CYP21

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• CYP21
    לילך
    17/08/2011

בבדיקה גנטית נמצא :שהנני נושאת את המוטציה V281L ואיני נושאת אלל תקין.
    שני גנוטיפים אפשריים: הומוזיגוטית למוטציה V281L המיזיגוטית כאשר באלל אחד המוטציה V281L וחסר באלל השני , אך הסבירות לגנוטיפ זה נמוכה.
    רציתי להבין מה אבחנה זו אומרת.
    ברצוני להביא ילד בתרומת זרע, מה קורה בהליך זה האם יצטרכו לבדוק את התורם ואם ימצא שלא נושא גן פגום לא תהיה סכנה לעובר?

בנוסף רציתי לדעת האם להידרוצפלוס יש גם כן גן פגום שניתן לבדוק מראש?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    CYP21

הוספת תגובה

• CYP21 - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    18/08/2011

אמנם את לא מפרטת אבל אני יוצא בהנחה שאת סובלת מסוג לא קלאסי של חוסר אנזים 21 hydroxylase. מצב זה קשור לרמות גבוהות של הורמון גברי. מוטציה זו גורמת לסוג קל של המחלה. יש טווח רחב של חומרה של המחלה והמוטציה הזאת כאשר היא נמצאת יחד עם מוטציה קשה יותר. לכן חשוב לבדוק שכל תורם שאינו נשא של מוטציה באותו גן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

סיון
    18/08/2011

תודה רבה לך על תגובתך
    כדי להבהיר את העניין אכתוב בדיוק מה כתוב לי בממצאי הבדיקה:
    בבדיקה לזיהוי מוטציות בגן CYP21 נסרקו המוטציות הבאות : P30L, SPLICE E6 V281L Q318x e6 cluster הכולל 3 מוטציות וDEL 8BP המזוהה בהןמוזיגוטים לחסר וכו'.......
    לגבי הבדיקה שלי: נמצא כי: הנ"ל נושאת את המוטציה V281L ואינה נושאת אלל תקין שני גנוטיפים אפשריים: 1. הומוזיגוטית למוטציה V281L, המיזיגוטית כאשר באלל אחד המוטציה V281L וחסר באלל השני, אך הסבירות לגנוטיפ זה נמוכה
    האם תוכל להבהיר לי את פשר התוצאות?
    כמו כן ברצוני להביר את הנקודה שכתבת לגבי התורם במידה ויימצא שהתורם אינו נושא את הגן כלל עדיין תהיה סכנה לעובר?

תודה מראש על זמנך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    21/08/2011

המחלה עוברת בתורשה אוטוזומלית רצסיבית כלומר, היא מתפתחת רק שילד מקבל אלל פתולוגי משני ההורים. מכאן ניתן להבין שאם הורה אחד אינו נשא למוטציה בגן, הסכנה לעובר כמעט אפסית (להוציא הסיכון של מוטציה ספונטנית שהינה מזערית).

אני יוצא בהנחה שאת הומוזיגוטית. מדווע בדקו אותך בכלל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CAH

סיון
    21/08/2011

המטוציה התגלתה אצלי בגלל פרוגסטרון גבוה שהפריע לנסיונות להרות. התברר מאוחר יותר שההידרוקסיפרוגסטרון היה גבוה וההפרעה התגלתה.
    יש לי באותה הזדמנות שאלה נוספת
    האם הידרוצפלוס יכול לעבור בתורשה? הוא גנטי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו