בדיקות גנטיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות גנטיות
    גל
    26/09/2011

שלום רב
    יש לי ילדה בת 3 על הספקטרום האוטיסטי.
    הלכתי ליעוץ גנטי ואני אמורה לעשות לה איקס שביר, אני עשיתי בעבר את כל הבדיקות הגנטיות כולל איקס שביר ויצא תקין, אבל הבנתי שהיו בעיות עם הבדיקות האלו ולכן רצוי לעשות את הבדיקה הזו שוב.
    השאלה שלי אם אני עושה לילדה איקס שביר ויוצא שזה תקין, האם אני צריכה לעשות את זה שוב או שמספיק שלילדה זה תקין זה אומר שגם אצלי בסדר.

הילדה על הקשת ללא פיגור שכלי. 555

שאלה נוספת האם ישנן עוד בדיקות גנטיות שנכנסו משנת 2008 שאני אמורה לעשות?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות גנטיות

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

גל
    26/09/2011

האם רצוי שבעלי יעשה גם בדיקות גנטיות בפרט את האיקס השביר.

אני עשיתי בזמנו את כל הבדיקות הגנטיות בשנהת 2008 והכל יצא תקין.

אנחנו ממוצא אשכנזי ובעלי חצי טריפולטאי

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות גנטיות - תגובה

פרופ' אוהד בירק
    27/09/2011

בדיקה תקינה של הילדה ל-X שביר לא אומרת בהכרח שאת לא נשאית. כ-10% ממקרי הספקטרום של אוטיזם נגרמים משינויים של עודף או חסר ש מקטעים גנטיים קצרים שניתן לאתר בבדיקת צ'יפ גנטי - CGH - שמבוצעת בתשלום דרך מכונים גנטיים. אם יימצא שינוי כזה אצל ביתך ניתן יהיה לבדוק לשינוי זה בדגימת מי שפיר או סיסי שיליה בהריון עתידי שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

גל
    27/09/2011

כדי לי לבצע שוב את האיקס השביר למרות שבבדיקה מ 2008 יצא תקין?
    והאם כדי לבעלי לבצע גם בדיקות גנטיות בלי קשר אלי?

תודה שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

פרופ' אוהד בירק
    28/09/2011

בדיקה מ-2008 אמורה להיות אמינה. ללא קשר לבעייה אצל ביתכם, ישנה שורה של בדיקות סקר גנטיות רגילות שמומלצות לבני זוג ממוצאכם לפני הריון - תבררי בסניף קופ"ח שלכם איפה באזורכם מבצעים בדיקות סקר גנטיות להריון ושם ידריכו אותך גם אלו בדיקות לבצע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו