מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- CYP21לילך17/08/2011
בבדיקה גנטית נמצא :שהנני נושאת את המוטציה V281L ואיני נושאת אלל תקין.
שני גנוטיפים אפשריים: הומוזיגוטית למוטציה V281L המיזיגוטית כאשר באלל אחד המוטציה V281L וחסר באלל השני , אך הסבירות לגנוטיפ זה נמוכה.
רציתי להבין מה אבחנה זו אומרת.
ברצוני להביא ילד בתרומת זרע, מה קורה בהליך זה האם יצטרכו לבדוק את התורם ואם ימצא שלא נושא גן פגום לא תהיה סכנה לעובר?
בנוסף רציתי לדעת האם להידרוצפלוס יש גם כן גן פגום שניתן לבדוק מראש?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CYP21 - תגובה
פרופ' אנטוני לודר18/08/2011אמנם את לא מפרטת אבל אני יוצא בהנחה שאת סובלת מסוג לא קלאסי של חוסר אנזים 21 hydroxylase. מצב זה קשור לרמות גבוהות של הורמון גברי. מוטציה זו גורמת לסוג קל של המחלה. יש טווח רחב של חומרה של המחלה והמוטציה הזאת כאשר היא נמצאת יחד עם מוטציה קשה יותר. לכן חשוב לבדוק שכל תורם שאינו נשא של מוטציה באותו גן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
סיון18/08/2011תודה רבה לך על תגובתך
כדי להבהיר את העניין אכתוב בדיוק מה כתוב לי בממצאי הבדיקה:
בבדיקה לזיהוי מוטציות בגן CYP21 נסרקו המוטציות הבאות : P30L, SPLICE E6 V281L Q318x e6 cluster הכולל 3 מוטציות וDEL 8BP המזוהה בהןמוזיגוטים לחסר וכו'.......
לגבי הבדיקה שלי: נמצא כי: הנ"ל נושאת את המוטציה V281L ואינה נושאת אלל תקין שני גנוטיפים אפשריים: 1. הומוזיגוטית למוטציה V281L, המיזיגוטית כאשר באלל אחד המוטציה V281L וחסר באלל השני, אך הסבירות לגנוטיפ זה נמוכה
האם תוכל להבהיר לי את פשר התוצאות?
כמו כן ברצוני להביר את הנקודה שכתבת לגבי התורם במידה ויימצא שהתורם אינו נושא את הגן כלל עדיין תהיה סכנה לעובר?
תודה מראש על זמנך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
פרופ' אנטוני לודר21/08/2011המחלה עוברת בתורשה אוטוזומלית רצסיבית כלומר, היא מתפתחת רק שילד מקבל אלל פתולוגי משני ההורים. מכאן ניתן להבין שאם הורה אחד אינו נשא למוטציה בגן, הסכנה לעובר כמעט אפסית (להוציא הסיכון של מוטציה ספונטנית שהינה מזערית).
אני יוצא בהנחה שאת הומוזיגוטית. מדווע בדקו אותך בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCAH
סיון21/08/2011המטוציה התגלתה אצלי בגלל פרוגסטרון גבוה שהפריע לנסיונות להרות. התברר מאוחר יותר שההידרוקסיפרוגסטרון היה גבוה וההפרעה התגלתה.
יש לי באותה הזדמנות שאלה נוספת
האם הידרוצפלוס יכול לעבור בתורשה? הוא גנטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)