ריבוי מי שפיר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריבוי מי שפיר
    עדי
    07/09/2011

שלום
    אני בשבוע 28 להריון שני. כל הבדיקות עד כה בהריון, תקינות למעט ריבוי מי שפיר שהתגלה בשבוע אחרון- 26.3. סקירה מכוונת אקו לב עובר והמסת סוכר תקינות.
    יועצת גנטית המליצה לי על ביצוע דיקור מי שפיר וצ'יפ גנטי.
    אני לתומי חשבתי שעיקר הבדיקה במקרים של מי שפיר היא הצ'יפ הגנטי עד שפרופסור ידוע בתחום הדיקור המליץ לי להוסיף גם את בדיקת הפיש מפאת מגבלת הזמן ואז הבנתי שגם לבדיקת מי השפיר מיוחסת חשיבות גדולה פה. האם הצ'יפ הגנטי כולל בתוכו כבר את הכרומוזומים שבודקת בדיקת מי השפיר? או שמתקבלות תוצאות שונות מכל אחד? מה דעתך בעניין?
    בנוסף, קראתי שכדאי להוסיף לצ'יפ במקרים אלו גם בדיקה של תסמונות פרדר ווילי ואנגלמן. התוכל לומר לי מדוע?
    האם עקב הסכנה ללידה מוקדמת הקיימת ממילא בריבוי מים, עולה עוד יותה הסיכון בעת דיקור בשבוע כזה?
    האם תדע לומר לי מהי השכיחות ללידה מוקדם בעת ריבוי מים? ובאלו שבועות לרוב מדובר? אני מנסה לחשב מה הסיכוי שאקבל ממצאים מהדיקור קודם הלידה.
    ושאלה אחרונה- קראתי בפורום זה תגובה שלכם בנושא, ובה נרשם שבחמישים אחוז מהמקרים בהם ריבוי המים הינו ממצא יחיד, אין משמעות לריבוי ובחמישים נוספים קיימת בעיה. לא כ"כ ברור לי- אם מדובר בממצא יחיד, ( גם לאחר בדיקה מכוונת ובדיקת מי שפיר) איזו בעיות עוד יכולות להיות\?
    תודה וסליחה על ריבוי השאלות..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריבוי מי שפיר

הוספת תגובה

• ריבוי מי שפיר - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    08/09/2011

1. צ'יפ הינו בדיקה חדישה וחדשה שאין לה עדיין ניסיון רב עמו. לא החליף בדיקת קריוטיפ קלאסית אם כי שבדיקת צ'יפ יכולה לגלות חלק (לא כל) סוגי בעיות כרומוזומליות.
    2. אין המלצה להוסיף בדיקה מיוחדת ומכוונת לפראדר-וולילי אלה אם כן שקיימת אינדיקציה רפואית ספציפית (שלא נראה לפי התיאור שלך)
    3. בדיקת מיש שפיר בהחלט מעלה את הסיכון ללידה מוקדמת (וגם סכנות אחרות). לא ידוע לי שיש סטטיסטיקות מדיוקות לגבי הסיכוי ללידה מוקדמת של 2 הדברים יחד - מי שפיר כרוך בסיכון לבד של כ- 0.5% וריבוי מי שפיר לבד בסיכון של 10-30% לידה מוקדמת (יכול להיות בכל שלב).
    4. בעיות נוספות כוללות בעיות שריר ועצב (חולשה והיפוטוניה), בעיות בליעה, בעיות ושת וקיבה, ובעיות ראות. לריבוי מי שפיר סיבות נוספות רבות כולל מחלות גנטיות, מטבוליות, זיהומיות, דם, לב ועוד, אם כי ב-50% לפחות מהמקרים לא נמצאה בעיה נוספת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו