מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נשאות לCFדנה17/01/2012
בהריוני הראשון לפני כשלוש שנים עשיתי בדיקות גנטיות לכל המחלות המומלצות לאשכנזים (למעלה מ20 בדיקות אם אינני טועה). הבדיקות נעשו במסגרת קופ"ח מכבי. בהריוני הנוכחי הוספתי בדיקת נשאות לג'וברט. כל הבדיקות יצאו שליליות.
לאחרונה היינו ביעוץ גנטי עקב מום לבבי שהתגלה באחד משני עוברים אותם נשאתי בהריון הנוכחי וביעוץ סיפרה לנו הגנטיקאית כי יש מספר בדיקות שניתן לבדוק באופן מורחב בבית החולים ולא מתבצעות דרך הקופה. למשל, כאשר היא שמעה שלבעלי יש אחות נשאית CF היא המליצה כי גם הוא יבדק למרות שהבדיקה שלי יצאה שלילית.
בעלי נבדק בתה"ש ויצא נשא CF. הגנטיקאית ממליצה לי לעבור בדיקת CF מורחבת בתה"ש (עד כדי רצוף הגן מפני שיש לי רבע שאינו יהודי) למרות שבדיקת הנשאות שלי בקופה היתה שלילית. האם באמת יש בכך צורך ממשי?
הרי אם לא היינו מגיעים במקרה ליעוץ בגלל בעיה אחרת, לא היינו חושבים בכלל לבדוק נשאות של בעלי כי אני שלילית ועל זה הסתמכו בהריוני הקודם. עברנו הרבה בהריון הזה ולא הייתי רוצה להתעסק בבדיקות וחששות לשווא. מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשאות לCF - תגובה
פרופ' אנטוני לודר17/01/2012כאשר הורה אחד נשא הסיכון עולה. בדיקה סקירתית אינה בדיקה אבחנתית, היא קובעת סיכון לא אבחנה. לכן הסיכון שלך לא גבוה אבל בדיקה סקירתית אינה יכולה לשלול קיום מוטציה נדירה. דברים נדירים יכולים לקרות (באופן נדיר!). רק ריצוף הגן יכול לשלול קיום מוטציה נדירה בגן. אבל גם זה לא אבטחה של 100% היות שישנם מקרים מאד נדירים של CF שלא מוצאים כל מוטציה בגן והגורם לא ידוע. לכן החיפוש אחרי שלמות לא יצליח אף פעם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכל זאת מה היית ממליץ לעשות כעת?
דנה17/01/2012האם לרצף, האם לבדוק אצלי רק את המוטציה הספציפית שנתגלתה אצל בעלי או משהו ביניהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)

