מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
תודה רבה על התשובה
לילי118/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- X שבירפלונית15/09/2011
שלום
הורי עשו בדיקה של X שביר, לאמא שלי יצא שיש כ-80 חזרות
לאבא שלי אין עדיין תוצאות.
לאחותי יש כ-200 חזרות או 256 אני לא בטוחה
ואחותי הקטנה עשתה בדיקה ועדיין אין תוצאות
בעלי לא עשה-מאחר ואמרו שהבעל לא מעביר
ולי יש 141 חזרות ואני בהריון בחודש ה-5,שבוע 22
נאמר לי ששני הX שלי לא בסדר, אחד השביר כנראה והשני גם לא כלכך בסדר
מה הסיכויים לילד/ה בריא/ה?
ומה בהריונות הבאים?
אשמח לתשובה בהקדם.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו
פלונית15/09/2011אני מציינת ,שאני והורי נולדנו בארץ,והסבים והסבתות מטוניס.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהX שביר - תגובה
פרופ' אוהד בירק15/09/2011לא ברור לי מה זה "ה-X השני גם לא בסדר". לאור זאת אני לא יכול לענות תשובה סבירה. מומלץ בהחלט שתקחי את כל תוצאות הבירור עד כה ותפני ליעוץ גנטי מסודר - ותודאי שישבו איתך ויסבירו לך את המימצאים והמשמעות עד שתביני הכל היטב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההX השני
פלונית15/09/2011שלום לך פרופ' אוהד בירק
תודה רבה על התשובה המהירה.
לגבי ה-X השני קיבלתי שיחת טלפון,ונאמר לי שהוא 54 חזרות והוא לא יציב
אודה מאוד לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהX שביר - תגובה
פרופ' אוהד בירק16/09/2011עוד שאלה אחת: מין העובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהX-שביר--מין העובר
פלונית16/09/2011שלום פרופ' אוהד בירק
תודה רבה על תשובתך.
ולשאלתך מין העובר,זאת בת.
אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהX-שביר--מין העובר - תגובה
פרופ' אוהד בירק17/09/2011לעוברית הורשת אחד משני ה-Xים. אם ירשה את ה-X הבעייתי יותר (שאצלך עם 141 חזרות) עותק זה כמעט בודאות יגדל למעל 200 חזרות אצלה ואז קיים סיכון של כ-50% לפיגור שיכלי אצלה. במקרה כזה יהיה צריך לשקול ברצינות רבה מאוד אפשרות של הפסקת הריון. אם ירשה את העותק השני, של 54 חזרות, אפילו אם הוא "לא יציב", הסיכון שיגדל אל מעבר ל-200 חזרות קטן מאוד וקיים סיכוי מצויין שתהיה בריאה לחלוטין. ההמלצה היא כמובן לעשות בדיקת מי שפיר בהקדם לראות איזה עותק קיבלה. לגבי הריונות בעתיד ניתן ומומלץ לשקול גם הריון מבחנה (IVF) עם איבחון טרום השרשה, או איבון בשלב מוקדם להריון בבדיקת סיסי שיליה. מובן שאת חייבת להגיע בהקדם ליעוץ גנטי והנאמר כאן איננו תחליף לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)