CF בעקבות מעי אקוגני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• CF בעקבות מעי אקוגני
    מיכל
    02/10/2011

בסקירה שבוע 16 גילו אצל העובר שלי מעי אקוגני שיכול להראות שיש CF - עדיין לא עשיתי סקירה שנייה (אני עושה בשבוע 23)

אני עשיתי את הבדיקות הגנטיות הרגילות לפני ההריון ויצא שלילי לCF. לאחר הממצא של המעי האקוגני המליצו לנו שבעלי יעשה גם כן את הבדיקות לCF פלוס מורחבות בפרטי או דרך הקופה.

מכיוון שאני כבר עשיתי את הרגילות , רציתי לדעת אם יש אפשרות לעשות רק לי את הבדיקות הגנטיות המורחבות או שחייבים לעשות לבעלי גם כן. בעלי ממוצא בעורב חצי אשכנזי חצי מזרחי ולכן הבנתי שהסיכוי שיש לו משהו הוא נמוך ביותר.

יש לומר שכאשר עשיתי בדיקת מי שפיר (שבוע 19) הפרןפסור המבצע בהתחלה אמר שנראה שהאקוגניות נעלמה ואז כששאלתח אם עדיין צריך בדיקות גנטיות מורחבות אמר שהוא לא יכול לתת לנו תשובה מדויקת לגני האקוגניות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    CF בעקבות מעי אקוגני

הוספת תגובה

• CF בעקבות מעי אקוגני - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    02/10/2011

CF הינו רק סיבה אחת למעי היפראקוגני. חלק מין העוברים עם ממצא זה בריאים ללא כל בעיה אבל יש גם תסמונות אחרות נדירות יותר שקיימות. CF הינה מחלה שעוברת בתורשה אוטוזומלית רצסיבית לכן אם הורה אחד אינו נשא המוטציה (לאחר בדיקה יסודית מורחבת) אין צורך שההורה השני ייבדק. יחד עם זאת, אם דיוק הבדיקה אינה גבוה מאד ואם יש ממצא בתינוק שיכול לכוון לCF, עדיף גם לבדוק את ההורה השני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו