני לא בטוח בעניין. האם אתם משערים מה זה יכול להיות, ומה יש לעשות בנידון? עוד 4 ימים אני טס לחופשה בקפריסין עם חברה שלי ואני די מודאג מהעניין. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוי בפין
ד''ר אכי פרידמן10/08/2008לצערי לא אוכל לסייע ללא בדיקה.
ד"ר אכי פרידמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת על העור.אנונימי09/08/2008
היי. אני בן 14. מתחילת גיל ההתבגרות יש לי כתמים שחורים במקומות שונים כמו בצוואר , מתחת לעיניים (לא נראה לי שאלו כתמי עייפות). במקרה שביקרתי אצל רופא שלא קשורה לתחום הזה אלא לתחום התפתחות מינית וגופניתאם אני לא טועה. אז הרופא אמרה לי שה קשור לסוכרת. וגם זה נכון כי משני צדי ההורים שלי יש בעיות סוכרת אצל סבתא מצד אבא ואצל סבא מצד אמא. הכוונה היא שזה לא סוקרת אלא "אזהרה" כך אמרה הרופא. הכתמים האלה מתרידים אותי כבר הרבה זמן, וגם מתחת לעינינים. שמתי לב, שמתחת לעינים כשאני מתעורר בבוקר אין כתמים ובצהרים אחר צהרים כן יש. כיצד אוכל לטפל בעניין ? תודה מראש, אנונימי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת
ד''ר אכי פרידמן10/08/2008הכתמים הנ"ל אכן מוכרים. לעיתים מופיעים אצל כאלו שחולי סוכרת ומחלות נוספות ולעיתים אף אצל אנשים בריאים.
קשה מאוד להתמודד עם כתמים אלו.
שימוש בחומרי הבהרה אינו תמיד יעיל וגם אם הוא יעיל זה זמני בלבד.
ד"ר אכי פרידמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה אוכל לעשות?
אנונימי10/08/2008שלום שווב, אז מה אוכל לעשות? כרגע כלום ):?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרעאסי08/08/2008
מה צבעו התקין של הזרע,?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרע
ד''ר אכי פרידמן08/08/2008שאלה זו יש להפנות לאורולוג.
ד"ר אכי פרידמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה בהריוןיעל08/08/2008
בת 39+ 3 . בהריון בשבוע 6. לפני חודש יצא לי ליד המותן הימני פריחה (בגודל של כדור טניס) שמגרדת לי המון. חשבתי שזו אלרגיה שתעבור אוטוטו ולכן לא הלכתי לרופא. לאחר שהבנתי שאני בהריון ניגשתי לרופא עור שאבחנתו: פריחה בגלל סבון חדש או בגדים שחורים (הרופא ציין שבגד שחור מפריש חומרים...). יש לציין שאני לובשת הרבה שחור ומעולם לא היתה לי פריחה ויחד עם זאת באמת לאחרונה רכשתי פריטים חדשים שחורים ולכן הנחתי שכנראה הוא צודק. אמרתי לרופא העור שאני בהריון והאם יש השלכות בדם ?על העובר? וכו'. רופא העור טען שאין שום השלכה ונתן לי תרופה שגם לגביה אמר שאין שום בעיה עם ההריון. שם התרופה "נרידרם" קרם . רשום על הקופסא DIFLUCORTOLONE 0.1%. בעלון רשום במפורש "אל תשתמשי בהריון בשליש הראשון". האם למרות מה שכתוב בעלון ולפי המלצת רופא העור לקחת משחה זו? האם זה משפיע על העובר? זה מפחיד אותי מאוד מה עושים? יש לציין שאני ממשיכה לגרד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה בהריון
ד''ר אכי פרידמן08/08/2008כדאי להפנות שאלה זו לרופא המטפל.
ד"ר אכי פרידמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות...אסי08/08/2008
שלום.. מזה כמה שנים הופיע לי פתאום נקודות קטנות מתחת לראש הפין ... ולפני חודש ימים הופיע שורה של נקודות קטנות באמצע הפין שלא מפריש לא כואב בלתי נתין לגירוד או משהו.. אשמח לקבל תשובה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות
ד''ר אכי פרידמן08/08/2008אשמח לסייע לך ולתת לך תשובות לאחר בדיקה.
ד"ר אכי פרידמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קשר בין עור יבש בפניםרותם שמעוני06/08/2008
עור שמתקלף חצי שנה בפנים (משתמש בקרמים) לכאבי עיינים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצערי לא הבנתי את שאלתך.
ד''ר אכי פרידמן06/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)