נשאות של ml4

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נשאות של ml4
    מורן
    22/11/2011

שלום,
    בדיקות גנטיות מצאו שאנ נשאית של גן ml4, בעלי אמור גם לעבור את הבדיקה. בינתיים אני מאוד לחוצה ורוצה להבין מה הסיכוי לילד חולה בהריון שרק אחד מבני הזוג נשא ומה הסיכוי לילד חולה בהריון ששני בני הזוג השאים? אמרו לי שבין אם הוא נשא ובין אם לאו אני אמורה לקבוע תור לרופא גנטיקאי. אשמח להסבר מה הרופא הזה עוש למעשה..
    וגם - האם להפסיק את הניסיונות להיכנס להריון עד שיגיעו תשובות? ואם יתגלה שגם הוא נשא ואנחנו עוד לא בהריון אז מה ההמלצה? האם יש איזשהו טיפול שאפשר לקבל כנגד זה?
    מתנצלת על הצפה בשאלות פשוט עכשיו קיבלתי את התשובה ואני נורא מבולבלת!
    תודה רבה!
    מורן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נשאות של ml4

הוספת תגובה

• נשאות של ml4 - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    22/11/2011

אם בעלך לא נשא הסיכון לצאצאיך נמוך ביותר. במקרה זה לא מומלץ בדיקה נוספת.
    אם בעלך כן נשא ניתן לאבחן את המחלה תוך כדי היריון (מי שפיר) או אם רוצים, ניתן לעשות הפריה במבחנה ולבדוק עובר.

לא ידוע טיפול מונע מלבד הצדדים הנ"ל. אני ממליץ להגיע לגנטיקאי שיסביר בעומק את מהות המחלה, צורת התורשה והאופציות השונות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה

מורן
    22/11/2011

תודה רבה על התשובה!
    אנחנו כבר מנסים להיכנס להריון בחודש האחרון. האם כדאי להפסיק את הניסיונות עד שתתקבל התשובה שבעלי לא נשא? ( יקח משהו כמו חודש)
    ומה קורה במידה ובעלי ואני נשאים ואנחנו נכנסים להריון מתי הכי מוקדם אפשר לזהות את המחלה? ומה עושים במקרה והמחלה זוהתה?
    תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו