נשאית קונקסין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נשאית קונקסין
    נטלי
    10/01/2012

אני נמצאת בשבוע ה5 להריון ובבדיקות הגנטיות לקונקסין 26,30 בגן :GJB2 נמצאתי נשאית:35delG אני ממוצא ספרדי מלא עם רקע במשפחה לחרשות (אחות של סבתא נולדה חירשת )ובעלי ממוצא אשכנזי מלא ללא רקע במשפחה לחירשות שאלתי היא :במידה וחלילה בעלי נמצא נשא איזה בדיקות במהלך ההריון אני צריכה לבצע ומתי ?והאם יש סיכוי במידה ורק אני נשאית שחלילה התינוק יהיה חירש? והאם הוא צריך לבצע את אותה בדיקה בדיוק או מורחבת?ורק במידה והוא נמצא נשא 35delG יש ממה לחשוש ?מצטערת מראש על מבול השאלות אנחנו פשוט גרים בארה"ב ללא ביטוח רפואי וכל הבדיקות הם באופן פרטי
    מודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נשאית קונקסין

הוספת תגובה

• נשאית קונקסין - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    10/01/2012

על בעלך לבצע בדיקת Connexin 26,30. אם הוא נמצא נשא, אזי יהיה מומלץ לבצע בדיקה גנטית בעובר (CVS או מי שפיר) כדי לשלול מחלה זו. אם הוא שלילי, הסיכוי לחירשות מולדת מאד נמוך ולא תהיה בדיקה ספציפית נוספת. ניתן לבדוק את הגנים connexin למוטציות נדירות (שלא נבדקות בבדיקת סקר) - זו בדיקה יקרה ועשויה להוריד הסיכון באחוז מזערי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו