מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות סקירה מוקדמת ושקיפותishkin12/09/2011
שלום רב!
רציתי לקבל את דעתך על משמעויות בדיקת סקירה מוקדמת ושקיפות עורפית
כיום אני בת 34
שקיפות עורפית שבוצעה ב12+2 הראתה תוצאות הבאות:
CRL:58.3 שקיפות: 1.7 מ"מ . סיכון לפי גיל+שקיפות: 1:1359 (רק לפי גיל זה 1:480)
בדיקת דם לסקר ביוכימי של שליש ראשון הראתה תוצאות הבאות: סיכון משוכלל 1:780 (PAPP-A הוא 1.01 MOM, וFree Beta HCG הוא 1.17 MoM)
בסקירה מוקדמת (שבוצעה ב14+0)היו ממצאים הבאים:
שתי ציסטות צוואריות ועיבוי עורף ל4.2 מ"מ
לאור הממצאים הנ"ל רופא המטפל שלי המליץ לבצע דיקור מי שפיר.
רציתי לשאול האם :
1)האם עיבוי עורף של 4.2 מ"מ בשבוע 14+0 נחשב לעיבוי ניכר?
2) האם אפשר לדעת מה הסיכון המשוכלל מתוצאות אלה (עוד לא עשיתי ייעוץ גנטי, לא יודעת האם כדאי לעשות אם בכל מקרה אני מתכוונת לעשות דיקור מי שפיר)
3)האם כל הסימנים האלה מגדילים את הסיכון אך ורק לתסמונת דאון ואם יש תשובה שלילית למי שפיר אז זה אומר שאין בעיה? או שייתכנו סיכונים נוספים (ראיתי איפשהו שעיבוי עורף ניכר יכול להצביע גם על מומי לב).
4)האם יש מקום לעשות עוד בדיקות, כמו אקו לב עובר וייעוץ גנטי, או שאין טעם אם עושים מי שפיר?
5)האם יש טעם לעשות בדיקת חלבון עוברי אם אני עושה דיקור לפני (בשבוע 16)? או שחלבון עוברי מצביע אך ורק על דאון?
מצטערת על אורך הרשימה, אני פשוט מאוד מודאגת, מאוד אודה לתשובותכם!
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות סקירה מוקדמת ושקיפות - תגובה
פרופ' אנטוני לודר12/09/20111. מאד חשוב לעשות יעוץ גנטי פרטני
2. תשובה תקינה של מי שפיר שוללת תסמונת דאון כמעט לגמרי.
מום לב אמור להיבדק על ידי US מכוון - יש להתיעץ עם רופא נשים. אם יש חשד ניתן גם אקו לב עוברי.
3. חלבון עוברי נותן מידע פרוגנוסטי מעבר לקביעת סיכון לבעיה כרומוזומלית. לא מזיק לבצע אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאילתי - תוצאות סקירה מוקדמת
ishkin14/09/2011תודה רבה על תשובתך!
לצערי אני לא אספיק לבצע יעוץ גנטי לפני הדיקור - פשוט אין להם תורים כרגע ואיני רוצה לדחות את הדיקור.
שאילתי היא - האם הממצאים באולטראסאונד שתיארתי (שתי ציסטות צוואריות ועיבוי עורף ל4.2 מ"מ) הם אינדיקציה בעיקר לדאון? או שהם מצביעים על אפשרות גבוהה גם לבעיות כרומוזומליות אחרות? אמרו לי שכשיש שני ממצאי אולטרסאונד או יותר אולי כדאי לבצע ציפ גנטי , אך אני מאוד מתלבטת גם בגלל יוקר הבדיקה וגם בגלל שעד כמה שהבנתי לבדיקה יש הרבה false positives.
הבנתי מרופא המטפל שלי ששני הסימנים הרכים הללו מצביעים בעיקר לדאון ושלילה של דאון כמעט וודאית שוללת את האפשרות לבעיה, אך לאחר קריאה בפורומים קיבלתי רושם קצת אחר.
מצד שני אני לא רוצה לפספס שום דבר ואם לאור התוצאות יש סיכוי גבוהה לבעיות כרומוזומליות אחרות חוץ מדאון אולי כדאי לבצע את הבדיקה בכל זאת.
אני כמובן אעשה יעוץ גנטי, אך לצערי זה יהיה כבר אחרי הדיקור.
אודה מאוד לתשובותך והמלצתך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)