שלום, רציתי לשאול משהו בקשר לגנטי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום, רציתי לשאול משהו בקשר לגנטי
    שירה
    22/12/2011

יש דבר כזה שבדיקת התאמה גנטית של בני זוג אם הגנים שלהם מתאימים זו לזה?או שאין דבר כזה..?חברים סיפרו לי על סוג הדם O+ שגורם חירשות כי רוב החירשים שיש להם אותו סוג הדם O+. נראה לי מוזר...תודה,נל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלום, רציתי לשאול משהו בקשר לגנטי - תגובה

פרופ' אוהד בירק
    22/12/2011

מכל גן אנחנו מקבלים שני עותקים: אחד מאבא ואחד מאמא. חלק ניכר מהמחלות הגנטיות הינן מהסוג הנקרא בשפתנו מחלות רצסיביות. במחלות אלו כדי שייוולד ילד חולה צריך שיקבל עותק לא תקין של אותו גן הן מאבא והן מאמא. מכאן, שבסיכון לילדים עם מחלות כאלו מצויים רק בני זוג ששניהם נושאים עותק אחד תקין ועותק אחד בלתי תקין של אותו גן - ואם שניהם יורישו לצאצא את העותק הלא תקין יצא חולה. מכאן, שיש זוגות שהם בסיכון גבוה למחלה גנטית אצל הילדים - כלומר הם במונחים שלך - "לא מתאימים". בדיקות הסקר הגנטיות שמוצעות לפני או בתחילת הריון מאתרות חלק ניכר מזוגות אלו - ולהם אפשר להציע איבחון טרום לידתי בבדיקת סיסי שיליה או מי שפיר עם בדיקה ספציפית למחלה שהם בסיכון להוריש. בעיות של סוג דם יכולות לקרות, אך כיום כבר לא מהוות בעייה משמעותית כי סוג הדם נבדק במהלך ההריון ואם יש בעייה בעניין זה ניתן לפתור אותה על ידי זריקה פשוטה לאישה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אומרים שסוג דם O+ - יש מחלה גנטית??

שירה
    28/12/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי, יש דבר כזה או שאין...???

שירה
    30/12/2011

בבקשה תענה לי,תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו