מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות גנטיותגל26/09/2011
שלום רב
יש לי ילדה בת 3 על הספקטרום האוטיסטי.
הלכתי ליעוץ גנטי ואני אמורה לעשות לה איקס שביר, אני עשיתי בעבר את כל הבדיקות הגנטיות כולל איקס שביר ויצא תקין, אבל הבנתי שהיו בעיות עם הבדיקות האלו ולכן רצוי לעשות את הבדיקה הזו שוב.
השאלה שלי אם אני עושה לילדה איקס שביר ויוצא שזה תקין, האם אני צריכה לעשות את זה שוב או שמספיק שלילדה זה תקין זה אומר שגם אצלי בסדר.
הילדה על הקשת ללא פיגור שכלי. 555
שאלה נוספת האם ישנן עוד בדיקות גנטיות שנכנסו משנת 2008 שאני אמורה לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה
גל26/09/2011האם רצוי שבעלי יעשה גם בדיקות גנטיות בפרט את האיקס השביר.
אני עשיתי בזמנו את כל הבדיקות הגנטיות בשנהת 2008 והכל יצא תקין.
אנחנו ממוצא אשכנזי ובעלי חצי טריפולטאי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות גנטיות - תגובה
פרופ' אוהד בירק27/09/2011בדיקה תקינה של הילדה ל-X שביר לא אומרת בהכרח שאת לא נשאית. כ-10% ממקרי הספקטרום של אוטיזם נגרמים משינויים של עודף או חסר ש מקטעים גנטיים קצרים שניתן לאתר בבדיקת צ'יפ גנטי - CGH - שמבוצעת בתשלום דרך מכונים גנטיים. אם יימצא שינוי כזה אצל ביתך ניתן יהיה לבדוק לשינוי זה בדגימת מי שפיר או סיסי שיליה בהריון עתידי שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
גל27/09/2011כדי לי לבצע שוב את האיקס השביר למרות שבבדיקה מ 2008 יצא תקין?
והאם כדי לבעלי לבצע גם בדיקות גנטיות בלי קשר אלי?
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
פרופ' אוהד בירק28/09/2011בדיקה מ-2008 אמורה להיות אמינה. ללא קשר לבעייה אצל ביתכם, ישנה שורה של בדיקות סקר גנטיות רגילות שמומלצות לבני זוג ממוצאכם לפני הריון - תבררי בסניף קופ"ח שלכם איפה באזורכם מבצעים בדיקות סקר גנטיות להריון ושם ידריכו אותך גם אלו בדיקות לבצע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)