מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחוצה מאדפזית08/07/2011
אני ממוצא עיראקי מלא (אפילו בין משפחה) ובעלי אשכנזי.
לא ידוע לי במשפחה על רגישות לפול ותרופות. להוריי אין. לי אין.
עם זאת איני יודעת אם אני נשאית של החסר. העובר ממין זכר והתורשה הרי אחוזה על כרומוזום X.
מיותר לציין שאכלתי פול במהלך הההריון ולכן אני לחוצה. יתרה מכך, אני מקבלת כעת מאקרודנטין שנחשבת תרופה אסורה לאנשים עם G6PD. נלחצתי שמא אני עושה נזק חמור לעובר.
האם באמת יכול להיות שאני מזיקה לעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחוצה מאד - תגובה
פרופ' אוהד בירק09/07/2011סביר שלא נגרם שום נזק. מעשית: ניתן בבדיקת דם בקופ"ח לברר אם יש לך בכלל חסר G6PD. ובכל מקרה של שאלה בעניין נזק לעובר מתרופות שנלקחו על ידי אם בהריון ניתן לפנות טלפונית בימי העבודה הרגילים - ללא תשלום - אל המרכז הארצי לטרטולוגיה.
רופאי המרכז בודקים את הנתונים, לפעמים מבקשים בדיקות נוספות, ואז מוסרים את התשובות.
הטלפון של המרכז לטרטולוגיה הוא:
02-624-3663 או 02-624-3669* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. לי כנראה שאין
שירן09/07/2011אני לא רגישה לשום דבר. השאלה היא אם אני עלולה לשאת את הגן ולהעבירו לעובר ממין זכר-האם יתכן והוא יסבול מדברים שאני אוכלת או תרופות שאני לוקחת?
אני באמת לא מבינה איך זה עובד. הייתי בטוחה שאני מפרקת הכל בשביל העובר והוא לא מקבל ממני אלא חומרי גלם. לא ידעתי שהמחלה הזו יכולה להשפיע על העובר כבר ברחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)