יש לי כמה שאלות בנוגע לקוי השמיעה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יש לי כמה שאלות בנוגע לקוי השמיעה
    הדר28
    07/12/2011

שלום, אני לקוית שמיעה מלידה ובעלי כבד שמיעה נולד פג עקב השמיעה שלו נפגעה. יש לנו 2 בנות כבדות שמיעה מלידה (בכורה מדברת כרגיל כמו שומעת ברוך השם) ושניה עדיין תינוקת... נכון שיש לי תורשתי בלקוי שמיעה?כי בעלי ואני עשינו בדיקות קונקסין 26 ו30 תקינות. אחותי בכורה לקוית שמיעה מלידה (יש לה ילדים שומעים )ו2 אחיותי שומעות והורי שומעים והורים של בעלי שומעים ואח שלו שומע. אולי אני נשאת גן לא ידוע של לקוי שמיעה נכון?יש פתרון למצוא גן תקין אצלי ואצל בעלי?אודה לך אם תענה לי במהרה. תודה הדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• יש לי כמה שאלות בנוגע לקוי השמיעה - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    08/12/2011

אכן קונקסין הינו גורם שכיח יחסית לחרשות לא תסמונתי, אבל גן זה לא היחיד. יתכן שבמשפחתך יש גורם גנטי. אני ממליץ על בדיקה יסודית ויעוץ גנטי פרטני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי שוב...

שירה
    08/12/2011

יכול להיות שהוריי נשאים גן לא תקין של לקוי שמיעה?אולי אתה מכיר את מישהו שיכול לעזור לנו לגבי בדיקות?יועץ גנטי פרטי?אמרו לי שיש בדיקה (יקרה מאוד) שמאפשרת למצוא גן תקין בארהב נכון?תודה על המענה...הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי לשאול עוד משהו...

שירה
    08/12/2011

בתי בכורה עשתה בדיקת גנים (מוטציה) באירופה ותוצאות אלו שליליות,אין לה מוטציה. אז כדאי לבתי שניה לעשות אותה בדיקה או שאין טעם...?תודה הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי לשאול עוד משהו... - תגובה

פרופ' אוהד בירק
    09/12/2011

אין טעם לחזור אצל הבת השניה על אותה בדיקה שיצאה תקינה אצל בת אחת. יש כיום - רק מהחודשים האחרונים - אפשרות במחיר של כ-2000 ש"ח לבדוק בבדיקה אחת את כל הגנים שידוע שקשורים בחרשות. הטוב ביותר אם תפני ליעוץ גנטי במכון גנטי רגיל ותבררי לגבי בדיקה של צ'יפ שבודק את הרצף של כל הגנים הידועים לחרשות. הם יסבירו לך ואם תחליטי לעשות את הבדיקה הם יתאמו לך את זה. אין צורך ללכת ליעוץ פרטי לשם כך - אפשר לקבל את היעוץ הגנטי הזה בכל מכון גנטי באיזור מגורייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופ אוהד,תודה על המענה...הדר

שירה
    11/12/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו