מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הורה אחד נשא ל CFכהן10/10/2011
שלום רב,
בעלי ואני נבדקנו בדיקות גנטיות לפי ייעוץ גנטי בקופת חולים. בעלי אשכנזי משני הוריו. אני חצי אשכנזיה וחצי ספרדיה.
אשמח לעצתכם בשני נושאים.
הראשון-
בעלי נמצא נשא ל CF בעקבות כך נבדקתי גם אני ונמצאתי לא נשאית.
אני מבינה שהגן לא דומיננטי.
ובכל זאת קבלנו מכתב שההסתברות שהתינוק יהיה חולה הוא 1:1500.
שאלתי היא- חשבנו שאם לא שנינו נשאים, אין אפשרות שהתינוק יהיה חולה. האם תוכלו להבהיר איך במצב כזה יש עדיין סיכוי שהתינוק יהיה חולה?
האם זה במקרה נדיר ובו משום מה הגן שלי לא "יעבור" לתינוק והגן החולה של בעלי יעבור?
השני-
כיוון שבעלי יותר אשכנזי הוא נבדק ל 15 מחלות ואני רק לX שביר.
הוא לא נמצא נשא לאף מחלה חוץ מ CF.
לכאורה, יש סיכוי שאני נשאית לכל ה 14 מחלות וחמור מכך, לאלו הדומיננטיות.
לפי ההגיון, אני אמורה גם כן להבדק לכל המחלות שהומלצו לנו ובעיקר לאלו הדומיננטיות. האם לא כך? לא קבלנו הנחיה כזו מהקופה וזה לא נראה לנו הגיוני.
אציין שהיינו בייעוץ גנטי בקופת חולים אצל מומחה אולם לא הצלחנו למצוא תשובה לשאלתינו.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורה אחד נשא ל CF - תגובה
פרופ' אנטוני לודר16/10/20111. בדיקות סקר אינן בדיקות אבחנתיות. מטרתן לצמצם סיכון. בדיקה שלילית לא שוללת באופן הרמתי את האפשרות לחלות במחלה כי יש מצבים נדירים שאינם נבדקים על ידי בדיקת סקר.
2. אם בעלך שלילי ואת נבדקת ל- FRAXA אין הוריה רפואית שאת תבדקי למחלות אלו. אין מחלות דומיננטיות ברשימה הרגילה של מחלות סקר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלבול בתשובה
כהן18/10/2011שלום,
אני חושבת שיש בלבול כי התשובה לא שייכת למה ששאלנו.
האם תוכלו לענות על שתי השאלות שנשאלו?
בתודה מראש.
מש' כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלבול בתשובה - תגובה
פרופ' אוהד בירק18/10/2011התשובה של ד"ר לודר עונה על שתי שאלותיכם. להבהרה, אחזור עליה בכל זאת במילים אחרות:
1. הבדיקה ל-CF איננה בודקת את כל הגן אלא את המוטציות השכיחות בגן זה. לכן הודאות שאת לא נשאית איננה מוחלטת ולכן התשובה שניתנה לכם היא שנותר בכל זאת סיכון קטן מאוד לצאצא חולה בכל זאת. ניתן בתשלום ניכר (מכספכם) לבדוק דרך מכון גנטי ליותר מוטציות או אף לקבוע את הרצף של כל הגן אצלך על מנת להגיע לדרגת ודאות יותר ניכרת, אך על פי רוב זה לא נהוג במצב זה.
2. בדיקות הסקר (פרט ל-X שביר) הן כולן למחלות רצסיביות ולא דומיננטיות. לכן אם בעלך איננו נשא של אף מחלה מאלו שבבדיקות הסקר, אין צורך לבדוק אם את נשאית או לא, כי רק עובר עם שני עותקים לא תקינים יהיה חולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)