בדיקות גנטיות x שביר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות גנטיות x שביר
    שאלה בבקשה
    02/11/2011

שלום,
    היום הייתי בייעוץ גינטי לאחר הבדיקות שעשיתי. נאמר לי ש בבדיקה xשביר יצאו לי 56 או 55 חזרות. היועצת אמרה שאין צורך במי שפיר אך יכול להיות שלילד יהיו בעיות לא משמעותיות ו שנשאות המחלה משפיעה על האם בעתיד מבחינה ניורלוגית.
    רציתי לשאול מה זה אומר בעיות לא משמעותיות לילד והאם זה בהכרח יכול להיות אצל הילד? ומה הם ההשלכות על האם בעתיד? אני בשבועה 18 ויש לי בן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות גנטיות x שביר

הוספת תגובה

• בדיקות גנטיות x שביר - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    03/11/2011

תשובה זו נקראת פרה-מוטציה. אדם כזה בדרך בריא אבל יש סיכון מוגבר לבלות מוקדמת (לפני גיל 40). לפעמים אנשים עם פרה-מוטציה עלולים לפתח מצבי דחק או פחד. אישה עם פרה מוטציה בסיכון מוגבר להביא בן עם תסמונת X שביר. לכן מומלץ להתיעץ עם גנטיקאי פרטני לגבי בדיקת מי שפיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה גנטית

שאלה בבקשה
    03/11/2011

שלום,
    אני קצת מבולבלת. הייתי אצל יועצת גנטית והיא אמרה ש 55 זה בגבול ושאין סיכון לילד חולה. היא אמרה שרק יכולים להיות בעיות משמעותיות. אפשר עוד קצת הסבר,
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו