פורום מחלות עור, מחלות עור ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיטריה רוזיאה
    גל
    06/08/2008

שלום, לפני כחודש הבחנתי בנקודות אדומות שמופיעות באזור הבטן והמפשעה. לפני כחודשיים הנקודות אובחנו כפטריה רוזיאה - נקודות אדומות שבהמשך מתפשטות לצורת טבעות אדומות אשר גודלות ללא הפסקה. נאמר לי כי ככל הנראה מדובר בוירוס והתופעה תחלוף מעצמה בתוך 3 חודשים. עד היום הופיעו הנקודות רק באזור הבטן, הגב, מפשעה וקצת בידיים. היום שמתי לב שמתחילות להופיע נקודות חדשות באזור הצוואר ולכן אני שואלת (אף על פי שנאמר לי שהם יעלמו מעצמן) האם אין פתרון כלשהו כדי להחיש את סילוקן של הפטריות שפוגעות בי כעת בצורה אסטית באזור שלא מכובה? אני כבר כמעט 3 חודשים עם זה ולא נראה כאילו זה הולך להעלם אלא להפך מופיעות נקודות חדשות כל הזמן. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיטריה רוזיאה

הוספת תגובה

• מהלך פיטיראיזיס רוזיאה עלול ל.....

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    06/08/2008

...עיתים רחוקות להיות ממושך - מעבר ל 10 שבועות.
    המלצתי: פנה לרופא העור שלך להערכה חוזרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רואקוטן ומינוציקלין-שונים בתכלית?
    זיו
    06/08/2008

בעברי לקחתי מינוציקלין במינון של שתי כדורים ליום, הפצעים נעלמו אך ברוב טיפשותי בזמן הטיפול הייתי שותה אלכוהול ומכאן שתפקודי הכבד לא היו תקינים, מיד הפסקתי את השימוש והתפקודים חזרו ברוך השם לנורמה. לפני תקופה של כשבועיים בערך התחלתי טיפול ברואקוטן (בנתיים במינון נמוך של כדור אחד 20מ"ג ליום) והייתי רוצה לדעת האם בשל תיפקודי הכבד הלא טובים שהיו עם המינוציקלין יש חשש לנטול רואקוטן או שאין קשר ואלו שני סוגי אנטיביוטיקות שונות שמשליכות באופן שונה על הכבד ותיפקודיו. המון המון תודה !

הוספת תגובה

• רואקוטן ותוצאות בדיקת תפקודי הכבד

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    06/08/2008

שלום זיו,
    20 מג"ר ליום רואקוטן הנו מינון נמוך - כמעט מינימאלי. מינון זה אינו צפוי לגרום לסימנים של פגיעה כלשהי בכבד.
    עקרונות המעקב אחר מטופלי רואקוטן מאפשרים להמשיך את הטיפול בתרופה זו גם אם מופיעים סימני שינוי בתיפקודי הכבד. יש לשנות את מינון הרואקוטן או להפסיק את הטיפול בה רק אם ערכי הטראנסאמינזות (אנזימים ששייכים לבטריית בדיקות הדם של תיפקודי הכבד) עולים ביותר מ X3 מערכי הנורמה.
    המלצתי: המנע מצריכת אלכוהול במהלך הטיפול ברואקוטן! למעשה אני ממליץ לך להמנע בכלל מצריכת אלכוהול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה לך.. דבר נוסף

זיו
    06/08/2008

אני מודה לך מאוד, אבל אני אשאל שוב נקודתית יותר.. האם יש קשר בין איך שהגוף הגיב למינוציקלין לבין האופן שבו יגיב לרואקוטן או שמא אלו תרופות אנטיביוטיות שונות לחלוטין ? בנוסף על כך, הרואקוטן במינון הנמוך שאני מקבל עכשיו עושה עבודה טובה למדי (טפו טפו טפו),השאלה אם באמת יש צורך לעלות במינון או להישאר על 20מ"ג שיעשה את העבודה, מספר פעמים קראתי שאנשים שטופלו במינון הזה חזר להם האקנה לאחר מכן, הבנתי שהמינון צריך להיות ע"פ משקל גוף... או שאין לזה ממש השפעה ואלו סתם מיתוסים? מצטער על השאלות הרבות, פשוט צמא לידע ! =)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רואקוטן אינו אנטיביוטיקה אלא.....

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    06/08/2008

נגזרת של ויטמין D. פעולתו על הגוף ועל האקנה שונה לגמרי מזו של המינוציקלין.
    המינון היומי של רואוקוטן שאתה נוטל הנו מינון מדכא.
    משטר המינון האידאלי להשגת סיכוי מקסימאלי לריפוי מלא ומניעת חזרה של האקנה הנו 0.5-1 מג"ר לק"ג משקל גוף ליום עד מינון מצטבר של 120-150 מג"ר לק"ג משקל גוף.
    באם אינך יכול לסבול מינון יומי גבוה, יהיה עליך ליטול רואקוטן חודשים רבים כדי להשיג סיכוי מיטבי שמחלת האקנה לא תחזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעולה.. דבר נוסף

זיו
    06/08/2008

האם בשל ההיסטוריה שלי עם התיפקודי כבד הלא תקינים זה אומר שהכבד שלי חלש מכבד ממוצע של בנאדם או שאם חזר לנורמה אז הוא כמו כל כבד אחד ? אני שואל כי אמרת לי כביכול באופן אישי להימנע משתיית אלכוהול לחלוטין בלי קשר לטיפול ברואקוטן, האם זה אומר שהכבד שלי ספציפית חלש יותר או שסתם נתת טיפ כללי ? בנוסף הייתי שמח לדעת האם אפשר להשתמש במשחות נקודתיות מייבשות לפצעונים הלבנים הגדולים שיוצאים החוצה אל פני השטח? המון המון תודה ד"ר !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות נוספות

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    08/08/2008

1. המנע משתיית אלכוהול. תיאורך מוכיח שאתה צורך כמויות שמזיקות לבריאות הכבד שלך
    2. אין טיפול לנגעי אקנה לאחר הווצרותם. כל טיפול באקנה מיועד למנוע הווצרות נגעים חדשים ולכן נדרשת תקופה בת כחודשיים עד שניתן להבחין בהשפעה המועילה של הטיפול באקנה - כל טיפול באקנה ולא רק רואקוטן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי CPK

זיו
    09/08/2008

מחר בבוקר (יהיה יום ראשון 10 באוג') אני מבצע בדיקת ביקורת ראשונה לתפקודי כבד ושומנים בדם, והיום בערב הרכב שלי לא הניע והתאמצתי כדי לדחוף אותו מספר פעמים האם הדבר יכול להשפיע על רמת הCPK ו"להרוס" את תוצאות בדיקות הדם או שלא קריטי ? אני יודע שאני שואל הרבה, כזה אני.. בתור אחד שלא דוגל בבליעת כדורים חייב לשאול הרבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון רואקטן ביחס למשקל

זיו
    09/08/2008

הבנתי את היחסיות, אך הרופא שלי המליץ לי על כדוראחד של 20 מ"ג בצהריים ואחד נוסף של 10מ"ג בערב, הבנתי שזה אמור להיות בערך חצי ממשקל הגוף ואני בחור ששוקל 67-70, האם זה מספיק או שהמינון אינו מספיק וזה מגביר את ההסתברות להופעת האקנה בעתיד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם תוצאת ה CPK תהיה חריגה-בצע שנית

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    10/08/2008

באשר למינון ולשיקולים הכרוכים בו - הוועץ ברופא העור המטפל בך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקבייס
    תמר
    04/08/2008

שלום רב, בעלי נידבק ממחלת עור (סקבייס), והוא לא טיפל בזמן המחלה היתפשטה לכל הגוף והוא במצב גרוע מאוד כל הגוף שלו פצעים, רק עכשיו הוא בטיפול. (מישכה ביציד) שאלה - כמה זמן זה יעבור לו? אני הייתי איתו במגע ואני לוקחת טיפול מונע. כמה פעמים אני צריכה להישתמש במישכה? ואיך אני יודעת שהמישכה עזרה לי וודאי? בתודה תמר

לקביעת תור
    סגירה
    סקבייס

הוספת תגובה

• סקבייס

ד''ר אכי פרידמן
    04/08/2008

הטיפול בגרדת (סקבייס) עשוי לפעמים להיות ממושך היות ופוטנציאל ההדבקות החוזרת הינו גבוה. יש לבצע את הטיפול בביציד 3 לילות ברציפות (מריחה על כל הגוף) ולאחר כשבוע לחזור על טיפול ללילה אחד נוסף כאשר לאחר כל טיפול רצוי לבצע כביסה בהרתחה לביגוד / מצעים / מגבות שבשימוש. בעלך אמור לחוש הקלה בעצמת הגרד כמדד ראשוני להצלחה טיפולית אולם גרד כלשהו עשוי להימשך שבועים - שלושה ולעיתים יותר. הייתי מציע לך לבצע טיפול מונע חד שבועי במקביל לטיפולים של בעלך כולל הרתחת הביגוד כפי שציינתי לעיל.

ד"ר אכי פרידמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש באפטרשייב...
    אריק
    04/08/2008

שלום לכולם.. רציתי לשאול במה כדאי להשתמש לאחר גילוח, האם אפטרשייב או קרם מסויים? חשובה לי פעולת החיטוי של האלכוהול, ולא יקרה כלום אם ישרוף לי קצת לדקה. בנוסף יש לי לפעמים פצעונים או שחורים מעטים בפנים (מצח לחיים וכו'). אין צורך לשקול טיפול מכיוון שהם לא רבים ולא בולטים כ"כ. כשהם מופיעים אני מפוצץ אותם כי הלבן הזה מגעיל. בכל מקרה, שאלתי, האם לשים אפטר שייב על הפצעון לאחר הפיצוץ? או קרם או משהו? תודה רבה וסליחה על האורך... (:

לקביעת תור
    סגירה
    שימוש באפטרשייב...

הוספת תגובה

• שאלה נוספת.

אריק
    04/08/2008

האם מומלצים איזשהם מטליות חד פעמיות לניקוי הפנים באופן יומיומי בכל ערב? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לשתי השאלות

ד''ר אכי פרידמן
    04/08/2008

לניקוי הפנים ניתן להשתמש במים ובסבון.

לחיטוי פצעונים אתה יכול להשתמש בכל אפטרשייב שריחו נראה לך או באלכהול 70%.

ד"ר אכי פרידמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר...

אריק
    05/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה סוג בוקסרים?
    דניאל
    03/08/2008

האם כדי למנוע שפשפות בצבא מומלץ ללכת עם בוקסרים? ואם כן מה שחשוב לי לדעת זה האם עדיף בוקסרים צמודים או בוקסרים משוחררים ולמה?

לקביעת תור
    סגירה
    איזה סוג בוקסרים?

הוספת תגובה

• למניעת "שפשפת"

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    03/08/2008

המלצותי:
    1. לרחוץ לפחות פעם ביום את הרגלים והמפשעות במים וסבון
    2. לטפל בקפדנות בזיהומי פטרייה בעור הרגלים ע"י תכשירי קרם מתאימים. באם קיים זיהום צפרני הרגלים יש לטפל בטבליות.
    3. להשתמש באבקת אונדציל או פונגימון בקביעות למניעת זיהום פטרייתי או חיידקי של עור כפות הרגלים.
    הערה: זיהומים בעור כפות הרגלים מוסעים ע"י המכנסים והתחתון שאנו לובשים אל המפשעות ומסכנים בזיהום פטרייה שם או בזיהום חיידקי שם (אריתרזמה). זיהומים אלו מכונים בשפה העממית "שפשפת".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיגמנטציה ואלטרוקסין
    טלי
    02/08/2008

שלום יש כתמים חומים על הפנים, פיגמנטציה שלא עוצרת וממשיכה לכסות לי את הפנים . אני משתמשת בקרם הגנה קבוע. ניסיון לקרמים שמביהירים לא עלו יפה. הוחנתי בתת פעילות בלוטת התריס ואני צורכת אלטרוקסין. שאלתי- האם יש קשר בין צריכת 100 אלטרוקסין מידי יום לבין המשכיות הפיגמנטציה. כי אני לא מבינה למה הפיגמנטציה לא נעצרת, למרות כל מאמצי להימנע מהשמש....(כמה שאפשר במדינה כמו שלנו) אשמח על תשובה כנה. טליה

לקביעת תור
    סגירה
    פיגמנטציה ואלטרוקסין

הוספת תגובה

• אלטרוקסין ופיגמנטציה?

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    03/08/2008

שלום טליה,
    למיטב ידיעתי פיגמנטציה של עור הפנים אינה תופעת לוואי מוכרת לנטילת טב' אלטרוקסין.
    גם בבדיקה בתכנת DERM (של פרופ' ג'רום ליט) במחשב כף היד שלי - לא מוזכרת תגובה פיגמנטרית כתופעת לוואי לנטילת אלטרוקסין.
    המלצתי: פני לבדיקת רופא עור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה חמה לצמחי המרפא של מרפא הבושם

סימה
    06/09/2008

אני סובלת מזה כ-5 שנים מפיגמטציה ומשיעור יתר בפנים ניסיתי לטפל כמעט מכל מגוון האפשרויות שהשוק מציע - לייזר, קרמים למינהן, טיפולים אצל קוסמטיקאיות והמצב רק הלך והחמיר עם השנים.
    לפני כחודשיים הזדמן לי להגיע לקיבוץ כברי- למקום שנקרא "מרפא הבושם" בניהולו של אדם נפלא בשם שמעון שמלה - אדם בעל אנרגיות חיוביות ביותר , אדם בעל ידע עצום בכל מה שקשור לצמחי המרפא מתקופת הרמב"ם.
    לאחר שיחה עם שמעון והיכרות עם מצבי הציע לי לטפל בערכת הפיגמנטציה שהוא מייצר על בסיס האתרוג, באדמות חוור למינהן ואפילו בשמנים בבליעה לניקוי רעלים בדם ולאיזון הורמונלי.
    לאחר שהתרשמתי מאוד מהמוצרים ומשמעון עצמו ועם אמונה גדולה בצמחי המרפא התחלתי את הטיפול.
    אני רוצה לציין שזו הפעם הראשונה שכבר מתחילתו של הטיפול התוצאות מתחילות להיראות - עור הפנים שלי נראה ומרגיש מצויין , הכתמים מתחילים להתבהר לאט לאט - בדיוק כמו ששמעון אמר לי "לאט לאט".
    אני ממשיכה עם הטיפול בצמחים ואשמח לעדכן את המעוניינים בהתפתחויות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרפא הבוסם לא יודע לאבחן

נירה
    07/01/2016

אם כל הכבוד מדובר מחנות שמכינה צמחים ושולחת לך הבית ללא שום הסמכה וללא כל אבחון מעמיק.
    ע״י בדיקות דם לא ניתן לזהות את התהליכים הפנימיים בגוף, חיידקים, אלרגיות וכו.
    ממליץ למי שמתחיל להדלדל ללכת למומחים בתחום ובאמת לאתר ולטפל בגורם הפנימי.
    תעשי בגוגל הצמחת שיער בעקבות הפחתת דלקתיות זה המחקר המתקדם ביותר בעולם בנושא שיער וטיפול בתאים פגועים בשיטה הטבעית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירת שיער
    מ
    30/07/2008

בשבועיים האחרונים התחלתי לסבול מנשירת שיער מסיבית מהקרקפת... מה עושים במצב זה? למה זה קשור? מה יכולה להיות הבעיה?

לקביעת תור
    סגירה
    נשירת שיער

הוספת תגובה

• ליעוץ מוסמך נדרשת בדיקה קלינית....

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    31/07/2008

ואינפורמציה נוספת.
    פני לבדיקת רופא עור!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם שיזוף בהתזה מסוכן לנשים בהריון?
    מיכל
    29/07/2008

שלום רב האם החומר שעשוי מקנה סוכר ונאמר לי שאין בו כימקלים עשוי לפגוע בנשים בהריון ע"י כך שיעבור דרך העור אל העובר?

הוספת תגובה

• האם "שיזוף בהתזה" מסכן הריון?

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    29/07/2008

שלום מיכל,
    התשובה צריכה להיות כתובה על אריזת התכשיר.
    לחלופין ניתן לפנות למפיץ, ליצרן או למרכז מידע לטרטולוגיה (קיים בבילינסון ובעין כרם).
    למרכז המידע צריך לספק רשימת מליאה של רכיבי התכשיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונדילומה
    שמואל
    29/07/2008

אצל בת זוגתי התגלה לפני כחודשיים קונדילומה מהזן הלא אלים במיוחד. היא טופלה באמצעות קונדילוקס למשך חודשיים האחרונים ונותרו לה מעין יבלות קטנות כאלו כמו של המחלה עצמה. אך הגניקולוג ללא בדיקת פיסיאר או משטח חדש אלא רק עם הקלפוסקופ החליט כי מדובר כרגע רק בנגעים שנוצרו עקב הטיפול ולא במקומות שהנגיף עדיין קיים בהם. רציתי לשאול האם על סמך הסתכלות בלבד באמת הוא יכול להחליט על דבר שכזה או שמא כדאי ללכת לחוות דעת שניה עם בדיקה מקיפה יותר? האם אכן הנגיף יכול להעלם בצורה כזו ועדיין ישארו היבלות? אודה לתשובתכם שמואל

לקביעת תור
    סגירה
    קונדילומה

הוספת תגובה

• קולפוסקופיה >< PCR (?)

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    29/07/2008

שלום שמואל,
    למיטב ידיעתי קולפוסקופיה הנה השיטה הקלינית הטובה ביותר לאתר קונדילומות בחלקים הפנימיים של אברי המין הנשיים.
    PCR הנה טכנולוגיה שמשמשת לצורך זיהוי עקבות זעירים של חומר גנטי ויראלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריבה
    שמואל
    29/07/2008

שלום, קורה לי לעיתים קרובות יחסית לאחר קיום יחסי מין מלאים (כולל שפיכה) או אוננות, שיש לי צריבה חדה בצינור השופכה (נראה לי), דבר זה היה קורה לי לעיתים רחוקות ולפני כחודש זה לעיתים תקופות יותר. הצריבה מלווה בצורך חריף למתן שתן אך גם עם השתן ישנה צריבה חדש אף יותר. מה זה יכול להיות? וכיצד ניתן להמנע מזה?

לקביעת תור
    סגירה
    צריבה

הוספת תגובה

• בעיקר אחרי קיום יחסי מין

שמואל
    29/07/2008

מדובר בעיקר לאחר קיום יחסי מין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריבה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    29/07/2008

שלום שמואל,
    לצערי הרב לא ניתן לייעץ לך באופן מוסמך ללא בדיקה קלינית.
    המלצתי: פנה לבדיקת רופא אורולוג!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בפטרת
    עמית
    28/07/2008

שלום רב, יש לי התבלטות שאני מקווה שתוכלו לסייע לי עימה. יש לי פטריות בציפורניים ורופא העור המטפל שלי המליץלי על טיפול, מזה מספר חודשים, על טיפול במשחות וטיפות. אני יודע שיש כדורים שניתן לקחת ושהם מאוד יעילים בטיפול בפטרת, אבל כשאני שאלתי אותו על כך הוא אמר שמדובר שחבל לקחת את הכדורים כי יש לך רק 3 ציפורניים נגועות ושהכדורים הללו עושים נזק לכבד. איני יודע באלו כדורים מדובר, אבל ודאי שהוא התכוון לטיפול התרופתי השגרתי. האם עלי להמשיך את הטיפול אצל אותו רופא (מזה מספר חודישם אין שיפור, אפילו מעט הדרדרות) או להלחיף את הופא ? הרבה תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בפטרת

הוספת תגובה

• טיפול בטבליות לפטרת צפרני רגלים

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    29/07/2008

שלום עמית,
    דעתי שונה מזו של רופא העור שלך:
    1. הסיכוי לרפא את צפרני הרגלים בטיפול מקומי נמוך ביותר.
    2. הסיכון הכרוך בהזנחת פטרת רגלים גדול בטווח הארוך (סיכון לזיהומי עור חיידקיים)
    3. הסיכון הכרוך בנטילת טיפול בטבליות דומה לסיכון (השבועי!) להפגע בארץ מתאונת דרכים - 15/3000000000
    המלצתי:
    א. פנה לחוות דעת נוספת
    ב. הפסק את הטיפול המקומי כדי לאפשר ביצוע תבחין פטריות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• DERMATITIS
    אריאל
    27/07/2008

הייתי אצל רופא עור עקב פצעונים בגב שלוו בגרד. הרופא אבחן את הבעייה כ-DERMATITIS ואמר שזה נגרם כתוצאה ממזג אוויר. הוא נתן לי כדורי לורסטין. ולמרוח קרם נירדרם למשך 15 יום פעמיים ביום. כעת לאחר 5 ימים ישנה הטבה ושיפור. בעלון של התרופה מצוין ש-&quot;בהעדר הוראה אחרת מהרופא אם כעבור כמה ימים חל שיפור, ניתן להסתפק במריחה פעם אחת ביום&quot;. שאלתי האם לעבור כעת למריחה פעם ביום למרות שההוראה המקורית של הרופא היתה ל-2 פעמים ביום במשך 15 ימים. אני שואל מכיוון שעד כמה שידוע לי הקרם הזה מכיל סטרואידים והבנתי שהשימוש בו בזמן ממושך אינו רצוי מאחר והוא יכול לגרום להחרפת התופעה (האם אכן כך?!). תודה

לקביעת תור
    סגירה
    DERMATITIS

הוספת תגובה

• תשובות לאריאל

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    29/07/2008

שלום אריאל,
    1. כוונת הרופא, למיטב הבנתי, היתה שניתן להשתמש בקרם נרידרם עד 15 ימים אך לא בהכרח כל 15 הימים הללו. לדעתי ניתן להפסיק את מריחת הקרם באם הדרמטיטיס חלפה לחלוטין
    2. לדעתי ניתן להפחית את משטר מינון המריחה לפעם ביום באם הדרמטיטיס השתפרה במידה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי חיספוס וצריבה באיבר המין
    שואל
    24/07/2008

כבר כשבועיים יש לי באזור מסויים באיבר המין אדמומיות וחיספוס, האדמומיות מתגברת בזמן ולאחר קיום יחסי מין ומלווה בצריבה. אנא יעצו לי במה מדובר, ולאיזה רופה לפנות? האם זה מדבק ואיך נדבקים? תודה מראש!

הוספת תגובה

• רק להבהיר, אני זכר...

שואל
    24/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פנה לבדיקת רופא עור!....

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    25/07/2008

לא ניתן ליעץ לך באופן מוסמך ללא בדיקה קלינית. פנה לבדיקת רופא עור לצורך איבחון והמלצת טיפול תואם לאבחנה הקלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אציקלובר / זובירקס
    ליאת
    24/07/2008

שלום דוקטור האם יש תרופה שפותרת לחלוטין הרפס באיבר המין ? קראתי כל מיני תגובות בקשר לכדורי אציקלובר או זובירקס ונידמה לי שהבנתי כי כדור זה במינון של 400מ&quot;ג ביום למשך מספר חדשים עשוי לפתור לחלוטין בעיה של הרפס ?...... גם אם מפסיקים אח&quot;כ לקחת אותו ?............. מודה מראש על תשובתך ? איתן

לקביעת תור
    סגירה
    אציקלובר / זובירקס

הוספת תגובה

• אציקלוביר ודומיו

ד''ר אכי פרידמן
    24/07/2008

אציקלוביר ודומיו משמשים אך ורק כטיפול מונע אצל אנשים אשר סובלים מהבעיה ומנסים לצמצם את תדירות ההתקפים אצלם.
    אין בנמצא טיפול שימנע לחלוטין ולעולם התקפים עתידים.

ד"ר אכי פרידמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת פלבה / מוחה הברמן
    אוסנת
    23/07/2008

שלום רב, כבר 3 חודשים אני עם מחלה הנקראת מוחה הברמן או פלבה. בחודש הראשון רופאת העור שלי אמרה שזה יעבור תוך שלושה חודשים ואין משחה או כדור לאחר חודשים שכבר לא היה שיפור בהחלמה שלחה אותי לביופסיה. תשובת הביופסיה הייתה תסמונת כרונית של העור/ פלבה. הרופאה אמרה שהיא לא יודעת אילו תרופות מתאימות לי והפנתה אותי לרופא אחר. אותו רופא אמר לי אין שום כדורים או משחה כלומר טיפול תרופתי שיוכל להועיל לי. ולא יודעים את מקור המחלה. היא יכולה לקחת שנה שנה וחצי. הטיפול שייעץ לי הוא טיפול פותוטרפי. לאחר מכן ניגשתי לרופאה פרטית שהמליצה לי טיפול ראשוני כדורים בשם טבע ציקלין, לאחר מס' ימים שלקחתי את הכדורים התחלתי להקיא. הרופאה אמרה כי זה לא טוב ויש להחליף אותם. הטיפול השני שייעצה לי הוא לקחת כדורים בשם פורדיזון שאלה בעצם סטרואידים, היא אמרה כי ן אין כל השפעה משמעותית והשפעה שיכולה להיות הוא עודף תיאבון, והמינון שנתנה הוא מינון בהדרגתיות.ברצוני לדעת האם יש פיתרון אחר למחלה הזו, האם יש סיכונים כלשהם בכדורים אלה? אודה גם אם תוכלו להפנות אותי למידע על המחלה פתרונות טיפול. תודה. נושא זה מאוד חשוב עצם העובדה שעוד כמה חודשים אני מתחתנת. תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    מחלת פלבה / מוחה הברמן

הוספת תגובה

• פלבה

ד''ר אכי פרידמן
    24/07/2008

לבעיה שתארת לא ידוע על טיפול יעיל. בטיפולים אותם קיבלת הינם טיפולים שלעיתים, בחלק מהמקרים עוזרים, אולם הם טיפולים שעוזרים חלקית בלבד.
    התופעה חולפת בד"כ מעצמה (עליתים גם לאחר 6 חודשים). קיימים מספר טיפולים נוספים אפשריים אולם אלה טיפולים בחומרים שאיני משוכנע שנכון יהיה לנסות במקרה שלך מפאת גילך (בהנחה שתרצי להיכנס להריון בעתיד..).

ד"ר אכי פרידמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה