הנטינטון????

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הנטינטון????
    גלי
    17/07/2011

למשפחה מצד אבי (מצד הסבא) יש טרשת הנטינטון, מגיל 16, התיחל אצלי אעד והתקווצויות ביד ימין האצבעות ננעלות ובנוסף קושי בהליכה. בתקופה האחרונה הרעד חזר ולא מפסיק.לעבור בדיקה גנטית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הנטינטון????

הוספת תגובה

• הנטינטון???? - תגובה

פרופ' אוהד בירק
    17/07/2011

לא ברור לי אם אביך חולה או לא. בכל מקרה, ההחלטה לגבי ביצוע בדיקה זו איננה פשוטה. מומלץ - ואף חובה - לעבור יעוץ גנטי מפורט לפני קבלת ההחלטה ועל מנת שתקבל את ההחלטה הנכונה עבורך. אתה זכאי ליעוץ גנטי במסגרת קופ"ח - במכון גנטי באזור מגוריך. אחרי היעוץ, אם יוחלט שיש הגיון רפואי בביצוע הבדיקה, תלך הביתה, ותחשוב כמה ימים. לביצוע הבדיקה יש השלכות לא רק רפואיות. אם תחליט לבצע את הבדיקה - היא בסל הבריאות ותוכל לבצע דרך אותו מכון גנטי בו עשית את היעוץ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך המהירה

גלי
    17/07/2011

כן, אבי נשא את המחלה, אשמח לקבל יותר אנפורמציה לגבי ההשלכות (אם אני נשאית לפחות אדע). הבנתי שהתפרצות הגנים מתחילה בגיל ה-30 ובעיקר בבנות המשפחה?

הגשתי בקשה ליעוץ בבית חולים תל- השומר וזה יהיה במהלך חודש הבא

אוכל להגיע גם אליך ליעוץ אם זה בסדר

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך המהירה - תגובה

פרופ' אוהד בירק
    17/07/2011

יעוץ בעניין זה בתל השומר טוב בהחלט. שם גם ידונו בגילאים אפשריים למחלה ולבדיקות וכד'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרה מוטציה בגן

גילי
    21/09/2011

עברתי בדיקה גנטית להנטינטון, ונמצא כי יש לי 33 חזרות. מהו "פסיפס סומאטי"? ושאלה נוספת האם זה ודאי שאיני נושאת את המחלה, הבנתי שבגיל יותר מתקדם(40) המחלה מתפרצת, אני בת 33 היום. ולשאלתך אבי כן נושא את הגן עם 41 חזרות
    אודה לתשובתך, תודה גילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו