מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אגן כליה מורחבנועה07/12/2011
שלום, אני בת 35 וחודש עם הריון תאומים BB אחרי IUI, שבוע 29+3, שקיפות עורפית יצאה תקינה לשני העוברים: 1.2 מ"מ ו 1.9 מ"מ סיכון לפי גיל ובדיקה 1:2380 ו 1:1373 בהתאמה.
בדיקות סקר ביוכימי/חלבון עוברי לא בוצעו מכיוון שמדובר בתאומים.
בסקירה מוקדמת הכל יצא תקין אין ממצאים חריגים. בסקירה מאוחרת נמצא בעובר הזכר אגן כליה שמאל מורחב 9.6 מ"מ, פרנכימה שמורה. כל שאר הממצאים היו תקינים (יש לציין שאת שתי הבדיקות עשיתי באופן פרטי אצל ד"ר נדגארי וד"ר נילי ינאי מעין כרם).
במעקב US שבצעתי בשבוע 28 אגן הכליה התרחב ל 15מ"מ, הרחבה משמעותית גם במערכת המאספת, פרנכימה דקה - 2 מ"מ ללא דיפרנציאציה תקינה של הקורטקס הכלייתי.
כליה ימנית תקינה.
הופנתי לייעוץ גנטי למרות שכולם אומרים שזה סימן רך לתסמונת דאון אבל כדאי לעשות מי שפיר בשבוע 32 למען הסר ספק. היועץ הגנטי של קופ"ח יכול לראות אותי רק בינואר כך שאין לי אפשרות להספיק לעשות את הבדיקה אם ימליץ. אני חוששת ומודאגת מלעשות מי שפיר אני לא באמת בטוחה שבגלל ממצא יחיד יש סיבה לעשות זאת.
אשמח לשמוע את דעתכם המקצועית אני מאוד מבולבלת...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגן כליה מורחב - תגובה
פרופ' אנטוני לודר08/12/2011הממצא אכן "סימן רך". עם שאר הבדיקה וגדילת התינוק תקינה הסיכון לדאון מוגבר במעט. יותר חשוב הוא לקבל הסבר אודות תפקוד הכליה והטיפול הנדרש בגין בעיה זו.
יש לזכור שתסמונת דאון לפעמים מלווה ב- US תקין לגמרי כך שאין בכל מצב אפשרות לשלול את התסמונת באופן מלא. גם לא במצב כשלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)